Mars i Venera

Prema Ptolomeju i Valensu, Sunce odredjuje muža kao i koliko će brakova žena imati.
Na primer, ako Sunce aplicira samo jedndoj planeti onda je u pitanju jedan brak...
Doduše bitno je i da li je znak fiksan, kardinalan ili promenljiv

Prvo, signifikatori su Sunce i Mars koji u ženskim natalima imaju najviše signifikacija. Drugo, VII kuća i njen vladar. Treće, planeta ili planete u VII kući.

Evo šta kažu za vreme braka:

Određeno vreme [braka] se raspoznaje prema direkcijama MC-a ili Sunca; opšte vreme preko Sunca: ako je u orijentalnim kvadrantima, upućuje na udaju u mladosti bilo za mladog ili starijeg muškarca, ili nakon zrelih godina za mladog muškarca; ako je Sunce u okcidentalnoj četvrti, onda upućuje, da će dugo vremena proći do udaje i tada za starijeg muškarca.

Moram priznati da nisam nikada gledala vreme nečijeg braka prema direkcijama MC, iskreno...

Nekako mi je uvek 7 polje bilo važnije za razmatranje.

Upravo gledam natalnu kartu jedne ženske osobe, Devica/Strelac Merkur u Vagi, Jupiter u Ribama.
U godini venčanja, Saturn je bio u Ovnu 180 Merkur, a Jupiter u Vodolji u velikom trigonu sa Merkurom u Vagi i Mesecom u Blizancima. To nam je pokazatelj da Jupiter i Saturn uvek rade zajedno, oni stvaraju podlogu za neke dogadjaje.

Poslednja izmena:
Svaki zajednički život je 7 polje, ne može biti nikada 5 polje.
Od toga kakvo je 7. i kakvo je Sunce u ženinom horoskopu zavisi kvalitet te veze, kakav potencijal ima.
Hvala na odgovoru...evo nisam pametna svi su rekli različito,samo mi nije jasno što niko nije rekao jednu jako upečatljivu stvar za mog supruga,koja se sigurno mora videti u mom horoskopu :)

kao prvo hvala na odgovoru :)
Pa rekao je nešto vrlo slično,da ću dobiti sa sadašnjim nevenčanim suprugom sina,i da ćemo se razići kad se Saturn vrati na tačku mog rodjenja,koliko sam razumela oko moje 30.god,da će tu biti proganjanja sa njegove strane i sl.i da će mi sl.muz biti advokat kog ću upoznati na sudu:-O malo sam se tad izbedacila jer nije svejedno kad se tako nešto čuje...mada on je meni vanbračnu zajednicu gledao kroz 5.kuću,a drugi astrolozi kroz 7.kuću kao brak ,pa su rekli skroz suprotno....nisam pametna ...odoh ja sad daleko i od venere i od marsa 😁

Da to što ti je on rekao su standardne stvari, jer svi imamo Saturnov povratak oko 30. godine.
Svaka ozbiljna veza se gleda kroz sedmu. Ne samo ljubavna, već i poslovna.
Peta je samo strast, zabava, kreativnost, ljubavni zanos... Ne mora da se pretvori u vezu, ona je više zabava, puna strasti i seksa i sl.
Ako ti Ovan vlada sedmom, onda si ti Vaga Asc, pa ti je Venera zaista važna. Deveto polje su i sudije, profesori, sudski sistem, sudovi... Aha ta priča o upoznavanju na sudu je ovo što sam rekla za vezu sa nekim ko ima veze sa razvodom (on je to sročio u priču, mada nije moralo baš tako da se izdešava)...

Moram priznati da nisam nikada gledala vreme nečijeg braka prema direkcijama MC, iskreno...

Nekako mi je uvek 7 polje bilo važnije za razmatranje.

Upravo gledam natalnu kartu jedne ženske osobe, Devica/Strelac Merkur u Vagi, Jupiter u Ribama.
U godini venčanja, Saturn je bio u Ovnu 180 Merkur, a Jupiter u Vodolji u velikom trigonu sa Merkurom u Vagi i Mesecom u Blizancima. To nam je pokazatelj da Jupiter i Saturn uvek rade zajedno, oni stvaraju podlogu za neke dogadjaje.

U Vedskoj je Jupiter muž. Mada i otac.

Ovo za MC... Pa MC se gleda kao neki zvaničan ugovor, papir, a to jeste brak. I zbog toga što je to promena javnog imidža. Ono više nisi sam pred svetom. A često se menja i ime...

Verujem da Sunce ima veze uvek kada sretnemo bitnu osobu, pa i za brak, kao i za taj neki napupeli momenat u životu, kada smo puni plodnosti, želimo sa nekim da nešto kreiramo. Kreativni smo... Ili nas taj neko isnpiriše (Sunce - inspiracija)...

Šta znači to orijentalno Sunce? Kako da vidim koje je moje?

Da to što ti je on rekao su standardne stvari, jer svi imamo Saturnov povratak oko 30. godine.
Peta je samo strast, zabava, kreativnost, ljubavni zanos... Ne mora da se pretvori u vezu, ona je više zabava, puna strasti i seksa i sl.
Ako ti Ovan vlada sedmom, onda si ti Vaga Asc, pa ti je Venera zaista važna. Deveto polje su i sudije, profesori, sudski sistem, sudovi... Aha ta priča o upoznavanju na sudu je ovo što sam rekla za vezu sa nekim ko ima veze sa razvodom (on je to sročio u priču, mada nije moralo baš tako da se izdešava)...
7.mi počinje u ribama a završava u ovnu ,a asc mi je Devica:)

On meni to kad je rekao je mog muža gledao kroz 5.kuću (vladar saturn),jer smo u braku bez papira ,a Sa kao planeta mi je u 6.kući na 29.stepenu,i sećam se da mi je rekao da ćemo se razići kad se Sa vrati na početku tačku jer je on gledao odlazak Sa iz 5.u 6. :-O

U Vedskoj je Jupiter muž. Mada i otac.

Ovo za MC... Pa MC se gleda kao neki zvaničan ugovor, papir, a to jeste brak. I zbog toga što je to promena javnog imidža. Ono više nisi sam pred svetom. A često se menja i ime...

Verujem da Sunce ima veze uvek kada sretnemo bitnu osobu, pa i za brak, kao i za taj neki napupeli momenat u životu, kada smo puni plodnosti, želimo sa nekim da nešto kreiramo. Kreativni smo... Ili nas taj neko isnpiriše (Sunce - inspiracija)...

Šta znači to orijentalno Sunce? Kako da vidim koje je moje?

Meduse, ovo su podele na orijentalne i okcidentalne kvadrante.
Isto važi i za muškarce, kada se u ovim kvadrantima nadje Mesec ili Venera.

polja-u-horoskopu.jpg

On meni to kad je rekao je mog muža gledao kroz 5.kuću (vladar saturn),jer smo u braku bez papira ,a Sa kao planeta mi je u 6.kući na 29.stepenu,i sećam se da mi je rekao da ćemo se razići kad se Sa vrati na početku tačku jer je on gledao odlazak Sa iz 5.u 6. :-O
Gledao jer mi rekao da on sve bez papira gleda u 5. :-/

@Miaduka nije mi jasna ta logika. Bracna i vanbracna zajednica su izjednacene. I ja sam cula od jednog astrologa da fazon mozes da "prevaris" razvod tako sto ces, ne znam, te i te godine "obnoviti bracne zavete" sa postojecim muzem, i onda bi se to gledalo kao drugi brak u natalu :roll: nelogicno.

Moj muz je apsolutno opisan 7. Poljem, venerom, suncem i marsom. Tako i ja kod njega Venerom i Mesecom. S tim sto u mom slucaju on nema veze sa 5 poljem, koje mi pocinje u ovnu i nastavlja u biku, jer veza uopste nije pocela ovnovski, niti marsovski, jos pre njega nisam imala druge partnere. Isto nemamo papire, brak na divlje :mrgreen:

Moj muz je apsolutno opisan 7. Poljem, venerom, suncem i marsom. Tako i ja kod njega Venerom i Mesecom. S tim sto u mom slucaju on nema veze sa 5 poljem, koje mi pocinje u ovnu i nastavlja u biku, jer veza uopste nije pocela ovnovski, niti marsovski, jos pre njega nisam imala druge partnere. Isto nemamo papire, brak na divlje :mrgreen:

Ma da, šta uopšte znači papir, to su izmišljene priče, pa ako ljudi reše da žive u zajednici oni žive u zajednici, gde piše da mora postojati papir?
Sad ćemo još gledati i da li je brak sklopljen u crkvi ili samo pred matičarem a i da li je matičar bio u hotelu ili smo mi išli u Opštinu? :D

To je skroz nebitno, bezveze je zamajavati se tim stvarima i sitnicama, meni je mnogo bitnije da li će osoba u svemu biti zadovoljna i srećna, a sve ostalo mi je nebitno. :)

I još jedna bitna stvar:
Kada neko krene preveiše da davi sitnicama i detaljima, to je siguran znak da nema pojma, jer je većina tih opisa univerzalna i može se pripisati svakome, i većina će se u njima prepoznati. To je znak da muti priču detaljima a beži od suštine. O tome najbolje svedoči činjenica da se većina tih detalja ne može videti u natalnoj karti, a ako sumnjate u to, pa ponudite mu natalnu kartu svog psa, i videćete kako ćete divne opise saznati - o svom kućnom ljubimcu! :heart:

Jer se iz natalne karte ne može videti da li je u pitanju karta čoveka ili životinje...:)

Poslednja izmena:
Pa eto ni ja ne znam zašto pojedini prave razliku,samo zbog tog papira ,baš bez veze :-/ ja jedino što znam da protumačim tačnije mislim da znam, je da mi je sunce u 10.kući za koju sam čula da je vezana za posao ,i supruga i jesam upoznala kroz posao:) za ostalo ću da se potrudim Da sklopim slagalicu :-D

Ma da, šta uopšte znači papir, to su izmišljene priče, pa ako ljudi reše da žive u zajednici oni žive u zajednici, gde piše da mora postojati papir?
Sad ćemo još gledati i da li je brak sklopljen u crkvi ili samo pred matičarem a i da li je matičar bio u hotelu ili smo mi išli u Opštinu? :D

To je skroz nebitno, bezveze je zamajavati se tim stvarima i sitnicama, meni je mnogo bitnije da li će osoba u svemu biti zadovoljna i srećna, a sve ostalo mi je nebitno. :)

I još jedna bitna stvar:
Kada neko krene preveiše da davi sitnicama i detaljima, to je siguran znak da nema pojma, jer je većina tih opisa univerzalna i može se pripisati svakome, i većina će se u njima prepoznati. To je znak da muti priču detaljima a beži od suštine. O tome najbolje svedoči činjenica da se većina tih detalja ne može videti u natalnoj karti, a ako sumnjate u to, pa ponudite mu natalnu kartu svog psa, i videćete kako ćete divne opise saznati - o svom kućnom ljubimcu! :heart:

Jer se iz natalne karte ne može videti da li je u pitanju karta čoveka ili životinje...:)
Hahaha svaka ti čast,za ovo si skroz u pravu...jadna gospodja poznata u mom gradu mi radila natalnu kartu i sve nalupala da te Bog sačuva,ali najgore od svega jedan mali detalj,kaže ona meni tvoj momak (suprug,Jer ona kaže momak nemamo papir :-D)je stariji od tebe 8 god,iako je nisam pitala za to,nije mi čak na pamet palo da je testiram i pitam koliko on ima godina, kad je već sama spomenula ja joj kažem,niste u pravu kad već spominjete brojka razlike mojih injegovih godina nije ni blizu,i kaže ona meni sva onako besna što ja negiram njenu priču,pa da,tebi se nije svidelo šta sam do sad rekla pa si se sad uhvatila za godine,ja reko gospodjo3kad niste u pravu niste, ne možete Vi mene nabediti koliko godina ima mok covek hvala dovidjenja i prijatno :-D

Back