Kvalifikacije za EP 2012

• Začetnik teme Začetnik teme SQUID
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

-

• -

• -

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad bi postojao solidan stadion u Leskovcu ili Nisu tamo bi tek videli kako se navija za reprezentaciju...Bosanci su pametni sto ne igraju samo u Sarajevu,ali kod nas mora biti u BG,jer je samo Beograd Srbija jelte :roll:

Činiti se. Nema atmosfere tamo gdje nema organizovane navijačke grupe sa bar 1000 ljudi, ne moraju oni navijati kao za klub ali ti ljudi vuku pokreću galame a ko će ti u leskovcu navijati, bilo bi pozorište.

Recimo Hrvati imaju jako podršku u ZG, Splitu, Rijeci ali čim odu u Osijek ili Varaždin pozorište, jer su tamo navijačke grupe male i nisu ljudi navikli galamiti navijati... Ponekad se oglase i to je to

Činiti se. Nema atmosfere tamo gdje nema organizovane navijačke grupe sa bar 1000 ljudi, ne moraju oni navijati kao za klub ali ti ljudi vuku pokreću galame a ko će ti u leskovcu navijati, bilo bi pozorište.

Recimo Hrvati imaju jako podršku u ZG, Splitu, Rijeci ali čim odu u Osijek ili Varaždin pozorište, jer su tamo navijačke grupe male i nisu ljudi navikli galamiti navijati... Ponekad se oglase i to je to

Kad je KK Zdravlje igralo u prvoj kosarkaskoj ligi to je bila uvek krcata dvorana,atmosfera do usijanja i fanaticno najvijanje,onaj Juca je nekoliko puta praznio halu...u dvoranu kapaciteta 4500 mesta obicno bi stajalo po 6000 ljudi i to svaka utakmica...znam da kosarkaska i fudbalska atmosfera nije isto,ipak je u dvorani lakse napraviti buku nego na stadionu koji nije tako akustican,ali je cinjenica da ne samo Leskovac vec i svi gradovi otprilike iste velicine kao Krusevac,Kraljevo,Uzice su zeljni tih utakmica i nacionalnii naboj je veci dosta u provinciji nego li u BG,tam nema nikakvih desavanja dok je beogradska publika zasicena svega..

Kad je KK Zdravlje igralo u prvoj kosarkaskoj ligi to je bila uvek krcata dvorana,atmosfera do usijanja i fanaticno najvijanje,onaj Juca je nekoliko puta praznio halu...u dvoranu kapaciteta 4500 mesta obicno bi stajalo po 6000 ljudi i to svaka utakmica...znam da kosarkaska i fudbalska atmosfera nije isto,ipak je u dvorani lakse napraviti buku nego na stadionu koji nije tako akustican,ali je cinjenica da ne samo Leskovac vec i svi gradovi otprilike iste velicine kao Krusevac,Kraljevo,Uzice su zeljni tih utakmica i nacionalnii naboj je veci dosta u provinciji nego li u BG,tam nema nikakvih desavanja dok je beogradska publika zasicena svega..

A zašto ih zoveš provincija? To su manji gradovi ili gradovi iz unutrašnjosti, provincija je po meni jako ružna riječ (asocira na nešto što je manje važno, niko ne bira gdje će se roditi i po toj logici svi trebaju čim stanu na noge trčati u BG da bi bili jednaki i poželjni članovi društva) ... Znao sam da ćeš pomenuti Zdrvalje i košarku sjećam se te atmosfere ali kažem ti svi ti manji gradovi koje si pobrojao jedino imaju veću želju da vide reprezentaciju i napunili bi stadion i na nekoj manjoj utakmici ali da bi atmosfera bila usijana to sumnjam, da ne ponavljam sad ono što sam rekao gore

Poslednja izmena:
Iskreno, nemamo se čemu nadati protiv Portugala.
Nece nam igrati Mujdža, pauziraće dva mjeseca, povrijedio se na utakmici u Parizu.
Vratiće se Salihović, što će naravno biti veliki plus za nas, ali opet šanse da prođemo su nam miniminalne.
Dva puta u baražu dobijamo istu reprezentaciju... Pa neka neko kaže da žrijeb nije namjesten.

A Turcima želim sreću, i da ako Bog da prodju dalje.

Poslednja izmena:
Turska - Hrvatska - mislim da bi Hrvatska trebala da prodje pre svega zato sto Turci igraju prilicno slabo (evo i sad u poslednja 2 kola izgubili su kod kuce glatko od Nemacke 1:3 kojojnisu trebali bodovi i u poslednjom kolu u odlucujucoj utakmici za njih jedva su dobili slabi Azerbejdzan sa 1:0)
Turska zna da bude neugodna ekipa ali ipak mislim da je kvalitet na strani Hrvatski i da ukoliko ostane neporazena u prvom mecu u Turskoj ima velike sanse.
Takodje ukoliko Hrvatska ne prodje Tursku onda mislim da bi i definitivno Bilic morao da podnese ostavku.

Republika Irska - Estonija - mislim da o ovome nema sta mnogo da se kaze i da je Irska apsolutni favorit.

Portugal - Bosna - Po meni ovo je najneizvesniji duel u ovom barazu, Bosna je ekipa koja je ostvarila najveci napredak u poslednjih 4,5 godina , od njihovog osamostaljenja prvo su bili ekipa za popravljanje gol razlike, zatim su bili koja nema nikakve sanse da se plasira na neko veliko tekmicenje ali mogu nekom otkinuti bod (poput Moldavije, Kazahstana, Estonije, Makedonije...itd), pa zatim su bili ekipa koja igra solidno ali uvek im malo fali da udju u konkurenciju za prolazak na neki zavrsni turnir (kao recimo : Finska, Vels, Madjarska, Bugarska......itd) a danas su stasali u ekipu koja moze ravnopravno da se nosi i sa najjacim ekipama na svetu.
Takodje da nije bilo onog izmisljenog penala pobedili bi i Francuze u gostima i otisli direktno na EP.
U svakom slucaju mislim da i rezultati ii gra Bosne u poslednje vreme daje im realnu nadu za optimizam.
Sa druge strane Portugal poprilicno neubedljiv i jedino sto ima je neka istorija i tradicija i neka imena pojedinaca (koja gotovo nikad nisu odigrali dobar mec za reprezrentaciju), izgubili su od Danske, primili kod kuce 3 gola od slabog Islanda i svakako su ekipa protiv koje se moze igrati.

Ceska - Crna Gora - Ovde mislim da je Crna Gora favorit , ovo je duel jedne ekipe koja je u izuzetnom usponu a duel jedne ekipe koja je u poprilicnom padu poslednjih godina.
Realno Ceski fudbal je u zestokom padu i da su bili u barem malo tezoj grupi ne bi bili ni u barazu.
Jednostavno od kako su se povukli Nedved, Poborski, Koler i jos neki igraci jednostavno nemaju adekvatne naslednike za njih i to je vise nego ocigledno.
Takodje i neki mladji igraci koji bi jos dosta mogli da pruze reprezrentaciji su se povukli iz tima poput Tomasa Ujfalusija, Mareka Jankulovskog, mislim da i ta cinjenica govori da nesto ni u njhovom sistemu i organizaciji ne valja.
Cesi imaju par dobrih igraca poput Rosickog, Barosa, Petera Ceha, Kadleca ali ne verujem da ce im to biti dovoljno da zaustave Crnogorce koji su na krilima sada.
Opet i Crna Gora ima sasvim solidan tim, imaju nekoliko izuzetno visokih, jakih i cvrstih stopera poput Marka Base iz Lila, Save Pavicevica iz Makabija, Stefana Savica iz Mancester Sitija (otkrovenja Partizana prosle sezone), tu su jos recimo na sredini terena, Jovetic, iskusni Milorad Pekovic, Simon Vukcevic u napadu je tu Mirko Vucinic, iskusni Andrija Delibasic kojiigra u spanskoj " Primeri' zatim Radomir Djalovic koji je svojevremeno bio najbolji strelac mlade reprezrentacije Srbije i Crne Gore...........znaci jedna sasvim sasvim korektna reprezrentacija.

Nece nam igrati Mujdža, pauziraće dva mjeseca, povrijedio se na utakmici u Parizu.
Vratiće se Salihović, što će naravno biti veliki plus za nas, ali opet šanse da prođemo su nam miniminalne.
Dva puta u baražu dobijamo istu reprezentaciju... Pa neka neko kaže da žrijeb nije namjesten.

Ma nema predaje. ;)
Niko ko je u baražu nije toliko jak da ga se ne može dobiti.

Crna Gora ima tanke bekove i sredinu, a i trener im nije nešto (u stvari nikoga ozbiljnog nije ni trenirao) i teško mogu proći Čehe, mada bih ja volio da prođu i za njih navijam...

Kod Hrvata je raspad sistema u savezu i loša atmosfera u timu, mada Turska igra veoma slabo i mislim da su šanse 60%-40% u korist Hrvatske koja ipak ima malo bolje igrače...

Bosna je u velikom usponu, ali Portagal je favorit... i ovdje su šanse 60-40 za Portugalce...

Što se tiče posljednjeg duela, ja ne mislim da je Irska apsolutni favorit i mislim da Estonci imaju šanse... nije Irska neka sad toliko jaka reprezentacija... btw nije mi jasno kako su oni bili među nosiocima...:think:

I ja mislim da je žrijeb namješten, pogotovo što je Irska dobila Estoniju... to im vraćaju za nepravdu protiv Francuske...

Velika prednost Češke i Portugala je tradicija i iskustvo. Ni CG ni BiH nisu igrali takve utakmice i to je težak hendikep. Ali ako odigraju hrabro verujem u BiH. Za CG ne znam, mislim da su autsajderi ipak, bez obzira na to što gledano pojedinačno imaju solidnu ekipu.

Klasična UEFIN-a muljaža oko izvlačenja. Nisu htjeli da se susretnu balkanske reprezentacije, a Ircima su namjestili najslabijeg protivnika u baražu Estonce. To je UEFIN-a kompenzacija za ono sramotno izbacivanje Iraca od Francuza u baražu za SP.

Bosanci će se na EP možda plasirat kada uvedu novi format kvalifikacija, odnosno kada tri reprezentacije budu išle direktno na natjecanje.

Irci će proći Estoniju, dok će Crnogoci i Česi vodit ljuti boj. Prednost dajem Česima jer imaju tradiciju. Možda trenutno ne igraju najbolje, ali to su sve školovani igrači koji mogu napraviti puno.

Hrvatska- Turska. Moje poimanje nogometa, odnosno sporta se svodi na ono prije utakmice Turska-Hrvatska na EURU 2008. i poslije toga.

Jadniji poraz nisam u životu vidio. Ono se viđa jednom u sto godina. Oba dvije reprezntacije su u stanju raspada, ne znaš koja igra lošije. Krš živi. Šanse 50:50.

Ircima je vec nadoknadjena kradja protiv Francuske, u utakmici sa Jermenima. Mada slazem se da kao zapadnoevropski tim, imace uvek prednost u odnosu na nas sa istocne strane. Ipak bilo bi draze da Estonija prodje. Pa ko bi uopste u to poverovao pre pocetka kvalifikacija?

Sto se ostalih utakmice tice, svejedno mi je skroz, sa izuzetkom onih izmedju Turske i Hrvatske. Desi se izgleda i to cudo, pa da zelim da Hrvati prodju dalje. Jednostavno ne kapiram, sta Turad trazi na necem sto se zove Evropsko Prvenstvo. A i znam, ko ce se osecati vrlo utucenim, kada im majka, kako je efendija nazva, poduva onu stvar Hrvoju. :mrgreen:

Steta sto u kladionica nema prognoza ko ce koga da izvuce.Tu bi smeo da dam 100 evra da ce Irska izvuci Estonce.:mrgreen:

Irska-Estonija uopste mi se estonci ne cine kao aoutsider u ovakvom mecu, ako bude fer suđenje mogu da izbace Irce koji nisu nista posebno odigrali ove kvalifikacije. Jako gotivim "zelene" sto zbog njihovog fajta sto zbog njihovih vernih navijaca ali samo zbog ovog stelovanja bi voleo da na Euro odu Estonci.

Ceska-Crna gora Velika prilika za Miline pulene. Ako Crnogorci sad ne odu na veliko takmicenje ko zna kad ce im se opet ponuditi ovakva prilika. Cesi nisu nista posebno. Vec nekoliko godina prave smenu generacija i bez uspeha.

BIH-Portugal Jako zajebana utakmica.Jarani bi protiv svake ekipe iz baraza imali ozbiljne sanse ovako se bojim da ce svoju sansu morati potraziti u kval. za Brazil 2014. Ipak mozda im je prednost sto prvu igraju u Zenici, mada problem moze biti i sto ce tamo u novembru teren biti znatno losiji a tehnicko dobro potkovanim pulenima Safeta Sušića to bi mogo biti veliki problem.

Turska-Hrvatska ovde ce biti vatre. I jedni i drugi su u losoj formi.Ovde ce bit svega samo ne dobrog fudbala. Ipak malu prednost dajem Turcima sto zbog cinjenice da ih vodi jedan Hidink sto zbog cinjenice da im se za baraz vracaju Altintop i Sahin.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back