MERCEDES

• Začetnik teme Začetnik teme Senta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
SFRJ rulez! :mrgreen:

2moqamr.jpg
Svaka cast za sliku,to ko da je Nemachka a ne Juga.:D

Americki rafinirani automatik menjac i mleko od ptice su otprilike ista kategorija. Deda Mraz je kategorija vece verovatnoce. ;)

Ja sam cuo samo za jedan menjac manualac da je pucao od prevelike snage fabrickog ili budzenog €motora: Mazda BF/BA turbo 4WD. Manualci oce da pucaju ako preteres sa budzenjem motora ali pa opet s druge strane, ko normalan budzi motor koji goni automatik menjac (a da nije AMG)?
Danas kada nema manualca u pravom smislu te reci, situacija je drugacija. Ranije, kada je na tork konvertor bespovranto odlazilo cak i do 20% kobila i konja, niko nije hteo da se sa time igra pa da istrazuje koliko max KS moze da zdrze automatik menjaci.
Nadam se da sam dovoljno jasan

Americki rafinirani automatik menjac i mleko od ptice su otprilike ista kategorija. Deda Mraz je kategorija vece verovatnoce. ;)

Ja sam cuo samo za jedan menjac manualac da je pucao od prevelike snage fabrickog ili budzenog €motora: Mazda BF/BA turbo 4WD. Manualci oce da pucaju ako preteres sa budzenjem motora ali pa opet s druge strane, ko normalan budzi motor koji goni automatik menjac (a da nije AMG)?
Danas kada nema manualca u pravom smislu te reci, situacija je drugacija. Ranije, kada je na tork konvertor bespovranto odlazilo cak i do 20% kobila i konja, niko nije hteo da se sa time igra pa da istrazuje koliko max KS moze da zdrze automatik menjaci.
Nadam se da sam dovoljno jasan

ako drasticno povecas snagu i automatik ce crci niko normalan ne pravi menjac koji moze da izdrzi duplo vecu snagu od fabricke nesto mora da rikne

Trkački Mercedes SLS 63 AMG GT3

mercedes%20sls%201111.jpg

Pojavile su se prve fotografije trkačke GT3 verzije novog Mercedesa SLS AMG, koji će kao SLS 63 AMG GT3 svim zainteresovanim kupcima biti na raspolaganju za sezonu 2011.

Konkretnijih detalja još nema, sem da njegov V8 motor sada razvija oko 600 konja i da je auto značajno lakši od standardnog modela. Deo paketa čine i zaštitni kavez, šestostepeni sekvencijalni menjač i novi kokpit.

Takođe još nije poznata ni cena, dok standardni SLS AMG (sa 571KS, može do 317 km/h) u Nemačkoj ima cenu od 177.310 evra.

42980-mercedes%20sls%201.jpg

mercedes%20sls%20111.jpg

42981-mercedes%20sls%2011.jpg

"Autoblog"

Produženi Mercedes E300 L za Kinu

mercedes%20e%20300l%207.jpg

Poput Audija (sa A4 L i A6 L modelima), BMW-a (serija 5 Li) i Volvoa (S80 L), i Mercedes će kineskim kupcima ponuditi produženu L verziju nove E klase.

U najkraćem, E300 L u odnosu na standardni model ima međuosovinsko rastojanje produženo za 140 mm (sa 2874 mm na 3014 mm), što je iskorišćeno za povećanje mesta za putnike na zadnjim sedištima.

Prodaja E300 L u Kini startuje u drugoj polovini ove godine, a kasnije će ponuda biti dopunjena sa još nekoliko motora.

mercedes%20e%20300l%2077.jpg

Sve je relativno. Ferrari pravi samo i jedino supersportske automobile, a Mercedes pravi i limuzine, i kombije, i kamione, i autobuse, pa se opet po performansama mogu porediti recimo 300 SLR i 250 GTO. Oba imaju 3000 kubika, oko 300 ks i 300 Nm, a Mercedes je nesto brzi od Ferrarija.
I stariji je skoro 10 godina :)

Takodje, krajem sezdesetih se pojavila jedna strvina sa automatskim menjacem teska bezmalo 2000 kg, od koje je nakon starta sa semafora vozac Ferarija 246 GT video samo ovo:

2746237781_ee61627a0c.jpg

Mogli su oni, samo kad su hteli ;)

Poslednja izmena:
Ja pricam o sportskim automobilima,zamisli ferari dizel ili limuzinu,ne daj boze suv.
sto se tice ubrzanja,performansi,mercedes a i svi ostali(sem lamba i jos par)mogu samo da pokusavaju da stanu na crtu ferariju :)

Shto rekao Jeremy Clarkson iz Top Gear-a: Mercedes has enough torque to restart a dead planet.(to kad mu nije elektronski ogranicen)
a kad je ogranicen ima torque kolko i "medium size aircraft carrier."

Back