Ljubav zbog para

Meliot

Elita
Poruka
21.130
Pre neki dan gledao sam na televiziji da je jedan penzioner dao oglas da traži ženu za brak i da poseduje deviznu penziju. Rekao je da se javljaju žene iz Beograda, budući da je oglas stavio na jednu banderu u Beogradu. Kakav je vaš stav o tome? Da li biste bili sa nekom osobom samo zbog njenog novca i da li bi vam smetalo da znate da je neka osoba sa vama isključivo samo zbog vašeg novca i ni zbog čega više?

Poenta je da nema laži i prevare, osoba u startu stavlja do znanja da je sa vama zbog para.

P dobro, nista iznenadjujuce. To ti je isto kao kada se gomila mladica slika na tinderu ispred kola, prekrstenih ruku da se vidi zmija tatoo na podlaktici.
Ovo je samo next level:
On ima polovna prefarbana kola, a ja citavu deviznu penziju.

Једноставније је платити услуге проституције него имати неког обешеног о твој врат.
Mene ovaj čovek začudio da ga uopšte nije sramota da se pojavi na televiziji i kaže da je to njegov oglas.

Koja je razlika između klasične prostitucije i ovakve ,,ljubavi zbog para? Meni je to isto, samo nema ko to da kaže beogradskim gospođama.

Da imam para verujem da mi ne bi predstavljalo problem da kupim nečiju 'ljubav', barem je konkretan razlog a ne gomila laži kojima sebi i svetu objašnjavamo zašto smo sa nekim, sa druge strane, imao sam svoju priliku da se udam u pare, odbio, iz ove perspektive možda i nije bio pametan potez ali nije to za mene.

Да купиш, не би био проблем, али да будеш купљен, то већ... :)
Da, i uopšte nije kontradiktorno niti dvostruki standard. Imam svoje razumevanje kako funkcioniše svet i ljudi oko mene, tj da nismo svi isti, i ako je nekom do prodaje sebe a mogu to da priuštim (i ne mogu drukčije da prođem pre svega xD) što da ne; sa moje strane nisu mi potrebne tuđe pare, a i priča je malo kompleksija od 'evo ti koliko tražiš'.

Љубав због пара није љубав, то је лажно и то мрзим. Али тако то већином функционише. Пошто тако функционише, старији човек можда у младости није био материјално обезбеђен па није ни имао прилика у младости, па сада када се материјално остварио има права да то тражи, он је био жртва тог "система", није имао никога због материјалне необезбеђености, сада заслужује да игра по истој игри због које је и био одбачен без да га други критикују.

Кад си стар и ситуиран, то не ваља јер жена се не купује, али када је неко млад а неситуиран тада је он бедник и свашта нешто, то је лицемерје.

Zajednica između dvoje je pre svega ekonomsko socijalni fenomen, i normalno je da u odnosu nešto ima prevagu. Kao ovde pare. Ne treba niko da se srami zbog toga niti da omalovažava druge, isto je kao i bilo koji drugi razlog zašto bi jedna osoba bila sa drugom.

Mislim da je odlicno i sasvim razlozno za svaku zenu da obrati paznju na finansiski status muskarca... Tacnije odlicno bi bilo da kod mladjih muskaraca zene gledaju na to da li su ti muskarci potencijali koji ce umeti da zarade, da li su vredni i snalazljivi..Da li umeju da rade imaju neki zanat ili da li ono sto rade rade kvalitetno i na visokom nivo....Sve su to stvari koje treba da privuku zenu...Ta sposobnost jednog muskarca... To se oduvek gledalo od kad je sveta i veka...A ako se radi o starijim ljudima onda oni onda treba odavno da si dobro stituirani ako su imali te kvalitete.... To sto zenu treba da privuce po meni je neuporedivo moralnije od onoga sto privlaci muskarca, a to je izgled tela zene, tj. lepota...Tako da zene treba slobodno da se opuste i da itekako obracaju paznju na stvari koje sam pomenuo...Naravno da tu ima i prevara u smislu momaka u dobrim tatinim kolima, a oni smotani, dosadni, lenji itd...

Mislim da je odlicno i sasvim razlozno za svaku zenu da obrati paznju na finansiski status muskarca... Tacnije odlicno bi bilo da kod mladjih muskaraca zene gledaju na to da li su ti muskarci potencijali koji ce umeti da zarade, da li su vredni i snalazljivi..Da li umeju da rade imaju neki zanat ili da li ono sto rade rade kvalitetno i na visokom nivo....Sve su to stvari koje treba da privuku zenu...Ta sposobnost jednog muskarca... To se oduvek gledalo od kad je sveta i veka...A ako se radi o starijim ljudima onda oni onda treba odavno da si dobro stituirani ako su imali te kvalitete.... To sto zenu treba da privuce po meni je neuporedivo moralnije od onoga sto privlaci muskarca, a to je izgled tela zene, tj. lepota...Tako da zene treba slobodno da se opuste i da itekako obracaju paznju na stvari koje sam pomenuo...Naravno da tu ima i prevara u smislu momaka u dobrim tatinim kolima, a oni smotani, dosadni, lenji itd...

Код мене двојица комшија, један машин бравар у Железници, други сениор програмер америчка фирма. Њиховим женама не силази осмех са лица.

Што се тиче изгледа, по мени је он ближи стварима као што су емоције него што је то материјално, на изглед се лакше утиче и мање је то последица околности него што је материјално. Мени је то искренији однос. Изглед чак и зависи од саме особе, ако је неко добра особа самим тим ће бити много привлачнија. Ружна и насмејана, и са привлачним стилом облачења (што се углавном бира по личном укусу) биће далеко лепша, јер тиме привлачно зрачи.

Али, ако стар човек има пара, одједном женама не ваља јер "погледај како си матор, изборан и сл", а и он може доста да учини својом енергијом, ставом, стилом облачења.

Ту је и сам број година. Да неко изгледа младо али да има велики број година, он би опет био непривлачан јер постоји стигма према годинама, то је једна од највећих стигми, чак и у правном смислу постоји дељење људи по годинама, иако је прошло време гледања боје коже и сл.

Сада је и друштво где се пропагира једнакост полова, женама није забрањено да раде и да буду самосталне, и успешне су у томе приближно као и мушкарци.

Poslednja izmena:
И да, постоји и неко морално правило "тражи од других оно што можеш и ти да пружиш". Оно није обавезно али све док се не долази у ситуацију да се други критикују због њихових различитих особина, а то је већина друштвених ситуација које су од неке битности. Зато нпр. инвалиди углавном нађу инвалиде, они немају права једни друге да сматрају мање вредним због тога.

Ако неко има лоше мишљење о другима који су као и он, безобразно је да их критикује јер би прво морао да почне од себе.

Back