Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jeste, bili smo u Paracin i sjajno smo se proveli, mada nas vreme nije posluzilo, bilo je oblacno i jako vetrovito. Bas mi je zao sto se nismo upoznali...ali bice prilike :)

Drago mi je da iz Paraćina imate lepe uspomene, mislim naravno na nagradice ;) :D izuzev vremena koje je stvarno bilo loše :confused: Na mestu na kome je održana izložba mi provodimo najveći deo vremena u šetnji - svakodnevno, jer nam je zgrada prekoputa :)
Astorela, interesuje me koliki udeo ponašanje i dresura psa ima prilikom izlaganja na izložbi? Naravno pitam te zbog toga što moj baš i nije previše vaspitan :D

Ring dresura ima presudnu ulogu u izlaganju psa. Konkretno, gospodja Barbra je najvise paznje posvecivala njoj, naravno nakon samog izgleda psa jer i najbolji pas ukoliko se ne prezentuje kako treba, nece postici nista. Mislim da smo vec pisali o samom izlaganju psa na izlozbi, pa pogledaj sta je najosnovnije da zna. Po mom skromnom misljenju, zlatni retriveri se za nijansu "lakse" izlazu nego labradori jer se postavljaju "rucno" u stav.

(za anny) Zavisno za sta je potreban pas, da li kao izlozbeni primerak (show quality) ili kao ljubimac (pet qual.), tako i cena varira, mada kod nas je cena svih u leglu ista, nazalost.

Big, ti i ja smo imali vise nego LOOODOOO srecu sto se tice Sonija i Don Vitta!!!!!!!
Moram se sloziti sa Ivanom( Vilus),Leonero treba izbegavati!!!!!!!
Necu da pljujem dalje, ali veruj mi, bolje dati i 100 e vise, nego ..........
U krajnjoj liniji, to ti je suma koju jednom izdvojis i cao, a posle idu troskovi hrane vakcina lecenja(ne daj boze).... Nisam ni za preskupe odgajivacnice ALI sada sa ovom pameti uvek bi kupila psa od Astorele, Bojane( Southern star), Ivane( vilus, iako ona nema labove) jer su to LJUDI koji vole svoje pse i paze ih ko oci u glavi , te su im i stenci vrhunski!!!!!! Ovo sto pricam nema veze sa titulama( bar meni to nije bitno), ima veze sa odnosom koji imaju prema svojim psima!!!!!! To se mora postovati i PLATITI!!!!!! I bez ikakve sumnje isplati se!!!!!

Big, ti i ja smo imali vise nego LOOODOOO srecu sto se tice Sonija i Don Vitta!!!!!!!
U krajnjoj liniji, to ti je suma koju jednom izdvojis i cao, a posle idu troskovi hrane vakcina lecenja(ne daj boze).... Nisam ni za preskupe odgajivacnice ALI sada sa ovom pameti uvek bi kupila psa od Astorele, Bojane( Southern star), Ivane( vilus, iako ona nema labove) jer su to LJUDI koji vole svoje pse i paze ih ko oci u glavi , te su im i stenci vrhunski!!!!!! Ovo sto pricam nema veze sa titulama( bar meni to nije bitno), ima veze sa odnosom koji imaju prema svojim psima!!!!!! To se mora postovati i PLATITI!!!!!! I bez ikakve sumnje isplati se!!!!!

Zašto smo imali ludu sreću? Verujem ti da Vilus, Astorela, Southern star imaju kvalitetne pse ali zašto naši nisu ili pak su srećni što nisu? Možeš da mi odgovoriš i na pp.

Ria, za ovo sam htela da ti dam reputaciju al' ti je Tuborg baš zakatančio žbun. :hahaha: Sve je apsolutno na mestu. Najbitnija stvar kad već odabereš rasu je ta da odgajivač VOLI svoje pse.

Jeco, sve čestitke! :super:

Zašto smo imali ludu sreću? Verujem ti da Vilus, Astorela, Southern star imaju kvalitetne pse ali zašto naši nisu ili pak su srećni što nisu? Možeš da mi odgovoriš i na pp.

Ako ti imaš 6 rasa a od svake imaš po 2-3 psa, a sve te rase zahtevaju različite stvari a uglavnom su i onako trendi... Vidi se iz aviona da ljudi to rade zbog kinte a ne iz ljubavi. Druga je stvar moj san da jednog dana (u ne tako dalekoj budućnosti) imam laba a jednog dana u malo daljoj budućnosti i škotskog terijera a da taj lab bude i dalje živ i plus da moj mešanac pekinezera dočeka tog laba... To su ljubimci i po jedan pas, samo 3... hm... rase, muž veterinar...

Pa dobro, mozda ljudi bas vole sve te rase i nisu mogli da se odluce samo za jednu ili dve. Ja ne bih nista osudjivala pre nego sto vidim u kakvom su stanju ti psi, gde ih drze i kako se prema njima odnose. Uostalom i Soni i Don izgledaju jako lepo, a moram da priznam da bih i ja drzala vise razlicitih rasa kada bih bila u mogucnosti da izvedem tako nesto. Ne moraju oni da prodaju sampione da bi prodavali zdrave i dobre pse.

Pa dobro, mozda ljudi bas vole sve te rase i nisu mogli da se odluce samo za jednu ili dve. Ja ne bih nista osudjivala pre nego sto vidim u kakvom su stanju ti psi, gde ih drze i kako se prema njima odnose. Uostalom i Soni i Don izgledaju jako lepo, a moram da priznam da bih i ja drzala vise razlicitih rasa kada bih bila u mogucnosti da izvedem tako nesto. Ne moraju oni da prodaju sampione da bi prodavali zdrave i dobre pse.

U suštini si u pravu ali nažalost, u većini slučajeva se naši odgajivači vode isključivo profitom i otud skepsa.

Joj Mackic...ebote...
pa znas me i znas da za ovo sve vreme ovde nisam nikog napadala bez potrebe.....
NAZALOST sto se tice ovog lika nisi u pravu, koliko god bih ja zelela da jesi!!!!!

ma daaaaj ima 5 rasa,sve zenke da ih voli ne bi imao potrebu da registruje odgajivacnicu vec bi ih cuvao u dvoristu.ODGAJIVACI su ljudi koji treba da se trude da cuvaju i unapredjuju rasu cijim se odgojem bave a ne da stancaju pare pareci pse bez ikakvog reda i brige o njihovom zdravlju i tome koliko zapravo odgovaraju standardu rase!pogledaj slike pasa na sajtu pomenute "odgajivacnice" Mackic....Nazalost,bice ti jasno...
ne treba svako ko voli neku rasu ili neke rase da se bavi uzgojem.to je jako tezak posao i treba da ga rade ljudi koji su spremni tome dooobro da se posvete.

Ring dresura ima presudnu ulogu u izlaganju psa. Konkretno, gospodja Barbra je najvise paznje posvecivala njoj, naravno nakon samog izgleda psa jer i najbolji pas ukoliko se ne prezentuje kako treba, nece postici nista. Mislim da smo vec pisali o samom izlaganju psa na izlozbi, pa pogledaj sta je najosnovnije da zna. Po mom skromnom misljenju, zlatni retriveri se za nijansu "lakse" izlazu nego labradori jer se postavljaju "rucno" u stav.

(za anny) Zavisno za sta je potreban pas, da li kao izlozbeni primerak (show quality) ili kao ljubimac (pet qual.), tako i cena varira, mada kod nas je cena svih u leglu ista, nazalost.

Cao !
Ovako, ja cu biti par dana u Bg i u NS. Htela bi kucu kao ljubimca, majog sjatkog zutog....Gde i po kojoj ceni ga mogu naci ovih dana ?
Hvala i pozdrav !

Cao !
Ovako, ja cu biti par dana u Bg i u NS. Htela bi kucu kao ljubimca, majog sjatkog zutog....Gde i po kojoj ceni ga mogu naci ovih dana ?
Hvala i pozdrav !

Krenula sam bila da te kritikujem pošto nisam videla da si se zapravo konsultovala sa Jecom. U svakom slučaju, par dana nije dovoljno za kupovinu šteneta, s obzirom da ne znaš od koga bi ga kupila. Ja recimo znam da ću svoje štene jednog dana kupiti od Bojane (Southern Star) jer se meni nekako više sviđaju crni i čokoladni a svog još uvek hipotetičkog škotskog terijera od Gorana Gladića jer sam o njemu čula samo najbolje. Kad to znaš, onda je par dana dovoljno jer se sve svodi na izbor samog šteneta u određenom leglu. Da ne dužim više! Pisali smo o tome 1 000 000 puta dosad.

Poslednja izmena:
Dobro, dobro, kad ste napali, ja samo kazem da nisam videla te da necu da sudim...ali evo pogledala sam pse na sajtu i mogu da kazem da je retriverka lepa, labradorka ima cudnu njusku, sap pej izgleda ofucano, westi nije uopste beo, za buldoga i bigla ne bih znala sta da kazem, meni su lepi ali te rase ne poznajem tako dobro.
Ali dobro, ubedili ste me! 'El sad sve u redu?:whistling::lol:

Evo ja da ti kažem: ova kuja buldoga im je suviše muškobanjasta. Za ostalo se slažem s tobom osim da im je i retriverka poprilično zapuštena, nije ni očešljana a kamoli da joj istrimuju vrat i grudi kao što bi trebalo! Labradorku neću ni da komentarišem a šar pej ima kožnu inffekciju i previše nabora za odraslog psa. I vestika je štrokava i zapuštena. A za biglicu će Vilus da kaže šta misli. Meni se ne sviđa, nekako mi deluje predugačko i došaplja su joj, čini mi se, malo mekša.

Zdravo svima!
Pročitala sam svih stotinak stranica i mogu reći da mi se baš dopadaju diskusije koje se ovde vode:)
Planiram da sledeće godine u ovo vreme postanem ponosna vlasnica malog žutog dečačića, pa mislim da je korisno da se na ovaj način informišem i pokupim najbolje iz vaših mnogobrojnih iskustava, s obzirom na to da će mi ovo biti prvi kucov:)
Svi koje sam videla na ovim stranicama su prelepi, mada je i to malo reći..
Pozdrav!

Anja, dobrodošla i čestitam ti na izboru rase. Veruj mi, sa labradorom ne možeš da pogrešiš, to su fenomenalni psi, mada to i sama znaš. Nastavi da čitaš, slobodno pitaj, sigurna sam da će odgovor stići od osobe koja je po tom pitanju najstručnija i najiskusnija i pročitaj i još neke teme, recimo Kako naučiti štene da... , Ishrana pasa i mačaka, Dresura pasa... Sve u svemu, ovde uz fino druženje može baš, baš dosta stvari da se sazna i nauči.

Hvala na dobodošlici, necu biti skromna i reći ću da znam da sam napravila pravi izbor:) Hvala na savetima, već se uveliko informišem o svemu na raznim web stranicama.
Ali već imam jednu nedoumicu pa me zanima mišljenje nekog od vas.
S jedne strane, nabavila bih kucu u septembru sl. godine, ceo taj mesec bih bila slobodna i mogla da provedem sa njim, da ga naučim neke osnovne stvari kao i da ga navikavam polako na samoću jer mi već od oktobra počinju obaveze na fakultetu. A opet, s druge strane razmišljala sam da ga nabavim na proleće međutim, u tom slučaju, non stop bih bila sa njim i najverovatnije veći deo vremena na selu (sve do oktobra)pa se bojim da će se navići na dvorište i livade (a inače živim u stanu) i da ga neću navići da ostaje sam kod kuće, što bi moglo da predstavlja veliki problem kasnije.I naravno nikako ga ne bih smela uzeti od oktobra pa nadalje jer nije humano tako malog ga odmah ostavljati samog.

Back