Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni se pritisak znao spustiti na 90/60 u petom mjesecu, i tad sam baš morala da sjednem ili da prilegnem, a vraćala me je masnija hrana
sad je 115/75, to je moj normalan, i imam toplotne udare, stalno mi je pretoplo i znojim se, a nije mi temperatura povišena
pijem i ja totemu, na početku mi je jako škodila, pa sam morala da počnem sa veoma malim količinama željeza i podižem do 50mg, koliko ima u jednoj toj ampuli, tako sam se navikla
a što se tiče kilaže, u prva 3 mjeseca sam smršala 2kg, vjerovatno zbog mučnina i povraćanja, pa sam onda mjesečno dobijala 1kg, pa 2kg, pa 2,5kg, a u petak idem ponovo na kontrolu, mada ne očekujem da sam se udebljala više od 2kg
i svi mi kažu kako nisam uopšte debela i dive se kako to kod mene tako, skoro pa se i ne vidi.. :) a počinjem već da se umaram kad se krećem, a bilo je i krajnje vrijeme :)

Ja sam sada u 4 mesecu trudnoće i pre par dana mi je neko rekao da je kritično to što budući tata ima krvnu grupu 0 - a ja AB + . Mene moj ginekolog nije pitao za krvnu grupu partnera,pa kapiram da to nije ni važno... Ja stvarno pojma nemam ništa o tome, pa ako se koja od vas razume ili zna nešto o tome, molim vas za odgovor? :confused:

Ja sam sada u 4 mesecu trudnoće i pre par dana mi je neko rekao da je kritično to što budući tata ima krvnu grupu 0 - a ja AB + . Mene moj ginekolog nije pitao za krvnu grupu partnera,pa kapiram da to nije ni važno... Ja stvarno pojma nemam ništa o tome, pa ako se koja od vas razume ili zna nešto o tome, molim vas za odgovor? :confused:

Rh faktor je bitan kod majke ... ako je majka Rh negativna ( Rh - ) a plod Rh pozitivan ( Rh + ) onda se daje neki lek i prate se u krvi antitela , poshto majchin organizam mozhe da ubije plod i posle porodjaja se prima vakcina da se obezbede sledece trudnoce od antitela ... al' ga srochih :zcepanje: .... ako je majka Rh +, onda je svejedno da li je beba + ili - ovako su nas uchili u shkoli nekad , e sad ti josh pitaj okolo , ali ja mislim da ako si ti + onda nema problema ( i ja i muzh smo +, pa nemam info iz prve ruke ) :bye:

Rh faktor je bitan kod majke ... ako je majka Rh negativna ( Rh - ) a plod Rh pozitivan ( Rh + ) onda se daje neki lek i prate se u krvi antitela , poshto majchin organizam mozhe da ubije plod i posle porodjaja se prima vakcina da se obezbede sledece trudnoce od antitela ... al' ga srochih :zcepanje: .... ako je majka Rh +, onda je svejedno da li je beba + ili - ovako su nas uchili u shkoli nekad , e sad ti josh pitaj okolo , ali ja mislim da ako si ti + onda nema problema ( i ja i muzh smo +, pa nemam info iz prve ruke ) :bye:

Tako je. Samo RH - majke moraju da prime "rogam" ... Ostale kombinacije nisu bitne.

Ja sam RH negativna, muz je RH pozitivna i celu trudnocu su mi pratili antitela, vadili su mi krv na svakih sest nedelja. Samo jednom su mi se pojavila neka antitela, pa su mi rekli -dodji za dve nedelje i vec na toj sledecoj kontroli se ispostavilo da su to neka antitela koja nemaju uticaj na trudnocu (al ga sročih)
Kad sam se porodila, beba je imala RH pozitivan na tatu, i dobila sam Rhogam i to je bilo sve
daklem, da zakljucim ono sto je vec neko rekao, samo ako je mama negativnog RH faktora, a tata pozitivnog prate se antitela, ako je beba pozitivna boc Rhogam i cao

ostale kombinacije su ok

Jel ima neko iskustva sa ostavljenjem matičnih ćelija? I kakva? :D:bye:
I mi smo razmisljali da ostavimo maticne celije. Nasa bolnica ima ugovor sa 3 firme koje se time bave, pa trudnica sama odluci koju hoce. Moram otici ovih dana da se sve raspitam, a povescu i muza sa sobom jer je vestiji u tim stvarima od mene, pa da odlucimo koju cemo. Znam da je jedna firma iz Grcke, nju smo odmah otpisali. Kakvo je ludilo kod njih u zemlji, ne deluju mi pouzdano. Ove druge dve su iz zapadne Evrope, ali ne znam tacno odakle pa da ne lupetam. A cene su priblizne. Kad odlucimo sta cemo i kako cemo, javicu. A zgodno bi bilo i da se javi neko ako ima neko iskustvo.

Jeste tako, dobro si to sročila :) Zvala sam jutros ginekologiju i potvrdili su ovo napisano... Dakle sve ok. Hvala na odgovoru ;)

Joooj,jedva čekam da osetim mog bebca... Jedino što sam do sada osetila su neka probadanja, za šta mi giša kaže da je normalno jer se širi materica. Ovo mi je prva trudnoća i jedva čekam moj drugi UZ koji mi je zakazan za par dana u 19 nedelji. Ljubim i pozdravljam sve buduće mamice :cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back