Prisoner
Elita
- Poruka
- 21.018
Ako,ako, samo ti radi. Mladoženja mora da se pokaže, kakav je na delu.. 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
vujadin:Нема на чему. Данас сам прочитао историју Отоманског Царства од Енгелса, неког Немца који је преводио многе детаље од турских историчара и латинских, па и од Орбина, он наводи све битке које су вођене у оно времем али датуми се не слажу за ни једну осим Косовског Боја. Битку на Марици описује онако како је већ неко овде описао да је савезничка војска била пијана и поспана кад су је Турци напали и да су се дали у бекство преко Марице, али он наводи да се то десило 1363 године, после пише и о коњици српског краља која је стигла у помоћ Бајазиту. Исти писац описује са превода турске хронологије битку на Никопољу у коју набраја око 60000 савезничке војске највише Француза Немаца и Мађара, као и ону на Ровинама где су хришћани победили а Марко погинуо према турским изворима, а Бајазит се повукао да опсаду прави око Цариграда. Само тај детаљ о Марку и ништа друго, а где је Марко био до ровина ништа. А заборави и један други детаљ, исто пише да је Лазар давао мурату 1000 коњаника и 10000 дуката годишње као вазал. Могу рећи да сам џабе изгубио дан.
Вујадин
Bi2:Vujadine, gde si našao ovu pesmu? Prvi put je vidim..i ne razumem je.
Jedino kao potvrdu mojih shvatanja da se narod poistovetio sa Markom."Собом вуче стотину вагона"- kad god mu je bilo teško narod se sećao svog Marka.Šta mislite iz kog je perioda ova pesma?
AKHENATON:Pa kad nisam video pesmu nego samo taj jedan stih koji si dala .........![]()

Bi2:"Кад угледа чуда не виђена
Како лети једна звер голема
Собом вуче стотину вагона
И у њима по стотину људи
Хучи земља мртве да пробуди"

Bi2:Znači, izmedju 4. septembra 1884.godine i 1. decembra 1918.g. Eto, barem smo jednoj pesmi "ušli" u trag.![]()
Bi2:Pa, po ovom stihu: "Нема Срба сад су други љиди" pre će biti 29-ta, kad su svi postali Jugosloveni. Biće da je ipak 1929-ta.
vujadin:Пало ми је на памет једно чудно решење како да нађемо доказе о Марку. Кад сам био у Хиландару видео сам много лобања, па ако је Марко сахрањен у Хиландару онда би се требала наћи његова тамо, јер у оно време се није знало да се може установити према лобањи коме је припадала. То би могао учинити неко ко је свештено лице са потребним инструментима и научним помоћником. Шта мислите о томе?
Вујадин
To je sve u znaku pitanja, moj Vujadine. Posle Markove pogibije, naišla su vunjava vremena i ko zna kojim su se sve problemima bavili Hilandarci tada.vujadin:Ако је тачно да је сахрањен у Хиландару, онда му тело више није у земљи него у костурници, јер је то обичај монашки да после три године спроведене у земљи буде пренесене у костурницу, где се и данас налазе. Ја мислим да монаси нису однели цело тело него само главу, јер је и то обичај ипак би било корисно знати чије су све главе у костурници, а вероватно има и записник о томе.
Вујадин
Dadel, ogrešila sam dušu. I to sve zbog tvog uredjenja stana. Slabo te sad nešto ima.dadel:e Moji Markovici ! Mog Marka sam ja sa druge stranice vratio
na prvu.
Pozdrav