Meditacija

• Začetnik teme Začetnik teme ooo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pusac:
kao prvo navedimi mi i jednu religiju koja nije nastala kao sekta! pa i samo hriscanstvo!
Vera Avraama,Isaaka i Jakova!Dakle starozavetna vera nije sekta .Hriscanstvo je ispunjenje starozavetne vere i nikako nije jevrejska sekta vec direktan nastavak i punoca Starog Zaveta.Problem je sto su Jevreji u celini,kao narod odbacili Hrista.Sa moje tacke gledista Neojudaizam je sekta od starozavetne vere(koja NIJE sekta).Dakle , Hriscanstvo NIJE sekta !

pusac:
a da ja tebe pitam. da li su po tebi rimokatolici sekta? i ako nisu zasto? :wink:
Rimokatolici su sami sebe ODSEKLI od izvornog hriscanstva=pravoslavlja.Protestanti su se odsekli od onih koji su se odsekli(=sekta).Dakle,rimikatolici i protestanti su (hriscanske) sekte !!!

postojao je proletos radja yoga centar...u uc. naselju. dolazio je jedan guru iz francuske, covek je nekako delovao, posle tih predavanja o yogi sam se osecala bash sveze i lepo. nisam isla na meditacije. nekako sam malo sumnjicava prema tome, svasta sam citala :I mada ne mora da znaci da je loshe..kad su nasi istu pricu pricail nije bio isti efekat
ruska metoda lora isto korist neku vrstu meditacije. mislim da je uzeta istocna, ali prilagodjena nama.. dise se i zmuri. to je za obnavljanje organizma..bice u r.domu josh malo. nije zezanje
meni nasha crkva izaziva neki efekat nekad, a nekad ne...mada nisam u stvari vernik. od svestenika mi je jak utisak ostavio patrijarh, on bash deluje ali je normalan

Hektor:
pusac:
kao prvo navedimi mi i jednu religiju koja nije nastala kao sekta! pa i samo hriscanstvo!
Vera Avraama,Isaaka i Jakova!Dakle starozavetna vera nije sekta .Hriscanstvo je ispunjenje starozavetne vere i nikako nije jevrejska sekta vec direktan nastavak i punoca Starog Zaveta.Problem je sto su Jevreji u celini,kao narod odbacili Hrista.Sa moje tacke gledista Neojudaizam je sekta od starozavetne vere(koja NIJE sekta).Dakle , Hriscanstvo NIJE sekta !

sta li o tome misle indijanci, nepalci, maje, kinezi... :lol: :lol: :lol: :lol:

Hektor:
pusac:
a da ja tebe pitam. da li su po tebi rimokatolici sekta? i ako nisu zasto? :wink:
Rimokatolici su sami sebe ODSEKLI od izvornog hriscanstva=pravoslavlja.Protestanti su se odsekli od onih koji su se odsekli(=sekta).Dakle,rimikatolici i protestanti su (hriscanske) sekte !!!

sekte???????????????????????????????????????????????
a sta je za njih pravoslavlje? :wink:

pusac:
Hektor:
pusac:

To pitaj njih !

pusac:
Hektor:
pusac:

Dragi moj pusac-u,predjimo na p.p. Ovako smo dovoljno zloupotrebili Kelis-inu dobru volju.Pravila znas...

Hektor:
pusac:
Hektor:
pusac:

To pitaj njih !

na 70 kilometara zapadnije ti si za njih sizmatik! isto onako kao sto si ti spreman da osudis druge i da nekoga nazoves sa pezorativno - sektas!
mislite o tome :wink:

Hektor:
pusac:
Hektor:
pusac:

Dragi moj pusac-u,predjimo na p.p. Ovako smo dovoljno zloupotrebili Kelis-inu dobru volju.Pravila znas...

kelis bi neprincipejelno stala na jednu stranu ako bi ovaj kulturni dijalog prekinula! a ona nije takva, zar ne?

Za rimokatolike mi smo sizmatici(raskolnici),a za nas su oni JERETICI ! Svako veruje kako zeli,a ovo kako ja verujem je pravoslavlje.Po delima se poznaje ko je u istini.Takodje se poznaje i po tome ko nosi krst.Nego,opet kazem,zloupotrebljavamo Kelis i njenu dobru volju.Ona nas zasad pusta da se dozovemo pameti,pa zato predlazem ili da se manemo religije ili da predjemo na p.p.

Hektor:
Za rimokatolike mi smo sizmatici(raskolnici),a za nas su oni JERETICI ! Svako veruje kako zeli,a ovo kako ja verujem je pravoslavlje.Po delima se poznaje ko je u istini.Takodje se poznaje i po tome ko nosi krst.Nego,opet kazem,zloupotrebljavamo Kelis i njenu dobru volju.Ona nas zasad pusta da se dozovemo pameti,pa zato predlazem ili da se manemo religije ili da predjemo na p.p.

posto nemam vremena, p.p. ostavimo za neki drugi put. sto se religije tice vi uplicete religiju u svaku temu. budizam je, kao sto si sam rekao, filozfofija, a ne religija!
VELIKA PUSA ZA VELIKU KELIS :wink: :D
pozdrav 8)

''Ljudima je prirođeno
da o svemu intelektualizuju.
Umovanjem se sve vidi kompleksno,
teško razumljivo, ali prikazivo.
Racio je vredan radnik. Godi mu da je uposlen. Tako
postaje sebi smisao. Čoveka vodi putanjama kojima
sam sebe dovodi do apsurda.
Nekad je to superioran, nekad inferioran uvid o sebi.
Često je pogled razdeljen, pa se vlastita superiornost
uviđa inferiorno. I obrnuto.
Naravno, takvim promišljanjem se čovek
izdvaja od prirode.
Specifičan um izdvaja ljudsku vrstu
iz zemaljske faune.
Božanski dar.''

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back