Logicki dokazi Boga !!!

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugarski predlog za ateiste !!!
Posto ste ''dokazali tj. oborili '' logicke dokaze o Bogu, i pokazali koliko je to stetno i opasno. napisite otvoreno pismo minustarstvu prosvete da pod hitno, izbaci predmate filozofiju i logiku iz srednje skole, da se deci ne bi trovala. Naravno i da vrati marxizam.

Jedinu tezgu koju bih ja mogao da uredim je da prodajem tvoje uramljene citate, i da ih prodajem sa motom: "Okacite glupost na zid."

Medjutim, ja pricam o jednom od Biblijskih nacina dokazivanja Bozje egzistencije, ali ti nemas hrabrosti za to. Jeres :)

Drugarski predlog za ateiste !!!
Posto ste ''dokazali tj. oborili '' logicke dokaze o Bogu, i pokazali koliko je to stetno i opasno. napisite otvoreno pismo minustarstvu prosvete da pod hitno, izbaci predmate filozofiju i logiku iz srednje skole, da se deci ne bi trovala. Naravno i da vrati marxizam.

Ti logički dokazi o Bogu se ne uče u školi kao apsolutna i neoboriva istina, već u okviru istorije razvoja filosofije i mislim da su odavno pobijeni. Ali pretpostavljam da ti je to već par puta rečeno na ovoj temi i da očigledno nije imalo efekta. :lol:

Nisam ja napisala nego Aristotel,Toma Akvinski,Dekart,Lajbnic,Spinoza..za koje svako treba da zna barem iz opste kulture. Za teme njihovi logicki dokazi su ''neke gluposti''...sta dalje sa tobom ozbiljno da se raspravlja, mozes da sluzis samo za zasmejavanje sirokih narodnih masa.

A to sto su oni napisali treba da bude apsolutni dokaz? I jesu idiotluci, jer kada vernik pise takve stavri nije sposoban za istinsko logicko razmiljanje jer zasniva svoji hipotezu na bozanskom delovanju a kada pitas odakle bog u celoj toj prici po kojoj sve ima svoj pocetak, uzrok dobijes debilni odgovor Boga je apsolutan i uvek ga je bilo. To se naziva bezanje od istine...

Jedinu tezgu koju bih ja mogao da uredim je da prodajem tvoje uramljene citate, i da ih prodajem sa motom: "Okacite glupost na zid."

Medjutim, ja pricam o jednom od Biblijskih nacina dokazivanja Bozje egzistencije, ali ti nemas hrabrosti za to. Jeres :)
Da li ti znas da citas ? Tema je logicki dokazi Boga, a ti sada pricaj sta hoces
Aristotelovi citati su gluposti kako ti kazes, sta reci za tebe ,a ne puknu ti od smeha...

muz..kako se vec zove - za logicke dokaze T.A. pise teolozi ne bi ni pravili takve dokaze,koji se lako obaraju ( ne zanjuci da je upravo T.A. napisao te dokaze), zatim on kaze ako je Papa proglasio T.A. za sveca, on ce ga proglasiti za svica...smesno
Do sada na temi od ateista niko nije izneo nijedan kontra-argument.
Ti ne razimeš ni prostu, a kamoli prosto proširnu rečenicu. Složene odustaneš da čitaš.
Kada sam napisao teolozi, mislio sam na savremene teologe, a ne a Tomu Akvinskog. Ukoliko savremeni teolozi ipak koriste dokaze TA kao metod dokazivanja Boga, onda se izvinjavam. To znači da sam precenio savremene teologe.
Kad govoriš o kontraargumentima, pretpostavljam da se misli na uvodni post. Sada deca u srednjoj školi mogu da se igraju pa to da obaraju.
Svi argumenti se zasnivaju što na pretpostavkama ili na jasno pogrešnom stanovištu.
A svi se svode na osporavanje kauzaliteta! A teži da dođe do kauzalnog odgovora. I sad to treba da bude činjenica i argument. Da se to zove hipoteza ili teorija, pa ajde de.Ali "argument". Mislim stvaaarno...
Ti da znaš da razmišljaš ovo ne bih ni morao da pišem. A i ovo što sam pisao, džaba sam pisao. Jer ja mogu da napišem, ali ne mogu da ti napravim više moždanih ćelija da možeš da shvatiš. Ali dobro, nisi ti kriva. Ti razmišljaš koliko ti tvoje mentalne sposobnosti dopuštaju.
Ako ti je opsesija da u tome budeš u pravu, dobro, u pravu si.

A to sto su oni napisali treba da bude apsolutni dokaz? I jesu idiotluci, jer kada vernik pise takve stavri nije sposoban za istinsko logicko razmiljanje jer zasniva svoji hipotezu na bozanskom delovanju a kada pitas odakle bog u celoj toj prici po kojoj sve ima svoj pocetak, uzrok dobijes debilni odgovor Boga je apsolutan i uvek ga je bilo. To se naziva bezanje od istine...
Logicki dokazi o kojim se uce u skoli i fakultetu su'',idijotluci'' idi pisi ministru prosvete i obrazovanja da izbaci to iz skolskog programa i da ukine katedre za filozofiju jer sire ',idijotluke'' mogu bi u cirkusu da radis

Ti ne razimeš ni prostu, a kamoli prosto proširnu rečenicu. Složene odustaneš da čitaš.
Kada sam napisao teolozi, mislio sam na savremene teologe, a ne a Tomu Akvinskog. Ukoliko savremeni teolozi ipak koriste dokaze TA kao metod dokazivanja Boga, onda se izvinjavam. To znači da sam precenio savremene teologe.
Kad govoriš o kontraargumentima, pretpostavljam da se misli na uvodni post. Sada deca u srednjoj školi mogu da se igraju pa to da obaraju.
Svi argumenti se zasnivaju što na pretpostavkama ili na jasno pogrešnom stanovištu.
A svi se svode na osporavanje kauzaliteta! A teži da dođe do kauzalnog odgovora. I sad to treba da bude činjenica i argument. Da se to zove hipoteza ili teorija, pa ajde de.Ali "argument". Mislim stvaaarno...
Ti da znaš da razmišljaš ovo ne bih ni morao da pišem. A i ovo što sam pisao, džaba sam pisao. Jer ja mogu da napišem, ali ne mogu da ti napravim više moždanih ćelija da možeš da shvatiš. Ali dobro, nisi ti kriva. Ti razmišljaš koliko ti tvoje mentalne sposobnosti dopuštaju.
Ako ti je opsesija da u tome budeš u pravu, dobro, u pravu si.

Niti jedan citat, niti jednu knjigu nisu naveo, samo izmisljas. Ti i mozdane celije, ono sta ti izmislis je istina...ateisti peticju ministru prosvete da se izbaci logika i filozofija, koje se samo uce kako kaze skelth, to je prevazidjeno ,a samo se uci, a marxizam i religija ',opijum naroda'' to je prevazidjeno i to se ne uci, a logicki dokazi Boga da.

Dobili smo smo informaciju od skelehta ili kako se vec zove, da se logicki dokazi uce u skoli, ali ne kao apsolutne istine, nego samo iz istorije filozofije. Sta se uce, ako su prevazidjeni, radi rade ? Marxizam se vise ne uci ni radi reda, to ne zanima vise nikog, osim ateista iz severne koreje.

quote_icon.png
Original postavio fisherman1

Hoću,ali kad mi se za Aristotela i Organon izvineš...
mali172.gif

A za uštipke-ne moraš...
rotf.gif
Da se ja izvinem tebi, sto nisi procitao Aristotela ? Da li vi ateisti trazite izvinjenje i od baba Kurane ?
Slušaj ti fishermane, ako ne tražiš izvinjenje od baba Kurane, onda nemoj ni od Utah, jer to je taj nivo. A možda su i u srdstvu.

Logicki dokazi o kojim se uce u skoli i fakultetu su'',idijotluci'' idi pisi ministru prosvete i obrazovanja da izbaci to iz skolskog programa i da ukine katedre za filozofiju jer sire ',idijotluke'' mogu bi u cirkusu da radis

Detence moje pa vidi se da se nisi skolovala u Srbiji. Logika kao i dobar deo drugih predmeta u srednjim skolama je tu samo da ti popune dan jer nisu bitni. A kakve veze imaju sada fakulteti? Pa ako neko hoce da bude filozof upisace filzofiju i nece sigurno uciti hemiju, investicije i tako to. Mesas babe i zabe. Takodje verovatno nisi upoznata sa cinjenicom da se u njima jako malo spominje Bog ( pitam se da li si drzala knjigu za filozofiju iili logiku za srednje skole ), vec razmiljanja i tripovanja lika koji je ceo zivot proveo na opijumu ( Frojda ), i ostale kompanije...A njhovo misljenje me iskreno zanima koliko i hitlerovo tripovanje u Arijevsku rasu...

Dobili smo smo informaciju od skelehta ili kako se vec zove, da se logicki dokazi uce u skoli, ali ne kao apsolutne istine, nego samo iz istorije filozofije. Sta se uce, ako su prevazidjeni, radi rade ?

Uče se da se učenicima pokaže proces razvoja mišljenja od antike do danas.
Jer poenta škole nije da plasira informacije, već se deca uče da razmišljaju.
Kada deca uče te ''dokaze'', ona takođe uče i zašto ti dokazi nisu tačni (simpatična činjenica koju si zaboravio da spomeneš).

Detence moje pa vidi se da se nisi skolovala u Srbiji. Logika kao i dobar deo drugih predmeta u srednjim skolama je tu samo da ti popune dan jer nisu bitni. A kakve veze imaju sada fakulteti? Pa ako neko hoce da bude filozof upisace filzofiju i nee sigurno uciti hemiju, investicije i tako to. MEsas babe i zabe. Takodje verovatno nisi upoznata sa cinjenicom da se u njima jako malo spominje Bog ( pitam se da li si drzala knjigu za filozofiju iili logiku za srednje skole ), vec razmiljanja i tipovanja lika koji je ceo zivot proveo na opiumu ( Frojda ), i ostale kompanije...A njhovo misljenje me iskreno zanima koliko i hitlerovo tripovanje u Arijevsku rasu...
Ti ces da pricas o skolskom planu i programu i reci da je logika samo da popuni dane, za tebe je skola da popuni dane, a obrazovanje dobijas po forumima. Ti izgleda ni ne znas sta se predaje na katedri na filozofiji, tamo se uce izmedju ostalog i logicki dokazi O BOGU, a ti tvrdis ( jeste da nisi studirao filozofiju, jeste da nemas ni osnovno znanje iz filozofije) a tvrdis da se iz knjige iz filozofije i logike uci o Frojdu...
Sta je cilj pisanje ovih tvoj postova, da budes najveci blamer na forumu ?

Dobili smo smo informaciju od skelehta ili kako se vec zove, da se logicki dokazi uce u skoli, ali ne kao apsolutne istine, nego samo iz istorije filozofije. Sta se uce, ako su prevazidjeni, radi rade ? Marxizam se vise ne uci ni radi reda, to ne zanima vise nikog, osim ateista iz severne koreje.

Uči se iz istog razloga iz kog se izučavaju svi važniji filozofi i njihova učenja.

A i, koliko se ja sećam, u okviru filosofije se izučava i marksizam.

Rekao si da si maturirao 1978, tako da si imao marxizam, ili uopste nisi isao u skolu, sada si uhvacen u sopstvenoj lazi.
Sve si prepisao, cak se ni ne secas.
Nisam rekao da sam maturirao 1978. Zapravo, nigde nisam napisao kada sam maturirao. Zato ću napisati sada. Maturirao sam 1980. I nisam imao predmet marksizam u gimnaziji.
A ti se sad lepo izvini što me optužuješ za laganje.

Uče se da se učenicima pokaže proces razvoja mišljenja od antike do danas.
Jer poenta škole nije da plasira informacije, već se deca uče da razmišljaju.
Kada deca uče te ''dokaze'', ona takođe uče i zašto ti dokazi nisu tačni (simpatična činjenica koju si zaboravio da spomeneš).
Da se uce izmedju ostalog i na logickim dokazima Boga, nece valjda na marxu da se uce i na njegovim glupostima.
Dokazi da dokazi, to si dokazo sa tvojim nesavrsenim i ogranicenim ''apsolutom'' kaktusom
ateizam se ne uci u skolama, jer kako ti kaze jer na njemu deca ne mogu da uce da razmisljaju.

Da se uce izmedju ostalog i na logickim dokazima Boga, nece valjda na marxu da se uce i na njegovim glupostima.
Dokazi da dokazi, to si dokazo sa tvojim nesavrsenim i ogranicenim ''apsolutom'' kaktusom
ateizam se ne uci u skolama, jer kako ti kaze jer na njemu deca ne mogu da uce da razmisljaju.

ništa nisi rekao, jel treba da ponovim:

Ti ces da pricas o skolskom planu i programu i reci da je logika samo da popuni dane, za tebe je skola da popuni dane, a obrazovanje dobijas po forumima. Ti izgleda ni ne znas sta se predaje na katedri na filozofiji, tamo se uce izmedju ostalog i logicki dokazi O BOGU, a ti tvrdis ( jeste da nisi studirao filozofiju, jeste da nemas ni osnovno znanje iz filozofije) a tvrdis da se iz knjige iz filozofije i logike uci o Frojdu...
Sta je cilj pisanje ovih tvoj postova, da budes najveci blamer na forumu ?

Pa nego sta je? Eto ja cu da ti kazem, bas ja koji sam se skolovao u ovoj zemlji a ne ti koja nije vec imala prilagodjen plan i program u lepom belom svetu. Bas ja cu da ti kazem da je bitnija matematika,stp veci broj stranih jezika, istorija, fizika... nego logika i psihologija. OPet mesas babe i zabe, napisala si u skolama, fakultet nije skola. U skolama nemas katedre vec imas ucionice i knjige od 200str gde su smestili 30tak filozofa i logicara i opsali njhova zapzanja na 3-5str. I da, tvrdim jer sam imao filozfiju i logiku u srednjoj skoli pa znam sta se uci. Kant, Frojd, Dekart i kompanija....
Ja tesko da se blamiram ada da budem veci blamer od tebe, jos teze...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back