Mentalitet Srba

Da li ste zadovoljni mentalitetom srpskog naroda?

• Jesam

glasova: 53 26,9%
  • Nisam

glasova: 139 70,6%
  • Nemam stav

glasova: 12 6,1%

• Ukupno glasova
    197
48428315_2608565275850445_837623312547840000_n.jpg

- - - - - - - - - -

46519315_2546249325415374_4313736998868221952_n.jpg

Не може се генерализовати, глобализовати, тако да је тешко говорити о менталитету целог једног народа. Срба има са свих страна света, свако је донео по нешто у српске земље, нешто се примило а нешто не, генерализација је глупост..

Не може се генерализовати, глобализовати, тако да је тешко говорити о менталитету целог једног народа. Срба има са свих страна света, свако је донео по нешто у српске земље, нешто се примило а нешто не, генерализација је глупост..

pa kad govoris o jednoj vecoj grupi ljudi moras da generalizujes, naravno da bas svi pripadnici grupe nisu isti

pa kad govoris o jednoj vecoj grupi ljudi moras da generalizujes, naravno da bas svi pripadnici grupe nisu isti

Зли језици ће увек истицати лоше ствари, а није да злих језика нема, плус што то траје одавно већ, а стварност је често потпуно супротна.

Срби су преживели отоманску окупацију, трајала је неколико векова, потом ww1 и аустробугарску окупацију, потом ww2 стравичан геноцид и немачку окупацију, потом титоистички терор неколико деценија, потом ратове деведесетих и уранијумско бомбардовање, егзодус с косова и спаљивање цркви манастира домова, убиства силовања киднаповања... А шта те не уништи - то те оснажи, Срби су жилави и искусни, ал прави Срби. А није замерити појединцима међу Србима кад наступају са искључивих позиција. Сад им замерају што неће у тзв ЕУ, кога су змије уједале и од гуштера зазире.

Opersku pevačicu romske nacionalnosti javno pretresali u Maksiju u Novom Sadu

Tasić Knežević je u kratkom video snimku objasnila da je u Maksi ušla da kupi indijski orah i da je, budući da ga nije bilo, krenula da izađe iz prodavnice kada je zapištao senzor. U tom trenutku je iz prodavnice izlazilo još dvoje ljudi, ali je osoblje zaustavilo samo nju, jedinu Romkinju.

"Jedino su meni tražili da celu torbu ispraznim, sve džepove, skinem jaknu, sve kompletno, i da izađem napolje. Poslovođa je rekla da su oni i dalje novi i da njima pišti (senzor). Ja sam njima rekla: 'Ako ste meni rekli da ja sve izvadim iz svog ranca – pritom nemam ništa u rancu sem nota, knjiga i novčanika, što su oni na kraju i videli – zašto onda niste tražili i ovim ljudima koji su prošli posle mene, a pištali su, da se isto vrate i da sve izvade", ispričala je Tasić Knežević.

Dodala je i da joj se poslovođa supermarketa izvinila, ali da su joj pojedini prisutni kupci dobacivali da se zna zašto baš nju pretresaju, aludirajući na njenu nacionalnost.
Nataša Tasić Knežević je solistkinja u stalnom angažmanu Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, od januara 2018.

OEBS ju je 2012. godine proglasio jednom od naistaknutijih Romkinja u svetu.

Opersku pevačicu romske nacionalnosti javno pretresali u Maksiju u Novom Sadu

Tasić Knežević je u kratkom video snimku objasnila da je u Maksi ušla da kupi indijski orah i da je, budući da ga nije bilo, krenula da izađe iz prodavnice kada je zapištao senzor. U tom trenutku je iz prodavnice izlazilo još dvoje ljudi, ali je osoblje zaustavilo samo nju, jedinu Romkinju.

"Jedino su meni tražili da celu torbu ispraznim, sve džepove, skinem jaknu, sve kompletno, i da izađem napolje. Poslovođa je rekla da su oni i dalje novi i da njima pišti (senzor). Ja sam njima rekla: 'Ako ste meni rekli da ja sve izvadim iz svog ranca – pritom nemam ništa u rancu sem nota, knjiga i novčanika, što su oni na kraju i videli – zašto onda niste tražili i ovim ljudima koji su prošli posle mene, a pištali su, da se isto vrate i da sve izvade", ispričala je Tasić Knežević.

Dodala je i da joj se poslovođa supermarketa izvinila, ali da su joj pojedini prisutni kupci dobacivali da se zna zašto baš nju pretresaju, aludirajući na njenu nacionalnost.
Nataša Tasić Knežević je solistkinja u stalnom angažmanu Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, od januara 2018.

OEBS ju je 2012. godine proglasio jednom od naistaknutijih Romkinja u svetu.

Koji je izvor? Ako je potral 021 njima nista ne verujem.

Inace trebalo je da pretresu i ove druge, nije greska sto su je pretresli, nego ako je tacno, sto nisu i tu dvojicu.

Oni sigurno nisu mogli znati da je ona operska pevacica, a i da jesu, zakon bi trebalo da vazi za sve isto.

Problem je u tome sto nisu pretresli i ostale, i tome ne mora da bude usroki sto je ona Romkinja, nego njihova greska i nehat jer su mozda potrcali za onim ko je prvi izasao (a kako sam shvatila izasla je prva ona).

Ne treba u svemu videti "zaveru", mada je i nemar podjednako stetan.

Pa valjda je kulturno da podjes sa obezbedjenjem u prostoriju gde izvadis sve stvari a ne pred svima da te pretresaju i da vadis licne stvari iz torbe kao neki kriminalac.

Nemaju kulture, profesionalnosti itd...ali sta reci takva drzava takvi zaposleni :zblesav:

Mene su pretresali isto tako pred svima kad je zapistalo, a zapistalo je jer mi nije skinuta bila etiketa sa proizvoda iz susednog "Lilly-ja".

Ne smatram to krajem sveta jer nemam sta da krijem. Ako mogu mene da pretresaju tako, mogu i nju. I bilo kmoga.

E sad da li je uljudno tako, ne znam ali za lopova je uljudno da bi se postideo i da ne bi to radio dalje.

nema ni 2 nedelja iz lidla jedna maznula jedno 40 cokolada. :zcepanje: navatao je jedan cuvar, onda dosao i drugi i vracaju cokolade svaki nosio minimum 20 cokolada.

- - - - - - - - - -

nije se setila ko u onom filmu da babi koja je izlazila zajedno sa njom ubaci jednu cokoladu, pa dok su babu pretresali da ona smugne. :lol:

nema ni 2 nedelja iz lidla jedna maznula jedno 40 cokolada. :zcepanje: navatao je jedan cuvar, onda dosao i drugi i vracaju cokolade svaki nosio minimum 20 cokolada.

- - - - - - - - - -

nije se setila ko u onom filmu da babi koja je izlazila zajedno sa njom ubaci jednu cokoladu, pa dok su babu pretresali da ona smugne. :lol:

Ovakve stvari treba kaznjavati najostrijom kaznom, jer su cist hir i bezobrazluk i to izverzirani.

Back