Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Specijalka u Uzicu, sudija Susanna Willes, UK, odg. "Richbourne"

Southern Star Echo, odlican
Dance Away, CAC ( vlasnik: Goran Radojcic, "Danubian Blues" )
Chocolate Fantasy, odlicna III
Ebony Royal Standard, CAC, BOB

Cacib Uzice, sudija Richard Willes, UK, odg. "Richbourne"

Southern Star Echo, PRM, BIS VIII grupa - 3 mesto
Dance Away, CAC, CACIB ( vlasnik: Goran Radojcic, "Danubian Blues" )
Chocolate Fantasy, R. CAC, R. CACIB.
Ebony Royal Standar, CAC, CACIB, BOB, BIG

Southern Star Echo, Chocolate Fantasy i Ebony Royal Standard.

southernstarechouzice-1.jpg

fanyuzice-1.jpg

ebikauzice-1.jpg

IMG_1085-1.jpg

ebikauzice3-1.jpg

Normalno je.( malo talasastu...)
Gospodja Heather Willes Fone navodi u svojoj knjizi, "The ultimate labrador retriever" da je tokom svog uzgajivackog i sudijskog staza najcesce sretala ove blage talase duz ledja, uz kicmu labradora koji imaju izuzetno kvalitetnu dlaku.
Talasi se javljaju usled visoke koncentracije kolagena u vlaknima.
Nije dobro da dlaka bude meka, dugacka i celom duzinom u u talasima.
pozdrav!

Evo, da se malo pohvalimo i ovde :)
Pre par dana je kod nas stiglo prelepo crno štene starosti 3 meseca iz odgajivačnice Herbu Zadora (Poljska). Šta reći, sem da je štene izuzetnih krvnih linija, dobijeno linijskim parenjem 3:2 na Mallorn`s Shenandigana. Nadamo se da će izrasti u predivnog psa.

otac:
bonbon-1.jpg

majka:
Kenia03-1.jpg

Mallorn`s Shenandigan:
shenandigan1.jpg

Arakan Akor Herbu Zadora:
IMG_0772-1.jpg

IMG_0775-1.jpg

IMG_0696-1.jpg

Sutra al' malo! :sad2: Mislim, uzećemo mi njega jednog dana ali stvarno sad nije situacija, znaš i sama šta mi se sve nagomilalo ovih dana/nedelja/meseci. Ostajem nepokolebljiva u odluci da to bude baš labrador mada su mi u zadnje vreme opet nešto škotski terijeri... :zaljubljena: Ne znam kako bi se ovo moje čudovište od deteta slagalo sa terijerom, odn. kako bi terijer nju trpeo. Mislim, k'o rogovi u vreći, ništa bolje mi ne pada na pamet. Ma labovi su zakon! :super:

procitala sam knjigu "Marli i ja" i mogu da kazem da sam se odusevila i da sam sada jos vise ponosna sto imam bas labradora,mislim da su neprevazidjeni i da svako ko procuita ovu knjigu pozelece da ima jednog isto ludog kao i marli,a moj hektor ne zaostaje puno za njim:)))))

Sutra al' malo! :sad2: Mislim, uzećemo mi njega jednog dana ali stvarno sad nije situacija, znaš i sama šta mi se sve nagomilalo ovih dana/nedelja/meseci. Ostajem nepokolebljiva u odluci da to bude baš labrador mada su mi u zadnje vreme opet nešto škotski terijeri... :zaljubljena: Ne znam kako bi se ovo moje čudovište od deteta slagalo sa terijerom, odn. kako bi terijer nju trpeo. Mislim, k'o rogovi u vreći, ništa bolje mi ne pada na pamet. Ma labovi su zakon! :super:

A mozda bi te stene malo oraspolozilo, skrenulo misli ili tako nesto...ne?:sad2:
Jel mislis na westija ili na bas crnog skotskog terijera? Znam da su westiji prilicno veseli i mislim da bi mogli da trpe decu bas dobro, a za ove druge ne bih znala.

Tema je jako lepa i zainteresovala me za labradore iako sam ranije bio naklonjeniji zlatnim retriverima.

Hteo bih pocetkom Novembra da kupim muskog stenca labradora ne mora da bude vrhunski, pa bih Vas molio ako neko zna da ce biti dostupni u okolini Beograda da mi javi.

Back