MathPhysics
Iskusan
- Poruka
- 5.328
Pozdrav , imam kolikovijum za sedmicu iz algebre na faksu , dali neko moze da pogleda i da resi barem neke zadatke sa oznakom A (najlakse zadatke) , korak po korak metodom![]()
Evo, ja sam ih rešio.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav , imam kolikovijum za sedmicu iz algebre na faksu , dali neko moze da pogleda i da resi barem neke zadatke sa oznakom A (najlakse zadatke) , korak po korak metodom![]()
Ta duž DE je poluprečnik kruga. Njenu dužinu naćićeš iz sličnosti trouglova ΔACF, gde je F tačka koja polovi osnovicu jednakokrakog trougla (BC), i ΔAOE gde je O centar kružnice.
Proporcija koja sledi je: 3 : 1 = (h - r) : r
Visinu trougla ćeš lako naći pomoću Pitagorine t.
h[SUP]2[/SUP] = 3[SUP]2[/SUP] - 1[SUP]2[/SUP]
zaboravila sam : ))))
to valjda niej to
Ako se slova resi BEOGRAD, a zatim se slova poredjaju po azbucnom redu, ABGDEOR i dobijena permutacija prihvati za prvu, koja permutacija po redu je BEOGRAD?
U hodniku se nalazi 2008 ugašenih sijalica, numerisanih brojevima od 1 do 2008. Svaki od 2008
učenika redom prolazi hodnikom i menja stanje sijalica na sledeći način: k-ti učenik pritiska prekidač
za sijalice koje su označene rednim brojem koji je deljiv sa k (ako je sijalica bila upaljena - ona se gasi;
ukoliko je bila ugašena - pali se). Odrediti broj upaljenih sijalica nakon prolaska poslednjeg učenika.