Kvaliteti žene za ostvarenog muškarca

Ne, ovo se zove ravnopravnost u odnosu i mislim da se jedino tako oboje mogu osjećati dobro. Ne očekuje se od žene da radi "muške poslove" nego da ima svoj novac kojim će platiti majstora koji će napraviti ono što treba a ne da ovisi na milost i nemilost muškarcu s kojim živi. Koliko prijateljia imam koje su u gotovo stalnoj svađi baš oko takvih stvari. S druge strane, muškarac koji recimo treba ženu za čišćenje i održavanje prostora u kojemu živi isto bi trebao platiti neki servis da to očisti a ne očekivati od supruge. Ili (što je danas veeelika rijetkost) da rade zajedno svatko ono što želi i može/umije...
Ravnopravnost u odnosu se ne gleda kroz ovo sto si napisala.
I sta je uopste “ravnopravnost”?

Pisemo o ljubavnom odnosu, ne poslovnim prijateljima.
Ako dvoje imaju takvih nedoumica o kojima pises, nisu jedno za drugo.
Par se dopunjuje, rade zajedno, disu zajedno.
Samo neko ko je imao ili ima tako nesto zna o cemu pisem.

Poslednje-boldovano je jedino tacno po meni.

Ravnopravnost u odnosu se ne gleda kroz ovo sto si napisala.
I sta je uopste “ravnopravnost”?

Pisemo o ljubavnom odnosu, ne poslovnim prijateljima.
Ako dvoje imaju takvih nedoumica o kojima pises, nisu jedno za drugo.
Par se dopunjuje, rade zajedno, disu zajedno.
Samo neko ko je imao ili ima tako nesto zna o cemu pisem.

Poslednje-boldovano je jedino tacno po meni.
mislim da je Macka u pravu sto se tice toga, ti malo idealizujes iskreno, ko i ja. Al cinjenica je da mnogi problemi nastaju zbog onoga sto je navela

mislim da je Macka u pravu sto se tice toga, ti malo idealizujes iskreno, ko i ja. Al cinjenica je da mnogi problemi nastaju zbog onoga sto je navela
Ja takva iskustva nemam ni ne mogu da komentarisem.
Pisem ono sto jeste i kako meni jeste, ne idealizujem.
(cak sam ponekad tako prema svojim mislima stroga da se pitam :da li je ovo stvarno ili sam ja to umislila).

Ja takva iskustva nemam ni ne mogu da komentarisem.
Pisem ono sto jeste i kako meni jeste, ne idealizujem.
(cak sam ponekad tako prema svojim mislima stroga da se pitam :da li je ovo stvarno ili sam ja to umislila).
moji roditelji npr su se cesto svdjali oko kucnih poslova, pamtim to ko dete npr. Kad dele nema problema, mir u kuci. Eto banalan primer

Slicna u finansijskom unosu u brak/vezu?
Sta ce ti zena, tebi treba onda sekretarica?
Ili, mozda nisam razumela?
Delite troskove? Znam da ima i toga...
Ne dijelimo sve je zajednicko i daleko vise nego u vecini slucajeva ali bi bilo dobro da razmislja kao ja , np kad treba dignuti veliki kredit da bi nesto napravili sto ce nam u buducnosti donijeti daleko vise prepadne se i sputava te da to ne uradis ,poslovna neka bi to rado pozdravila np da razmisaljmo isto bi to islo lakse.Moja zivi u ovom momentu i baca ,ne interesuje je ni novac ni buducnost ni planovi ,mozda i donosi neki balas u zivotu sta znam ,bar nije dosadno :D

Ne dijelimo sve je zajednicko i daleko vise nego u vecini slucajeva ali bi bilo dobro da razmislja kao ja , np kad treba dignuti veliki kredit da bi nesto napravili sto ce nam u buducnosti donijeti daleko vise prepadne se i sputava te da to ne uradis ,poslovna neka bi to rado pozdravila np da razmisaljmo isto bi to islo lakse.Moja zivi u ovom momentu i baca ,ne interesuje je ni novac ni buducnost ni planovi ,mozda i donosi neki balas u zivotu sta znam ,bar nije dosadno :D
Oko bitnih bi stvari trebalo da se slozite, naravno da nisu svi ljudi isti, i da u vezi jedna strana vise rizikuje, to je i dobro jer nije svaki rizik ok-treba jedno da spusti situaciju i stavi sve na ponovnu analizu..e sada ako ste ok s tim kompromisima, super...
A iz tvog pisanja vidim da volis svoju zenu :)

Oko bitnih bi stvari trebalo da se slozite, naravno da nisu svi ljudi isti, i da u vezi jedna strana vise rizikuje, to je i dobro jer nije svaki rizik ok-treba jedno da spusti situaciju i stavi sve na ponovnu analizu..e sada ako ste ok s tim kompromisima, super...
A iz tvog pisanja vidim da volis svoju zenu :)
Svidja mi se osobina da je ne interesuje novac ali nekad ......

Ok, znaci imamo do sada gro (ubacite ako sam nesto propustio):
Podjednako je situriana, obrazovana, sposobna, karijerna i td. Znaci on ima nekretninu svoju, ona ima svoju, on ima 100 000k godisnje, ona treba da ima priblizno isto i td.
AKo je tako, da li to znaci da ako ona nema na pr nekretninu, treba da trazi istog takvog muskarca? Da bi raspodela moci bila jednaka i niko od nikoga ne bi zavisio i bio inferiorniji?
Za ove druge koji imaju stav: nema veze ako je bogatiji (bolji) :D jer na drugim temama vidim da se tako meri kvalitet osobe, sta onda ona unosi u odnos ako nema kao on?

Podjednako je situriana, obrazovana, sposobna, karijerna i td. Znaci on ima nekretninu svoju, ona ima svoju, on ima 100 000k godisnje, ona treba da ima priblizno isto i td.
AKo je tako, da li to znaci da ako ona nema na pr nekretninu, treba da trazi istog takvog muskarca? Da bi raspodela moci bila jednaka i niko od nikoga ne bi zavisio i bio inferiorniji?
Za ove druge koji imaju stav: nema veze ako je bogatiji (bolji) :D jer na drugim temama vidim da se tako meri kvalitet osobe, sta onda ona unosi u odnos ako nema kao on?
Unosi partnera bez kojeg bi ti zivot bio tezi,ima iste ciljeve ,mozes da se salis u svakom momentu sa nekim, kao sto sam vec naveo ne bi bez nje mogao da radim stvari koje zelim u zivotu np od seldece sedmice sam u penziji, oticu gdje zelim np na Filipine i ako mi je dobro ostacu tu pola godine ,to nikad ne bi volio sam , mozes upoznati nekog ali si opet sam u glavi jer imas potrebu i da dobre i lose momente podijelis sa nekim ,slomim se sa motora ,ko ce mi pomoci,plakati za mnom. Prijatelj se rastao sa zenom, veoma uspijesan sa zenama ali ne moze da nadje jednu koja mu u svemu odgovara tj da je stalno sa njim a da ga ne nervira, ide sam sa kamperom po Evropi i zakaci motor nazad ,sam kaze ***** sve ovo kad si sam.

Poslednja izmena:
pa ne spajaju se tako ljudi kroz interesne zone.
ne vredi ako imaju sve isto u materijalnom smislu a ne proradi privlačnost između njih.
i ne bih se ja oslanjala na materijalne stvari to je lako nadoknadivo
pre će biti da poklapanja moraju da se dese karakterno duhovno i intelektualno.

pa je tolerancija plus minus nekoliko koja osobina mora da postoji a koja baš i nije neophodna.
svi zažmurimo za ponešto jer nema idealnih savršenih ljudi

Ako je slicna tebi lakse se dogovorite oko bitnih stavri ,nije na moranje ali sigurno olaksava zivot.
Ретко кад људи имају потпуно идентичне ставове. А чак и кад се нађу двоје таквих, постоји могућност да се појаве разлике јер се ставови временом развијају. Из тог разлога је неопходно да постоји механизам којим би се решавали спорови који настану. Например, један да води а други да следи. Додатна предност те варијанте је и то што би ти почетне разлике у ставовима много мање сметале.

Unosi partnera bez kojeg bi ti zivot bio tezi,ima iste ciljeve ,mozes da se salis u svakom momentu sa nekim, kao sto sam vec naveo ne bi bez nje mogao da radim stvari koje zelim u zivotu np od seldece sedmice sam u penziji, oticu gdje zelim np na Filipine i ako mi je dobro ostacu tu pola godine ,to nikad ne bi volio sam , mozes upoznati nekog ali si opet sam u glavi jer imas potrebu i da dobre i lose momente podijelis sa nekim ,slomim se sa motora ,ko ce mi pomoci,plakati za mnom. Prijatelj se rastao sa zenom, veoma uspijesan sa zenama ali ne moze da nadje jednu koja mu u svemu odgovara tj da je stalno sa njim a da ga ne nervira, ide sam sa kamperom po Evropi i zakaci motor nazad ,sam kaze ***** sve ovo kad si sam.
A sto jednostavno ne nahvata neku zensku i ponudi joj otvoreno, upozna se s njom, e slusaj, ne racunam da cemo kliknuti za vjkek i vjekovma ali ovo sada je ograniceno vreme u ovom zivotu. Spremam kamper, idem tu tu i tu, ponesi nesto malo ustedjevine i ljubav za putovanjem?

pa ne spajaju se tako ljudi kroz interesne zone.
ne vredi ako imaju sve isto u materijalnom smislu a ne proradi privlačnost između njih.
i ne bih se ja oslanjala na materijalne stvari to je lako nadoknadivo
pre će biti da poklapanja moraju da se dese karakterno duhovno i intelektualno.

pa je tolerancija plus minus nekoliko koja osobina mora da postoji a koja baš i nije neophodna.
svi zažmurimo za ponešto jer nema idealnih savršenih ljudi
Ok, na onda goljo nije problem, ali da se poklopite duhom, zar ne?

Ретко кад људи имају потпуно идентичне ставове. А чак и кад се нађу двоје таквих, постоји могућност да се појаве разлике јер се ставови временом развијају. Из тог разлога је неопходно да постоји механизам којим би се решавали спорови који настану. Например, један да води а други да следи. Додатна предност те варијанте је и то што би ти почетне разлике у ставовима много мање сметале.
Ti jesi u pravu ali kad krenes sa objasnjenjima kao neku knjigu koja nadugacko opisuje da citam :lol:
Da. Postoje “mehanizmi” ali nismo masine i to zovemo “komunikacija-interakcija” .
Da. Jedan uvek “vodi” pricu, hteli to da priznamo ili ne.

Back