Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
lan,suncokret,kokos,seme bundeve,susam,cimet -zacin za sjaj dlake :D(samleveno sve)..tu je maslinovo ulje,moze i suncokretovo..jaje...Extra je i trixijev sprej sa nercovim uljem za sjaj dlake,lepo mirisiii :P lepse se cetka dlaka,meka je i sjajna...

easyB
Tvoja zenka jel je plasljiva?

moja se uzasno plasi od lutalica kad laju na nju i pasa kad laju iz dvorista,tad se mnogo plasi.
pocela u poslednje vreme i da se streca kad se setamo,skoci od straha zbog gluposti.
nije pre tako bila plasljiva.
ovako sa drugim psima obozava da se igra.

i mnogo cvili :lol: posto je u dvoristu i sad zna kad je vreme za setnju ona ce 1h pre toga da cvili strasno i nece da prestane i ako je bilo ko drugi u dvoristu a ja unutra,i uvece hoce da cvili ali tad joj zapretim papucom i ode da spava.
a kad odem negde ona cuti ko zalivena.ne znam kako to cviljenje da joj iskorenim.

sad ne znam dal je to do mene,jer sam je mnogo razmazila.

lan,suncokret,kokos,seme bundeve,susam,cimet -zacin za sjaj dlake :D(samleveno sve)..tu je maslinovo ulje,moze i suncokretovo..jaje...Extra je i trixijev sprej sa nercovim uljem za sjaj dlake,lepo mirisiii :P lepse se cetka dlaka,meka je i sjajna...

ako hocu na primer da joj dajem suncokret,kupujem onaj sto mi jedemo u kesicama ili neki ne preradjen?
i to moram da joj meljem ili ne.

Nije plašljiva... Hm... Idemo redom:
1. Plaši se promaje, tog zvuka, hujanja kroz stan - ma koliko zaptivao prozore i vrata, taj zvuk se čuje. Toga se plaši. Više nego od mene, a ja sam, kao, neki gazda :)
2. Ne plaši se lutalica - naprotiv! Krene prema njima, pa zalegne, u iščekivanju da će oni prići (retko se to dešava, svi se plaše velike crne kere). Ako priđu, njuškanje intimnih delova, i to je to.
3. Aham, razmazila si je. Što nije teško, takvi su, zahtevaju da budu razmaženi.

(heh, sada vidim post u vezi suncokreta. no comment.)

Nije plašljiva... Hm... Idemo redom:
1. Plaši se promaje, tog zvuka, hujanja kroz stan - ma koliko zaptivao prozore i vrata, taj zvuk se čuje. Toga se plaši. Više nego od mene, a ja sam, kao, neki gazda :)
2. Ne plaši se lutalica - naprotiv! Krene prema njima, pa zalegne, u iščekivanju da će oni prići (retko se to dešava, svi se plaše velike crne kere). Ako priđu, njuškanje intimnih delova, i to je to.
3. Aham, razmazila si je. Što nije teško, takvi su, zahtevaju da budu razmaženi.

(heh, sada vidim post u vezi suncokreta. no comment.)
hvala na odgovoru.
a ne znam sta je smesno za suncokret kad nisam znala da mora sve to da se mesa jer nepise.

Poslednja izmena:
Ma, nisam se smejao, jocikakg, samo sam se setio kako Zara voli suncokret, i to baš onaj koji se kupuje na ulici.

"heh" nije smeh, nego osmeh :)

tamarabg je rekla da sve treba da bude samleveno, pa posuto preko hrane. Zašto - pa zato jer jedu halapljivo, i onda semenke samo prozuje kroz probavni sistem. Samlevene se bolje vare (ovo važi i za humani organizam).

267517_10150249702754850_787239849_7244313_4671830_n.jpg

Ovo je moja mala shapa. Zove se Pako i po proceni veterinara kada sam ga nasla imao je najvise godinu ipo dana.
Ovde je jos mrsavica,sad malo bolje izgleda. Pronasla sam ga gladnog i noge su mu bile u ranama. Sada je kod mene pola god vec , ima dvoriste, bude i u kuci a i mimo toga ga setam na povodcu.
Vise ne mogu da zamislim dan bez njega. To je toliko jedno umiljato i pametno stvorenje,da nemam reci. :heart:

bravo ucinila si dobro delo :).
vidi se da je nasmejan i srecan.
jel smes da ga setas medju druge pse.
bas me interesuje sto li su ga izbacili,tj kako mogu da izbace labradora mirnog i umiljatog.

Pa u prvih deset minuta kada ga izvedem iz dvorista je totalni divljak,vuce me svuda po ulici :lol: i to jaaako smesno izgleda...
Posle se malo primiri,ali jos nisam uspela da ga naucim da bude poslusan napolju...kako napusti dvoriste,otkazuje sve komande... pa je van dvorista na strogom lancu.
Ovde na selu ljudi ne setaju pse,napolju su uglavnom psi koji tako slobodno setaju jer nisu vezani i ja mu ne dozvoljavam da im prilazi... U drugom dvoristu imam dva odrasla muzjaka,imaju po 8 god, oni su braca i zajedno su odrasli.. Otac im je Bob tail a majka retriver :lol: . I njih dvojicu ne mesam sa Pakom,jer mi se cini vec nekako odrastao da bih ih privikavala jedne na druge. Ugl,jednom se sreo sa jednim od njih dvojice i Pako je njega napao. Jedva sam ih razdvojila. Tako mali,a takvu petlju ima. :D
Ne mogu ni da zamislim zasto bi ga neko napustio. Pogotovo na taj nacin.

I ja sada imam labrador retrivera, konacno:heart: Pa imam par pitanja:
-Kako da psa naucim ko je od svih ukucana gazda, mislim naravno na mene?
-Kada je pas spreman za dresuru, trenutno ima 2 i po meseca?
-Za pocetak kako da ga naucim da ne piski i kaki unutar kuce? Nije se jos pokakio ali redovno se popiski pre pola sata je dva puta piskio na parket, mama kaze da je od srece :D
I imam jos jedan problemcic, nije dugo kod nas, mozda sest dana, a ja i dalje ne znam kako da ga nazovem :S Kuca je zdrava sto je najbitnije, prelepa, muskog pola. poprilicno ima jak vrat i krupne sape, pa smatram da ce biti bas krupan i kad poraste. Jako je blesav i hiperaktivan.. A cim je usao u moju sobu nasao je svoju igracku koju uvek grize i svuda nosa, ali obavezno je uzme u usta i ponosno se popne na krevet i jako mi je smesan :D Sad sam sva nepovezana, ali bas sam srecna sto je clan porodice :klap:

Divno, GoldenRetriver, baš mi je drago da si konačno dobila laba! Videćeš da su "blagorodni", kako bi to čika Jova Zmaj rekao.
Hajdemo redom, po stavkama:
- Gazda si, tj vođa čopora, ako se tako postaviš. Stroga, ali pravična. Ne previše maženja (znam da ovo teško pada, ali tako mora).
- Dresura: Zavisi na kakvu dresuru misliš. Ja sam Zaru tek sa navršenih 7 meseci vodio na rad, na divlje patke. Pošto ne verujem da će tvoja kuca biti radni pas, u ovom slučaju nije u pitanju dresura, već vaspitanje - a sa tim se kreće od prvog dana. Pogledaj tačku 1: Stroga, ali pravična. Nepotkupljiva njegovim pogledom (na to se najčešće "pada"), ali da pohvališ nešto što je dobro uradio. Hm, pa ima tema na ovom forumu, slobodno potraži "Kada štene dođe u kuću" :)
- Piškenje i kakanje, ne brini. I njemu više odgovara da to radi u travi. Ustali vreme šetnje, on će prema tome da tempira nagone za piš i kak. U ovom periodu, 4 puta dnevno.

Čestitam! :ok:

Poslednja izmena:
Hvala ti puno na odgovorima :) Da mislim na vaspitanje i poslusnost pre svega. Cekaj jel sam dobro razumela, ima 2 i po meseca i mogu da ga setam tj. treba 4 puta dnevno..? Neko mi je rekao da je jos mali i da ne smem da ga setam jer mu se krivi kicma i tako neki jos razlozi..?
Postavicu za par dana slike da ga vidite. :)

slobodno ga izvodi ispred zgrade/kuce da obavi nuzdu,najcesce posle obroka ili posle spavanja.
ako je primilo stene i revakcinu moze da ide i se druzi sa drugim psima.
jos malo ce poceti sve da gricka po kuci i ne dajte mu od pocetka,mozda da nabavis novine savijene cim nesto uradi po guzi da dobije,u pocetku ce dobijati po guzi i posle ce znati da ne sme da dira ili to da radi.
polako mu stavljaj ogrlicu i povodac po stanu da se navikava,i po mom misljenu nemoj od pocetka mu dati da seta svuda redom vec samo uz nogu,jer kasnije kad poraste zna mnogo da vuce.
i zbog socijalizacije vodi ga medju pse.
inace nije ih tesko vaspitati samo moras od pocetka da krenes,osnovne komande su ti
dodji, da ide pored tebe i da se odaziva na ime.onda neces imati problema nigde.
kad ucis nesto novo,cim ponovi kako treba daj mu neku poslasticu,i tako par puta dok ne ukapira ako to uradi da ce dobiti poslasticu i to ponavljaj svaki dan i nema problema.

Poslednja izmena:

Back