Ulaznice u muzeje - mnooogo skupe. Ako si student tamo imas dobar popust. Bez obzira na cenu, British Museum i Tate Gallery su obavezni, ostali manje vise.
Westminster Abby - preskupo, nisam ni usla- obisla spolja, Madam Tiso - skupo, otisla ali nisam sigurna da li vredi tih para. Blizu Madam Tiso imas Planetarijum, to je interesantno a nije tako strasno.
Imas gomilu super stvari koje su besplatne (ako ih gledas spolja) - Big Ben, Parlament, kraljicin dvor, London Bridge (ako si tu, obavezno na pice u "Dickens inn" iza coska)...
Ishrana najjeftinija ako kupujes u supermarketima, ali pazi i oni su klasifikovani po skupoci. Mislim da je Tesco najjeftiniji. Ako pozelis kuvanu klopu - najbolja varijanta je u pabovima. Nije skupo, velike porcije i kvalitetno je. Uvek mozes i uzeti fish&chips, curry, ili varijanta Mc Donaldsa, KFC ili Burger Kinga. U restorane ne preporucujem da zalazis, osim u etno restorane ali bas u njihovim delovima grada. Znaci bilo koji indijski restoran u Hounslow-u gde zive samo oni, je najbolja varijanta a i jeftinija od nekih gore navedenih.
Cene u pabovima se krecu 2.5-3 funte pivo (bar je bilo kad sam ja bila tamo), Cola oko 2 itd...
Ako pusis, ponesi sto vise cigara odavde jer su tamo basnoslovno skupe, Marlboro bio 3.5 funte.
Ulaznice u diskoteke - minimum 20 funti, one vece i poznatije su mnogo skuplje.
I pazi!!!! - pabovi sluze alkohol do 11, restorani do 12, a vecina diskoteka samo do 2 sata. Ko se do tad napio, napio se, vise nema.
Obavezno se promuvaj po Soho-u, ali ne zalazi u striptiz barove, kazu da te bukvalno ne pustaju napolje dok ti ne izbiju zadnju paru iz dzepa. Leicester square je bio moje omiljeno mesto, ima jedna divna velika poslasticarnica (zaboravih ime) koja ima najveci kapucino na svetu i najbolju tortu "death by chocolate" - od srca preporucujem. Ovde je uvek guzva na ulici, puno mladih u 4 ujutru pa je uvek zanimljivo.
Prevoz: autobus je malo jeftiniji od podzemne, ali puno sporija varijanta. Ali ti je zato jedina mogucnost za povratak kuci iz provoda u ranim jutarnjim satima. Svi ti "nocni" busevi ti krecu s Trafalgar skvera. Nemoj ni slucajno da pokusas da se svercas u podzemnoj, nema sanse, oni to poslovicno zovu: "You can't beat the system".
Ako ides na duze, najbolje ti je da izvadis mesecnu pokaznu kartu inace odu parice na prevoz.
Toliko za sada, ako te jos nesto interesuje pitaj
Ah da - izbegavaj klub "Zlatni papagaj" - tu ti se okupljaju nasi i uvek bude krvi i sevaju nozevi. Kad si vec tamo vidi kako oni zive, a nasih imas i kod kuce