Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ch Greenstone's Time to Dance

BISS Ch. Sure Shot's Baloo
BalooWDLRCPsm-1.jpg

Fortune's Feet Don't Fail Me Now

Multi BISS Am/Can Ch. Chablais Marcello

pozdrav labradordzije..

E da počnem :D:
Oduvijek sam željela psa i napokon smo odlučili da kupimo labradora, jer je druželjubiv i porodičan. Ali imam hrpu pitanja na koje se nadam da imate odgovor.
Da li ima mnogo neugodan miris?
Da li može da prezimi napolju dok je snijeg? Imam stvarno veliko dvorište, a u kući ne mogu da ga držim jer se roditelji boje tog njegovog mirisa.
Koliko često treba da se četka?
Sa koliko mjeseci treba da ga izvodim u šetnju?
Da li je on sa svojih 1,5 -2 mjeseca spreman da dođe kod nas. Problem je što taj čovjek nema uslove da ih drži, a okotile su mu se tri labradorke, i ako ih ne proda prije zime vjerovatno će uginuti.
Čime ih je najbolje hraniti dok su mali, i kada porastu i kada se primaju vakcine?
Hvala unaprijed! :D

Imaju specifičan miris. Ja ne znam sad od čega on zavisi, ali se redovnim održavanjem se može smanjiti. Labrador može da preživi zimu vani, ali greota je psa ne pustiti unutra barem taj kritični period. Četkanje zavisi od linjanja. U periodu linjanja četkanje je svakodnevno. U šetnju može 10-ak dana nakon revakcine (mada nisam za ovo siguran). Što se tiče ostalih vakcina to će ti tvoj veterinar objasniti ako uzmeš psa. Možeš ga hraniti granulama, a možeš i da joj daješ meso, razno povrće i slično.

Poslednja izmena:
pa ono, pas koji živi unutra se stalno linja koliko znam. dok se ovi koji žive napolju linjaju par puta godišnje intenzivno baš, a ovako u toku godine manje..
ovo za hranu, moj predlog je kombinovanje granula i mesa koje možeš da uzmeš u pet šopu, to skuvaš sa povrćem nekim i sve bude ok.
obavezno i vitaminčiće ubaciti u ishranu.

Specifičan miris koji imaju labradori je od zaštite koju luče , kao zimski psi . Zimu odlično izdržavaju , čak je obožavaju . Njihovo valjanje po snegu često mami i smeh . Jedu šta stignu , veliki su halapljivci , pojedu mnogo više nego što im treba . Obožavaju sve životinje , osim prica . Obožavaju da se maze i da se uvaljuju u krevet .
Najbolje bi bilo pričekati da sa majkom napune dva meseca i onda ih uzeti .

ljudi, jel moze jedna mala online pomoc?
Beki (lab 11 meseci) mi je od sinoc nesto sumnjiva,
pije jako puno vode i lize njuskicu i prilicno je pospana.
Sto se ostalog tice ponasa se normalno, zeli u setnju, lepo pojede obrok, ne kuka, ne cvili samo joj je izraz pomalo tuznjikav:sad2:
Sada sam na poslu i pojedoh se od brige sta bi moglo da joj bude.
Njuskica joj je hladna i normalne vlaznosti samo mi se cini da joj je stomak topao, ili mi se cini. Nisam joj stigla izmeriti temperaturu.
Sta mislite da moze da joj bude odjednom?
Pliz ljudi sa iskustvom dajte mi koju pametnu.
Hvala.

Prilozi

• brewyl2.jpg
    brewyl2.jpg
    10,4 KB · Pregleda: 92
E da počnem :D:
Oduvijek sam željela psa i napokon smo odlučili da kupimo labradora, jer je druželjubiv i porodičan. Ali imam hrpu pitanja na koje se nadam da imate odgovor.
Da li ima mnogo neugodan miris?
Da li može da prezimi napolju dok je snijeg? Imam stvarno veliko dvorište, a u kući ne mogu da ga držim jer se roditelji boje tog njegovog mirisa.
Koliko često treba da se četka?
Sa koliko mjeseci treba da ga izvodim u šetnju?
Da li je on sa svojih 1,5 -2 mjeseca spreman da dođe kod nas. Problem je što taj čovjek nema uslove da ih drži, a okotile su mu se tri labradorke, i ako ih ne proda prije zime vjerovatno će uginuti.
Čime ih je najbolje hraniti dok su mali, i kada porastu i kada se primaju vakcine?
Hvala unaprijed! :D

moja Beki (11 meseci) je u kuci od prvog dana iako imam dvoriste pustam je kada zeli da izadje, a spava samnom u krevetu i nema, ali zaista nema nikakav miris. Jede hranu koja je prilagodjena njenoj vrsti i uzrastu, kupa se 2x godisnja (sem leti dok pliva), cetkamo je 2/3 puta nedeljno i to je to. Mirise na mene, na moju kucu i nema ni traga neprijatnog mirisa cak joj ne smrdi ni iz usta kad dahce. Samo pravilna nega i bice ti kao ruza.

Vidim da ste svi još uvek tu, a nas nije dugo bilo :)

Kan je već napunio tri godine :)
kancoforum-2.jpg

A njegova dečica 9 meseci :)
Bright Moon Astorela
317600_2520592651549_1155292373_2925495_-1.jpg

DSCN2830-1.jpg
73_2925495_1755277985_n.jpg[/IMG]

Brave Uncas Astorela
DSCN2820-2.jpg

Blue Bird Astorela
blue-1.jpg

330163_233712330026333_100001627037058_6-1.jpg

Pozdrav svima! :)

Prelepi su :mrgreen:
Zanima me kako ce se slagati moj labrador koji je par meseci stariji od staforda mog decka..? Labrador je muzijak, a staford zenka. Na sta da obratim paznju tokom prvog susreta?

jel se ta zenka staforda bila u drustvu sa drugim psima?kako se ponasala?
ne bi trebalo da izbije neka tuca,ako staford nije agresivan,i to su muzijak i zenka obicno se ne tuku.
ili ako je skorije bila u teranju,a muzijak je zaskace moze da se desi da mu pokaze zube.
inace kad ih spajate nek se prvo omirisu,nemoj te odmah da ih pustate sa povodca,da bi mogli lakse da ih razdvojite ako dodje do sukoba.

Back