Legija stranaca

NE MOGU vise da gledam kako lupate gluposti o tome kako je bolje ici u SAJ itd.
pa bre ja i hocu da idem u legiju jer bukvalno je nemoguce upasti u SAJ majstore,sta ti mislis da je meni lepo sto cu ratovati za Francusku,a nista za mene nije ucinila,tamo jedino volim njihove devojke.
bre komentarisete tu i kritikujete,a niko od vas ne bi imao muda da pokusa sa legijom,i nemoj da mi sada govoris kako si ti pametan sto i pokusavas,ako budu neke misije u mojoj zemlji ja cu sa ponosom da odbijem da idem da ubijam svoj narod. Mene je od malena privlacila vojska,i od malena sam hteo da budem vojnik,ali u ovoj nasoj usranoj drzavi nisam uspeo da upadnem u vojnu gimnaziju u Beogradu,posle toga svi snovi su mi se srusili,dok nisam slucajno poceo da razmatram opciju legije stranaca,em su elitna jedinica,em primas 100 000 dinara platu i vise ako si na nekoj misiji,obilazis svet itd.. sace neki majstor da se nadje pametan i kazace "pa dzabe ti da obilazis svet,kada mozes da pogines na svakom cosku,i to zbog francuske" a ja cu onda odmah da odgovorim JA SE NE BORIM ZA FRANCUSKU idem u legiju da bih ispunio svoje snove i ako bog da izvucem tih 5 godina imacu para da pomognem svojoj majci i porodici ovde u srbiji.primam platu kao nasi politicari,obilazim svet i ispunjavam svoj san od malena to je sve sto mi treba.
zato me postedite vasih komentara kako smo mi budale sto hocemo da idemo.Idemo jer nas nasa rodjena drzava nije htela,ali ima druga koja nas hoce.za mene je i to malo vazno jer ne zelim da umrem a da ne ispunim svoj san,i ako poginem na bojistu znajuci da sam ispunio svoj san,umrecu spokojno,jer znam da je moja majka primila pare koje sam zaradio a ja sam ispunio svoj san od malena i preko kojeg necu preci.

P.S. admini odobrite ovaj post molim vas da ne bude da sam pisao zabadava,dusu sam otvorio zbog ovoga :)

Ok, tesko je uci u SAJ, mnogo je lakse uci u Zandarmeriju, zasto prvo ne probas tamo? Ako nisi u stanju da udjes u Zandarmeriju, tesko da ces imati uspeha i u Legiji. Nisu ovo vise kolonijalna vremena pa da Legija broji po 200.000 pripadnika i da primaju svakoga ko je spreman da navuce uniformu. Danas broje nekoliko hiljada pripadnika (zadnji put kada sam proveravao cini mi se da je bilo oko 7.000) i obicno se prijavi 10-15 kandidata na jedno mesto.

Opet, nije nemoguce i treba probati ako je neko stvarno zaintersovan. Moj stav o Legiji i o Francuskoj je samo to - moj stav - ne treba da te se tice i ne treba da utice na tvoju odluku da li ces otici ili ne.

Ovo "verujte mi znam" sa svih pet uzvicnika zvuci ko da je otkriven zivot na jupiteru...

Pa valjda je logicno da se lakse moze upasti u instituciju legije stranaca koja broji oko 8000 hiljada ljudi, za razliku od saj-a gde se ljudi broje na prste... druga stvar, kobre saj su spec. jedinice legija je vojska od 11velikih regimenti... ono sto mozes poredit je sekcija gcp iz rep-a ili dinops 1reg.... Gcp radi test tap 30 km trcanja sa rancem od 11-12 kg sa vremenskim ogranicenjem i to je samo tek jedan od ko zna koliko jos uslova... pa ti sad poredi...

Poslednja izmena:
Ovo "verujte mi znam" sa svih pet uzvicnika zvuci ko da je otkriven zivot na jupiteru...

Pa valjda je logicno da se lakse moze upasti u instituciju legije stranaca koja broji oko 8000 hiljada ljudi, za razliku od saj-a gde se ljudi broje na prste... druga stvar, kobre saj su spec. jedinice legija je vojska od 11velikih regimenti... ono sto mozes poredit je sekcija gcp iz rep-a ili dinops 1reg.... Gcp radi test tap 30 km trcanja sa rancem od 11-12 kg sa vremenskim ogranicenjem i to je samo tek jedan od ko zna koliko jos uslova... pa ti sad poredi...

Sve u svemu u Legiju Stranaca je teško upasti sada

IZŠLA SLOVENSKA KNJIGA O FRANCOSKI LEGIJI TUJCEV
Privoščite si realen vpogled v življenje in delo v legendarni francoski Legiji tujcev!
Borci brez preteklosti je knjiga, v kateri legionar s petnajstletnimi izkušnjami nazorno predstavlja lastna doživetja in razmišljanja v elitni vojaški formaciji, v Legio Patria Nostra.
Prigode Slovenca v vojski zlega slovesa vas zagotovo ne bodo pustile ravnodušne! V knjigi opisuje brutalen začetek legionarske poti, ki prenekaterega kandidata vodi v psihični zlom in v vrstah Legije ohrani samo resnične borce. Nadalje avtor predstavlja življenje v padalskem polku, v sklopu katerega je potoval na različne misije po svetu: Čad, Centralnoafriška Republika, Bosna, Gabon, Kongo…
Naslov knjige: »BORCI BREZ PRETEKLOSTI« – Legio Patria Nostra

vise o knjizi na : www.legijatujcev.com

Prilozi

• borac.jpg
    borac.jpg
    3 KB · Pregleda: 76
Da li je kasno ici u Legiju sa 34 godine?
Jeste, kasno je. Nije nemoguce, desi se ponekad da prime nekog i sa 33-34 godine, ali to je jako, jako retko.

Zvanicno, primaju ljude od 17-40 godina, ali s obzirom da im se prijavljuje jako veliki broj kandidata za svako slobodno mesto, mogu da biraju ono sto im najvise odgovara. Ciljna grupa su im, naravno, momci od 20-ak godina, odmah posle srednje skole, koji jos nisu potpuno formirane licnosti i koje ce oni "ukalupiti" u sistem i razviti ih u pravcu koji ima odgovara. Tu covek od 34 godine nema sta da trazi, mada se ponekad dese izuzeci.

To je kao i svaki razgovor za posao (samo mnogo, mnogo detaljniji) - pitace te sta si radio do sada i zasto se nisi prijavio pre 10 godina.

Zavisi ako si bas psihofizicki spreman i ako vec imas iskustva s vojskom mozes proci, ima jedan nas lik u dinopsima a dosao sa 30 i nesto... E sad kako ces da podneses psihicki da te drkaju tamo sa momcima od 20-25 i da metlas ribas u pocetku, to je do tebe...

Naravno da nije tacno, kao ni 99% urbanih legendi koje se vrte o Legiji Stranaca. Razumem da su takvi mitovi opstajali 70-tih i 80-tih kada je bilo gotovo nemoguce doci do bilo kakvih informacija, ali ja stvarno ne razumem odakle danas, u eri interneta, ljudi vade ovakve gluposti.

I dalje se pravi mit od jedne, u sustini, obicne vojne jedinice. Svaka zemlja od 20+ miliona stanovnika ima takvu ili jacu vojnu jedinicu, sama Francuska ima elitnije i selektivnije jedinice, ali bas od ove mora da se pravi neka misterija i fama.

Pritom, ljudi su zeljni samo tih nekih ulicarskih i seljoberskih informacija o Legiji, tipa: "da li je tacno da nikom ne smes da se javljas", "da li primaju samo ubice i bivse robijase", "da li moras da promenis identitet", "da li moras ovo" "da li ne smes ono"... A pritom se niko zivi ne pita ovozemaljske i zdravorazumske stvari tipa:

- koliko je tesko uci u tu jedinicu (koliko se kandidata prijavi na jedno mesto)?
- koji su kriterijumi za prijem (zdravstveni, psihofizicki testovi sl.)?
- da li je potrebno znati Francuski i koliko je bitno brzo ga savladati?
- kolika je plata?
- kakve su mogucnosti za napredovanje?
- koliko dana odmora imas?
- posle kog vremena mozes da odes na odmor van Francuske (pa i u Srbiju)
- sta mozes da radis posle isteka prvog ugovora od 5 godina?
- kolika je mogucnost za dobijanje francuskog drzavljanstva?

Gomila pitanja, a ljude interesuju kompletne idiotarije poput "da li moras da jedes zivu decu za dorucak i da li je tacno da moras da pobijes sopstvene roditelje da bi te primili u legiju?" Jeste, i moras da pijes krv devica i da prizivas Lucifera svakog drugog petka u ponoc... Aj'te molim vas...

Naravno da nije tacno, kao ni 99% urbanih legendi koje se vrte o Legiji Stranaca. Razumem da su takvi mitovi opstajali 70-tih i 80-tih kada je bilo gotovo nemoguce doci do bilo kakvih informacija, ali ja stvarno ne razumem odakle danas, u eri interneta, ljudi vade ovakve gluposti.

I dalje se pravi mit od jedne, u sustini, obicne vojne jedinice. Svaka zemlja od 20+ miliona stanovnika ima takvu ili jacu vojnu jedinicu, sama Francuska ima elitnije i selektivnije jedinice, ali bas od ove mora da se pravi neka misterija i fama.

Pritom, ljudi su zeljni samo tih nekih ulicarskih i seljoberskih informacija o Legiji, tipa: "da li je tacno da nikom ne smes da se javljas", "da li primaju samo ubice i bivse robijase", "da li moras da promenis identitet", "da li moras ovo" "da li ne smes ono"... A pritom se niko zivi ne pita ovozemaljske i zdravorazumske stvari tipa:

- koliko je tesko uci u tu jedinicu (koliko se kandidata prijavi na jedno mesto)?
- koji su kriterijumi za prijem (zdravstveni, psihofizicki testovi sl.)?
- da li je potrebno znati Francuski i koliko je bitno brzo ga savladati?
- kolika je plata?
- kakve su mogucnosti za napredovanje?
- koliko dana odmora imas?
- posle kog vremena mozes da odes na odmor van Francuske (pa i u Srbiju)
- sta mozes da radis posle isteka prvog ugovora od 5 godina?
- kolika je mogucnost za dobijanje francuskog drzavljanstva?

Gomila pitanja, a ljude interesuju kompletne idiotarije poput "da li moras da jedes zivu decu za dorucak i da li je tacno da moras da pobijes sopstvene roditelje da bi te primili u legiju?" Jeste, i moras da pijes krv devica i da prizivas Lucifera svakog drugog petka u ponoc... Aj'te molim vas...

Legija Stranaca je izmenjena skroz

evo ovako,treba da zavrsis cetvorogodisnju skolu,u legiji ne moras ni osnovnu da imas vazno je da znas da citas i pises,dok za ulazak u SAJ treba 4 godisnja skola,treba posle zavrsene cetvorogodisnje skole da odes na policijsku akademiju,i da je zavrsis naravno o trosku drzave,ali ako sjebes nesto i ne polozis,vracas drzavi sve pare (kako sam sokiran -.-),u legiji nema neka akademija,posle te akademije ti treba da odes u mup srbije i da odradis 2 godine radnog staza,u legiji nema pravilo radnog staza da bi se pristupilo formaciji legije,i kada zavrsis te dve gosine radnog staza kao obican pandur,TEK ONDA mozes da konkurises za SAJ,i kada konkurises i ako prodjes ti ces pripasti ne tako elitnoj jedinici kao sto je legija,plus primas ove usrane dinare kao platu,a kako dinar svakim danom "skace",za tih 100k dinara sto je i plata ces moci da platis samo struju za par godina,plus delas samo unutar ove nase korumpirane drzave.
dok u legiji mozes da dodjes iako nemas skolu,nema nikakvih zezancija da bi upao,sve sto njima treba su spremni psihofiicki vojnici koji ce slusati naredbe,meni je velika avantura otici u legiju,bukvalno zivis slobodno,ako izadjes izadjes u pariz a ne u beograd ili gde god da je stab JSO,i bre majku mu putujes.necu da govorim da je SAJ losa jedinica,naprotiv dobra je,ali u ovoj nasoj korumpiranoj srbiji sve se iskvari.bilo je i slucajeva da se pripadnici jso medjusobno pogode u unakrsnoj vatri,a to ne sme da se dogodi jednoj specijalnoj jedinici,ja se priznajem i dan danas premisljam gde da idem sledece godine,da li da pokusam za SAJ ili da odem u legiju,psihofizicki sam vise nego spreman,kazem jer je neko spomenuo gore o tome,nisam glup ni lud da debeo sa stomacinom odem u legiju,svaki dan trcim dosta,i odavno mi je preslo u naviku,idem u teretanu,znaci spreman sam.
pozdrav

mikoja de crpis informacije o legiji keve ti?
"Svaka zemlja od 20+ miliona stanovnika ima takvu ili jacu vojnu jedinicu, sama Francuska ima elitnije i selektivnije jedinice, ali bas od ove mora da se pravi neka misterija i fama."
navedi ih leba ti

"Svaka zemlja od 20+ miliona stanovnika ima takvu ili jacu vojnu jedinicu, sama Francuska ima elitnije i selektivnije jedinice, ali bas od ove mora da se pravi neka misterija i fama."
navedi ih leba ti

Leba mi, Velika Britanija ima SAS, USA ima nebrojene jedinice poput Marinaca, Foki, Zelenih beretki, Rusija ima Specnaz i ko zna koliko jos jedinica, Australija ima SAS, za kanadske specijalne jedinice sam cuo da su poprilicno dobre a siguran sam da i Brazil ne zaostaje po tom pitanju. Kineska vojska? Ne bih se usudio ni da pomislim na selektivnost i reputaciju njihovih jedinica.

U samoj Francuskoj, leba mi, imas pregrst jedinica:
- za pocetak 11. Padobranska Brigada (11e Brigade Parachutiste, 11e BP) koju sacinjava nekoliko jedinica a medju njima i padobranska regimenta Legije Stranaca iz Kalvija. Jos neke regimente te brigade su 1er Régiment de Hussards Parachutistes (1er RHP) kao i 3e Régiment de Parachutistes d'Infanterie de Marine.
- na primer French Army Special Forces Brigade - Brigade des Forces Spéciales Terre, BFST iz Pau-a. Njeni delovi su 1er Régiment de Parachutistes d'Infanterie de Marine (1er RPIMa) iz Bayonne-a,
13e Régiment de Dragons Parachutistes (13e RDP) kao i 4e Régiment d'Hélicoptères des Forces Spéciales (4e RHFS).
- Uh, kako sam smeo da zaboravim - GIGN

navedi ih leba ti

Legija Stranaca ima svoj kodeks ponasanja koji glasi>NI POD BILO KAKVIM USLOVIMA NESMES PUCATI U CIVILE,UOPSTE NE SMES UBIJATI LJUDE PA CAK I DA UPERU PISTOLJ ILI PUSKU NA TEBE!!!!!!

Back