Kvalifikacije za EP 2012

• Začetnik teme Začetnik teme SQUID
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

-

• -

• -

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam jesi gledao zadnju utakmicu između Grčke i Hrvatske. Tako jadnu utakmicu nisam već dugo gledao. Još su Grci za taj meč u sastav vratili Gekasa, čovjeka koji igra u drugoj njemačkoj ligi. I taj Gekas uvali golčinu, a kako i ne bi pokraj onih invalida u obrani.

To je sve kilavo i nikakvo.

Ma kažem ti kilavo jeste ali na kilavluk, i taj smor fudbal i profitiraju... umrtve protivnika i onda bljesne neki potez i 1:0 u 74. i ćao, do kraj se valjaju, izbijaju na tribine i tako. To je Grčka, pa Maltu su uzeli tamo u 95. min.

KAKO JE GOSPODIN THOMSON "DIJELIO PRAVDU"

Prije tri dana fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Parizu je remizirala sa Francuskom, koja se na taj način direktno kvalifikovala na Evropsko prvenstvo, dok će Zmajevi igrati u baražu sa Portugalom.
Bilo i prošlo, mnogi će reći. Složit ćemo se, međutim, na YouTubeu se pojavio video koji pokazuje kako je škotski sudija Craig Thomson "dijelio pravdu".

Pogledajte video i procijenite sami.

I protiv Turske ste solidno bili odigrali.

Solidno smo ispušili. :lol: Osim jada ja se sa te utakmice ničeg drugog ne sjećam.

Onakav poraz se događa, a ne znam koliko je takvih primjera u sportu. Jako malo.

Treba pogledat taj gol, cijeli vezni red stane čeka da sudija odsvira kraj, turski golman bunari loptu u šesnaesterac pa kud puklo, onim nesretnicima u obrani lopta se odbija od leđa ili čega već, pada na volej Senturku i ovaj iz očaja pogađa u rašlje. :lol:

Tajming gola je fantastičan. Igra se 120 minuta, sudačka nadoknada je jedna minuta, a Turčin gol zabija u zadnoj sekundi sudačke nadoknade!!

Inače ovo je prvi puta nakon te utakmice da gledam taj gol Turske!! Znači prošlo je tri godine. :lol:

KAKO JE GOSPODIN THOMSON "DIJELIO PRAVDU"

Prije tri dana fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Parizu je remizirala sa Francuskom, koja se na taj način direktno kvalifikovala na Evropsko prvenstvo, dok će Zmajevi igrati u baražu sa Portugalom.
Bilo i prošlo, mnogi će reći. Složit ćemo se, međutim, na YouTubeu se pojavio video koji pokazuje kako je škotski sudija Craig Thomson "dijelio pravdu".

Pogledajte video i procijenite sami.

Tomson je los sudija,mnogo gresaka pravi na svakoj utakmici...

Način na koji Francuzi prolaze dalje je stvarno sramotan. Najbolje da i ne igraju kvalifikacije.

Sad prvi puta gledam onaj penal. Pa Nasri je prvi faulirao bosanskog igrača, i onda je još pao izvan šesnaesterca. E smetlari.

Sve je to upitno zavisi kome si naklonjeniji i s jedne pozicije vidiš faul s druge ne, sudijska procjena. A penal je unutra (tj gazi liniju) to smo vidjeli na slikama, ovaj kontak prije isto? imaš ih na utakmici 1000 takvih.

Ne vrijedi o sudijama

Poslednja izmena:
Sve je to upitno zavisi kome si naklonjeniji i s jedne pozicije vidiš faul s druge ne, sudijska procjena. A penal je unutra (tj gazi liniju) to smo vidjeli na slikama, ovaj kontak prije isto? imaš ih na utakmici 1000 takvih.

Ne vrijedi o sudijama

Da nije bilo penala opet bi sudija nešto smutio. Francuzi su morali proći. Pa kako su otišli na SP?

Mislim, shvaćam ja da je u pitanju odlazak na SP, ali svi su vidjeli da je gol Henrya dat rukom, a prije toga su još dva Francuza bila u zaleđu.

Postoji nešto što se zove sportsko poštenje ili moral.

Pa pogledaj Novaka Đokovića. Šta je sportaš i čovjek.Koliko puta je sam priznao poen protivniku. Jesi ikada vidio da su to napravili Federer ili Nadal. Ja nisam nikada.

Mi smo Balkanci, a oni su poštena gospoda sa Zapada. :lol:

33:18

evo kako je sudija iskasapio bjeloruse

kasnije je izbacio još jednoga igrača

A i ti se uhvatio ovih Bjelorusa. Bh.reprezentacija ima toliko sudijski oštećenih utakmica da može veleprodajno izvoziti sve to.

Ona utakmica protiv Španije 2005. kada je sudija dao da se igra pet minuta produžetaka, a Španjolci tek nakon osam pogodili. Inače, ne bi se ni do danas završila da Španjolci nisu dali gol. Ali, tako je to, postoje velesile protiv kojih male ekipe nemaju puno toga šta tražiti.

Baš pošten izbor je Turska. Nakon ovako loših kvalifikacija, kad propustiš jednu slabu Grčku ispred sebe, imaš tri očajne partije i još dvaput sretno čupaš pobjede, ne zaslužuješ sreću u ždrijebu.:rtfm:
Sve je krenulo po zlu poslije Turske pa je red da se protiv Turske vratimo iz mrtvih.
Bilić ima Hiddinka (ponovo) da spasi stolicu protiv najjačeg.

Što se ekipa tiče, imamo bolje igrače, imamo 10-ak igrača koji igraju lige petice i LP, s druge strane Turci su uglavnom složeni iz turskih klubova, koji su u padu, a glavne vedete ne igraju za svoje klubove ili igraju malo (Topal, Sahin, Altintop).

U Turskoj će biti pakao i drago mi je da prvo igramo tamo. Da igramo doma izgorili bi pod pritiskom pobjede, a onda bi nas tamo turski fanatici izradili do kraja.:think:

Ovako moraju pokazati m...., vratiti se kući sa remijem i agresivno do pobjede u Zagrebu / Splitu.:klap:

Mislim da ce obe utakmice biti nekvalitetne prvenstveno zbog slabih formi obe ekipe.

Teška srca, ali slažem se sa ovim.

Mjesec dana je premalo da promijenimo nešto što nismo u stanju zadnje 3 godine.
Mislim da su ovo jedne od najbitnijih utakmica u zadnjih 15 godina.

S prolaskom imamo 7/9 plasmana, 1 X 3. mjesto SP (98), 2 X 5. mjesto EP (96, 08) i veliku euforiju prije predstojećeg EP-a, zadržavamo se među nositeljima za daljnje kvalifikacije, ostajemo u 2. šeširu za skupine EP.

S ispadanjem imamo 2 bezuspješna ciklusa, godinu dana iz...dr....kavanja po Biliću, metuzalemima iz Saveza i pic.... od igrača. Još nam slijedi teška grupa za Brazil 2014, a pušimo i sve stečene statuse nositelja za buduća ždrijebanja. Da ne govorim o svim dodatnim balkanskim posljedicama takvog brodoloma (odustajanje od daljnjeg igranja i dr.).

ULOG JE OGROMAN, A ŠANSE 50/50 i moram priznat da se ne veselim baš utakmicama (mislim veselim se Turcima, ali ne i baražu samom).

Od igrača, nekako se nadam da će povratak Olića malo probuditi suigrače, ipak je on najfanatičniji nogometaš ikada. A nadam se da bi Perišić mogao biti faktor iznenađenja, već se snašao u Borussiji D., igra sjajno i trpa eurogolove.:worth:

Teška srca, ali slažem se sa ovim.

Mjesec dana je premalo da promijenimo nešto što nismo u stanju zadnje 3 godine.
Mislim da su ovo jedne od najbitnijih utakmica u zadnjih 15 godina.

S prolaskom imamo 7/9 plasmana, 1 X 3. mjesto SP (98), 2 X 5. mjesto EP (96, 08) i veliku euforiju prije predstojećeg EP-a, zadržavamo se među nositeljima za daljnje kvalifikacije, ostajemo u 2. šeširu za skupine EP.

S ispadanjem imamo 2 bezuspješna ciklusa, godinu dana iz...dr....kavanja po Biliću, metuzalemima iz Saveza i pic.... od igrača. Još nam slijedi teška grupa za Brazil 2014, a pušimo i sve stečene statuse nositelja za buduća ždrijebanja. Da ne govorim o svim dodatnim balkanskim posljedicama takvog brodoloma (odustajanje od daljnjeg igranja i dr.).

ULOG JE OGROMAN, A ŠANSE 50/50 i moram priznat da se ne veselim baš utakmicama (mislim veselim se Turcima, ali ne i baražu samom).

Od igrača, nekako se nadam da će povratak Olića malo probuditi suigrače, ipak je on najfanatičniji nogometaš ikada. A nadam se da bi Perišić mogao biti faktor iznenađenja, već se snašao u Borussiji D., igra sjajno i trpa eurogolove.:worth:

Bez obzira na sve, svim srcem sam uz Turke.
Da igrate sa nekim drugim, navijao bih za Hrvatsku, al ovako... :)

Ćuti samo, zlo od žene, kad razgovara sa fudbalerima priljubi se skrojz uz njih a oni ne znaju ni šta pričaju ni jesu pošli u svlačionici ili došli s poluvremena. I s Bilićem se se muvala jedno vrijeme

horvat_403367S1.jpg

Mislim da ce obe utakmice biti nekvalitetne prvenstveno zbog slabih formi obe ekipe.

slušaj

osveta turcima za poraz u beču je nešto što se čeka 1000 godina

nema tu brate forme

to nam je najvažnija utakmica u povjesti

svi znaju da u slučaju ako ne pobjedimo turke da se nemamo ćemu nadati idućih 10 godina

idealna utakmica za vratit se u puni ritam i dati više od 100% od sebe

od turske nam je pala forma od turske će se dignuti

ili nas neće biti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back