London

hanibal77:
please je l moze savet za neki hotel u londonu,da je blizu svega( da moj muz ne bi morao da uzima sredstva javnog prevoza :roll: ),da je prijatan i ne preterano skup,takodje da je blizu zeleznicke waterloo
i ko moze da mi objasni sta im znaci u opisu hotela da deca moraju da imaju vise od 18 god?klinci nisu prihvaceni?i zasto je izbor trokrevetnih soba taaaaako bedan?
i sem kulturnih poseta gde je dobar soping?i sta obavezno da jedem?i sta vam jos padne na pamet

A zasto ne probas sa B&B? Mozes nesto naci na internetu, kontaktiraj ljude i pitaj za deljate, cena i sve ostalo. Zasto mora da bude hotel.

Takodje, nabolji i najbrzi nacin da se kreces po gradu je Subway.

trazila sam preko googla i yahoo ali sta znam uvek nesto smeta,il je skupo,il nema soba za decu,il zajednicko kupatilo :!: ili daleko
znam ja da je metro najbolji ali moj muz "nece da se drka" sta da ti kazem rodjen sa zlatnom kasicicom u ustima,pa posto je moja zelja londre ajd da bude nesto i po njegovom
a sta je to BB?sta bi moglo umesto hotela?da bar zivim u parizu pa da menjam s nekim stan ali ne verujem da ce iko hteti da dodje u ovu dosadu :-?

hanibal77:
trazila sam preko googla i yahoo ali sta znam uvek nesto smeta,il je skupo,il nema soba za decu,il zajednicko kupatilo :!: ili daleko
znam ja da je metro najbolji ali moj muz "nece da se drka" sta da ti kazem rodjen sa zlatnom kasicicom u ustima,pa posto je moja zelja londre ajd da bude nesto i po njegovom
a sta je to BB?sta bi moglo umesto hotela?da bar zivim u parizu pa da menjam s nekim stan ali ne verujem da ce iko hteti da dodje u ovu dosadu :-?

B&B je skracenica za Bed&Breakfast pansione, toplo ih preporucujem, to mu dodje kao neka domacinska atmosfera, , neke fine , simpaticne bakice rentaju sobe u svojim velikim kucama, sve je na nivou, za manje novca nego u hotelima. Ukucao sam u Google "London B&B" i nasao gomilu linkova na zadatu temu, imas sve detalje, od cena, lokacije, kategorije, itd.........za pola sata mozes naci i rezervisati sta ti treba.

E pa kazi muzu da ce vise da se drka bilo kojim drugim prevoznim sredstvom, pa i kolima, pogotovu ako se bude kretao u centru i okolini. Znaci, auto nije bas u svakoj situaciji prednost, zato sam ti i napomenuo metro kao najbrzu i najbolju varijantu.
Uzmes lepo dnevni kartu za metro i svrckas se po ceo dan po gradu, videces koliko se brzo stigne iz tacke A u tacku B metroom.

bas cu pogledati to za pansione,hvala
ma znam ja zivela sam u velikim gradovima i metro je zakon ali ne vredi,on hoce pesaka sve da dohvati,mislim u londonu bilo gde da si nesto ce ti biti daleko
imas neki predlog za posete?sem muzeja o kojima je pisano,hajd parka &co
treba jos samo da vidim je l mi jeftiniji avion ili eurostar...

meni prvo shto su rekli kad sam doshla u london bilo je: 'ne ulazi u taxi osim ako morash, odratje te'... tako da ni nisam imala iskustava sa taxijem...

ulaznice za muzeje su ti oko 20 funti, pa sad ide plus minus, ali ulaz u dosta najbitnijih po meni muzeja je dzabe national history museum, science museum, british museum...

izlazak - ulaz ti je od desetak funti pa navishe, ali ima nekih fora oko ulaska za dzabe... uzimaj flajere na ulicama pa prouchi shta je i kako, mozesh povoljnije protji, ali pazi gde ulazish... skoro nigde, a posebno vikendom, ne mozesh utji bez pasosha, vozache, ili kakvog vetj dokumenta koji potvrdjuje da si punoletna /mislim na notjne izlaske/... pitje je, posebno notju skupo - pivo teshko ispod 3 funte, a djuseve netju i da spominjem... u toku dana, u svakom lsuchaju skuplje od beograda,

ali mozesh zaista jeftinije prodji ako ne ijesh i ne jedesh po kafitjima i restoranima, vetj sve kupujesh u supermarketima...

busevi - 1 funta ti je karta za jednu upotrebu, najjeftinije ti je da kupish dnevnu kartu za sav prevoz /voz, tube, bus../ neshto manje od 4 funte, ako tjesh se vozikati ceo dan... postoje i nedeljne, mesechne karte samo shto to nije jeftino uopshte, ali mozesh tako ushtedeti ako zaista planirash da se vozikash tih nedelju ili mesec dana... takodje imashi vikend kartu...

markidjani:
A pizza ,koka kola i tako nesto ?
ne setjam, se, mada i nisam kupovala takve stvarchice... hranila sam se kod gazdaroice i u supermarketima... ali sam se kljukala starbucks kafama i fraputjinima, to ti je funtu-dve... koka kola, valjda 80 pensa, a mozda i greshim... sve ispod jedne funte je zvuchalo kao sitno pa sam slabo pamtila... /nemoj me pogreshno shvatiti nije uopshte sitno, vodi rachuna, meni su sve pare tako otishle.../

domacin_uzice:
E pa lepo si prestavila london daj nam sada neku sliku ako imas...
Samo molim te prvo je smanji da je nebi ottvarali pola sata ili cak duze...
Unapred hvalla...
jao vrlo rado ali me mnogo smara da biram, pa smanjujem, pa kachim na net, pa pishem link... idi fino na gugl i sve tamo ima...

Ulaznice u muzeje - mnooogo skupe. Ako si student tamo imas dobar popust. Bez obzira na cenu, British Museum i Tate Gallery su obavezni, ostali manje vise.
Westminster Abby - preskupo, nisam ni usla- obisla spolja, Madam Tiso - skupo, otisla ali nisam sigurna da li vredi tih para. Blizu Madam Tiso imas Planetarijum, to je interesantno a nije tako strasno.
Imas gomilu super stvari koje su besplatne (ako ih gledas spolja) - Big Ben, Parlament, kraljicin dvor, London Bridge (ako si tu, obavezno na pice u "Dickens inn" iza coska)...
Ishrana najjeftinija ako kupujes u supermarketima, ali pazi i oni su klasifikovani po skupoci. Mislim da je Tesco najjeftiniji. Ako pozelis kuvanu klopu - najbolja varijanta je u pabovima. Nije skupo, velike porcije i kvalitetno je. Uvek mozes i uzeti fish&chips, curry, ili varijanta Mc Donaldsa, KFC ili Burger Kinga. U restorane ne preporucujem da zalazis, osim u etno restorane ali bas u njihovim delovima grada. Znaci bilo koji indijski restoran u Hounslow-u gde zive samo oni, je najbolja varijanta a i jeftinija od nekih gore navedenih.
Cene u pabovima se krecu 2.5-3 funte pivo (bar je bilo kad sam ja bila tamo), Cola oko 2 itd...
Ako pusis, ponesi sto vise cigara odavde jer su tamo basnoslovno skupe, Marlboro bio 3.5 funte.
Ulaznice u diskoteke - minimum 20 funti, one vece i poznatije su mnogo skuplje.
I pazi!!!! - pabovi sluze alkohol do 11, restorani do 12, a vecina diskoteka samo do 2 sata. Ko se do tad napio, napio se, vise nema.
Obavezno se promuvaj po Soho-u, ali ne zalazi u striptiz barove, kazu da te bukvalno ne pustaju napolje dok ti ne izbiju zadnju paru iz dzepa. Leicester square je bio moje omiljeno mesto, ima jedna divna velika poslasticarnica (zaboravih ime) koja ima najveci kapucino na svetu i najbolju tortu "death by chocolate" - od srca preporucujem. Ovde je uvek guzva na ulici, puno mladih u 4 ujutru pa je uvek zanimljivo.
Prevoz: autobus je malo jeftiniji od podzemne, ali puno sporija varijanta. Ali ti je zato jedina mogucnost za povratak kuci iz provoda u ranim jutarnjim satima. Svi ti "nocni" busevi ti krecu s Trafalgar skvera. Nemoj ni slucajno da pokusas da se svercas u podzemnoj, nema sanse, oni to poslovicno zovu: "You can't beat the system".
Ako ides na duze, najbolje ti je da izvadis mesecnu pokaznu kartu inace odu parice na prevoz.
Toliko za sada, ako te jos nesto interesuje pitaj
Ah da - izbegavaj klub "Zlatni papagaj" - tu ti se okupljaju nasi i uvek bude krvi i sevaju nozevi. Kad si vec tamo vidi kako oni zive, a nasih imas i kod kuce

gudajoka:
Ulaznice u diskoteke - minimum 20 funti, one vece i poznatije su mnogo skuplje.
I pazi!!!! - pabovi sluze alkohol do 11, restorani do 12, a vecina diskoteka samo do 2 sata. Ko se do tad napio, napio se, vise nema.
a ja sam u jednu pre 3 godine elitnu diskoteku, klub ili shtagod, hipodrom, ushla za 15 funti i znam da je to bilo preskupo, a unutra josh skuplje, pa smo morali da proshvercujemo pitje... ali ima dosta odlichnih mesta, ne socijalnih, ne tipa 'udji-da-ti-iskopam-ochi', dobro osiguranih, gde je ulaz 7-8 funti i to sve u samom centru, na leicester square-u, ili koju ulicu od njega...

koliko ja znam i pabovi sluze pitje do 2 vikendom... makar oni u koje sam ja ishla...

Jesi sigurna da su to bili pabovi a ne nesto kao klub/kafic? U pabu u 11 zvoni ono poslovicno zvono za poslednju turu, a nisam bas tako jako davno bila. Mozda su promenili zakon, ko zna.

Ne znam za ulaznice u diskoteke ali sto se tiče hrane, vazno je da pronadjes dobre markete u kojima moze da se kupi ogromna **** - za 4 osobe- po 1.5 funti, dok je parče na ulici oko 4 funte. Takodje u tim prodavnicama imaju i smrznute lazanje, mislim da je bilo oko 300 grama a mozda i 500 gr i to po 1 funut. Stvarno džabe. To vam je za prezivljavanje. Ja sam tamo bila mesec dana i preživela sam.

Sto se tiče muzeja većina je besplatana pa ti ne treba neka silna lova za to.

Poslednja izmena od moderatora:
gudajoka:
Jesi sigurna da su to bili pabovi a ne nesto kao klub/kafic? U pabu u 11 zvoni ono poslovicno zvono za poslednju turu, a nisam bas tako jako davno bila. Mozda su promenili zakon, ko zna.
da bash pab! tokom nedelje zaista zvoni zvonce u 15 do 11, u 11 se vetj polako gase svetla... ali vikendom toche do 2 - pola 3,a i dalje je pab, sa istom atmosferom kao i tokom nedelje samo shto na ulazu imaju ljude koji pregledaju dokumenta da li si punoletan i slichno...

shto se tiche sueprmarketa ja se setjam da sa u jednom, mislim da je sainsbury's, nalazila toliko povoljnu hranu da nisam mogla da se obuzdam niti odluchim shta da kupim... od gotovih palachinki, preko smrznutih gotovih pizza, do sladoleda od 2kg za JEDNU FUNTU!!! ja sam bila razpametjena... /inache sladoled na shtapititj na ulici ti je od 1-2 funte, naravno ima i skuplji... to mije bilo otkritje meseca, al nikad pojesti choveche... bolji sladoled u zivotu nisam jela - vanila malina... definitivno preporuchujem...

PRvo i osnovno kad dodjes u London jeste da odes u najblizu postu ili biblioteku i nadjes i otvoris"yellow pages".Tu nadjes najeftiniji smestaj i lokacije gde se mozes jeftino i da jedes i da pijes.U taksi ne ulazi.Spusti se u "Subway" metro i tu pitas bilo kog sluzbenika na prodaji karata za podzemnu kako.Dnevna cena za podzemnu ti je oko 4-5 funti za uzi i siri centar grada non-stop koliko god putovao.Izbegavaj juzni London Idi vise severnije.

vodoinstalater_djole:
PRvo i osnovno kad dodjes u London jeste da odes u najblizu postu ili biblioteku i nadjes i otvoris"yellow pages".Tu nadjes najeftiniji smestaj i lokacije gde se mozes jeftino i da jedes i da pijes.U taksi ne ulazi.Spusti se u "Subway" metro i tu pitas bilo kog sluzbenika na prodaji karata za podzemnu kako.Dnevna cena za podzemnu ti je oko 4-5 funti za uzi i siri centar grada non-stop koliko god putovao.Izbegavaj juzni London Idi vise severnije.

Zasto bi izbegavao juzni London. Jugozapad je izuzetno lep i ekskluzivan. Tu je Richmond koji ima najlepse uredjenu obalu Temze i izuzetno ekskluzivne prodavnice, kao i pab gde su poceli da sviraju Roling Stonsi. Takodje su pored Richmonda Kew Gardens, jedna od najvecih botanickih basta u Evropi - obavezno videti. Pa Hampton Courts, pa Kingston... Verovatno si mislio na severoistocni deo grada

Ja sam bila.
Sta te zanima...cene za?
jako je skupo...najbolje kupi nedeljnu kartu sto se prevoza tice jer te onda dodje jeftinije...bilo da je u pitanju bus bilo da je podzemna.
Kafa oko 2 funte ,zavisi gde...Puzza Hut je odlicno mesto ,**** je fenomenalna ali je jako skupo....dve pice midium + 4 kole = 29Fun. sto je nekih 50e brat bratu...
Ako te interesuje soping OBAVEZNO ali obavezno idi u PRIMAK-ove radnje ,nacices ih svugde...jako jeftino a jako lepa garderoba/cipelice...
Prenociste ,najjeftinije sto sam ja nasla ,a opet u centru , bilo je blizu "Camden-a"( mozda imas negde i jeftinije ali to je verovatno daleko)...nekih 40f. dnevno za dvokrevetnu..

London je FENOMENALAN...barem je takav utisak ostavio na mene...Cosmo skroz na skroz..
Klik na ovaj site...u sred bela dana , na ulici, sresces ovakve likove...a to je ono sto je mene najvise odusevilo...ono sto mi je bilo potrebno...
http://facehunter.blogspot.com/

Thanx Djura !!!
e bas me zanima to kako si sama nasla smestaj ... Ja bih isla tako ali ne znam sta cu za vizu ... Kapiram da ce jeftinije da mi bude ako sama nadjem avion i smestaj negfo da idem preko agencija .
A jesi isla u Oxford ili Vindsor ? Kako stici do tamo ? Bus - cene ?

Smestaj sam nasla preko neta. To mozes samo ako imas viza karticu npr. , jer ti mozes da rezervises online ali ti traze karticu kao garant u slucaju da odustanes a ne javis im dan dva ranije ...dakle ne skidaju ti nista sa kartice ,samo u slucaju kiksa (tvog)...
Ako je vec viza problem , mislim da je bolje da ides organizovano (ukoliko nemas garantno pismo )...znaci preko agencije.
Bojim se da bi te odbili drugacije.
Ako imas garantno pismo, mozes i bez njih.

Odes samo na Google i ukucas "B&B London" ...trazi Central London...da ne bi isla daleko..

Ako hoces ,mogu da ti posaljem link ovog Hotela gde sam ja bila.

Naravno, ja sam sve obisla. Uspela sam cak da odem i do Pekama:O)
Gde da odem u London a da ne odem u Pekam...;)

Sve busom...kupis onu dnevnu kartu ...mislim da je bila 3 funte ,cini mi se ( funta + -)...pa sa njom mozes ceo dan da se vozis....a tako najbolje sve i vidis.
Licno sam puno pesacila...jer sam htela da dozivim sve " u hodu".. sretnes ljude...vidis nesto sto ne bi iz busa...Mada guzve su velike...autobus ide sporo...pa dok on ceka da kolona prodje ..mozes i tako dosta da pohvatas.

Back