Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
iako mi pitanje deluje prilichno ironichno odgovoritju...klika:Zanima me jedna stvar, kakav je bio program nastave za te 4 nedelje?
Sta ste konkretno radili na casovima? Gramatika? Ucili pisani engleski? Ili ste samo pricali?
bigsister:iako mi pitanje deluje prilichno ironichno odgovoritju...
imali smo 5 chasova dnevno, jedan gramatike, a ostalo konverzacija, koja je meni koristila najvishe za potvrdjivanje osetjaja za engleski jezik... pisanje smo malo slabije radili pravo da ti kazem, a i kada smo ga radili prvo bi nas pitali kako bismo mi napisali i davali nam onda logichka objashnjenja po zvucima koje izgovarash kako odprilike da napishesh... malo smo se bavili i pemama, kako na starom engleskom tako i nekim zargonskim... ali se praktichno sve svodilo na upoznavanje jezika kroz upoznavanje njihove kulture, obichaja /ako se za engleze moze retji da imaju neke ne znam ti ja kakve obichaje/ i nachina zivota... imali smo i razne debate medjusobno gde su nas oni samo nadgledali, a i preporuchivali su nam gde da odemo i shta u londonu da obidjemo...
a naravno postoji i intenzivni kurs ali onda si posle toga ni zaa shta i meni to nije tinejdzerski raspust...
20x4... ponedeljkom smo imali izlet...klika:Znaci, 25x4= 100 casova, od toga 20 gramatike.
Estella:www.languagesoutthere.com
Ja sam bila u toj skoli i veoma sam zadovoljna - nije bacanje para, metod je specifican, cista konverzacija, nema gramatike. Isla sam preko nase agencije KUB koja se nalazi u Vasinoj ulici u BG. Oni ti srede i vizu.
bigsister:ja se slazem da su najpouchnija putovanja u solo varijanti i da se tako najvishe svari nauchi o mnogo chemu ne samo toj zemlji u koju idesh... ali tu postoji jedan problem, a to je sa kim itji... malo je nezgodno da zensko josh i mlado, npr tinejdzer ide negde u nepoznato, tako samo rezervishesh hotel i slichno... shto je pouzdanije to je skuplje a mozda se i svede na slichne pare... a ovo je proverena varijanta i zato je preporuchujem... sada kada bih ponovo ishla mozda bih neshto drugachije izvela, ali kada bih se vratila te 3 godine unazad ponovo bih otishla u istoj reziji... savar bezbednosti...
a shto se tiche njihove kulture i obichaja-imau bogatu istoriju i to stoji,ali da imaju npr neko posebno svoje jelo npr nemaju /fish and chips nije neshto shto je specijalno samo u engleskoj/, ima par praznika, pijenje chaja popodne, i nachin ishrane, odnos prema drugima, ali ja tu nisam primetila mnogo zanimljivosti, ali nisam rekla da ih nema... ako ti znash neki obichaj ajde uzmi reci... po meni je jedino razlichit stil zivota tamo dominantan a ne obichaji...
klika:Pa konverzacija moze da se radi, kao sto rekoh, na ulici, u restoranu, itd..........ako niste radili gramatiku, gde si je onda naucila?
Tek je u ovom slucaju bacen novac........
Estella:Pa, ja sam diplomirani profesor engleskog, tako da smatram sebe kompetentnom da ti kazem da nije bacen novac.
A casovi se i drze upravo na takvim mestima - pabovima, ulici, parkovima, kladionicama, sudnici itd, pri cemu dobijes specificne zadatke koje treba da obavis u realnim situacijama.
Tu sam da posvedocim.......Nemoj mi jos samo reci da nam je sistem ucenja engleskog jezika u skolama dobar, grohotom cu se nasmejati...........tvrdim da 90% svrsenih srednjosklolaca, koji su btw ucili jezik 12 godina, ne zna kondicional u proslom vremenu, pasiv bar 50%
upravo. Moja sestra studira engleski. Konverzacija joj bas i nije jaca strana, i zamisli da ona sa svim tim znanjem iz gramatike i [ne]mogucnosti konverzacije, ode u sopstvenoj reziji.a se slazem da su najpouchnija putovanja u solo varijanti i da se tako najvishe svari nauchi o mnogo chemu ne samo toj zemlji u koju idesh... ali tu postoji jedan problem, a to je sa kim itji... malo je nezgodno da zensko josh i mlado, npr tinejdzer ide negde u nepoznato, tako samo rezervishesh hotel i slichno...
klika:Draga moja, ti uopste ne razumes poentu moje price.
Tvrdim, iz iskustva da se za 4 nedelje ne moze uci u sustinu jezika, nauciti bilo sta osim nekih osnovnih stvari, kazes dva casa ste pricali o razlicitim akcentima, pa to je smesno.
i ti ulazish u neku drugu prichu - da li treba itji u te shkole sa bednim predhodnim znanjem engleskog jezika, za shta i ja tvrdim da je bacanje para, jer oni ne mogu da ti sve objashnjavaju kad ti ne znash o chemu prichaju... ali otitji tamo i upasti u a ili b grupu je skroz u redu i isplati se...klika:To je suvise kratko vreme , 40 nedelja ti nije dosta da uzes u srz celog problema. To je kao kada bi neko sa 7 godina poceo da uci slova i za mesec dana postao romanopisac.
klika:Draga moja, ne kockam se ali u ovom slucaju stavljam 100 eura da ne znas razliku izmedju Past Tense i Present Perfect Tense!!! Tu prvenstveno milim na to kada se koje vreme koristi, mozda i znas kako se gradi PPT, to nije problem.
ok... znachi ne moze se sve nauchiti na ulici vetj se mora sesti za knjigu i itji u shkolu engleskog jezika... to sam htela da chujem...klika:Znaci ne znas razliku izmedju ovih vremena i kada se koje koristi.........ok, samo sam to hteo da cujem........btw, to se uci na 5 casu gramatike, svaka iole bolja kniga vezana za gramatiku to obradjuje i 5-6 lekciji, tu se jos uci hodanje........za odlicnog stometrasa treba jos `leba da se pojede........
bigsister:ok... znachi ne moze se sve nauchiti na ulici vetj se mora sesti za knjigu i itji u shkolu engleskog jezika... to sam htela da chujem...![]()
pa u tome se ja slazem sa tobom sve vreme, kao shto rekoh i meni je debilizam da neko ode tamo gluv i nem i ochekuje da tje se vratiti pucajtji od znanja engleskog nije tachno, ali sve vreme govorim da se i u toj shkoli dosta nauchi, i naravno ako ti zapadnesh u a ili b grupu netje ti oni objashnjavati present simple... raditje adekvatno tvom znanju pokazanom na predhodnom testu... u vishim grupama zaista se nauche neke veoma korisne stvari koje meni niko nije rekao za svih 15 godina uchenja engleskog u srbiji... i josh se uchi konverzacija jer si po ceo dan sa ljudima drugih govornih podruchja, a o proshirenju svog rechnika i da ne pricham... odlazak u letnju shkolu u londonu je vishestruko koristan...klika:A sve te stvari ti nikako NISI mogla da naucis za 4 nedelje uceci pesmice na izletima.......o tome ja pricam sve ovo vreme
da te podsetim, ovo si prvo rekao i zato sam ja reagovala... ovo nije tachno...klika:Bacanje novca, nesec nauciti nista ..........pare u dzep i u sopstvenoj reziji u London, ako mozes da se dokopas vize.