Mac OS X Tigar, Leopard...

Znači nema šta, ne postoji besplatan a dobar OS. :)

A šta fali Linuksu i *BSD-u? :D BTW, za Mac OS je prošla podrška pre oko 10 godina :) Sada se zove OS X (eventualno možeta ga nazvati i Mac OS X). Neprikosnoven dizajn, stabilnost, sigurnost, dobra tehnička podrška ga čini odličnim, ali je problem što morate imati mašinčinu da biste ga pokretali. Probao sam da ga poteram u VirtualBox, ali bezuspešno (čak i sa PAE/NX konfigurisanom mašinom). Jednostavno, nije to to, najbolje kupiti Mekintoš.

Evo moje konfiguracije pa da vidim koji mi preporučujete :)

Procesor: Intel(R) Atom(TM) CPU D525 @ 1.80GHz 1.79GHz
RAM: 2GB
Grafička kartica: Intel(R) Graphics Media Accelerator 3150

instalirao mavericks gm... bolje radi od ml-a... vuce dosta na sl po brzini, ali jos ima bagova od kojih je najveci boot camp-ov gde se sad win instalira preko uefija a ne kroz emulirani bios i bukvalno zuji kolko je brz. problem je sto je podrzan samo efi boot i to od masina iz 2012-13 sto je debilno posto obican apdejt firmwera-a moze to da sredi... ali videcemo za nedelju dana kada ce i zvanicna prezentacija.... tabovi na finderu su dobrodosli, mape su tresh za nas ali zanimljive amerima...jedino sto valja to je ono ispod od cega su patili i 10.7 i 10.8.

inace svi novi sistemi imaju osim sminke i mnogo toga sa cime narusavaju privatnost korsinika i to se vec danas radi svesno i ciljno.

da vas samo obavestim da je yosemite pored tu i tamo dosta pomeni nebitnih bagova jako solidan sistem koji ce biti prekretnica za apple u novom koncipiranju os-a

p.s ovaj post brise onaj prethodni jer je ono bil polu alpha beta verzija... inace najbolji os svih vremena je ko sto vec rekoh 10.6.8 snow leopard.

10.10.2 poslednja developer verzija je bombona... safari 8 zuji ko nezdrav

koga zanima i na yosemite je, nek ubaci u terminal kod ispod i imace u apple storu developer update verzije sistema

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL https://swscan.apple.com/content/ca...ion-snowleopard-leopard.merged-1.sucatalog.gz

image.png

Poslednja izmena:

Back