Ljubav bez buducnosti...

@dereru - pa tim gore po vasim arsinima, zar ne? nekog iskreno vooooolis, on cak moze da se izleci, a ti odes...

edit: sad se setih - znam i nekoliko muskaraca koji su svoje velike ljubavi ostavljali jer nisu mogle da imaju decu. jedna od tih zena usled bolesti nije smela da radja... i tako.

Poslednja izmena:
nisu ti dobri primeri
bar ova dva shto sam ja spomenuo
jer neizlechiva bolest ne zavisi ich od bolesne osobe,ona nema izbor,ti imash
neizlechivo bolestan bi svakako zeleo da ozdravi lol
u ovim sluchajevima shto se alkoholizma tiche,chovek ima izbor ali chesto nema snagu illi dovoljno jak karakter da se izbori sa boleshtju..i ne vidim shta je tu isto kao i ostati s onim ko izbora nema
nepokretan nema izbora,a ako ga neko ostavi (a recimo bili su u braku,znachi neshto ozbiljno) ja ne vidim drugu definiciju do da je taj ljudsko *****...pa sad ako je po tebi to naivno mozda,a mozda samo racionalizujehs i pametujesh da opravdash tog shto je ostavio.

pa ovako. znam tri osobe koje su ostavile drugu polovinu.
jedna zato sto je postao nepokretan.
druga zato sto je postao alkoholicar.
i treca zato sto je cula da ima virus HIV.
mozda nisu bas najbolji primerci ljudskog roda - po vasem misljenju, ali sigurno nisu monstrumi.

to sto ne verujem u ono sto pola vas ovde prica je potkovano zivotnim iskustvom i cinjenicom da pazljivo citam ostale postove cenjenih forumasa, u kome od humanizma i renesanse neki od vas ne pokazuju ni I.
i jos nesto - zasto pominjem humanost - zaboravite na to da je odnos sa tesko bolesnom osobom kojoj se psiha menja skroz, zaboravite dakle na to da je rec o odnosu uzajamne ljubavi, to jest odnos dvoje ravnopravnih osoba... ne kazem da su sve bolesti takve, i ne znam koliko ste ljudi osudjenih na skoru smrt vi negovali, ali po svemu sto pisete - tvrdim da uglavnom pojma nemate.

vidiš, ja lično ne znam zašto bi neko izjednačio alkoholičara sa čovjekom koji je nesrećnim slučajem ostao nepokretan ili obolio od karcinoma npr., ali to je već druga tema, i nije sad bitno...
i ne vidim zašto bi iko morao ovdje da se ispovjeda i da iznosi svoja lična iskustva ovakve prirode da bi mu se vjerovalo...
samo nemoj nikoga unaprijed da osuđuješ i sve će biti :ok:

nisu ti dobri primeri

nepokretan nema izbora,a ako ga neko ostavi (a recimo bili su u braku,znachi neshto ozbiljno) ja ne vidim drugu definiciju do da je taj ljudsko *****...pa sad ako je po tebi to naivno mozda,a mozda samo racionalizujehs i pametujesh da opravdash tog shto je ostavio.
ja uopste ne pravdavam tu devojku koja ga je ostavila. ja samo navodim primere zasto ne verujem u ljubav u ovakvim situacijama kao rasirenu pojavu...

imam i "dobre" primere... nega teskog bolesnika koja traje godinama... on psihicki dodiruje granice sadizma... a sve mu se tolerise jer ce jednog dana umreti... i tako...

ukratko - ne verujem preterano u veliku ljubav i ljude tom kontekstu...

dereru, zasto je toliko tesko da shvatis poentu mojih primera: ljudi nisu ostajali sa drugim ljudima ni u slucajevima koji su bili blazi, tj nisu imali smrtni ishod. zato ne verujem da bi postupili drugacije ni da je ishod bio smrtni.

razumem o cemu pricas i ima logike.
ali upravo ta razlika, smrtonosna bolest/hronicna bolest cini da se ljudi prelome. ako ZNA da su mu dani odbrojani, NECE mu okrenuti ledja, tvrdim. naravno, pricamo o situaciji gde je ljubav.

Alkoholičar je, kako je i Derer rekao, pogrešan primer, pošto se alkoholizam ne dobija, već se postaje alkoholičarem. Dakle, ako je neko dovoljna gnjida prema sebi prvenstveno, a onda i sebi bliskima, pa se ne leči i uopšte to postaje, ne zaslužuje da neko ostaje sa njim. Loš primer.
Što se HIV-a tiče, pitanje je kako je dobijen. Ako prevarom - onda izvini neću sigurno da pravdam praštanje prevare zbog bolesti. ******, što je petljao gde ne treba. A ako je transfuzija ili neki drugi način koji čoveku može da se desi, onda je druga stvar. I onda ne bih ostavila.
Nepokretnost je takođe stvar koja ne bi nekoga ko je zaljublje, ko voli tu osobu, oterala, ako je čovek.
Ono sa decom je opet primer loših ljudi. Ti sudiš čovečanstvu na osnovu nekoliko loših primera. Ma daj. Poznajem ljude koji govore u prilog tome da neće čovek napustiti onoga koga voli ako mu se dogode stvari o kojma govoriš, a verujem da u slučaju i gorih situacija nije ništa drugačije. ja verujem da ljudi postoje. I iskreno se nadam da neću imati prilike da tako nešto i dokazujem ili osetim. Ružno je misliti loše o svima, nazivati ih teoretičarima, zato što si se razočarala u neke od ljudi. To je nekako detinjasto.

alkoholizam je bolest. tako kazu.
i kao bolest, ravnopravna je sa ma kojom drugom - bolescu...

nisam se ja razocarala u ljude... nisu m nikada preterano ni ocaravali... u proseku uzevsi... u masi jos manje...

ici cu i korak dalje - mislim da je lako "voleti" na godinu dana... a na deset?
zasto niko nije pomenuo primer hiva?
vi biste - ostali?

PoJenta je da dok te strefi ne znash sa sigurnoshtju mozesh samo da predpostavish
AKo je zena neka koju do krajnjih granica volim,koja mi je zena,moze da bude nepokretna,alkos,narkoman,neplodna HIV-pozitivna i piroman da dodam sve zajedno ja ne bih otishao.
Mozesh da kazesh da sam naivan i da idealizujem sebe ne shvatajuci tezinu problema...ajde da ne ulazimo u to shto je sve ovo na gomili zajedno krajnje hm...teshko natji.
Mozda se varam ali ja tako mislim.

Nije alkoholizam bolest kao i ostale. Ne dobija se tek tako. NEko treba da bude dovoljno uporan, da bi oboleo, a to je svesna radnja. Uopšte nije isto. Narkomanija i alkoholizam su svesne radnje protis sebe i tu nemam razumevanja. Zaista. Mislim da ne bih ostala. Ne bih mogla da volim nekoga ko naginje tome.
A hiv jesam pomenula.

Nije alkoholizam bolest kao i ostale. Ne dobija se tek tako. NEko treba da bude dovoljno uporan, da bi oboleo, a to je svesna radnja. Uopšte nije isto. Narkomanija i alkoholizam su svesne radnje protis sebe i tu nemam razumevanja. Zaista. Mislim da ne bih ostala. Ne bih mogla da volim nekoga ko naginje tome.
A hiv jesam pomenula.

alkoholizam je bolest zavisnosti ko i narkomanija..mozda i gora jer ne ubija tako brzo
nije potrebno bash da zapnesh da je dobijesh...pogotovo ako imash genetske predispozicije(otac,majka,deda,baba..itd. alkoholichari)
i nije nimalo lako "izlechiti se"ali je mogutje..kad si neizlechivo bolestan izbora nema

Prvo da se zahvalim sto ste temu shvatili ozbiljno. Uglavnom.
Film koji mi je bio "inspiracija" je sjajan, nema patetike i tuznog kraja. Zaljubljeni par je nastavio da zivi, kao da je sve to normalno, pa dokle stignu.
Poenta svega je da li smo dovoljno hrabri da prihvatimo ljubav i ono sto ista sa sobom nosi ili nas zanimaju samo stvari poput sexa i neke kvazi sigurnosti.
Da li smo u stanju da zaista volimo ili samo "uzivamo" u ljubavi koju nam neko pruza, voleci taj osecaj, a ne i samu osobu.
Ja bih licno ostala uz onog koga volim, pod datim okolnostima.
I u sadasnjosti i u buducnosti.
Ne zato sto sam ovisnik o patnji ili negativnim osecanjima, nego zato sto smartram da nema niceg vrednijeg od prave ljubavi-bolje je doziveti i na kratko, nego zivot provesti u emotivnoj anksioznosti.

Poenta svega je da li smo dovoljno hrabri da prihvatimo ljubav i ono sto ista sa sobom nosi ili nas zanimaju samo stvari poput sexa i neke kvazi sigurnosti.
Da li smo u stanju da zaista volimo ili samo "uzivamo" u ljubavi koju nam neko pruza, voleci taj osecaj, a ne i samu osobu.
Ja bih licno ostala uz onog koga volim, zato sto smatram da nema niceg vrednijeg od prave ljubavi-bolje je doziveti i na kratko, nego zivot provesti u emotivnoj anksioznosti.

:ok: slažem se...
do kraja, "u dobru i zlu"...to valjda podrazumijeva i ovakve situacije...

da, tacno...zato sam se ispravila gore...
ako nekog zaista volis, valjda treba da budes sa njim
onda kad mu je nateze...kad mu treba sva ljubav i podrska
od voljene osobe...
a koliko cemo jos biti na ovoj zemlji...to ionako niko od nas ne zna.
ni bolesni, ni zdravi...jer pravila nema.

Back