MathPhysics
Iskusan
- Poruka
- 5.328
Pozdrav , imam kolikovijum za sedmicu iz algebre na faksu , dali neko moze da pogleda i da resi barem neke zadatke sa oznakom A (najlakse zadatke) , korak po korak metodom![]()
Evo, ja sam ih rešio.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav , imam kolikovijum za sedmicu iz algebre na faksu , dali neko moze da pogleda i da resi barem neke zadatke sa oznakom A (najlakse zadatke) , korak po korak metodom![]()
Dacu vam jedan zadatak, prilicno mi zadaje glavobolju, nemam pojma odakle da krenem...
Dacu vam jedan zadatak, prilicno mi zadaje glavobolju, nemam pojma odakle da krenem...
Ta duž DE je poluprečnik kruga. Njenu dužinu naćićeš iz sličnosti trouglova ΔACF, gde je F tačka koja polovi osnovicu jednakokrakog trougla (BC), i ΔAOE gde je O centar kružnice.
Proporcija koja sledi je: 3 : 1 = (h - r) : r
Visinu trougla ćeš lako naći pomoću Pitagorine t.
h[SUP]2[/SUP] = 3[SUP]2[/SUP] - 1[SUP]2[/SUP]
.
Pišem i čitam DE, a sve vreme mislim da se traži DO. Izvinjavam se. zaboravila sam : ))))
to valjda niej to
Zadatak je tacan, ali ako moze neko objasnjenje.. Slika izgleda ovako, jel?
Joj, nisam bas najbolji sa trouglovima, muku mucim... da li imaju gde ti stavovi, da ih procitam
Pozaboravljao sam skroz..Ako se slova resi BEOGRAD, a zatim se slova poredjaju po azbucnom redu, ABGDEOR i dobijena permutacija prihvati za prvu, koja permutacija po redu je BEOGRAD?
U hodniku se nalazi 2008 ugašenih sijalica, numerisanih brojevima od 1 do 2008. Svaki od 2008
učenika redom prolazi hodnikom i menja stanje sijalica na sledeći način: k-ti učenik pritiska prekidač
za sijalice koje su označene rednim brojem koji je deljiv sa k (ako je sijalica bila upaljena - ona se gasi;
ukoliko je bila ugašena - pali se). Odrediti broj upaljenih sijalica nakon prolaska poslednjeg učenika.