Zabranjena ljubav

Ma, ne vredi. Balkan hoće da ljude porobi u te porodične odnose, pa to ti je.

Lepo englezi kažu Cousin. Lepo i jednostavno. Rođak/rođaka, dobar naziv za sve.
Nije dobar naziv.Tetak,strina ili ujna na primjer,ti nisu krvno srodstvo i kad kazes uopsteno rodjak,ne zna se ko je ko.
Srpski jezik je po tom pitanju daleko napredniji i bolji.

Не знам за случај девер-снаха, али знам за ситуацију где је сестра била са сестриним мужем, обрнут однос од овог из наслова, где сам се питао ко је гори, да ли сестра или муж... Углавном, брак још увек траје, а то се десило пре добрих тридесетак година...

cuo sam da kad umre albanac, njegovu zenu "nasledjuje" njegov brat,..........posto je tu zenu kupila njegova familija, ondak je ona familijarna imovina.
A da se ne bi qu.rvala, jer svakoj psiho-fizicki zdravoj zeni treba muskarac, ona postaje "ljubavnica" muzevljevom bratu i ostaje u kuci , to jest , u familiji svog muza. Detalje ne poznajem pa ako sam nesto i tresno, nek mi se oprosti.

Ne kaže stara izreka džabe, ne kudi konja kod nisi jahala :D
Hm treba razmisliti o jahanju
cuo sam da kad umre albanac, njegovu zenu "nasledjuje" njegov brat,..........posto je tu zenu kupila njegova familija, ondak je ona familijarna imovina.
A da se ne bi qu.rvala, jer svakoj psiho-fizicki zdravoj zeni treba muskarac, ona postaje "ljubavnica" muzevljevom bratu i ostaje u kuci , to jest , u familiji svog muza. Detalje ne poznajem pa ako sam nesto i tresno, nek mi se oprosti.
To su njihovi običaji al kod nas se to zove bolest u glavi

Dragi moji moram da vas nesto pitam da li poznajete slučajeve da dever bude sa snahom?????? ŠTA MISLITE O TAKVIM GLUPOSTIMA ?
Bila sam na odmoru i čula sam da u našem kraju to postoji,još šokantnije da bude žena zna da joj muž bude sa ženom od brata kad muje dokazala da zna za to još je dobila po nosu.... :eek: :dontunderstand::trlja:
Meni ova Prica u bilo kom obliku znaci samo jedno
A to je
-bezi i od tog devera i takve snahe
Ako su u stanju prevariti najbliže onda sta Mogu ocekivati ljudi koji nisu sa njima tako bliski?

Back