Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
само да ти кажем за дм: кад сам ја отишла у вишеградску јер је пукао водењак, за време прегледа долази сестра и каже доктору да је неки хитан случај испред, он оде и врати се за 15 секунди бесан као рис: испостави се да у дм нису хтели да приме жену иако је била њихов пацијент, јер забога немају дежурну службу, а овај доктор ПОУЗДАНО ЗНА да имају, али их мрзи да раде!
ја ти искрено желим да успеш да се породиш где желиш, само ти кажем да се припремиш на св могуће ситуације, па ако прође без проблема, боље за тебе...
иначе, драго ми је да је бебац добро, то је најважније :*

:eek: kako bre porodilište da nema dežurnu službu, pobogu??? Treba da okače obaveštenje na vratima da je ženama dozvoljen porodjaj od 7 do 19 h :roll:
Kakav bezobrazluk i javašluk, nemam reči.
I to tačno zavisi od toga ko je dežuran. Sigurno nebi tako ni ta jadna žena prošla da je bila dežurna dr Antić, načelnik porodilišta, kao one noći kada sam se ja poradjala sa prvim detetom. Inače, tada sam prešla prag porodilišta u 5 minuta do 1, sred noći, gluvo doba. Sestra na prijemu se polomila oko mene, dr je bila tu u roku od 0,5 minuta, u porodilištu sam bila nakon 15-20 minuta ( pregled, presvlačenje... ). Isto kao i sa November, kakva crna priprema, samo karlične mere i na sto. A dok me je sestra gurala u onim kolicima, ispred mene su palili svetlo u porodjajnoj sali.
Takva su moja iskustva. Lepa su, zaista pozitivna. Negde na ovoj temi sam kačila i slike, kako izgleda soba i kupatilo u DM-u.
Ma, sve zavisi ko radi, ko dežura. Ako natrčiš na savesnog, dobro je. Ako natrčiš na neko, s oproštenjem, djubre, kao ta jadna porodilja o kojoj ti pričaš, onda jao kuku lele :roll:
Razočarala sam se malo sad. Ustvari, malo više :(

Ata, i ja sam cula price za DM da vracaju trudnice, jer su jako malog kapaciteta i ako nema mesta, dzaba ti i kad dodjes i na koga naletis i da li si bila ili nisi pacijent kod njih...
treba ti za DM dosta srece...

Jexy, jedno je vratiti trudnicu koja ima još 15 sati do trenutka radjanja bebe. Ali, Suza priča o hitnom slučaju koji je vraćen, jer porodilište nema hitnu službu???!!! :eek:
E, sad pazi, pitanje je koliko je slučaj zaista hitan, a koliko je to malo i naduvano, jer izmedju raznih KB centara vlada stalni rivalitet, da ne kažem neka vrsta mržnje.
Ja sam zaista bila hitan slučaj, na primer. Na vreme sam krenula od kuće, mislim, puko vodenjak, lipnula sva ona voda iz mene, oprala se, presvukla, uzela kesu i u auto. Nisam gubila vreme. Pa sam opet stigla knap. U 1 sam prešla prag porodilišta, u 1:45 se porodila. I to sam bila prvorotka. Zamisli za drugi porodjaj... E, ako takve slučajeve vraćaju, to je strašno i ja o tome sve vreme pričam.
Suza kaže da je bio hitan slučaj i ja to tako i shvatam. Opet kažem - pitanje koji je stepen hitnosti bio. :)

p.s. Evo ti primer November. Nisu imali mesta, dr se hvatao za glavu gde da joj nadje krevet, pa je nisu vratili. Jer jeste bila pravi hitan slučaj i vreme do dolaska bebe brojala minutima. Tako da kontam da nisu ni oni ludi, znaju oni koji slučaj smeju da vrate, a koji ne. A kad je meni prvi porodjaj trajao sve ukupno, od prvog bola, prve kontrakcije, pa do izlaska bebe 2 sata i 15 minuta, kako li će drugi ići? :) I dalje mislim da nema šanse da me vrate :)

Poslednja izmena:
Nisu je vratili u 4 popodne a i November je njihov pacijent bila, ima i toga
opet, ne tvrdim da je sto posto tako, samo ti kazem da sam cula price. A i sve zavisi od stepena hitnosti sto ti kazes i ko zna od cega jos...

e, a sto se tice pucanja vodenjaka, nas su u skolici ucili...kad ti pukne vodenjak, moras prvo da legnes pola sata, da ti zemljina teza zajedno sa vodom ne povuce jos nesto, pa ustajanje i u porodiliste bez tusiranja, radi tvoje i bebece bezbednosti. U kolima, taxiju moras da lezis na boku, jer u suprotnom sedis bebici na glavi
ukoliko ti se desi u gradu, na ulici, nadjes oslonac, naslonis se pet do deset minuta, i zoves taxi ili vec koga..

meni je babica u skolici rekla da sam streberka :)

:eek: kako bre porodilište da nema dežurnu službu, pobogu??? Treba da okače obaveštenje na vratima da je ženama dozvoljen porodjaj od 7 do 19 h :roll:
Kakav bezobrazluk i javašluk, nemam reči.
I to tačno zavisi od toga ko je dežuran. Sigurno nebi tako ni ta jadna žena prošla da je bila dežurna dr Antić, načelnik porodilišta, kao one noći kada sam se ja poradjala sa prvim detetom. Inače, tada sam prešla prag porodilišta u 5 minuta do 1, sred noći, gluvo doba. Sestra na prijemu se polomila oko mene, dr je bila tu u roku od 0,5 minuta, u porodilištu sam bila nakon 15-20 minuta ( pregled, presvlačenje... ). Isto kao i sa November, kakva crna priprema, samo karlične mere i na sto. A dok me je sestra gurala u onim kolicima, ispred mene su palili svetlo u porodjajnoj sali.
Takva su moja iskustva. Lepa su, zaista pozitivna. Negde na ovoj temi sam kačila i slike, kako izgleda soba i kupatilo u DM-u.
Ma, sve zavisi ko radi, ko dežura. Ako natrčiš na savesnog, dobro je. Ako natrčiš na neko, s oproštenjem, djubre, kao ta jadna porodilja o kojoj ti pričaš, onda jao kuku lele :roll:
Razočarala sam se malo sad. Ustvari, malo više :(

претпостављам да си се разочарала, али морала сам ти написати, баш зато да знаш да може свашта да те очекује... зато ти и желим да прођеш без свих тих проблема! љубим те драга :*

I to sve ako je potpuno pucanje vodenjaka:)
ako je delimicno pucanje, posto lici na pojacan sekret ili na ono nevoljno pish pish usled pritiska, da bi znala da je vodenjak sprovodis sledeci test: lezis po sata na boku i za tih po sata na 5 minuta menjas uloske, ukoliko je 50% uloska prilikom promene mokro, vodenjak je i palis u bolnicu:)

Bila sam danas na ctg, ista meta isto odstojanje
nista se ne desava
malo mi je pritisak veci, al uvek mi je veci kad mi ga izmere u bolnici
i ukoliko se nista ne desi do petka da se javim ovoj dr u petak u 07.30h
jao sto mi je bilo zao doktorke...
...neko je napljuvao na nekom forumu, i koleginica joj jutros odmah to nabila na nos...
ova se razocarala najstrasnije..."pa ja moj posao stvarno radim profesionalno..."
bas mi bilo nekako bzv, samo sto ne zaplace zena
ja sam kod nje vec treci put bila, ona me i zadrzala u bolnici prosle nedelje
i rekla da joj se javim u petak, a dezurna je za vikend u porodilistu...mozda me ona i porodi:)
i ja sam stekla utisak da je bas jako fina i ljubazna, i sva je nekako blaga...i mila...
dr Tatjana Madic, radi u ambulanti u Visegradskoj

cao cure moje... ja svratila da vidim jel se jexy porodila? ono jos nista,a ???

evo, ja u nedelju postala tetka.... rodila se pahuljica jana... mrvica mala, 2,66kg i 47cm....
snajka se porodila cas posla, moj brat kaze iz treceg vriska ;)
sve prirodno, pravi bolovi su trajali oko sat vremena....
eto, i vama zelim takve porodjaje...
bebica voli da siki, ali voli i da zaspe na istoj... uglavnom, lepo napreduje i sutra ce kuci :heart:

sve vas ljubi vasa suza, koja se sad bas pravi vazna sto je postala tetka!!!
moj stomak raste, ja sve mislim, mozda previse jedem lubenice,ahhahahhaha.....

Pa da,prvo mi je bio termin 14.08.I posto ne moze da mi se racuna po poslednjoj menstruaciji,ostaje samo ono sto izbaci ultrazvuk.
Tako da sam u ponedeljak bila 37+5 i ako se nisam preracunala sad sam 38+1.:zper:
I idem na uz ponovo krajem sledece nedelje,ako se ne porodim do tada.:manikir:
Nego,kako me hoce plasim se da ne prepoznam pocetak porodjaja.:lol:
I sada me boli trticna kost.:whistling:

Prepoznaces :D
tri znaka za odlazak u porodiliste su:
-ispadanje krvavo sluzavog cepa
-pucanje vodenjaka
-kontrakcije

ovo prvo nije alarmantno, ako vidis da ti ispadne nesto ruzno sluzavo, moze poceti porodjaj za dva sata, a moze i za dva dana
o pucanju vodenjaka sam pisala, a kad krenu kontrakcije, cekas da se urede na 10 minuta, pa brojis 20 takvih na deset minuta, pa krenes u porodiliste...
...samo pitaj streberku...:)
mada ti si poseban slucaj, ko ce ga znati ....:D:D
a u stvari, svaka je poseban slucaj, ja piskaram ono sto su nas ucili u skolici

ja sutra idem na ctg, uz, pregled....termin mi je
pa videcemo,
nemam nikakve znake, nista se ne desava, mali nemiran ubi me
al opet tesim se, tako je i moja koleginica otisla na dan termina na kontrolu pa 3 prsta otvorena pa je porodise
videcemo sutra
postajem nestrpljiva...bas...

Hello zene, evo i mene da se napokon javim, bila sam mesec dana u bolnici, javile su mi se neke bezbolne kontrakcije, a dr. posto je u pitanju VTO odmah me smestio u bolnicu i naredio da me ne pustaju dok se ne vrati sa GO. Odlepila sam vise, a sad kad sam dosla kuci skroz sam zbunjena i nekako smusena, izgleda da su mi se malo istanjili zivci u bolnici. Juce sam usla u 36 nedelju, danas idem na CTG. Malo me hvata panika iako cu se poroditi CR-om, posto mi suprug ide na put 3 dana i bicu skroz sama. Sada pravim ratni plan i pakujem torbu pa ako zagusti pravac taxi i bolnica. Mozda se porodim na nervnoj bazi, hahahaha! A taman sam mislila da cu se opustiti bar kad udjem u 36, al oces djavola, izgleda da nema opustanja!
Jexy, samo hrabro! CMOK

Pozdrav svim stomacicima! Nikako da svratim, nadam se da cu narednih dana biti redovnija. Bas vam se svasta desavalo. November sam vec cestitala ranije, ali sam tek sada videla slicicu, preslatki su. Jedva cekam da i ja upoznam svoje malisane, moram da spremim aparat.
Ata, super si prosla, kako glupost moze da es desi u trenutku... A tek to kada naidjes na takvu pomoc, pa bude ti bas muka, kao da si dosla da se prosetas i da vidis sta rade, nisi imala druga posla.

Saljem Jexy dobre vibracije, da sve bude u redu...:D\, a boga mi i ostalima koje se upute u bolnicu ovih dana.

Meni stomak raste, jutros sam obuvala carape posle duzeg vremena i shvatila da to vise nije tako lako...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back