Legija stranaca

Toplo svima preporučujem knjigu : LEGIONAR.
Autor - Milorad Ulemek.
Svuda po knjižarama sam tražila ovu knjigu, ali nigde ne mogu da je nađem.
Kažu da je bila na trafikama ranije, međutim, nema je ni tamo.
Da li možda neko zna kako da dođem do nje (da je kupim, ne interesuje me pozajmljivanje iz biblioteke i sl.)?
Hvala svima unapred na odgovorima.

u legiju idu ljudi koji beze iz svojih zemalja...uglavnom kriminalci,ubice...
Možda u legiju i idu ljudi koji na taj način okreću novi list iz samo njima znanih razloga, okej.
Da li je to beg od problema u vojne avanture, misije i izazove, njihova je lična stvar.
Ali nikako nije tačno da tamo idu kriminalci, svejedno da li su lopovi ili ubice.
Sve potencionalne legionare isproveravaju detaljno, kao na dosije-skeneru.

Ја нијесам био у Легији али сам чуо да се доста тога променуло:

1-Момци који имају досије(ЗАБРАЊЕНО РЕГРУТОВАЊЕ)

2-Момци из МУП више немају прођу

3-Примају ђевојке од 23 до 30 година

4-Хртвати,Мислимани,Босанци (ВИШЕ НЕСМУ бити у Легији Странаца)

Možda u legiju i idu ljudi koji na taj način okreću novi list iz samo njima znanih razloga, okej.
Da li je to beg od problema u vojne avanture, misije i izazove, njihova je lična stvar.
Ali nikako nije tačno da tamo idu kriminalci, svejedno da li su lopovi ili ubice.

dobro si se setila da odgovoris na post :roll:

Имају гестапо(јединица за проверу окле си,што си,што ти је мама,тата,баба,ђед,прађед,брат,сестра сви рођаци што су били све знају)

Ја нијесам био у Легији али сам чуо да се доста тога променуло:

1-Момци који имају досије(ЗАБРАЊЕНО РЕГРУТОВАЊЕ)

2-Момци из МУП више немају прођу

3-Примају ђевојке од 23 до 30 година

4-Хртвати,Мислимани,Босанци (ВИШЕ НЕСМУ бити у Легији Странаца)

1. :tick:

4. :cross:
Svi imaju pravo da budu u legiji ako ispune uslove da budu primljeni, bez obzira na rasu, veroispovest, nacionalnost...

P. S. Za stavke pod 2 i 3 nisam sigurna, mada mislim da je drugo netačno, a treće da.

Poslednja izmena:
E pa upravo tako, a prednost imaju oni školovani, visoko obrazovani.
Ma, ti momci su vam besprekorni, ljudi.
Oni su svi među sobom braća, mnogo bolja i složnija vojska od drugih.
Tamo su Srbin i Hrvat ortaci.

Јесу.

Легија странаца је љубавница која се прашта

Легија Странаца је Легинара је:мама,тата и све

Легија Странаца није мировна јединица,на жалост дешава се и смртни случајево.

Први улазе последњи излазе

Poslednja izmena:
Povrede i pogibije se dešavaju, ali ima ih u svakom, poslu.
Moja majka je doktor, pa je npr. prošle zime polomila nogu na terenu kada je ekipa po najvećem snegu morala peške kroz jedno zabačeno selo gde sanitet nije mogao da prođe...
Bila je onesposobljena da hoda mesecima.
Tako da, i besposleni rizikuju život danas kad kroče na ulicu...

Povrede i pogibije se dešavaju, ali ima ih u svakom, poslu.
Moja majka je doktor, pa je npr. prošle zime polomila nogu na terenu kada je ekipa po najvećem snegu morala peške kroz jedno zabačeno selo gde sanitet nije mogao da prođe...
Bila je onesposobljena da hoda mesecima.
Tako da, i besposleni rizikuju život danas kad kroče na ulicu...

Да,али у Легији погине сваке 2 године по Легионар,или постане инвалид

Ni legija nije sto je nekad bila i to vec odavno, jos od polovine 60-ih, kad je napustila svoj dom.. Sidi-bel-Abes. Za legiju vazi sto i za svaku drugu vojsku... isti zakoni i pravila kao i u Francuskoj vojsci.... Danas je legija nesto poput marinaca u Americi, elitna jedinica (svi su dobrovoljci a to je onda za jedan stepen vise nego obicna vojska)... jedina razlika izmedju legije i francuske vojske je u indoktrinaciji ... ko sto reko, poput americki marinaca "mi smo najbolji, ovo, ono" , ... a to imas u svakoj ozbiljnoj jedinici, svak misli da je on najbolji... samo nedje mal vise kao legija i marinci npr.

Vojni poziv je sam po sebi rizican... radi se sa ubojitim sredstvima, ponekad se gine na obuci itd. Svu da je to isto..

Ni legija nije sto je nekad bila i to vec odavno, jos od polovine 60-ih, kad je napustila svoj dom.. Sidi-bel-Abes. Za legiju vazi sto i za svaku drugu vojsku... isti zakoni i pravila kao i u Francuskoj vojsci.... Danas je legija nesto poput marinaca u Americi, elitna jedinica (svi su dobrovoljci a to je onda za jedan stepen vise nego obicna vojska)... jedina razlika izmedju legije i francuske vojske je u indoktrinaciji ... ko sto reko, poput americki marinaca "mi smo najbolji, ovo, ono" , ... a to imas u svakoj ozbiljnoj jedinici, svak misli da je on najbolji... samo nedje mal vise kao legija i marinci npr.

Vojni poziv je sam po sebi rizican... radi se sa ubojitim sredstvima, ponekad se gine na obuci itd. Svu da je to isto..

Слажем се

Back