Mars i Venera

Mene Venera Mars asocira na grubo sve, jos ovako kad je Mars u dostojanstvu, otrese jadnu Veneru.
I bas pocetnik bi rekao da je Ve90Ma, grub seks, malo samaranja :lol: jer Venera je i kako volimo da iskazujemo/primamo ljubav.
Voli da provocira, ovde se uziva u borbi.
Van tog ljubavnog dela, osobi je tesko da se opusti u nekom najopstijem smislu da mirise cvece i to. u drustvenim odnosima nije kooperativna, trazi izazov, sukob.
Ako je Mars jaci, malo je mazohista.
Ako je Ve jaca, tip zene koja se na pijedestalu(realnom ili umisljenom) koju muskarci stalno pokusavaju da uvrede, spuste, vise izbirljivosti nego kad je Ma dominantniji.

Da, meni je još u 12, pa nisam na pijedestalu, uz Devicu i Ribe naglašene, jesam mazohista. Ali baš tako, tokom dana u razgovoru sam neka vrsta sadiste (nekako umem da vršim pritisak na ljude iako mi nije namera, nego takva neka energija sam, previše im je), a u intimi sam mazohista.

A i Mesec egz trigon Mars, Mars mi je prirodnije stanje... Venera je samo u intimi princeza, ali i tad nisam neko oličenje kmezavosti već sam i tu više ja zaštitnik nekoga.

Evo da kažem još koju o Marsu u Škorpiji u ovoj mojoj kombinaciji. Ta Venera u 12 voli izvitoperene, na neki način iskrivljene, bolesne, odbačene, da im nešto fali, ona voli da neguje takve, to je loži...

Mars u Škorpiji voli jezive ljude, u smislu d aneko krije nešto, i čini ga time zanimljivim jer se oseti ta borba i napetost (Jarac u petoj) gde se trudi da sakrije, da se kontroliše, da ne pokaže...

Svo to treperenje obožava i njuši Mars u Škorpiji, i to ga privlači. Takvi ljudi vremenom postanu malo jezivi, jer kriju to nešto što je toliko mračno da se čak ni ne spominje, samo se oseća... Volim mračne, ljude koji traže mrak, i koji kriju neke velike komlekse... Ne volim kad je neko sav vedar i savršen, jer mi nije intrigantno... Jer sam i ja dosta mračna i jeziva, i treba mi neko takav... Osobenjak sam i volim osobenjake...

Iako delujem veselo (Sunce na Asc - širok osmeh), komunikativna, vesela, fina (Vaga naglašena), ali krijem i ja svoju jezivost, pa se sa takvima sve više privlačim što sam starija...

Sad kad sam već tu setila sam se da je Nastia spominjala svoju Veneru u Jarcu...

Ljudi sa Marsom, Venerom, Mesecom u Jarcu imaju tu napetost, jer se stalno kontrolišu. Stalno pokušavaju da se ne odaju, da ih nešto ne izblamira, i tako žive sapeti i napeti... Kada prolaze kroz prostoriju ta napeta energija se oseti, i ljude to loži, i zato je taj Mars pogotovo jako privlačan, pogotovo kod žena koje ga imaju.

One su toliko stoge prema sebi i uopšte i ne kapiraju da su tom fasadom hladnoće u stvari privukle nekog, i i dalje beže i odbijaju, a to samo potpaljuje vatru...

Meni je peta u Jarcu, a Saturn egzaltiran, i Devica sam, volim te što vode unutrašnju borbu toliko da se to oseti napetošću spolja, nekako me čak opuštaju, jer ne vide koliko su čak komični i simpatični sa tim svojim ludilima...

Vidiš ja imam Veneru u Lavu, petu delimično u Vodoliji, i Uran kvadrat Venera aplikaciono... Oduvek me Vodolije nekako šarmiraju... Vidiš, možda je upravo to ta karika, jer Vodolija pokrene taj kvadrat, kao taj tvoj Jupiter... A interesantno je da moj Mars u Škorpiji ne podnosi mnogo energiju iz znaka Bika... Ne volim Mars u Lavu i Biku, oni me iritiraju.

Moguće da je to, Vodolija je drugačija, ipak je ona sangviničan znak, a osim toga Vodolija i Škorpija su znaci antiscije ( u TA one imaju odredjenu simboliku skrivenih konjunkcija, znaci antiscije su kao odraz u ogledalu, Strelac/Jarac, Škorpija/Vodolija itd...) zato su, iako nemaju puno zajedničkog, ovi znaci često neverovatno fascinirani jedni drugima.

Evo kako Dorotej opisuje Mars 90 Venera:

Superiomi Mars: Osoba pati zbog brojnih nesreca: sukobljavanja, problema sa zenama. U tropskim znakovima, on ce biti feminiziran ili ce ozeniti osramocenu zenu; ako je osoba zenskog roda, tada će ona imati puno partnera.

Superioma Venera: Rezultat je isti, no on ce biti smiren i pokajati se na kraju, pogotovo ukoliko je Jupiter u povoljnom aspektu spram ascendenta.

edit: Superiorna je ona planeta koja je drugoj u 10 znaku, npr Marsu u Ovnu je Venera u Jarcu superiorna jer je Jarac 10.znak od Ovna itd...

:D

Mene Venera Mars asocira na grubo sve, jos ovako kad je Mars u dostojanstvu, otrese jadnu Veneru.
I bas pocetnik bi rekao da je Ve90Ma, grub seks, malo samaranja :lol: jer Venera je i kako volimo da iskazujemo/primamo ljubav.
Voli da provocira, ovde se uziva u borbi.
Van tog ljubavnog dela, osobi je tesko da se opusti u nekom najopstijem smislu da mirise cvece i to. u drustvenim odnosima nije kooperativna, trazi izazov, sukob.
Ako je Mars jaci, malo je mazohista.
Ako je Ve jaca, tip zene koja se na pijedestalu(realnom ili umisljenom) koju muskarci stalno pokusavaju da uvrede, spuste, vise izbirljivosti nego kad je Ma dominantniji.

Ma tačno tako, kakvo mirisanje cveća :prstic: ovde se samo traži neka akcija, i mora se uvek nešto dešavati inače osoba počne da sumnja da je druga strana nezainteresovana :

Ja nisam mazohista više sam takmičarskog duha, potajno verovatno tražim izazov, da muškarac mora biti jači od mene jer inače izgubim interesovanje. A kada smo sličnog temperamenta i snage onda tu kreće borba i sukob volje, chalange, jer kvadrat i jeste sukob.

Meni Venera ima sekstil sa Merkurom koji je vladar 7. pa to malo ublažava situaciju :D

Olympea da, smatra se da Saturn posle 36 postaje nežniji a Mars finiji, manje grub...tačnije, zrelost, mudrost i strpljenje učine svoje. :)

Evo kako Dorotej opisuje Mars 90 Venera:

Superiomi Mars: Osoba pati zbog brojnih nesreca: sukobljavanja, problema sa zenama. U tropskim znakovima, on ce biti feminiziran ili ce ozeniti osramocenu zenu; ako je osoba zenskog roda, tada će ona imati puno partnera.

Superioma Venera: Rezultat je isti, no on ce biti smiren i pokajati se na kraju, pogotovo ukoliko je Jupiter u povoljnom aspektu spram ascendenta.

edit: Superiorna je ona planeta koja je drugoj u 10 znaku, npr Marsu u Ovnu je Venera u Jarcu superiorna jer je Jarac 10.znak od Ovna itd...

:D

Znači mom Marsu je superiorna moja Venera u Lavu...
A Jupiter je u sekstilu sa Asc i Suncem...

Ne razumem ovo "Rezultat je isti, no on ce biti smiren i pokajati se na kraju"... Ko će biti smiren i pokajati se? Koji rezultat je isti?

Pa da, ali se ne zaljubiš kao klinac, nego kao zreo čovek. Moja najbolja prijateljica je ljubav svog života srela posle 35.(tačnije oko 40.). Ja ne znam da li sam videla takvu strast kao kod njih, koja traje već desetak godina, i to se vidi sa strane, ta njihova strast...

Znači mom Marsu je superiorna moja Venera u Lavu...
A Jupiter je u sekstilu sa Asc i Suncem...

Ne razumem ovo "Rezultat je isti, no on ce biti smiren i pokajati se na kraju"... Ko će biti smiren i pokajati se? Koji rezultat je isti?

Pa dodje na isto, u smislu da daju nestabilan i turbulentan ljubavni život s tim što je uticaj Jupitera taj koji dosta popravlja stvar, pogotovo što on vlada nekim zrelim dobom.

Oni nisu opisivali ništa preterano detaljno jer ruku na srce ljubavni život u 13 veku npr nije bio baš uzbuljiv :D

Da, da, Venera je u superiornom ili dekster kvadratu ka tvom Marsu. :)

Pa da, ali se ne zaljubiš kao klinac, nego kao zreo čovek. Moja najbolja prijateljica je ljubav svog života srela posle 35.(tačnije oko 40.). Ja ne znam da li sam videla takvu strast kao kod njih, koja traje već desetak godina, i to se vidi sa strane, ta njihova strast...

Jasno, nego nije mi to bila poenta.
Kao sto Venera vlada tim periodom zivota kad smo najlaksi da se zaljubimo, Merkur vlada periodom kad smo u skoli, primamo najvise informacija, Saturn penzionerskim dobom zivota.
Sve ima svoj neki period kad smo skloniji necemu i kad nam je nesto prirodnije, uz uvek te izuzetke.

Periodi vladavine planeta:

Mesec - od rodjenja do 6 godine
Merkur - od 6 - 14 godine
Venera - od 14 - 22 godine
Sunce - od 22 - 40 godine
Marsove - od 42 - 60
Jupiter - od 60 - 80
Saturn do kraja života...

Koliko se sećam u vedskoj su te daše kako ih zovu individualne za svakog, i posebno se računaju.
Kod mene je tačno otprilike to za Veneru, ovaj Sunčev period je nekako seksualniji i više kao muška energija... A mogu da zamislim šta će biti onda kad me Mars uzme pod svoje. Hahaha, i ovako dosta vodi glavnu reč...

A u progresijama sam sada stelijumska Vaga, Venera na Asc, posle postajem Škorpija... Hhaha, taman ima smisla... Prosto ne verujem da ću postat još veći osobenjak nego sad...

venera zvanicno vlada do 22. godine zivota, onda prestaje u astroloskom smislu ono sto psiholozi zovu adolescencijom (i misle da se ona zavrsava oko 19.-te) tj. osvijescivanjem nas kao polnih bića ...a potom krece suncevo doba...potraga za istinskim identitetom,sobom i svojim "ja" u ovom svijetu..
i taj entuzijazam za zivotom traje do 41. godine...kada nastupa razdoblje marsa..u kom se zrelije pocinje da sagledava to koliko zivot zapravo nesvjesno pokrecu tijelesni nagoni (nagoni za materijalizacijom)...koji kako starimo izlaze na vidjelo kao nase slabosti ...jer nam ego(sunce) kao oruzje slabi ...njegove glavne adute smo ispucali do tad....(ostvarili se kao licnosti,"najbolje" doba (doba vitalnoasti) je proslo)...i sad tek se ucimo da osvjestimo te svoje tjelesne nagone na malo dublji nacin..jer tijelo nas polako izdaje, postajemo svjesni koliko smo od njega zavisili do tad...i koliko smo se na njega oslanjali,polagali racune...pa krenu nesigurnosti...jer vitalnost (sunce) polako zalazi.Tada moramo nauciti vise posvetiti paznju regeneraciji...u koju se mora ulagati vise truda da bi vitalnost duze odrzali (vise sagorijevati kalorija..manje jesti... fizicke aktivnosti se moraju drzati pod optimalom...ni previse ni premalo aktivnosti i rada,jer to tijelo sve teze podnosi..svasta nas nesto kreće da boli u tim godinama i brze se umaramo)

Periodi vladavine planeta:

Mesec - od rodjenja do 6 godine
Merkur - od 6 - 14 godine
Venera - od 14 - 22 godine
Sunce - od 22 - 40 godine
Marsove - od 42 - 60
Jupiter - od 60 - 80
Saturn do kraja života...

cek kako sad to, mars vlada do 56. -te...a od 56. -69. jupiter (postklimaktericno doba)...i onda od 69-te do kraja zivota tj. dubokom staroscu vlada saturn.

Poslednja izmena:
cek kako sad to, mars vlada do 56. -te...a od 56. -69. jupiter (postklimaktericno doba)...i onda od 69-te do kraja zivota tj. dubokom staroscu vlada saturn.

Iskreno, nisam sigurna baš od kad do kada vladaju Mars, Jupiter i Saturn ali otprilike tim godinama života i tim redosledom vladaju.
Marsove godie su od 42 to znam sigurno, ali do kada precizno, ne znam, pokušaću da pronađem.
Možda ti znaš precizinije :)

Back