Mars i Venera

Venera mi je u XII kutji u znaku Raka, i.. ako se uzme orbis
od 7 stepeni, u konjukciji je sa Marsom.

Venera mi pravi sledetje aspekte: opozicije sa Mesecom i Jupiterom i kvadrati
sa MC-om i Plutonom.
i, shta to sve znachi?

Ukratko, Venera je ženski princip, Mars muški, a kvadrat je aspekat koji govori o neskladu, tenziji. Međutim ovo je suviše uopšteno tumačenje, ako hoćeš baš nešto konkretno možeš postaviti kartu.

I za Helenu isto, nije baš zahvalno tumačiti pojedinačne aspekte. Pogledajte da li na temi Kako tumačiti natalnu kartu ima objašnjenja za pojedinačne aspekte, a ovde ćemo nešto konkretnije, da se ne ponavlja puno.

Kod tebe jeste kvadrat u pitanju između Marsa i Venere ali je vladar Marsa u dobrom aspektu sa Venerom što uopšteno znači da ćeš probleme koje eventualno budeš imala (ili imaš) u vezama uspeti da rešiš.
Preosetljiva si prilično, naročito po pitanju ljubavi ali nisam sigurna koliko to pokazuješ spolja.

Naravno da ima,posto ti je Venera u Ovnu na ljubavnom planu treba da dobijas koga hoces,samo se trazi sa tvoje strane da ponekad ukoliko ti se neko svidi budes inicijator.

Ti ga pozovi da se vidite,a posto ti je Mars u Blizancima gledaj da se u toku dana jednom cujete a posle toga vidite,tj.da vam komunikacija u toku dana bude dva puta :per:

Naravno da ima,posto ti je Venera u Ovnu na ljubavnom planu treba da dobijas koga hoces,samo se trazi sa tvoje strane da ponekad ukoliko ti se neko svidi budes inicijator.

Ti ga pozovi da se vidite,a posto ti je Mars u Blizancima gledaj da se u toku dana jednom cujete a posle toga vidite,tj.da vam komunikacija u toku dana bude dva puta :per:

hvaaaaaaaaaalaaaaaaaaaaa puuuuunooooooo :D pokrenula sam inicijativu pa sta bude :) javljam sta je bilo :))))

Moj Mars je u Ovnu i uglavnom sam imala vezu sa sportistima.Moj muz ima Veneru ispod moga Marsa,pa eto ti ga braka.Kad smo se uzimali u mojoj VII kuci,boravila je tranzitna konjukcija Venere i marsa.(to tada nisam znala jer nisma znala astrologiju)

Čitam sa sve ovo i razmišljam kako moj partner i ja nemamo uopšte ( skoro) dodirnih tačaka marsa i venere u sinastriji( polukvadratići nekakvi) ...propali smo načisto :lol:
Ima da se bavimo dubokoumnim konverzacijama dok ne raskinemo :mrgreen:

По мени за трајне односе већу важност има сунце-месец, иако не могу да се пожалим на тематику, пошто сам се у пракси најчешће мотао са шкорпијским (пето поље, фортуна) и јарчевским (седмо поље) венерама. Било је аспирација за Ve Vi (опозиција Ma) и Ve Ca (око Asc), али слабо ми је то ишло. :P

Сада сам у нечему сасвим новом. Партнерка ми има Ve Aq тачно на мојој Ve Aq. Са композитним Сунцем у XI имамо добру шансу да останемо пријатељи и ако нам нешто друго пође по злу. ;)

Kod mene je prilično tanušno...u sinastriji nemamo čak ni So- Mo kontakta..

S druge strane, jedino što jesam primetila jeste da u ovoj vezi nema onog osećaja fatalnosti i nepotrebne drame koja je pratila neke ranije veze i sinastrije krcate mars-venera kontaktima..
Ali s druge strane, nikada veza nije ni bila rasterećenija i manje psihički zahtevna :lol:
Mislim zapravo da tek Dejvison dobro pojašnjava stvar...
So, Me, Ve u 7 polju u vodoliji + Ju u 8 ali isto vodolija
Ma, Sa, Ur, Mo u 5 polju u Strelcu

naglašeno 5 i 7 polje..zabava, zajednički kreativni rad i emocije..u izobilju

Poslednja izmena:
Da eto predispozicije za brak. samo osoba koja ima Veneru u Vagi ima Veneru u svom domu, a mars u Vagi je u izgonu,po logici Mars mora da voli Veneru.

Venera konjukcija Mars nije predispozicija za brak. Trigon i sekstil jeste, konjukcija je losa. Strast, svadje, raskidi veza, rasprave.

Prevaga Marsa: ometa ljubav, jaka strast ili frigidnost, nesretna ljubav, los moral.
Prevaga Venere: premorenost, seksualni nemir, smrtni slucajevi, ljubomora, manje dece.

Kakav bi po vasem misljenju bio muskarac sa neaspektovanom venerom u blizancima? Neemotivan? Svaler?

A sta predstavlja to sto moj Mars koji je u blizancima, pravi konjukciju sa njegovom Venerom? Da li sam ja musko u vezi (Mars)?

Back