LETOVANJE 2012

Buka, a 30 km od grada... Zamisli da si u gradu. Niste bili na Kleopatrinoj plaži jer je ona u samom gradu, osim nje je i Kejkubatova, ali ona nije tako lepa. E, sad zamisli, mi u samom gradu, ali hotel uz samu plažu, soba na V spratu, sa pogledom na more, a nema ni buke kola, čuješ samo cvrčanje cvrčaka i šum talasa. Alanja je lep grad, ali prevelik za letovanje. Ja volim šetnu uz more, onaj mediteranski šmek, toga tamo nema, samo hoteli, hoteli, hoteli... Moguće i da si bila u baš u parku skoro pa preko puta našeg hotela, tu je predveče profesionalno slikanje, dolaze svi skockani, fotografi im pokazuju poze.

Ma, kažem, zadovoljni smo plažom i morem, znam da je ta kleopatrina najlepša al nije mi to bilo toliko bitno koliko mir...Da...
Zavidim vam na cvrčcima :lol: U kom smislu je prevelik grad za letovanje?
Ma da bre, skoncentrisani su na hotele...Ovde kod nas su odlepili za animacijom, za muzikom, za ludilom, predstave, šouovi...Ali ja mislim da se ljudima koji su tamo bili - osim nama jel , to svidja, zaista!Pazi, resort nije ni mali ni veliki, ali za resort i pojam toga jeste mali...Unutar njega ima: kafić gde su apsolutno svi gosti hotela valjda načičkani uveče, ne mo'š disati, taj nargila bar, kolica za kokice, onu slatku penu, likovi koji rade kanu, pletu pletenice deci, frizerski salon, 3 prodavnice garderobe, suvenirnica, lik koji prof slika, aparati za igrice...ček setiću se... da, ta bina za večernji šou tajm :lol: Masaže, turkish bath i sl-tamo sam bila i ostalo mi u lepo sećanju :lol: , neke ležaljke po travi, one viseće, teren za basket, stoni tenis...Ne znam dal sam nešto zaboravila...Ludilo! Evo stavila sam na temi Egipat gde smo letovali i to je resort i neuporedivo je veći ali brate mili, s ukusom, ima par restorana i to je to,cveće, vrtovi i ništa više... mir tišina.Imala sam osećaj kao da ti ljudi tamo jednostavno ne znaju sami sebi da organizuju vreme i da im treba nešto, tj svašta kako bi ih animiralo ... Kao šlag na tortu poslednje veče, kao deo šou tajma kroz resort šeta - robot... :zcepanje: Pravi pravcati, limeni sa svetlima raaaaznih boja koji je na bini djuskao... Je*beni horor!!! A prokleti rusi (koji su većina jel) se oduševljavaju! O bože...

Ja ne volim resorte, bila sam u hotelu sa all uslugom i veruj da je većina gostiju visila na bazenu po ceo dan, a rajska plaža na minut. Tu su koristili sve pogodnosti za dž, uveče su isto tu sedeli, igrali karte, ispijali na litre pića. Mi smo samo klopali u hotelu i pravac plaža, uveče u grad. Veruj da smo samo jednom u hotelu popili kafu. Žali bože para. Kažem prevelik grad jer je bulevar ludnica, haos, ceo dan i noć piče automobili, urliču sirene, spopadaju te trgovci, zovu kelneri da uđeš baš u njihov restoran. Smoriš se od buke. Kao da si u Beogradu. Ja volim onaj stil - ulica uz more, romantika i slično. U mom hotelu su 90 % bili Nemci, gazda ne radi sa Rusima.

Postovani,
U avgustu treba da idem na Tasos (Potos). Interesuju me vasa proslogodisnja iskustva! Sta nikako ne smem da propustim_ Koji je najjeftiniji nacin da u ,recimo , tri dana obidjem ostrvo? Kakve su cene hrane i pica bile prosle godine? Hvala vam!:)

Ja ne volim resorte, bila sam u hotelu sa all uslugom i veruj da je većina gostiju visila na bazenu po ceo dan, a rajska plaža na minut. Tu su koristili sve pogodnosti za dž, uveče su isto tu sedeli, igrali karte, ispijali na litre pića. Mi smo samo klopali u hotelu i pravac plaža, uveče u grad. Veruj da smo samo jednom u hotelu popili kafu. Žali bože para. Kažem prevelik grad jer je bulevar ludnica, haos, ceo dan i noć piče automobili, urliču sirene, spopadaju te trgovci, zovu kelneri da uđeš baš u njihov restoran. Smoriš se od buke. Kao da si u Beogradu. Ja volim onaj stil - ulica uz more, romantika i slično. U mom hotelu su 90 % bili Nemci, gazda ne radi sa Rusima.

To je taj park, da :)
Znam, uvek postoji taj ogroman broj gostiju koji vise na bazenu pored živog mora...mm i ja se uvek iznova čudimo tom fenomenu. Ali resort je savršen kad želiš full odmor. Mi smo u Egiptu bili u resortu i na Kubi i ne znam gde nam je bilo lepše, za ovaj ovde ne mogu to reći, jednostavno turci su turci i to je to, trebala sam da znam...
Aha, znači Alanja je takva, msm, pretpostavila sam na osnovu tih par sati što sam bila, ogroman grad ali ništa fascinantno za to vreme nisam videla... Ako je tako kao što kažeš onda me Alanja više neće videti :lol: Grad ko grad, meni to na odmoru ne treba.

A vidi mi pogled sa balkona...
Alanja23.jpg

Levo, nešto malo dalje je taj park.

Poslednja izmena:
Nice. Pa, nismo imali sreće, šta drugo da kažem...Al ono, nešto sumnjam da će me Turska skoro videti :lol: Ipak su oni turci.
Mi idemo opet na more, tj beban i ja s mojim roditeljima, juče im palo na pamet da bismo mogli s njima i ajd, što da ne :) Tako da idemo u grčku, al ne znam tačno gde, uglavnom negde blizu zbog bebana.

Potrebna mi je pomoc... dali neko zna koliko sta od hrane moze da se ponese kad se krene u grcku na more... suhomesnato i tako te stvari... da znam da me ne zezaju na granici, da bacam hranu... hvala unapred

Mi svake godine nosimo po malo suhomesnatih proizvoda,supe u kesici,i obavezno plazmu:lol: i niko nista...a vidjala sam ljude sa svezim mesom,punjenim paprikama,kornetom jaja i ko zna cime jos,i niko im ne pravi problem

Back