Ljubav bez buducnosti...

ne znam zasto ste svi vi pomislili da bi moj odgovor bio drugaciji.

ali posto mi se u neposrednoj blizini dogadja ovo sto vi pisete
zelim samo da vam skrenem paznju na cinjenicu:
psiha osobe koja je tesko bolesna (cak i nekih koji su lakse bolesni) ume da se promeni do neprepoznavanja... osoba moze postati gruba prema vama, odbijati da vas vidi, i to tako moze da ide sve do njene smrti.

mozda sam ja tuzno srce, ali ne bez valjanog razloga....

Ovu temu otvaram, posto me zanima sledece-da li biste se upustili u vezu ili/i voleli osobu sa kojom nemate buducnost, jer ona/on boluje od neke neizlecive bolesti?
O ovome razmisljam od juce, jer sam gledala film "Jack and Jill vs. whole world". "Fabula radnje" je sledeca: dvoje mladih se sretnu u velikom gradu i zaljube se jedno u drugo. I sve je bajno dok mu ona ne otkrije da boluje od neceg neizlecivog i fatalnog...i blah blah...:confused:
Koliko je sebicno vezati nekog za sebe jakim emocijama, ako znate da vas uskoro nece biti? Ili svako ima pravo da voli i bude voljen, bez obzira na okolnosti?!

ako nekoga volim, i u pitanju je obostrana iskrena ljubav
sve što uradim za njega - uradila bih bez obzira na to da li se radi o nekome ko ima još dan, godinu ili 50 godina života...
ne vidim zašto bi to za mene bila žrtva, a od njega sebično...
mogla bih samo biti srećna što je odabrao da provede ostatak života sa mnom...

ako je taj neko takva osoba da zaslužuje moju ljubav, ne vidim nikakvu dilemu!

Ovu temu otvaram, posto me zanima sledece-da li biste se upustili u vezu ili/i voleli osobu sa kojom nemate buducnost, jer ona/on boluje od neke neizlecive bolesti?
O ovome razmisljam od juce, jer sam gledala film "Jack and Jill vs. whole world". "Fabula radnje" je sledeca: dvoje mladih se sretnu u velikom gradu i zaljube se jedno u drugo. I sve je bajno dok mu ona ne otkrije da boluje od neceg neizlecivog i fatalnog...i blah blah...:confused:
Koliko je sebicno vezati nekog za sebe jakim emocijama, ako znate da vas uskoro nece biti? Ili svako ima pravo da voli i bude voljen, bez obzira na okolnosti?!

mislim da tako ozbiljne stvari treba u samom startu da se kazu drugoj strani. pa ona neka odluci da li ima snage da ide kroz to.
sto se mene tice, da, mogla bih, celim svojim bicem.

svako ima pravo da voli i bude voljen..a shta je to buducnost..u ovom slucaju oni samo znaju da je nema...a koliko veza tako krene..nema takvih okolnosti pa se zavrsi..jer se nije moglo ni pretpostaviti da kraj moze da s e desi..mislim kraj jednako odlazak sa ovog sveta..na pr

ako nekoga volim, i u pitanju je obostrana iskrena ljubav
sve što uradim za njega - uradila bih bez obzira na to da li se radi o nekome ko ima još dan, godinu ili 50 godina života...
ne vidim zašto bi to za mene bila žrtva, a od njega sebično...
mogla bih samo biti srećna što je odabrao da provede ostatak života sa mnom...

ako je taj neko takva osoba da zaslužuje moju ljubav, ne vidim nikakvu dilemu!

:heart::heart::heart:
:cmok:

i da dodam nesto.
ko od nas zna kada ce i kako da zavrsi sa svojim bivstvovanjem na ovoj planeti? ko od nas moze da ima garanciju da osoba koju volimo svim srcem nece, koliko sutra, dobiti dijagnozu sa najstrasnijim prognozama? ili mi?
i onda...sta? sta je ustvari buducnost, taj smesni nepostojeci i nepoznati predmet, neotkriven, imaginaran i nepoznatog oblika...sta ustvari znaci buducnost ukoliko vec sutra te osobe nece biti pored nas.....a sta znace emocije, prava ljubav, u ovom sveopstem nistavilu, u ovom prektratkom trenutku od rodjenja do smrti koji se, tako smesno, zove zivot...
ako ljubavi nema, sklonjene zarad neke izmisljene predstave o buducnosti, nema ni nas, nacelno nas nema. voleti znaci voleti u datom trenutku, makar taj trenutak bila i nasa vecnost. i voleti, ne postavlja pitanje trajanja, zivota i smrti. voleti je jednostavno bivstvovanje.

i da dodam nesto.
ko od nas zna kada ce i kako da zavrsi sa svojim bivstvovanjem na ovoj planeti? ko od nas moze da ima garanciju da osoba koju volimo svim srcem nece, koliko sutra, dobiti dijagnozu sa najstrasnijim prognozama? ili mi?i onda...sta? sta je ustvari buducnost, taj smesni nepostojeci i nepoznati predmet, neotkriven, imaginaran i nepoznatog oblika...sta ustvari znaci buducnost ukoliko vec sutra te osobe nece biti pored nas.....a sta znace emocije, prava ljubav, u ovom sveopstem nistavilu, u ovom prektratkom trenutku od rodjenja do smrti koji se, tako smesno, zove zivot...
ako ljubavi nema, sklonjene zarad neke izmisljene predstave o buducnosti, nema ni nas, nacelno nas nema. voleti znaci voleti u datom trenutku, makar taj trenutak bila i nasa vecnost. i voleti, ne postavlja pitanje trajanja, zivota i smrti. voleti je jednostavno bivstvovanje.

evo, baš sam ovako nešto sad htjela da dodam...al' ti si to ljepše objasnila :cmok:

i da dodam nesto.
ko od nas zna kada ce i kako da zavrsi sa svojim bivstvovanjem na ovoj planeti? ko od nas moze da ima garanciju da osoba koju volimo svim srcem nece, koliko sutra, dobiti dijagnozu sa najstrasnijim prognozama? ili mi?
i onda...sta? sta je ustvari buducnost, taj smesni nepostojeci i nepoznati predmet, neotkriven, imaginaran i nepoznatog oblika...sta ustvari znaci buducnost ukoliko vec sutra te osobe nece biti pored nas.....a sta znace emocije, prava ljubav, u ovom sveopstem nistavilu, u ovom prektratkom trenutku od rodjenja do smrti koji se, tako smesno, zove zivot...

eh,da ne ograničiše slanje ovih kartončića...bio bi još jedan za večeras...;)

Za ove neverne Tome imam samo da kažem da nam nisu potrebni dokazi. To što ne verujete da bi ljudi ostali govori o vama. Mislim da nijedno ljudsko biće ne bi moglo da ostavi nekoga u koga je zaljubljen kada bi saznao da je bolestan. Samo monstrum bi tako nešto uradio. To nije stvar morala ili koječega. već emocija. Ma kako glupavo zvučalo - protiv srca se ne može.

e moji teoreticari...

Nazalost, ima i prakticara. I nista sto je ovde napisano nije bezveze.

Za ove neverne Tome imam samo da kažem da nam nisu potrebni dokazi. To što ne verujete da bi ljudi ostali govori o vama. Mislim da nijedno ljudsko biće ne bi moglo da ostavi nekoga u koga je zaljubljen kada bi saznao da je bolestan. Samo monstrum bi tako nešto uradio. To nije stvar morala ili koječega. već emocija. Ma kako glupavo zvučalo - protiv srca se ne može.

Bas tako.
Pitam se kakvo srce treba imati da bi ostavio nekog ko ti je sve, i kome si sve, a pri tom ga gledas kako kopni, nestaje, a ne mozes nista da uradis...
A kakvo treba imati da bi tada uz nekoga ostao, to se ne pitam. To znam.

Za ove neverne Tome imam samo da kažem da nam nisu potrebni dokazi. To što ne verujete da bi ljudi ostali govori o vama. Mislim da nijedno ljudsko biće ne bi moglo da ostavi nekoga u koga je zaljubljen kada bi saznao da je bolestan. Samo monstrum bi tako nešto uradio.

pa ovako. znam tri osobe koje su ostavile drugu polovinu.
jedna zato sto je postao nepokretan.
druga zato sto je postao alkoholicar.
i treca zato sto je cula da ima virus HIV.
mozda nisu bas najbolji primerci ljudskog roda - po vasem misljenju, ali sigurno nisu monstrumi.

to sto ne verujem u ono sto pola vas ovde prica je potkovano zivotnim iskustvom i cinjenicom da pazljivo citam ostale postove cenjenih forumasa, u kome od humanizma i renesanse neki od vas ne pokazuju ni I.
i jos nesto - zasto pominjem humanost - zaboravite na to da je odnos sa tesko bolesnom osobom kojoj se psiha menja skroz, zaboravite dakle na to da je rec o odnosu uzajamne ljubavi, to jest odnos dvoje ravnopravnih osoba... ne kazem da su sve bolesti takve, i ne znam koliko ste ljudi osudjenih na skoru smrt vi negovali, ali po svemu sto pisete - tvrdim da uglavnom pojma nemate.

Back