Turska - Hrvatska - mislim da bi Hrvatska trebala da prodje pre svega zato sto Turci igraju prilicno slabo (evo i sad u poslednja 2 kola izgubili su kod kuce glatko od Nemacke 1:3 kojojnisu trebali bodovi i u poslednjom kolu u odlucujucoj utakmici za njih jedva su dobili slabi Azerbejdzan sa 1:0)
Turska zna da bude neugodna ekipa ali ipak mislim da je kvalitet na strani Hrvatski i da ukoliko ostane neporazena u prvom mecu u Turskoj ima velike sanse.
Takodje ukoliko Hrvatska ne prodje Tursku onda mislim da bi i definitivno Bilic morao da podnese ostavku.
Republika Irska - Estonija - mislim da o ovome nema sta mnogo da se kaze i da je Irska apsolutni favorit.
Portugal - Bosna - Po meni ovo je najneizvesniji duel u ovom barazu, Bosna je ekipa koja je ostvarila najveci napredak u poslednjih 4,5 godina , od njihovog osamostaljenja prvo su bili ekipa za popravljanje gol razlike, zatim su bili koja nema nikakve sanse da se plasira na neko veliko tekmicenje ali mogu nekom otkinuti bod (poput Moldavije, Kazahstana, Estonije, Makedonije...itd), pa zatim su bili ekipa koja igra solidno ali uvek im malo fali da udju u konkurenciju za prolazak na neki zavrsni turnir (kao recimo : Finska, Vels, Madjarska, Bugarska......itd) a danas su stasali u ekipu koja moze ravnopravno da se nosi i sa najjacim ekipama na svetu.
Takodje da nije bilo onog izmisljenog penala pobedili bi i Francuze u gostima i otisli direktno na EP.
U svakom slucaju mislim da i rezultati ii gra Bosne u poslednje vreme daje im realnu nadu za optimizam.
Sa druge strane Portugal poprilicno neubedljiv i jedino sto ima je neka istorija i tradicija i neka imena pojedinaca (koja gotovo nikad nisu odigrali dobar mec za reprezrentaciju), izgubili su od Danske, primili kod kuce 3 gola od slabog Islanda i svakako su ekipa protiv koje se moze igrati.
Ceska - Crna Gora - Ovde mislim da je Crna Gora favorit , ovo je duel jedne ekipe koja je u izuzetnom usponu a duel jedne ekipe koja je u poprilicnom padu poslednjih godina.
Realno Ceski fudbal je u zestokom padu i da su bili u barem malo tezoj grupi ne bi bili ni u barazu.
Jednostavno od kako su se povukli Nedved, Poborski, Koler i jos neki igraci jednostavno nemaju adekvatne naslednike za njih i to je vise nego ocigledno.
Takodje i neki mladji igraci koji bi jos dosta mogli da pruze reprezrentaciji su se povukli iz tima poput Tomasa Ujfalusija, Mareka Jankulovskog, mislim da i ta cinjenica govori da nesto ni u njhovom sistemu i organizaciji ne valja.
Cesi imaju par dobrih igraca poput Rosickog, Barosa, Petera Ceha, Kadleca ali ne verujem da ce im to biti dovoljno da zaustave Crnogorce koji su na krilima sada.
Opet i Crna Gora ima sasvim solidan tim, imaju nekoliko izuzetno visokih, jakih i cvrstih stopera poput Marka Base iz Lila, Save Pavicevica iz Makabija, Stefana Savica iz Mancester Sitija (otkrovenja Partizana prosle sezone), tu su jos recimo na sredini terena, Jovetic, iskusni Milorad Pekovic, Simon Vukcevic u napadu je tu Mirko Vucinic, iskusni Andrija Delibasic kojiigra u spanskoj " Primeri' zatim Radomir Djalovic koji je svojevremeno bio najbolji strelac mlade reprezrentacije Srbije i Crne Gore...........znaci jedna sasvim sasvim korektna reprezrentacija.