Македонски језик

Као прво не курнази се том ћирилицом демек си неки Рус...јер то твоје й - ј користе Бугари...
Значи ти си Бугарин...

Друго и ја мислим да је Српски језик настао од Хрватског....Као што каже Ђорђе Балашевић-Српски популарни музичар...

Сандански, немој да се вријеђамо. Немој стварати од пријатеља непријатеља оваквим изјавама :)

Сандански, немој да се вријеђамо. Немој стварати од пријатеља непријатеља оваквим изјавама :)

Па то је био само пример једног човека....тог Балашевића....и сада сви због њега требамо да верујемо да је тако?

Тако и овај Бугарин са Руским именом каже да је за њега Македонски бугарски језик....Што светска лингвистика никада неће прихватити..

Друго он и не зна да су Бугари дошли задњи на Балкан...стога не можемо ми имати њихов језик,оно могу само наш...

Као прво не курнази се том ћирилицом демек си неки Рус...јер то твоје й - ј користе Бугари...
Значи ти си Бугарин...

Друго и ја мислим да је Српски језик настао од Хрватског....Као што каже Ђорђе Балашевић-Српски популарни музичар...

Боже, што ти лупеташ глупости!

Сада ћу я теби одговорити на исти начин:
Пошто ти користиш одређени члан, значи ти си Бугарин, йер исти такав члан користе и Бугари.

Боже, што ти лупеташ глупости!

Сада ћу я теби одговорити на исти начин:
Пошто ти користиш одређени члан, значи ти си Бугарин, йер исти такав члан користе и Бугари.

Не могу Бугари бити испред нас јер су задњи дошли на Балкан....
И користили су Грчка и Татарска Слова како би писали царске документе или плоче...

Тек када смо их ми "припитомили" Научили су да пишу глагољицом и ћирилицом...

А како оно беше...
Старословенски језик (стсл. словѣньскъ ѩзъıкъ; називан и црквенословенски, староцрквенословенски)
је први писани словенски језик, кодификован на основу говора македонских Словена из околине Солуна, у IX веку[1].
Старословенска писма била су глагољица и ћирилица.[2]

Значи ти си Бугарин...

:lol: Сад су музичари стручњаци и по том питању :lol:
Штета што сами хрватски стручњаци признају да је било обрнуто, није 40% Хрвата живело у Србији да би променили ''наш језик'', већ су 40% Срба живело у Хрватској, Далмацији и Славонији за време АУ.

Не могу Бугари бити испред нас јер су задњи дошли на Балкан....
И користили су Грчка и Татарска Слова како би писали царске документе или плоче...

Тек када смо их ми "припитомили" Научили су да пишу глагољицом и ћирилицом...

А како оно беше...

Да, по званичној историји, македонски славени су дошли пре Бугара, а Бугарски језик је био турски са иранским елементима, тако да не постоји бугарски језик већ су узели славенски језик од славена који су тамо живели, а то су били македонска (југ) и српска (север) племена.

Што се мене тиче, Македонце разумијем прилично добро, док Бугаре мало теже разумијем. Македонци су ми ближи. И генетика је то потврдила. Фрапанту сличност између Срба и Македонаца за разлику од Бугара. Што потврђује тезу о мијешању словена и татарских племена која су се наметнула као лидери, али прихватила словенску културу. А и Турци су се туда највише мотали.

А и кад нас видиш негдје у иностранству, не можеш знати ко је Србин а ко Македонац, само знаш да је нешто од то двоје :)

Да, по званичној историји, македонски славени су дошли пре Бугара, а Бугарски језик је био турски са иранским елементима, тако да не постоји бугарски језик већ су узели славенски језик од славена који су тамо живели, а то су били македонска (југ) и српска (север) племена.

Па тако је...Бугари у ствари причају мешану верзију Макеодонског и Српског...Са примасама Турцизма:roll:

А и кад нас видиш негдје у иностранству, не можеш знати ко је Србин а ко Македонац, само знаш да је нешто од то двоје :)

Ако ћемо тако онда ту сврставамо и Хрвате...и они личе на нас..и ЦрноГорци...;)

Једини који отскачу су Албанци,Грци и Бугари....

Па тако је...Бугари у ствари причају мешану верзију Макеодонског и Српског...Са примасама Турцизма:roll:

Ако ћемо тако онда ту сврставамо и Хрвате...и они личе на нас..и ЦрноГорци...;)

Једини који отскачу су Албанци,Грци и Бугари....

Да, то је тачно. Муслимани у Босни, Хрвати и Црногорци су такође веома слични. А ми и јесмо исти народ. Реално гледано. Само што једино Македонце и Црногорце волим од набројаних. А Црногорце и не рачунам у народ, више у некад најквалитетнији дио Српства, који сад срамоти своје славне претке.

Да, то је тачно. Муслимани у Босни, Хрвати и Црногорци су такође веома слични. А ми и јесмо исти народ. Реално гледано. Само што једино Македонце и Црногорце волим од набројаних. А Црногорце и не рачунам у народ, више у некад најквалитетнији дио Српства, који сад срамоти своје славне претке.

Ех сада их оцрни за све паре....
Ја увек навијам када видим неки спорт за Србију и Црну Гору...
Православци смо они прави на првом месту...не користимо нови календар ;)

Оградио се Сандански касније од те изјаве. То је више иронично рекао. Не би ме изненадило да и он сматра да су већина данашњих Хрвата покатоличени Срби.

Оградио се Сандански касније од те изјаве. То је више иронично рекао. Не би ме изненадило да и он сматра да су већина данашњих Хрвата покатоличени Срби.

Да ли јесу или нису ја то не могу да знам...Питајмо њих..

А вратимо се теми..
Да прочитамо шта је рекао Император за Кирила и Методија.

jakobskon1.bmp

Видимо + да је разлика тада између Моравије и Македоније - њиховог језика -била слична као данашњи Енглески и Амерички..

Не е точно. Говоримите към началото на 19 век диалекти на териториите на днешните Македония и България вече не са имали падежи, докато в сръбските диалекти падежите са били запазени. Изключение са преходните диалекти от граничната зона между безпадежните и падежните региони (Зайчар - Пирот - Куманово), в които падежната система е по-богата на север и запад и по-слабо запазена на юг и изток. На тази основа на териториите на Македония и България са се развили процеси на езикова стандартизация с аналитична структура без падежи, уникална за целия славянски свят, докато в Сърбия падежната система е напълно запазена и до днес.

plsim se da me nisi razumeo

Kakva je buducnost makedonskog jezika ?

Па као и сваког другог...Језик ко језик....

Признат је у свету....
Признато да смо ми први Словенима донели писменост и азбуку..

Некоме се то не свиђа ваљда зато што смо мали,па раде неки комплекси...

Па као и сваког другог...Језик ко језик....

Признат је у свету....
Признато да смо ми први Словенима донели писменост и азбуку..

Некоме се то не свиђа ваљда зато што смо мали,па раде неки комплекси...

Мини, мини, минидонија :mrgreen:

Битно је да се Срби и Македонци подржавају где год могу, то је од виталног значаја и за Србе и за Македонце, једни без друге нећемо преживети будуће конфликте који се спремају на балканском полуострво. Македонци немају ниједног савезника, окружени су Бугарима, Албанцима и Грцима (ми, Хрватима, муслиманима, албанцима, мађарима, бугарима + НАТО), ако падне Македонија пада и Србија, исти случај је и обрнуто, све то због стратешке моравско-вардарске долине...

Исти смо народ (генетски), имамо исту веру, идентичне обичаје, никада нисмо водили ратове једни против другога итд = БРАЋА и САВЕЗНИЦИ.

Битно је да се Срби и Македонци подржавају где год могу, то је од виталног значаја и за Србе и за Македонце, једни без друге нећемо преживети будуће конфликте који се спремају на балканском полуострво. Македонци немају ниједног савезника, окружени су Бугарима, Албанцима и Грцима (ми, Хрватима, муслиманима, албанцима, мађарима, бугарима + НАТО), ако падне Македонија пада и Србија, исти случај је и обрнуто, све то због стратешке моравско-вардарске долине...

Исти смо народ (генетски), имамо исту веру, идентичне обичаје, никада нисмо водили ратове једни против другога итд = БРАЋА и САВЕЗНИЦИ.

Slažem se, ali je to mnogo važnije za Makedonce... 1000 puta su im bitniji dobri odnosi sa Srbima, nego sa Amerima i Englezima (jer ko sa njima tikve sadi... :evil:)

Nama protiv ovih gore neprijatelja ni Bog ne pomaže:sad2:

Све историје овога света Наума,Климента,Ќирила и Методиа сврставају у Македонце или ти Македонске Словене..

Свака енциклопедија и научници тврде да су Македонски словени дали ћирилицу осталим Словенима....

А то што си ти исфрустриран је друга ствар..
Osim "Panonskog žitija Kirila i Metodija" gde se kaže da su pisali ruskim slovima. A i nije daleko od istine zato što su dosta vremena proveli u Korsunju (Kersonu) među Rusima koji su u to vreme pisali "velesovicom". Njihova "zasluga" leži u tome što su preveli Bibliju kako bi Slovenima moglo da se nametne hrišćanstvo.

Управо тако. Иде репка.

Back