MEŠANCI

Mali update pošto ne zalazite na O svemu po malo: večeras ili sutra će biti uspavan, skroz je loše, a ja ne mogu da ga gledam kako se gasi. Htela sam da ga pustim do kraja ili do bolova ali sam prelomila danas kad sam videla kako se postideo kad se osvestio posle epi-napada i video da se uneredio na sve strane. Do malopre smo se mazili, sat vremena mi je spavao u naručju a ja ga grlila, mazila i ridala nad njim.

joj mm kada sam videla da si postovala na temi i pre nego sto se otvorila pomislila samo da nije "to" :( izmazi ga i od nas sto ga znamo samo virtuelno, ne mogu ni da zamislim koliko vam je tesko, ali verujem u tvoju odluku. mislim na vas i jako mi je zao. znamo da je gizmic gospodin koji je svoje ne male godine lepo proziveo. javi nam se.

:heart: za miminog drugara joj :(

Mali update pošto ne zalazite na O svemu po malo: večeras ili sutra će biti uspavan, skroz je loše, a ja ne mogu da ga gledam kako se gasi. Htela sam da ga pustim do kraja ili do bolova ali sam prelomila danas kad sam videla kako se postideo kad se osvestio posle epi-napada i video da se uneredio na sve strane. Do malopre smo se mazili, sat vremena mi je spavao u naručju a ja ga grlila, mazila i ridala nad njim.

Joj :sad2: Strasno mi je zao... Strasno je to, ali je definitivno bolje nego da se muci...Znam kako ti je jer smo i mi morali da prelomimo i donesemo najtezu odluku... Ne znam sta da kazem sto vec ne znas...:( Budite hrabri :heart:

:sad2: sutra je mesec dana kako smo mi uspavali naseg staforda :sad2: i jos uvek kad izadjem cekam da skoci i zalaje,da se obraduje :sad2: jako mi nedostaje.

prije svega pozdrav svima

do prije nekog vremena sam i ja bio vlasnik jednog prelijepog mjesanca kojeg sam dobio,necete mi vjerovati al tako je,davne 92 godine u aprilu.zivim inace u sarajevu,pa sad skontajte sta smo sve dijelili on i moja porodica.bio je tada star nekih godinu dana,meni je dosao sa ranom na glavi duzine 5cm u kojoj se nalazio geler od granatekoji je tu stajao citav njegov zivot,uginuo je 10.12 2009g.znaci da je imao nekih 18 godina.trebao je da ima i jednu emisiju posvecenu njemu kao najstarijem psu u sarajevu,nije dozivio jos te dvije sedmice :((
ali nebitno to sad,hocu da vam kazem da je to najdivnije stvorenje koje sam ja ikad upoznao,pas koji mi je spasio zivot u ratnom sarajevu vise puta odvlaceci me od mjesta na kojem ce poslje neko poginuti
vidim da neko kaze da je najbolje prekratiti muke svom ljubimcu,ja se s tim ne slazem,a saznacete i zasto kad vam ispricam u kratkim crtama njegov zadnji mj zivota.
sve je pocelo nesnalazenjem u prostoru kad izadje vani,pa je prestao da ide vani ikako,nakon toga je nesto pojeo i pokvario zeludac,to je bilo zadnjih 7 dana.taj dan navecer nakon sto je primio infuziju i par injekcija nije davao nikakva poboljsanja,citava je zgrada dosla da se pozdravi s njim,i sjedimo stara ja i veterinar u sobi i gledamo sta ce mo.vetewrinar govori da nije najbolja prognoza i da se ovaj put nece izvucistara isto i kad je dosao red na mene koji sam to jedini odbijao moj stari drug je onako iz polukomatoznog stanja uspio da se podigne na noge i tuzno me pogleda,tad sam odlucio da mu dam 24 sata da sam ugine a ne da mu ja presudim.jutro poslje toga ja se budim i ocekujem da ga nadjem uginulog,ali sljedi iznenadjenje jer on nije bio na mjestu na kojem sam ga donio.pas je krenuo na bolje na opste zaprepastenje svih veterinara koji su dolazili.tih neki dana je bio trom umoran ali pokretan i pun maznje i ljubavi koju je trazio da bi 7 mi dan ja dosao kuci ujutru i nasao ga kako lezi i gleda me,po prvi put u zivotu me nije docekao na vratima.uspio je uz moju pomoc obici "pocasni krug "po kuci do mjesta na kojem je citav zivot spavao i na kojem je 5 sati poslje me pogledao zadnjim put polizao ruku malo potrcao lezeci i otisao ispod duge :((
poenta svega je sto tek sad znam da je on samo zelio da se oprosti od nas i da nam olaksa njegov odlazak i samim tim je uzeo sebi tih 7 dana odmora. pustite ih sve da se oproste od vas,poslusajte me

evo sad par slika

34q1pg4.jpg

na ovoj slici je moj Pašonja lijevo i ovo mu je velika ljubav pred kraj tad je imao 12 god mislim

2004sic.jpg

ovdje je imao nekih 15 godina

9h6rdz.jpg

a ovo je 8 dana prije nego sto ce uginuti,tu noc je bio razigran i previse,sad mi je tek jasno sto,pogledajte samo taj umorni pogled star 18,a mozda i vise godina

buduci da je on bio neki mix kolija,mada su mi govorili da je on veoma rijedak primjerak nekog australijskog ovcara,ja sam se odlucio da njegov nasljednik bude mali Aron-skotski ovcar.I nimalo se nisam pokajao,lud je 100 na sat i trudi se naci svoje mjesto u zivotu

23rtnk4.jpg

Aron

znam da sam bio preopsiran,ali sam morao ovu pricu ovdje da podjelim sa vama
ujedno se i izvinjavam na duzini posta
pozz svima

R.I.P.-Paša-Pašonja

Poslednja izmena od moderatora:
meni pasonja cak ni na poslednjoj slici ne izgleda staro niti umorno :) i drago mi je da sam procitala pricu o njemu, imao je lep zivot! svaki put me obraduje kad procitam da ima i tako dugovecnih pasa!

Pozdrav za sve vas i vashe kuce:heart:
Zivimo u stanu i nikada nismo imali kucu.
Ja rekla NIKADA.:mrgreen:
A onda je jednoga dan sin mladji doshao kuci sa malim zamotuljkom u rancu i izvadio nju.Malu slatku, neznu i pametnu.Svi smo je gledali i topili se.
Gospodja koja se bavi uzgojem pasa je dala u oglas da poklanja 6 malih kuca, jer joj se zenka lesi ukrstila sa terijerom, pa nije znala shta da radi sa njima i eto poklonila ih je od 1,5 mesec starosti.Sada ima dva meseca i ja vam je predstavljam.
Zove se Bella(ja joj kuma:mrgreen:), nemojte me nishta pitati josh uvek ne verujem da sam pristala, ali ko ne bi...:heart:
vni04m.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
O Belli i ja mogu da vam pričam "iz prve ruke" pošto se poznajemo od valjda prvog dana njenog dolaska kod Jace (ako se ne varam i ovu fotografiju sam ja snimila). Skoro nisam videla lepše okice i pametniju glavicu! :heart:
Inače... već me poznaje... i reklo bi se da je ljubav obostrana!

PS Slike ću smanjiti čim se dokopam zglavne veze, ovde nema šanse da se otvore.

Ja sam imao mesanca zvao se Mile .Neko mi ga je ubacio u dvoriste i ja jednog jutra izasao da uzmem nesto.I cujem neke zvuke cviljenja i pogledam ispod stolice a on tako mali i sladak stajao i drhtao.odma sam ga uveo u kucu i tu je zaspao .Doduse imao je neke probleme sa izmetom pa smo mu davali tablete i proslo ga je .u pocetku smo mislili da je mesanac i ja jednom slucajno citam neku encikolpeiju pasa i tu vidim ista njegova dlaka potpuno isti kao na slici i pise da je to vrsta pticar,uglavnom mi smo se tako igrali i nazalost jednom nocu neki lim je pao i on se jadan toliko uplasio da je pobegao.posle nekog vremena 5 do 6 dana vratio se i opet je bio sa nama .Svasta se desavalo.i posto smo ga mi pustali da ide malo napolje ,vratio se jednom sa izdeformisanom lavom nekako mu lobanja glave sa jedne strane imala udubljenje a sa druge iskocilo vodili smo ga svugde rekli su nam da neznaju sta je to.I jedne noci nestao je i vise nikad se vratio nije

Da mu nisam dao da ide verovatno bi bio tuzan.Ipak je musko pa mora.......za zenkom i onda stacu hteo sam da ga vodim na parenje ali niko nije hteo i nekako nisam se snasao u trenutku i eto ja ga pusta.....a stacu ziweo je slobodno pseci ziwot

Ja imam mjesanca Njemackog ovcara...Predivan je. Zove se Hachi, ime pozajmila iz istoimenog filma, ima 4 mjeseca i mnogo je dobar. Toliko toga mu se nesto izdesavalo da je jedva ziv ostao... Pocevsi od toga kako smo ga nasli, preko bolesti, udara...Ali, srecu je veliku imao hvala Bogu. Postavila bih sliku, ali sam nova, i ne umijem.

Ja imam mjesanca Njemackog ovcara...Predivan je. Zove se Hachi, ime pozajmila iz istoimenog filma, ima 4 mjeseca i mnogo je dobar. Toliko toga mu se nesto izdesavalo da je jedva ziv ostao... Pocevsi od toga kako smo ga nasli, preko bolesti, udara...Ali, srecu je veliku imao hvala Bogu. Postavila bih sliku, ali sam nova, i ne umijem.

Gledala sam film Hachiko je li ??? plakla sam 2 sata :hahaha: nego i nas prosli pas mjesanac skotskog ovcara i nemackog ovcara isto je tako prvih 6 meseci bio u opasnosti vodili ga na morwe pa se poslije kada smo se vratili proslo 2 dana dobio on stenecnak ili kako vec ja nista o tome nisam znala i sto vrlo rijetko psi prezive ali niko nije spavao dok nije ozdravio ,,sreca to ti je sreca,,onda jednog jutra ja spavam kada se zaculo cvilenje ili jauk kako god udarilo ga auto moj tata ga je sasio :mrgreen: on je doktor a veterinari ninsu imali mislim to su samo tu oni pripravnici bili smo to jutro uplakani i iznervirani nego on se potpuno oporavio a mi smo ponovo bili na more :heart::heart::heart::heart::heart:

Izvoli, na ovom linku je sve lepo objašnjeno. :) http://forum.krstarica.com/threads/148154

Imam mesanca pita i grupe autora i to je jedno predivno, blentavo stvorenje. Nisam nikad video toliku mazu i toliko pametnog psa. Jednom mi se otrgo sa povodca, otisao do kuce moje najbolje drugarice, otvorio kapiju, usao u dvoriste i igrao se sa njenim psom. Lepo decko zna sve sto treba :) Ne vadi se iz mog kreveta, i ima ruznu naviku da kad god sam za kompom mi sklanja ruku sa misa da bi ga mazio :)

Evo ga Genki moj blentavac lepi

dsc5913.jpg

dsc6511.jpg

dsc5864.jpg

dsc5887m.jpg

Ova zadnja je sa mojim pitom :)

Poslednja izmena:
Ljudi,malopre sam u jednoj napustenoj fabrici,koja je iza moje kuce..Video mesanku(ja msm pekinezera)koja ispod dasaka krije svoje stence..Kad saznam koliko ih je javicu,slikacu ih pa ko zeli nek da znak. ;)

Joj,sta da radim..Veceras oko 8 sati,otisao ja da pogledam kako je zenka sa stencima(Ona se nalazi u fabrici u koju ne mogu da udjem,jer je zid visok oko 3m,ali srecom kad se popnem na zid vidim je)a,oko 5 sam joj bacio hleb natopljen mlekom,i kad sam oko 8 otisao,hleb joj idalje stoji na istom mestu,pozu nije pomerila vec sigurno jedan dan,a stenci cvile(mislim da nisu stari vise od nedelju dana,posto jos ni ne gledaju.. I,ja se sad bojim da je uginula,posto sam saznao malopre da je ona ''nicija'' i da je niko ne hrani.. Sta da radim sa stencima ako je ona uginula..? (A,ja 99,9 % mislim da jeste :( ) Da li bi preziveli da ih hranim na spric..? Pomozite,molim vas,,

jaoj bas nezgodno,,nego kako ces doci do stenaca ako je zid visok 3 m ,,,prvo nadji ulaz a ja cu da nadjem nesto sto bi ti pomoglo kako da ih hranis samo kazi hoces da stence uzmes kod sebe ili da ostanu kod fabrike,,posto mislim da bi bilo bolje da ih uzmes kod sebe ali dobro vazno je da ti mozes da ih hranis i brines o njima,,,,,sada cu malo da trazim na net neke podatke koji su ti potrebni pa odmah da napisem,,pozzz

Back