masoni u srbiji...

Dosta se prica o masonima a niko nije spomenuo Alberta Pajka(masona 33. stepena koji je ziveo u 19. veku).To je zaista cudno kad se vidi koliki znacaj za istrazivanje masonerije imaju neke od njegovih knjiga kao sto su ,,Moralna nacela i dogme,, i ,,Legenda,,.Napisacu neke citate koje sam video u raznim knjigama i dokumentarcima o masoneriji koji su zaista cudni.

,,Lucifer,Svetlonosa!Cudno i tajanstveno ime za duha tame!..Lucifer,Sin jutra!Da li on nosi svetlost?Ne sumnjajte u to!,,
,,Djavo,pali Lucifer ili svetlonosa,,(ovde se jasno vidi ko je bog masonima)
,,Svet ce nam doci na noge zbog svojih suverena i pontifikata.Mi cemo uspostaviti ravnotezu u svemiru i biti vladari nad vladarima sveta,,
,,Nije tacno kad se kaze da se jedan covek,ma kako mali bio ne sme zrtvovati drugome...To je ne samo prevara,vec se ubraja u red najopasnijih prevara.Cesto jedan covek i mnogi ljudi moraju, u obicajenom smislu te reci,biti zrtvovani zbog interesa vecine.,,
,,Moralna nacela i dogme,,

za kraj citat iz njegove knjige ,,Legenda,, koji mi je veoma zanimljiv
,,Masonerija ...dozvoljava izricanje lažnih interpretacija koje služe dvostrukoj nameri: da se zavedu na pogrešan put neuki, dokoni i nemarni (definisano kao: 'oni koji ne vole ili izbegavaju da rade, lenji'), koje je poželjno držati po strani, a mudrima i studioznima indirektno ukazivati na istinski Put koji vodi ka Svetlosti.,,

Ako nekog zanima nesto vise o masoneriji preporucujem knjigu Ralfa Epersona ,,Masonerija-zavera protiv covecanstva,,.Covek se zaista deteljno bavio proucavanjem masonerije i to je veoma opsirno napisao u svojoj knjizi.Knjigu mozete naci na internetu.

Dosta se prica o masonima a niko nije spomenuo Alberta Pajka(masona 33. stepena koji je ziveo u 19. veku).To je zaista cudno kad se vidi koliki znacaj za istrazivanje masonerije imaju neke od njegovih knjiga kao sto su ,,Moralna nacela i dogme,, i ,,Legenda,,.Napisacu neke citate koje sam video u raznim knjigama i dokumentarcima o masoneriji koji su zaista cudni.

,,Lucifer,Svetlonosa!Cudno i tajanstveno ime za duha tame!..Lucifer,Sin jutra!Da li on nosi svetlost?Ne sumnjajte u to!,,
,,Djavo,pali Lucifer ili svetlonosa,,(ovde se jasno vidi ko je bog masonima)
,,Svet ce nam doci na noge zbog svojih suverena i pontifikata.Mi cemo uspostaviti ravnotezu u svemiru i biti vladari nad vladarima sveta,,
,,Nije tacno kad se kaze da se jedan covek,ma kako mali bio ne sme zrtvovati drugome...To je ne samo prevara,vec se ubraja u red najopasnijih prevara.Cesto jedan covek i mnogi ljudi moraju, u obicajenom smislu te reci,biti zrtvovani zbog interesa vecine.,,
,,Moralna nacela i dogme,,

za kraj citat iz njegove knjige ,,Legenda,, koji mi je veoma zanimljiv
,,Masonerija ...dozvoljava izricanje lažnih interpretacija koje služe dvostrukoj nameri: da se zavedu na pogrešan put neuki, dokoni i nemarni (definisano kao: 'oni koji ne vole ili izbegavaju da rade, lenji'), koje je poželjno držati po strani, a mudrima i studioznima indirektno ukazivati na istinski Put koji vodi ka Svetlosti.,,

Ako nekog zanima nesto vise o masoneriji preporucujem knjigu Ralfa Epersona ,,Masonerija-zavera protiv covecanstva,,.Covek se zaista deteljno bavio proucavanjem masonerije i to je veoma opsirno napisao u svojoj knjizi.Knjigu mozete naci na internetu.

evo knjige "moralna nacela i dogme"
http://www.gutenberg.org/files/19447/19447-0.txt
molim te, reci mi sa koje strane si izvukao podvucene citate. hvala.

strana 321.
,,Djavo,pali Lucifer ili svetlonosa,,
strana 324.
strana 815.
strana 111.

strana 321.
onda si trebao da navedes kompletan citat da ne bi doslo do neke zabune.
Био је персонификација звезде Данице и сам њен бог. Луцифер није имао неку већу улогу у античким митовима, мада је доносио сваки дан светло природи и људима.

У хришћанству се именом Луцифер звао један од водећих анђела, који је постао „господар пакла“, јер је тамо био бачен због своје побуне против Бога.
dalje, citat sa strane 321
The Apocalypse is, to those who receive the nineteenth Degree, the Apotheosis of that Sublime Faith which aspires to God alone, and despises all the pomps and works of Lucifer. LUCIFER, the Light-bearer! Strange and mysterious name to give to the Spirit of Darkness! Lucifer, the Son of the Morning! Is it he who bears the Light, and with its splendors intolerable blinds feeble, sensual, or selfish Souls? Doubt it not! for traditions are full of Divine Revelations and Inspirations: and Inspiration is not of one Age nor of one Creed. Plato and Philo, also, were inspired.
,,Djavo,pali Lucifer ili svetlonosa,,
strana 324.
ovo je objasnjeno u mom prethodnom citatu.
strana 815.
ovo ne pise na strani 815. na strani 815 opisuje se mracni srednji vek i borba protiv templara.
strana 111.
ovo takodje ne pise da strani 111.

Masonerija je uopste jako cudna. Citao sam enciklopediju "Tajna Drustva" u izdanju Larousse-a, i primetio sam da ne mogu da je povezu ni sa cim. Izbacuju hipoteze ali nista konkretno. Povezuju je sa kompanjonima, rozenkrojcerima, templarima... Mene zanimaju stepeni, znam da ih ima 33 (prvobitno samo 3), ali da li neko zna nesto vise o onim tajnim stepenima za koje se pretpostavlja da postoje?

Masonerija je uopste jako cudna. Citao sam enciklopediju "Tajna Drustva" u izdanju Larousse-a, i primetio sam da ne mogu da je povezu ni sa cim. Izbacuju hipoteze ali nista konkretno. Povezuju je sa kompanjonima, rozenkrojcerima, templarima... Mene zanimaju stepeni, znam da ih ima 33 (prvobitno samo 3), ali da li neko zna nesto vise o onim tajnim stepenima za koje se pretpostavlja da postoje?
Od 1. do 33. veruju u boga. Posle toga, veruju u svetog arhitektu. Ima 9 ilimunisanih stepeni, ali su rituali drugaciji nego u prvih 33. I ne pretpostavlja se, zna se.

Od 1. do 33. veruju u boga. Posle toga, veruju u svetog arhitektu. Ima 9 ilimunisanih stepeni, ali su rituali drugaciji nego u prvih 33. I ne pretpostavlja se, zna se.

Vrhovno bice, vrhovni graditelj, graditelj svega... Na to mislis?

Zanima me masonska tajna. Msm, znam da je tajna i da ne bi to bila da se zna nesto o njoj, lol, ali da li znas neke pretpostavke ili da je neko izneo nesto?

Ja sam cuo veoma apstraktnu teoriju koja nista ne govori. Da mason mora sam da dodje do nje i da ona nije ista... bla, bla, bla...

Vrhovno bice, vrhovni graditelj, graditelj svega... Na to mislis?

Zanima me masonska tajna. Msm, znam da je tajna i da ne bi to bila da se zna nesto o njoj, lol, ali da li znas neke pretpostavke ili da je neko izneo nesto?

Ja sam cuo veoma apstraktnu teoriju koja nista ne govori. Da mason mora sam da dodje do nje i da ona nije ista... bla, bla, bla...
Brate, nisam ja mason. Ako hoces najvece tajne, sakrij se tamo gde se sastaju ako nadjes gde i slusaj. :mrgreen: Salim se, nego mislim da su sami sebe otkrili jer su neki klinci videli ritual kroz prozor, pa na net... Nego, kakva tajna? u kom pravcu, nauka, osobe,...

evo znacenja.
1°--Apprentice.
2°--Fellow-craft.
3°--Master.
4°--Secret Master.
5°--Perfect Master.
6°--Intimate Secretary.
7°--Provost and Judge.
8°--Intendant of the Building.
9°--Elu of the Nine.
10°--Elu of the Fifteen.
11°--Elu of the Twelve.
12°--Master Architect.
13°--Royal Arch of Solomon.
14°--Perfect Elu.
15°--Knight of the East.
16°--Prince of Jerusalem.
17°--Knight of the East and West.
18°--Knight Rose Croix.
19°--Pontiff.
20°--Master of the Symbolic Lodge.
21°--Noachite or Prussian Knight.
22°--Knight of the Royal Axe or Prince of Libanus.
23°--Chief of the Tabernacle.
24°--Prince of the Tabernacle.
25°--Knight of the Brazen Serpent.
26°--Prince of Mercy.
27°--Knight Commander of the Temple.
28°--Knight of the Sun or Prince Adept.
29°--Scottish Knight of St. Andrew.
30°--Knight Kadosh.
31°--Inspector Inquisitor
32°--Master of the Royal Secret.

sto se same tajne tice, negde sam takodje cula teoriju, da veliki majstori do te tajne moraju sami da dodju. tu veliku istinu neces procitati ni na jednom forumu, ljudi koji su je shvatili je sigurno nece podeliti sa svima nama. a i zasto bi...?

evo znacenja.
1°--Apprentice.
2°--Fellow-craft.
3°--Master.
4°--Secret Master.
5°--Perfect Master.
6°--Intimate Secretary.
7°--Provost and Judge.
8°--Intendant of the Building.
9°--Elu of the Nine.
10°--Elu of the Fifteen.
11°--Elu of the Twelve.
12°--Master Architect.
13°--Royal Arch of Solomon.
14°--Perfect Elu.
15°--Knight of the East.
16°--Prince of Jerusalem.
17°--Knight of the East and West.
18°--Knight Rose Croix.
19°--Pontiff.
20°--Master of the Symbolic Lodge.
21°--Noachite or Prussian Knight.
22°--Knight of the Royal Axe or Prince of Libanus.
23°--Chief of the Tabernacle.
24°--Prince of the Tabernacle.
25°--Knight of the Brazen Serpent.
26°--Prince of Mercy.
27°--Knight Commander of the Temple.
28°--Knight of the Sun or Prince Adept.
29°--Scottish Knight of St. Andrew.
30°--Knight Kadosh.
31°--Inspector Inquisitor
32°--Master of the Royal Secret.

sto se same tajne tice, negde sam takodje cula teoriju, da veliki majstori do te tajne moraju sami da dodju. tu veliku istinu neces procitati ni na jednom forumu, ljudi koji su je shvatili je sigurno nece podeliti sa svima nama. a i zasto bi...?

Gde si ovo nasla?

@operacija, na spomeniku albertu pajku pise sledece

The Pike monument was erected in 1901, some ten years after his death. It bears these inscriptions at the eight corners of its base: Author, Poet, Scholar, Soldier, Philanthropist, Philosopher, Jurist, Orator and, in the front, Vixit Laborum Ejus Super Stites Sunt Fructus; He has lived. The fruits of his labors live after him.

Slobodan Skrbic - FIAT LVX - Eseji o Drevnom i Prihvacenom Skotskom Obredu Slobodnog Zidarstva

Back