inferno
Obećava
- Poruka
- 86
SINDI:Nacitah se svega od pocetka ove teme...A pocelo je sa meditacijom! Pitanje je samo sta je krajnji cilj meditacije.Da li srecivanje sopstvenih haosa ili nesto drugo? Ja sam pokusala nekoliko puta da nekom od tih tehnika smirim svoje uzburkane misli ili da povecam koncentraciju ili da smanjim patnju tako sto cu doci na visi nivo svesti.Sipak!!!To jednostavno nije za mene- uvek mi iz tog mira izroni neka azdaja!!!Sad skoro sam citala nacine odbrane od stresa vezano za krvne krupe, gde ljudi lepo kazu- grupa A-meditacija, grupa O-teske fizicke vezbe. itd A ja sam O , i ima sigurno pet godina kako sam definitivno skontala da teske vezbe u znoju lica svog najmanje tri puta nedeljno cine cudo za mene. Povecava mi se sposobnost realnog sagledavanja problema, smanjuje nervoza, opste stanje organizma se popravlja, i sto je najvaznije, osecam se dobro u svoj kozi...I zato sam se nadovezala na Margot, to je sustina, kad z@* filozofiju i uopstavanje, teoretisanje i zaludjivanje , ostaje jedno: da svako nadje nacin da se izbori sam sa sobom, a da pritom ne nestane i ne upotrebi pistolj i ne zaglavi u nekoj sekti...Margott:spasio od gladi, siromashtva i patnje... o svashta.. kakve veze imaju glad i siromashtvo sa patnjom?!... zashto bi svet uopshte bio spasen svega toga?
balans mora da postoji... kad si tako velikodushna shto ne prodash kucu ili stan i dash pare crkvi, recimo?
Nije problem u tebi vec u nacinu na koji si pristupila. Pristupas iz krajnosti, promeni tacku gledista i pocni da prilazis iz uravnotezenosti.
ne idi u nesto iz/zbog trenutnih problema vec iz svojih unutrasnjih pobuda. (ako ih imas pre svega)
Salim se, naravno, ALI :
Lotosov cvete volim te.......
Pozdrav 000, zanima me kako su spojive meditacija i dusa? Meditacija je tehnika daleko-istocnih religija, a u njima nema duse; postoji samo bezlicna svest koja se u nirvani rastvara i nihilizuje u opstoj svesti.