- Poruka
- 3.912
Makedonski je neka vrsta srpskobugarske mješavine pune ciganizama.
Eto to je makedonski jezik.
ENDE
Eto to je makedonski jezik.
ENDE
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ма тако је...теби ево верујемо...

Klonirao ovaj nas Stojkovic Deretica, za potrebe Makedonije, nazvali ga Sandanski, jos jedna potvrda nasih dobrosusedskih odnosa![]()
Поред ћириловске солунске редакције старословенског барем према мишљењу неких слависта постоји и македонска редакција црквенословенског (глагољице).
Све то савршено нема везе ни са каквом праисторијском македонском азбуком, док се савремени македонски језик пише српском Вуковом ћирилицом (са разликом трију графема ќ и ѓ и ѕ - последњи јесте узет из варијанте црквенословенског).
Све су то ненаучна наглабања слична нашем Деретићу.
Вукова Ћирилица?
Тај човек је избацио само непотребна слова која и даље користе Руси,Белоруси,Украинци и Бугари...
Македонска реформа је урађена по угледу на Српску,наравно....зашто да не када је фантастична..
Али то је реформа,није ново писмо...
Непотребна слова кажеш? Умекшавање слова знаком ь је било изванредно решење, које је избачено. Шта је фалило словима я, ю, й? А о Ъ да и не говорим, Вук га уствари није избацио, ммало ко зна да је Вуков азбука имала то слово, које се избацује касније, јер није имало латинички еквивалент, а циљ је наравно био омогућити пресликавање 1/1 између ћирилице и латиниц еу првој фази, да би касније ћирилица била и сасвим замењена латиницом, видим да се тај план приводи крају..
Мислиш логично је једно слово један глас? Смејурија, ми (а ни ви) нисмо сигурни где се пише ј док не видимо у речнике (или не научимо напамет) у речима КОЈИ, РАДИО, ЧИЈИ итд..Па не фали ништа...Али логично је једно слово! а не једно а означава Ја-Јо-Ју...
Какава сада завера је у питању.....Јер код вас Срба може нешто да прође а да није завера са запада...
Мислиш логично је једно слово један глас? Смејурија, ми (а ни ви) нисмо сигурни где се пише ј док не видимо у речнике (или не научимо напамет) у речима КОЈИ, РАДИО, ЧИЈИ итд..
Ништа није сметало да један знак означава два гласа, пратећи етимологију језика, ово я је уствари јотовано а итд.
Завера није само теорија, ово је доказана пракса завере, као што сам видиш, латиничење Срба се приводи крају као последица деловања Беча чији је плаћеник Вук Караџић био.
А колико се сећам, ваш Венко Марковски је страдао јер је имао намеру да у македонску азбуку угура, тј. остави Ъ, а политичка директива је била да то не може, јер Ъ мирише на бугарски..
А колико се сећам, ваш Венко Марковски је страдао јер је имао намеру да у македонску азбуку угура, тј. остави Ъ, а политичка директива је била да то не може, јер Ъ мирише на бугарски..
Pretjeruješ druže!
Мислиш логично је једно слово један глас? Смејурија, ми (а ни ви) нисмо сигурни где се пише ј док не видимо у речнике (или не научимо напамет) у речима КОЈИ, РАДИО, ЧИЈИ итд..
Ништа није сметало да један знак означава два гласа, пратећи етимологију језика, ово я је уствари јотовано а итд.
Завера није само теорија, ово је доказана пракса завере, као што сам видиш, латиничење Срба се приводи крају као последица деловања Беча чији је плаћеник Вук Караџић био.
То што се Србија Латинизовала су сами Срби криви....
Једноставно народ тако жели,што је жалосно...
Ја познајем Србе који се гаде ћирилици...докле је то отишло далеко....
Тачније, крива је једна идеологија...
То што се Србија Латинизовала су сами Срби криви....
Једноставно народ тако жели,што је жалосно...
Ја познајем Србе који се гаде ћирилици...докле је то отишло далеко....
Која...Југословенска...
Прво, изгубисмо дух и драж праве ћирилице, имаюће слова за умекшаванье, я, ю, ь, ъ.
Valjda "imavše".![]()
Ah, izvinjavam se. Zaboravio sam da si uvek u pravu. Samo nemoj vikati na mene, jer sam se potres'o...Не имавше, него имаюће! Док постои нас ньених приврженик, постои и права ћирилица!