masoni u srbiji...

Nije ni cudo sto Boban Ilic brani masone, pogledaj mu slike sa izlozbe:
http://www.boban.com/tekst/bronze.htm

i to

slucajno sam naisla na ovaj post... nije mi jasno zasto kritikujes nekoga o kome nista ne znas. sasvim slucajno, poznajem bobana ilica i tvrdim da je jedna divna osoba. prosto mi je cast sto poznajem coveka kao sto je on, umetnika koji u najlepsem svetlu predstavlja nasu zemlju u usa, zemlju koja mu nije dala nista.

slucajno sam naisla na ovaj post... nije mi jasno zasto kritikujes nekoga o kome nista ne znas. sasvim slucajno, poznajem bobana ilica i tvrdim da je jedna divna osoba. prosto mi je cast sto poznajem coveka kao sto je on, umetnika koji u najlepsem svetlu predstavlja nasu zemlju u usa, zemlju koja mu nije dala nista.
Kad sam ga ja to kritikovao? Lik je samo branio masone u jednom tekstu, i ja sam pronasao neke njegove skulpture koje imaju masonsku simboliku. Nista lose za njega rekao nisam.

Ako ga stvarno poznajes zasto si njegovo ime i prezime napisala malim slovima? Jel ti to hoces da kazes da je mozda on taj novi "ljubimac" kog si spominjala u kafani? Znaci nisi vise sa Ozimanom?

Ko god kaze lepu rec za masone ti ga odmah dizes u nebesa. Zanimljivo :think:

Poslednja izmena:
Kad sam ga ja to kritikovao? Lik je samo branio masone u jednom tekstu, i ja sam pronasao neke njegove skulpture koje imaju masonsku simboliku. Nista lose za njega rekao nisam.

Ako ga stvarno poznajes zasto si njegovo ime i prezime napisala malim slovima? Jel ti to hoces da kazes da je mozda on taj novi "ljubimac" kog si spominjala u kafani? Znaci nisi vise sa Ozimanom?

Ko god kaze lepu rec za masone ti ga odmah dizes u nebesa. Zanimljivo :think:

ako si primetio ja uvek pisem malim slovima.
da malo bolje poznajes njegov rad znao bi da su njegova dela stajala uz dela dalija i rodena. ja sam licno ponosna na njegov uspeh.
drugi deo tvog posta je klasican spam i jedna u nizu budjavih provokacija na koje mi na pamet ne pada da odgovorim.

ako si primetio ja uvek pisem malim slovima.
da malo bolje poznajes njegov rad znao bi da su njegova dela stajala uz dela dalija i rodena. ja sam licno ponosna na njegov uspeh.
drugi deo tvog posta je klasican spam i jedna u nizu budjavih provokacija na koje mi na pamet ne pada da odgovorim.
nisam primetio, ali sam primetio da ne poshtujes ljude. Onda je logicno sto tako pises imena.

Sta mu to ova zemlja nije dala i zasto koristis svaku priliku da popljujes ovu zemlju?

gresis. ja srbiju mnogo volim, volim je toliko da sam sasvim sigurna da u drugoj zemlji ne bih mogla da zivim i gde god da odem najsrecnija sam kada se ovde vratim.
boban ilic je jedan cuveni vajar, skulptor koji vec godinama zivi i radi u usa. i pored tolikih priznanja koje dobija u celom svetu, pored svih izlozbi u nju jorku, majamiju, torontu, jos uvek nema njegovih izlozbi u beogradu i nisu. zasto? zato sto je mozda mason? ili zato sto je puno ljudi koji razmisljaju kao ti?

gresis. ja srbiju mnogo volim, volim je toliko da sam sasvim sigurna da u drugoj zemlji ne bih mogla da zivim i gde god da odem najsrecnija sam kada se ovde vratim.
boban ilic je jedan cuveni vajar, skulptor koji vec godinama zivi i radi u usa. i pored tolikih priznanja koje dobija u celom svetu, pored svih izlozbi u nju jorku, majamiju, torontu, jos uvek nema njegovih izlozbi u beogradu i nisu. zasto? zato sto je mozda mason? ili zato sto je puno ljudi koji razmisljaju kao ti?
Zato sto ljudi nemaju 'leba da jedu pa im nije do kulture. Koliko samo u nasoj zemlji ima fantasticnih neafirmisanih umetnika koje ja poznajem, pa sta sad. Kad narod nema 'leba da jede nije mu do kulture. Jel si mozda malo o tome razmisljala?

meni ne treba, ali vecini ljudi u Srbiji koji nemaju 'leba da jedu razumljivo je sto nemaju volje za tako nesto. Ja ne samo da odlazim u galerije nego sam i umetnik. Ali mislim i na druge ljude, za razliku od tebe koja gledas samo svoje sebicne interese.

ne lupaj. i ja i ti dobro znamo da ce prosecan gradjanin ove zemlje pre otici na koncert neke cice/mice/mace nego na izlozbu svetski priznatog umetnika. cao-zdravo!

ne lupaj. i ja i ti dobro znamo da ce prosecan gradjanin ove zemlje pre otici na koncert neke cice/mice/mace nego na izlozbu svetski priznatog umetnika. cao-zdravo!

pa ti onda te jadne siromasne ljude okuj lancima i nateraj ih da dodju silom da gledaju tvog prijatelja masona. Isto su uradili i tvoji masoni u Francuskoj posle revolucije kada su iz crkve izbacili Boga, i ubacili u crkvu golu prostitutku koja je predstavljala neku njihovu boginju.

pa ti onda te jadne siromasne ljude okuj lancima i nateraj ih da dodju silom da gledaju tvog prijatelja masona. Isto su uradili i tvoji masoni u Francuskoj posle revolucije kada su iz crkve izbacili Boga, i ubacili u crkvu golu prostitutku koja je predstavljala neku njihovu boginju.

hajde da udjemo u detalje. koji su to "moji" masoni, gde tacno, kog datuma, u kojoj crkvi, "izbacili boga i ubacili golu prostitutku", i koja je to boginja?

Nece jadnik kod cice nego u pekaru po kiflu koju razvlaci ceo dan. Probao sam na kifli da budem ceo dan i bogami glad je tu kucala na velika vrata. Zato mozda dve kifle, dve jabuke i mandarine bi mogle da prodju, ali neki nemaju ni za to !!!!

Na koncerete cice i mice odlaze oni punih stomaka dok gladne zanima samo kako ce da se nahrane i iskoluju decu . E to je tuzna prica nase domovine.

Poslednja izmena:
Nece jadnik kod cice nego u pekaru po kiflu koju razvlaci ceo dan. Probao sam na kifli da budem ceo dan i bogami glad je tu kucala. Zato mozda dve kifle, dve jabuke i mandarine bi mogle da prodju, ali neki nemaju ni za to !!!!

Na koncerete cice i mice odlaze oni punih stomaka dok gladne zanima samo kako ce da se nahrane i iskoluju decu . E to je tuzna prica nase domovine.

bojim se da je tema "masoni u srbiji" a ne "gladni u srbiji".

naravno da nisam. ne treba ti za odlazak u galeriju brdo dolara, treba ti samo volja za kulturom.

Meni kad je do kulture odem i stvorim umetnost. Necu da se vodim tudjim porukama jer moj subjektivni osecaj tacno kaze koji su vidici za prosiravanje a koji su vec prosireni. Sto se tice prosiravanja ona se vodi tako sto postoje dve struje koje su uvek gotovo vrlo bliske i svaka vodi tome da postavlja zasto je tako a zasto nije ovako. Tako vidik ostaje licni sto ne znaci da je i pogresan.

Te price o kultivisanju nacije su vise preko glave. Jeste da su vidici ljudi ponekad pogresni ali isto tako ne treba ih menjati za isto tako pogresne ali suptilnije i kvazikulturnije koje pospesuju kozmeticki osecaj zivljenja a uz to pravdajuci se lepotom.

Poslednja izmena:
hajde da udjemo u detalje. koji su to "moji" masoni, gde tacno, kog datuma, u kojoj crkvi, "izbacili boga i ubacili golu prostitutku", i koja je to boginja?
Novembra 1793. ljude su okupili u crkvi Notr Dam da bi se klanjali boginji razuma koju je oličavala ta prostitutka. Neverovatan istorijski podatak, ali ona je vladinim dekretom postavljena gola iznad oltara. Cak su i toj crkvi promenili ime i nazvali je Hram Razuma. Eto ti tvoja "braca" :rtfm:

Novembra 1793. ljude su okupili u crkvi Notr Dam da bi se klanjali boginji razuma koju je oličavala ta prostitutka. Neverovatan istorijski podatak, ali ona je vladinim dekretom postavljena gola iznad oltara. Cak su i toj crkvi promenili ime i nazvali je Hram Razuma. Eto ti tvoja "braca" :rtfm:

Pa cini mi se i da na onoj zgradi ima slicna predstava gde dve zene drze neke simbolicne predmete kao sto su ogledalo i jos nesto. Mislim da oni pokusavaju da nametnu sam nacin i smisao zivota kroz zenu i njenu lepotu i njoj se klanjaju. To su i uspeli jer se sve vrti oko sexa i oko toga da je sto cesce to bolje sto nije tacno.

Vise sam puta procitao da sto vise treba upraznjavati sex jer je zdrav nego koja vrsta hrane treba da se konzumira. U tom ogledalu da je vrhunski kolac koji se moze izesti zena i da se covek treba klanjati lepoti zene i raditi sve sto ona pozeli bas kao boginji.

Poslednja izmena:
LJUDI! SETIMO SE UVODNOG POSTA! O OVOME JE TEMA!!!

hvala ;)
tema je odlutala daleko od onog sto se trazilo u prvom postu. vec na prvoj strani krenule su salve blacenja masona. ja shvatam da ovde ima ljudi kojima su masoni trn u oku, ali sama tema nije postavljena da bi se neko divio ili da bi neko napadao masone. tema je postavljena u cilju da nam se prikazu masonska obelezja u arhitekturi srbije.

hvala ;)
tema je odlutala daleko od onog sto se trazilo u prvom postu. vec na prvoj strani krenule su salve blacenja masona. ja shvatam da ovde ima ljudi kojima su masoni trn u oku, ali sama tema nije postavljena da bi se neko divio ili da bi neko napadao masone. tema je postavljena u cilju da nam se prikazu masonska obelezja u arhitekturi srbije.

Nema na cemu Milice, ali ja sam greskom otvorio temu na njeno ime umesto na poslednju poruku. Kada sam video uvodni post ponovo shvatio sam da smo odlutali, pomocu onog sto je pitao ko su masoni. Tada je royal sve rekao pa smo krenuli da pricamo ko su, sta su i na kraju kakvi su ljudi. Ovo bi trebalo da se nastavi pravim putem. Doduse ne secam se ko je stavio slike sa masonskim stvarima iz Francuske i neko je stavio neke zgrade. :mrgreen:

zanimljivost. jedno od obelezja masona je obelisk. mi imamo jedan na vrhu kopaonika.
kopaonik-srbija-5301.jpg

postavljen je na mestu nekadasnjeg rudnika. obelisk predstavlja geometarsku trigonometrijsku tacku.
nisam uspela da nadjem podatke ko ga je postavio tu gde jeste.

zanimljivost. jedno od obelezja masona je obelisk. mi imamo jedan na vrhu kopaonika.
kopaonik-srbija-5301.jpg

postavljen je na mestu nekadasnjeg rudnika. obelisk predstavlja geometarsku trigonometrijsku tacku.
nisam uspela da nadjem podatke ko ga je postavio tu gde jeste.
Tacno. Ali nisu svi obelisci masonski. Pogledaj Rim naprimer.Tone i tone obeliska, od koga su manji broj masonska obelezja. Rimljani i Egipcani su podizali obeliske da bi na njemu napisali sta se desilo u kojoj bitci (kada su oni pobedili). U pravu si da je obelisk takodje masonski simbol,
ali nisu svi masonska obelezja.

Back