- Poruka
- 33.100
Test...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Skini Jas 10.5.2 i update jas 10.5.3 pa javi... pa da krenemo...
Stvari sto je vako: narezao sam ga na DVDRW na 2.4x, sporije ne mogu, koristio sam nero.
Kad butujem komp se restartuje, znachi ne dodje ni do onog njegovog sivog ekrana sa jabukom, nego ga restartuje josh u konzoli. Izbaci svega 5-6 linija u konzoli sa -v i tu se restartuje. Kako god da sam probo isto.
Probao sam i sa opcijama, sve isto.
Ali....
krenulo je u virtualnoj mashini. Uspeo sam da pokrenem instalaciju sa tog narezanog DVDRW-a (zanimljivo sa ISO fajla nece da krene), ali mi ne prepoznaje hard. Hard je SCSI 15GB. U prilogu imash shta kazhe Disk Utility, ispada da je HDD nekako zakljuchan.....ali mozhda sa ovim ni ne treba da se zezamo nego da vidimo shto mi se komp resetuje kad stvarno butujem.
U VM nisam probavao sa opcijama.
Hm, nisam te bash razumeo...
Idemo ovako, ubaci dvd i kreni normalan boot, bez -v i ostalog... samo na početku zvekni bilo koji taster... a ako i onda dodje do restarta... najverovatnije da dvd nije dobro narezan... Ajd probaj pa javi... Jas obično ne zeza kad je intel u pitanju...
Kako god, nemoj da se obeshrabrish... ima josh distroa... koliko otjesh, jedan će da zavrshi posao...![]()
Primetio si da sam ignorisao deo o virtuelnoj makini... znači, za sad isključujemo tu opciju... to što ne vidi hard... to jeste problem i vrlo je verovatno da ga neće ''videti'' ... to je jedan od problema...
Ajd ovako, udji u bios i isključi sata podršku... potom opet kreni sa bootom... pa da vidimo...
Ok. to je konstatovano... nego, na tom hardu imash vistu?
Vista je na 1 hardu koji je podeljen na dve particije. Na drugom hardu je jedna NTFS particija i linux.
Nisam momentalno kuci, ali svi hardovi su nameshteni na IDE. I pored toga se restartuje. U biosu su default podeshavanja bez klokovanja bilo chega...
OK, i rekao sam gore da virtualnom mashinom ne treba da se bahcemo, samo kazhem da mi je pokazala da je DVD ok narezan, da radi.
Hm, vista prilikom instalacije sama... uključuje sata podršku(bar kod mene tako bilo)... pa ti zato rekoh da proverish... Nego, nemoj se predavati... tako lako...
Meni nije pomogo...iskuliro me chovek![]()
![]()
Pozdrav prijatelju! Vidim da si mnogima pomogao da se dokopaju osX-a , pa reko' da te i ja zamolim za pomoc. Dakle, moja konfiguracija:
ASUS P5k motherboard
INTEL core2DUO E4400 2.0 GHZ
ATI Radeon HD 2600 pro
Attansic L1 Gigabit ethernet 10/100/1000Base-T-controler
250 Gb WD sataII
To je konf, pa me zanima koji program bi bio najkompatibilniji, ali kao prvo da li je uopste moguce instalirati nesto da radi kako treba. Ja sam pokusao sa iAtkos_2.0i_BS_Release, ali mi se javlja apple.boot.plist not found. Svi pokusaji sa -v.-x,-z itd ne pomazu, naravno prije toga F8
Probao sam ranije i sa Leopard 10.5 ali njega nece ni da buta, samo digne windows kao da ga i nema.
Ja se bavim videom, koristim CS3 programe, trenutno skidam cs3 for osX, sve u nadi da cu uspjeti da ga instaliram.
Znaci prvo da li moze, a onda ako moze sta skinuti!?
Unaprijed hvala!
Meni nije pomogo...iskuliro me chovek![]()
![]()