Kutak za trudnice

:) trudnjace moje da vam se javim.....na ctg-u 6 kontrakcija za 20 min, grlic se jos neda, Aleksa bi mogao jos da se spusti, veceras sa stvarima idem do bolnice jer smo usli u porodjaj, dr predvidja bebu ili nocas ili sutra dan, ja sam na 10-tak min do bolnice i evo me kod kuce, lezim i muvam se po stanu, cekam da kontrakcije odrade svoje.....drzite mi sipke

:) trudnjace moje da vam se javim.....na ctg-u 6 kontrakcija za 20 min, grlic se jos neda, Aleksa bi mogao jos da se spusti, veceras sa stvarima idem do bolnice jer smo usli u porodjaj, dr predvidja bebu ili nocas ili sutra dan, ja sam na 10-tak min do bolnice i evo me kod kuce, lezim i muvam se po stanu, cekam da kontrakcije odrade svoje.....drzite mi sipke

juhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
želim ti lak i brz porođaj, da oboje budete super i što pre zajedno!!

ljubim i čekamo lepe vesti!

Jaaaoooo,diiivnooo ....:klap:
Zelim ti brz i lak porodjaj....

neizreciva, mm i ja svaki dan pratimo hoces li se vise poroditi :D
navijamo da bude sto brze i lakse :klap:

a meni neki mladezi porasli 2x vec, moracu da odem da neko pogleda ...
jel imao neko tih problema?

Moja snajka.
Ona je inace imala oooogroooomne mladeze na ledjima (skinula ih je posle druge trudnoce)
ali su joj u trudnocama bili jos veci, ogromni
posle porodjaja su se vracali na uobicajenu velicinu

..inach i ja carski nekako tako kapiram shto se samog rodjenja tiche,
ali chitajuci zene ovde - problemi nastaju od kako se probudish..
..od laktacije kao chisto fizichkog odjeka porodjaja, preko bolova i zelje da se bavish svojim detetom koji te razvlache psihofizichki na dve strane,
pa do chisto psiholoshkih momenata "dobijene bebe" koji se kod nekih razvlache mesecima..

Da :( carski rez je jako surov nacin da se porodis! Ne mogu da docaram i ne zelim da se prisecam ali to je bio najgori dan u mom zivotu. Nisam imala post porodjajnu depresiju nijedan put nego sam bila sludjena tim carskim. Nisam bila spremna da se porodim ne znam zasto mi se to desilo... Ne razumem smisao tog dogadjaja.

Videla sam jednu ilustraciju carskog reza koja je savrseno docarala moj dozivljaj. Ukratko crno belo uglavnom zdrava jaka zena na stolu lezi gola i sa otvorenom utrobom ruke joj vezane za neke aparate sa strane... A zasto??? Porodjaj je nesto najnormalnije... Jako jako surovo, bukvalno kao da mi je neko nozem isekao moje zdravo jako telo i iscupao bebu napolje.

Ne mogu da verujem da neko zapravo zeli tako da se porodi.

Meni nije padali na pamet drugi put da se poradjam tako, nije bilo sanse...

Da :( carski rez je jako surov nacin da se porodis! Ne mogu da docaram i ne zelim da se prisecam ali to je bio najgori dan u mom zivotu. Nisam imala post porodjajnu depresiju nijedan put nego sam bila sludjena tim carskim. Nisam bila spremna da se porodim ne znam zasto mi se to desilo... Ne razumem smisao tog dogadjaja.

Videla sam jednu ilustraciju carskog reza koja je savrseno docarala moj dozivljaj. Ukratko crno belo uglavnom zdrava jaka zena na stolu lezi gola i sa otvorenom utrobom ruke joj vezane za neke aparate sa strane... A zasto??? Porodjaj je nesto najnormalnije... Jako jako surovo, bukvalno kao da mi je neko nozem isekao moje zdravo jako telo i iscupao bebu napolje.

Ne mogu da verujem da neko zapravo zeli tako da se porodi.

Meni nije padali na pamet drugi put da se poradjam tako, nije bilo sanse...

Pa realno, jeste ;) isto kao i meni
ja jesam bila zatecena carskim rezom i tuzna zbog toga
ali Boze moj
i mislim da cu i drugi put ici na carski, (Boze zdravlja samo) jer ne zelim da razmisljam da li i sta moze da podje po zlu ukoliko bih probala prirodno....

Pa realno, jeste ;) isto kao i meni
ja jesam bila zatecena carskim rezom i tuzna zbog toga
ali Boze moj
i mislim da cu i drugi put ici na carski, (Boze zdravlja samo) jer ne zelim da razmisljam da li i sta moze da podje po zlu ukoliko bih probala prirodno....
Ti i tvoj doktor najbolje znate da procenite rizike. Treba samo jako dobro da se informises o rizicima. Ponovljeni carski rez potencijalno ima vise komplikacija nego prirodni porodjaj. Ali to su statistike, coveku tj. ovde zeni kojima se desi komplikacija je to sve realno i sto posto.

Zbog svega toga treba da se jako dobro informises, razmisljas trezveno i mozda konsultujes vise doktora i cujes razlicita misljenja. To je uvek jako korisno.
Licno sam procitala preko 5 knjiga na temu, nebrojeno puno internet resursa, konsultovala se sa 6 doktora od toga su tri bili ginekolozi/hirurzi i uprkos tome sto u mom gradu postoji samo sekundarna bolnica (to znaci da nemaju uvek na dezurstvu ginekologa hirurga) nego ga u slucaju nuzde u sred noci zovu kuci da dodje u bolnicu odlucili smo se za prirodni porodjaj jer:
1. sam bila sigurna da ce sve biti u redu (i jeste)
2. taj isti rizik imaju i sve druge trudnice, pa ako one mogu da zive sa tim rizikom (da nemaju u svakom momentu doktora na raspolaganju za hitni carski rez) tj. ako ne zakazuju svim trudnicama zbog toga carski rez onda necu ni ja... i tako...

Meni je bila otezavajuca okolnost sto ovde u Kanadi ginekolozi/hirurzi dobijaju puno para od osiguranja za carski rez i ja sam zato imala puno neprijatnosti i naravno medicinska profesija se jos uvek navikava da je prirodni porodjaj posle carskog reza okej... ne mogu da vam opisem i nabrojim sta sam sve prosla zbog toga. Mislim da treba da mi daju bar Olimpijsku medalju za to izdrzavanje pritiska.

ovo shvatam kao bozju kaznu,
moj lekar je bio protiv sve te hemije, ali sam se ja morala praviti pametna i piti folnu, jer sve zene piju folnu. a pila sam je dosta dugo- sta sam pila nemam pojma!

- - - - - - - - - -

sto se porodjaja tice, nova moda je porodjaj u kuci :D

Back