MERCEDES

• Začetnik teme Začetnik teme Senta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Oznaka CLA, a zapravo se radi o A klasi u kupe-limuzina varijanti, tj. u telu koje podseca na CLS. Duzina oko 460cm, agregati kao u A klasi, mahom slicna (ne i ista) postavka elemenata u unutrasnjosti, i proizvodnja u - susednoj nam Madjarskoj, u Keckemetu, gde je MB investirao 800 miliona evra u novu fabriku. Naravno, ocekuje se i AMG verzija.

Direktni konkurenti za sada ne postoje, ali se ocekuje A3 sedan (koji nece biti prisutan na svim trzistima) i Serija 2 Gran Cuope.

Iako se smatra baby-CLSom, par cinjenica treba razmotriti: CLS je baziran na E klasi. Dakle, njegova baby varijanta bi trebalo da bude bazirana na C-klasi? Medjutim, CLA je baziran na A klasi, dakle jos jedan 'stepenik' ispod.

Nadalje, kako ce BMW da uvede Seriju 4 i sa njom Seriju 4 Gran Coupe, a Audi tu vec ima A5 Sportback, za ocekivati je da ce MB da prati trend, i izbaci 'CLS verziju' za svoju C klasu.

A ako ovo nije bilo dovoljno zamrseno, pazi sad: posto je 6 Gran Coupe cenovno pozicionirana malo iznad serije 7, to je pozicionira u visi cenovni rang od CLS-a. Kada se spekulisalo o varijantama u kojima ce se proizvoditi dolazeca S klasa, spominjao se i kupe sa 4 vrata. Pre nekih pola godine na internetu se pojavila vest da MB planira da revidira svoje (ionako zbunjujuce) oznake, te mozda mozemo ocekivati da ce oznaka CLS u buducnosti biti upotrebljena za kategoriju iznad danasnjeg CLS-a (da bi parirala seriji 6 GC), a da ce na mesto danasnjeg CLS-a doci oznaka CLE?

Znam, bas zato i pitam, zar to ne bi trebalo sada da bude CLK?
Mada ako cemo iskreno sada Mercedes, BMW i Audi (a pogotovu oni) gomilaju neke nepotrebne modele koji ne sluze bas nicemu. . .
Po meni sta treba da bude samo C klasa sa 4 i 2 vrata + kabrio (aj i karavan za one koji ga bas hoce mada sto se mene tice Mercedes ne treba da pravi karavane, to je gospodski auto a ne seljacki). . . E klasa sa 4 i 2 vrata + kabriolet (bez karavana), S klasa sa 4 vrata i da bude kao W100, pulman i obican. Dva roadstera, jedan u rangu S kase, drugi u rangu C klase i oba obavezno u AMG izdanju, sto se tice SUV-ova tu ponuda izgleda da je jedina prava. . . I naravno SLS sa svojim kupe i rodaster izdanjem i tu je kraj. Nema vise. . . A sto se tice AMG-a tu bi isli svi u AMG izdanje osim SUV-ova, oni nemaju sta da traze tu, oni treba da se prace za neki jaci offroad, a ne da jure preko 200. . .
A ne ovo CLS (pa onda jos i u karavansko izdanje), CLA, BLA BLA BLA i ostali bakraci. . . A isto vazi i za BMW kakv crni GT i GC. . . Samo gomilaju nepotrebne modele. . .

mercedes%20cls%2044.jpg

interesuje me da li je bolji automatski mjenjac od manuelnog.Pitam to jer mislim uzet sebi mercedesa e220 sa automatskim mjenjcem ,,sad neznam da le je bolji od manuelnog
UNAPRIJED HVALA
Mercedesa nikako ne kupuj sa manuelnim,posebno ne tako veliki auto kao sto je E-klasa.Ti automatski menjaci su jako dobri uz uslov da ga servisiras kako je to fabrika odredila.Znaci da se menja ulje i filter u menjacu.
Nisi rekao koju generaciju E-klase bi da kupis ali racunam da je W211,ja imam takvog a i ima ovde kod mene jedan taksista sa 500.000km predjenih i jos nije imao absolutno nikakvih problema sa menjacom i motorem.

Back