masoni u srbiji...

Tacno. Ali nisu svi obelisci masonski. Pogledaj Rim naprimer.Tone i tone obeliska, od koga su manji broj masonska obelezja. Rimljani i Egipcani su podizali obeliske da bi na njemu napisali sta se desilo u kojoj bitci (kada su oni pobedili). U pravu si da je obelisk takodje masonski simbol,
ali nisu svi masonska obelezja.

OK, ali da sada ne mesamo Rim sa ovim... Imas li mozda neki podatak o ovom obelisku koji se nalazi na Kopaoniku...

Nesto o masonima:

Prilozi

• Georgia_Guidestones_English.jpg
    Georgia_Guidestones_English.jpg
    23,2 KB · Pregleda: 25
Neko je u nekom od prethodnih postova spomenuo nesto o skrivanju masona... Licno mislim da oni nemaju potrebe da se kriju, stavise i kad bi sad poceli o sebi da trube na sva zvona ne bi ste im mogli nista jer su toliko razvijeni (barem tako mislim) da 3/4 svega sto vi znate!
Tuzno je jer ne bi imali kome da se zalimo kad drze sve. I vladu i policiju...
Ne bi se toliko obazirao na to jer nema nikakvog efekta, za to vreme cu lepo da izvedem curu, da popijem i zavarim s ortacima...
Lepo im recite jedno veliko **** YOU, and have a nice day ;)

Tacno. Ali nisu svi obelisci masonski. Pogledaj Rim naprimer.Tone i tone obeliska, od koga su manji broj masonska obelezja. Rimljani i Egipcani su podizali obeliske da bi na njemu napisali sta se desilo u kojoj bitci (kada su oni pobedili). U pravu si da je obelisk takodje masonski simbol,
ali nisu svi masonska obelezja.

donekle si u pravu. samo, zaboravio si da spomenes da su masoni tradiciju postavljanja obeliska preuzeli direktno od egipcana. jos jedna sitnica, obelisci nisu sluzili samo za natpise o bitkama, imali su jedno mnogo vece znacenje.

Neko je u nekom od prethodnih postova spomenuo nesto o skrivanju masona... Licno mislim da oni nemaju potrebe da se kriju, stavise i kad bi sad poceli o sebi da trube na sva zvona ne bi ste im mogli nista jer su toliko razvijeni (barem tako mislim) da 3/4 svega sto vi znate!
Tuzno je jer ne bi imali kome da se zalimo kad drze sve. I vladu i policiju...
Ne bi se toliko obazirao na to jer nema nikakvog efekta, za to vreme cu lepo da izvedem curu, da popijem i zavarim s ortacima...
Lepo im recite jedno veliko **** YOU, and have a nice day ;)

pre neki dan sam procitala jednu vrlo zanimljivu recenicu :
"masoni nisu tajno drustvo, oni su drustvo sa tajnama".

donekle si u pravu. samo, zaboravio si da spomenes da su masoni tradiciju postavljanja obeliska preuzeli direktno od egipcana. jos jedna sitnica, obelisci nisu sluzili samo za natpise o bitkama, imali su jedno mnogo vece znacenje.
Takodje su i uzeli piramidu od njih, orla od njih (boga Ra), oko boga Ozirisa i te obeliske. :dontunderstand: zasto se toliko vezuju za Egipat, kada su nastali u Vavilonu.

Te njihove "mracne tajne" jesu obicna srednjovekovna sholasticka glupost. Prica o cetiri elemenata ..Aristotelova kosmologija utkana u srednjovekovne obrede. Eto to su te cuvene tajne koje se ne smeju otkriti rulji (ili gojama kako oni to zovu).
Jedan od najvecih kompozitora svih vremena, ciji genije je uneo zracak svetlosti u pakao zivota svih ljudi na zemlji, verovatno je likvidiran od strane masona jer je gore spomenutu tajnu razotkrio u svojoj operi" Carobna frula". Sta reci?

Evo, ko je radoznao kakve su to otrpilike "mocne tajne" masonskih obreda moze to videti iz ovog odlomka Mocartove opere ( vatra i voda...cetiri elementa itd.itd ) .

Back