Maltezer

Indikativno je sto lavica zar i kameni cvet imaju uvek isto misljenje i njihovi postovi se pojavljuju uvek istog dana i u itervalu od pola sata i skoro uvek jedan post neposredno posle drugog. To obicno pokazuje da je to jedna ista osoba registrovgana na dva profila, ili dve vrlo bliske osobe, ali to nije moj problem vec moderatora a ja sam samo (prateci temu) doso do tog zapazanja.
Da ponovim kamenom cvetu da sam pse izvodio na izlozbe da bi ih ocenio zbog uzgoja a ne zbog takmicarskih ambicija, a sto sam usput pokupio neke nagradice verovatno je bila sreca. Neznam zasto uporrno od mene insistira na odgovoru o izlaganju u inostranstvu kad o takvim izlaganjima nikad nisam pisao? Da povovim da nemam takmicatskih ambicija i nemam vremena ni volje za tim. Znam dobro kako funkcipnisu nase izlozbe, ko su u cijem klanu i u tome ne zelim da ucestvujem. Za inostranstvo nemam zelju ni vemena (a ako mi verujes nisam ni novi pasos izvadio ).

Jest svakako ista osoba, pa pogledaj nas stil pisanja na kovrdzavim bisonima, Teziku i Popi lice li jedna na drugu?:sanke:
Ja je ni ne poznajem, ali upoznacu je da se Tezi i Popi druze:sanke: Ali nije to tema

Pozdrav savo, slobodno mogu da kazem da niko ko je ucestvovao u ovoj temi nije izlagao maltice osim tebe, zato nama treba neko iskusniji, sto si u ovom slucaju ti

Samo da nas posavetujes, uvek je tako sto se od iskusnijeg traze saveti, nekom je to na teretu, nekom ne, zavisi, ja sam uvek voljna da pomognem:sanke:Razumeli smo nemas takmicarskih ambicija - OK ali imas iskustva sa negom dlake

Tebi je ocigledno na teretu to. Mozda trazimo previse:zpozdrav:

Izvini Savo sto sam te ista i pitala,ni na cemu ne insistiram,vec sam mislila da se od tebe moze nesto nauciti,kao sto sam mnogo toga pametnog i korisnog procitala od gospodje Nade Kostic,i jos nekih odgajivaca,da ne nabrajam,sva moja komunikacija sa tobom je zavrsena.
Izvinjavam se sto nisam sacekala pola sata pa da napisem post,posto ovo nije forum gde ljudi ulaze da vide ima li odgovora na temi koja ih zanima vec Dosije X,sa nepresusnim izvorom teorija zavere.:zper:
Samo da znate postoje jos par osoba na forumu sa cijim se postovima slazem.a cak jednu personu i poznajem.:hahaha:

Jest svakako ista osoba, pa pogledaj nas stil pisanja na kovrdzavim bisonima, Teziku i Popi lice li jedna na drugu?:sanke:
Ja je ni ne poznajem, ali upoznacu je da se Tezi i Popi druze:sanke: Ali nije to tema

Samo da nas posavetujes, uvek je tako sto se od iskusnijeg traze saveti, nekom je to na teretu, nekom ne, zavisi, ja sam uvek voljna da pomognem:sanke:Razumeli smo nemas takmicarskih ambicija - OK ali imas iskustva sa negom dlake

Tebi je ocigledno na teretu to. Mozda trazimo previse:zpozdrav:
Naprotiv, nije meni nista na teretu samo sam se osetio prozvanim (nicim izazvan). Prozitvati me da vam ne odgovaram na savete o dlaci je neozbiljno jer upravo ti na temi BISON delis savete o dlaci (sto znaci da si vaoma upoznata sa temom) pa u tom kontekstu postavljeno pitanje meni sam shvatio kao provokaciju. Kako drugacije razumeti prozivke da necu da odgovaram na vasa pitanja o dlaci (a sami ste pisali o toj temi) ili da necu da pricam o izlozbama u inostranstvu (na kojima nisam ni bio)? Mislim da sam do sada u svim temama bio umeren i konstruktivan, bez vredjanja, bez omalovazavanja konkurencije bez omalovazavanja drugih sagovornika i ne razumem ovakve stavove prema meni nicim izazvane napade, osim ako nisu iskonstruisani sa nekom namerom?
Necu se vise na ovoj temi prepucavari sa vama jer to nije razlog mog obitovanja na njoj. Sto bi se ponavljao i pisao nesto o temama koje su vec ispricane? Ako imate neko konkretno pitanje rado cu vam odgovoriti na pp i nece mi biti tesko da svoje vreme odvojim za vas.

Poslednja izmena:
Napravi presedan, kolega sava35, pa meni odgovori na pitanje: Da li se nega Kotona Od Tuluara bitno razlikuje od nege Maltezera? Logično i zdravorazumski, ne vidim neke razlike, osim u pripremi za izložbu. Mene više interesuje način i vrsta ishrane (iskreno, treći pas u ulazu je koton, pa hoću da im pomognem nekim savetom koji ću prepisati od tebe) :)

bilo bi nekorektno od mene da ti pricam nesto sto neznam. Nisam ima priliku da se sretnem sa kotonima (nisam ih cuvao ali video sam ih). Priprema dlake maltezera za takmicenje zahteva pakovanje dlake i kvalitetnu ishranu ali neznam da li to vazi i za kotona. Znam da ima isto neznu, mahom belu dlaku ali neznam kakva je njegova priprema za izlozbe. U svakom slucaju, ishrana je mnogo bitna. Koristite kvalitetne (da ne kazem skupe) granule i redovno cetkajte dlaku.

Savo, ako sumnjas da je neko neciji klon, javi mi se zvanicno na pp, pitacemo supermoderatore da to provere, ovako, nemoj, molim te, da unosis pometnju. Dalje, sve vas molim da spustite loptu, ako sa nekim ne mozete da se sporazumete, mozda je bolje i izbegavati tu osobu u daljoj komunikaciji. I stvarno, Savo, zar je toliki problem dati par saveta oko izlaganja bez tolikog dizanja prasine?

EasyB, cotton de Tulear ima daleko jednostavniju dlaku, u pogledu nege, po teksturi ne sme da bude svilenkasta nego bas poput pamuka/tako je rasa i dobila ime. Osim redovnog cesljanja i povremenog kupanja (i nege usiju i ociju) je neophodno jos samo oblikovanje dlake na sapicama, info iz prve ruke, od gospodje Gordane Vuk koju sam imala cast da smaram na jednom beogradskom CACIBu. :rumenka:

]Zdravo svima,
imam maltezera koji ima 3 ipo meseca i nikako ne mozemo da ga naucimo gde da ide u wc,cak smo kupovali i one kapi sto bi trebalo da stavimo na mesto gde treba da ide u wc ali ne deluje, cak smo pokusali i sa novinama da mu natrljamo na njusku ali ni to ne deluje. ne znam sta vise da radim,plasim se da ce mojima da se smuci i da ce na kraju da ga vrate. Molim Vas pomozite mi ako imate neki dobar savet. Imajte na uma da svi u porodici radimo tako da jedino kad mozemo da mu se posvetimo to je negde oko 4 popodne,nadam se da to nije kasno za dresuru:

Ovo nije tema za dresuru idi na "kako nauciti ste ne da..."
Mada cisto sumnjam, posto nemate vremena za nju, trebalo je da mislite na to, sto ste je kupovali ako nemate vremena? I kakav je to nacin da se vraca zato sto vam se "smucio":zroll:
Nije dovoljno tih sat vremena, nije da grdim ali je to realnost za sat se nista ne moze postici, pogotovu sto se moraju obaviti i druge stvari osim dresure.

Svako stene moze sve da nauci,i sve je do vlasnika,znaci polako i sa malo vise ljubavi,natrljati jadnom stenetu njusku je krajnje ruzno i bezosecajno,ono uopste ne zna gde sta treba da radi a vi ga kaznjavate a njemu i dalje nije jasno zasto kad samo obavlja svoju fiziolosku potrebu,psi ne obavljaju nuzdu samo tamo gde spavaju,svako drugo mesto im je dobro,zato sto su psi a na vlasnicima je da ih naucu ljudskim obicajima,ako zelite psa a ne ljdsko bice za ljubimca. Zaista je nemoguce nauciti ga ako nikad niste kuci,neko ce morati da mu se posveti par dana i da cim se kuca upiski to mesto upije pelenom za kuce ili novinama i to postavi u neki deo sobe ili hodnika koji je predvidjen za njegov wc. Cim se kuca uzmuva nosite ga tamo i ako uradi nesto odusevite se i nagradi te ga. Nagrade i pohvale cine cuda,dranje i kaznjavanje samo konfuziju i strah. Ta kuca ima samo vas,ni prijatelje ni posao ni zabavu,a i vi ste izabrali nju a ne ona vas, imajte to u vidu. Nadam se samo da vam nije trenutna zabava vec prijatelj za ceo zivot,kome necete okrenuti ledja zato sto nema ljudske navike i osobine vec je samo malo jadno stene.
Naravno da nije kasno,iodrasle lutalice kada ljudi udome,bez problema nauce na to,sve je samo u ljubavi i strpljenju.:zpozdrav2:

@commily85
Da pojednostavimo: A mustaći - a ženidba... Ne, nije to, nego: A klopa - a šetnja!
Još je mali, pa često jede i često "ide na wc".
Ipak, ima jedna uteha: Mali pas, mala gomilica... (zamisli da imaš dogu!)

E da zaboravila sam da kazem da je stene jos beba do 5tog meseca jer ne moze da kontrolise to kad ce i gde da vrsi nuzdu. Vrsi nuzdu tamo gde stigne je ne moze da se uzdrziz:)

Poslednja izmena:
Moja kuca je to savladala za par dana,pratila sam je i podmetala pelenu a nakon toga je nosila na istu cim pomislim da bi htela, sa manje od 3 meseca, naravno da su joj se desavali ispadi da joj se "omakne" pored ili da se uzjoguni pa bezi i odradi negde gde ne sme,ali nisam se uopste uzbudjivala oko toga,pa beba je,ljudskim bebama trebaju godine da to nauce,pa im niko ne uzima za zlo,ili nedaj Boze da se kazne.:zroll:

Moja kuca je to savladala za par dana,pratila sam je i podmetala pelenu a nakon toga je nosila na istu cim pomislim da bi htela, sa manje od 3 meseca, naravno da su joj se desavali ispadi da joj se "omakne" pored ili da se uzjoguni pa bezi i odradi negde gde ne sme,ali nisam se uopste uzbudjivala oko toga,pa beba je,ljudskim bebama trebaju godine da to nauce,pa im niko ne uzima za zlo,ili nedaj Boze da se kazne.:zroll:

o tome i pricam:znamiguje:

Bas je lep Tedi,preslatka njuskica.:heart:
Sretoh ovih dana na Adi jednu preslatku maltezerku,toliko je umiljata i vesela i puna energije, da me je odusevila,moja Popi je pored nje prava lenjivica i mrgud(valjda povukla na mene :zper: ). :zstidljivko:

'teo bi da pitam, vas poznavaoce ove rase ( mis' : maltezera ! ), da li je moguće da je ovo maltezer ili, barem, neki mešanac maltezera ?!?
P.S. kuče je staro oko 1,5 - 2 meseca !!!
Unapred hvala na odgovoru !!!
maltezer.jpg

'teo bi da pitam, vas poznavaoce ove rase ( mis' : maltezera ! ), da li je moguće da je ovo maltezer ili, barem, neki mešanac maltezera ?!?
Pogledajte prilog 168377
Nemoguce

JER maltezer MORA da bude BEO i cak i mesanci maltezera imaju belu dlaku, ovo je mesanac si cua:zpozdrav: Ali ne brini oni su slicni, isto imaju dugu dlaku i karakter :)

Karakter zavisi od roditelja i gena koje naslede,moja maltezerka je nepoverljiva prema ljudima,ne da nikom nepoznatom da je mazi,rezi i laje,ne kapira da ima jedva kilo ipo i vrlo je goropadna, sa kucama voli da se druzi ali ne sa svim,bira manje rase. Sto se tice ucenja pametna je ,vec nas je naucila da joj dajemo poslastice kad aportora,daje sapu...z:lol:
Ali, mnogo bolji karakter ima mesanka koju hranim,ekstra je socijalizovana, poslusna,obozava da se mazi, prepametna...
Ako postoji mogucnost da upoznas roditelje kuce koju kupujes donekle bi video kakav ce karakter biti,mada ni to nije uvek garancija,ja imam licni primer. :zpozdrav:

Ne bih se slozila da maltezeri i shih tzu imaju slicnosti,maltezeri nemaju poddlaku pa nema ni linjanja shih tzu je imaju.:)

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 168377

ovo stene nema nista zajednicko ni sa SI CUom. Usi su vece a i njuska je mnogo duza nego kod steneta SI CUa. Ima samo boju SI CUa (jer su si- cui dozvoljeni u svim bojama). Stene je slatko pa ako vam nije bitna rasa volite ga i cuvajte sa ljubavlju koju ce vam ono visestruko vratiti. Ako bas zelite rasnog psa, bojim se da ga necete naci besplatno.

Back