DiVljA
Elita
- Poruka
- 15.395
Ko zivi u buducnosti, ne zivi u sadasnjosti... 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ko zivi u buducnosti, ne zivi u sadasnjosti.![]()

ili branko kockica?
Ovu temu otvaram, posto me zanima sledece-da li biste se upustili u vezu ili/i voleli osobu sa kojom nemate buducnost, jer ona/on boluje od neke neizlecive bolesti?
O ovome razmisljam od juce, jer sam gledala film "Jack and Jill vs. whole world". "Fabula radnje" je sledeca: dvoje mladih se sretnu u velikom gradu i zaljube se jedno u drugo. I sve je bajno dok mu ona ne otkrije da boluje od neceg neizlecivog i fatalnog...i blah blah...
Koliko je sebicno vezati nekog za sebe jakim emocijama, ako znate da vas uskoro nece biti? Ili svako ima pravo da voli i bude voljen, bez obzira na okolnosti?!
jesi se obratio meni.a ja mislio da bi bilo romantichno ko ono....rajan Onil i ona shto ne zna da glumi sa sve srceparajutjom muzikom u pozadini...trep trep
fala shto si mi otvorila ochi

Ovu temu otvaram, posto me zanima sledece-da li biste se upustili u vezu ili/i voleli osobu sa kojom nemate buducnost, jer ona/on boluje od neke neizlecive bolesti?
O ovome razmisljam od juce, jer sam gledala film "Jack and Jill vs. whole world". "Fabula radnje" je sledeca: dvoje mladih se sretnu u velikom gradu i zaljube se jedno u drugo. I sve je bajno dok mu ona ne otkrije da boluje od neceg neizlecivog i fatalnog...i blah blah...
Koliko je sebicno vezati nekog za sebe jakim emocijama, ako znate da vas uskoro nece biti? Ili svako ima pravo da voli i bude voljen, bez obzira na okolnosti?!
ako nekoga volim, i u pitanju je obostrana iskrena ljubav
sve što uradim za njega - uradila bih bez obzira na to da li se radi o nekome ko ima još dan, godinu ili 50 godina života...
ne vidim zašto bi to za mene bila žrtva, a od njega sebično...
mogla bih samo biti srećna što je odabrao da provede ostatak života sa mnom...
ako je taj neko takva osoba da zaslužuje moju ljubav, ne vidim nikakvu dilemu!

i da dodam nesto.
ko od nas zna kada ce i kako da zavrsi sa svojim bivstvovanjem na ovoj planeti? ko od nas moze da ima garanciju da osoba koju volimo svim srcem nece, koliko sutra, dobiti dijagnozu sa najstrasnijim prognozama? ili mi?i onda...sta? sta je ustvari buducnost, taj smesni nepostojeci i nepoznati predmet, neotkriven, imaginaran i nepoznatog oblika...sta ustvari znaci buducnost ukoliko vec sutra te osobe nece biti pored nas.....a sta znace emocije, prava ljubav, u ovom sveopstem nistavilu, u ovom prektratkom trenutku od rodjenja do smrti koji se, tako smesno, zove zivot...
ako ljubavi nema, sklonjene zarad neke izmisljene predstave o buducnosti, nema ni nas, nacelno nas nema. voleti znaci voleti u datom trenutku, makar taj trenutak bila i nasa vecnost. i voleti, ne postavlja pitanje trajanja, zivota i smrti. voleti je jednostavno bivstvovanje.

evo, baš sam ovako nešto sad htjela da dodam...al' ti si to ljepše objasnila![]()

i da dodam nesto.
ko od nas zna kada ce i kako da zavrsi sa svojim bivstvovanjem na ovoj planeti? ko od nas moze da ima garanciju da osoba koju volimo svim srcem nece, koliko sutra, dobiti dijagnozu sa najstrasnijim prognozama? ili mi?
i onda...sta? sta je ustvari buducnost, taj smesni nepostojeci i nepoznati predmet, neotkriven, imaginaran i nepoznatog oblika...sta ustvari znaci buducnost ukoliko vec sutra te osobe nece biti pored nas.....a sta znace emocije, prava ljubav, u ovom sveopstem nistavilu, u ovom prektratkom trenutku od rodjenja do smrti koji se, tako smesno, zove zivot...
ako ljubavi nema, sklonjene zarad neke izmisljene predstave o buducnosti, nema ni nas, nacelno nas nema. voleti znaci voleti u datom trenutku, makar taj trenutak bila i nasa vecnost. i voleti, ne postavlja pitanje trajanja, zivota i smrti. voleti je jednostavno bivstvovanje.
e moji teoreticari...
ko ti to rekao?
de mello?ili branko kockica?
![]()

eh,da ne ograničiše slanje ovih kartončića...bio bi još jedan za večeras...![]()

e moji teoreticari...
baš vala...
Za ove neverne Tome imam samo da kažem da nam nisu potrebni dokazi. To što ne verujete da bi ljudi ostali govori o vama. Mislim da nijedno ljudsko biće ne bi moglo da ostavi nekoga u koga je zaljubljen kada bi saznao da je bolestan. Samo monstrum bi tako nešto uradio. To nije stvar morala ili koječega. već emocija. Ma kako glupavo zvučalo - protiv srca se ne može.
Za ove neverne Tome imam samo da kažem da nam nisu potrebni dokazi. To što ne verujete da bi ljudi ostali govori o vama. Mislim da nijedno ljudsko biće ne bi moglo da ostavi nekoga u koga je zaljubljen kada bi saznao da je bolestan. Samo monstrum bi tako nešto uradio.