Evo, ja da se javim. Dobro sam, nema velikih posledica od pada. Mislim nema po stomak i bebu, ona pliva i super je.
Išla sam sinoć u neko doba kod dr, nisam više mogla da izdržim bol u desnoj šaki, mali prst i sve oko i iznad njega. Nisu mi snimali, naravno, ali su utvrdili da sam polomila mali prst. Savili mi longetu, pa da dodjem za 5 dana na kontrolu. Zglob na nozi sam samo iskrenula, srećom, samo bi mi falilo da sam i to polomila

Posle toga odemo i na odeljenje ginekologije, eeeeeej, kad me nisu progutali. Kad nisam došla odmah, u 3 popodne, šta sam kog vraga i sad dolazila. Sad moraju da bude doktora, a taman nema ni jedan porodjaj, taman može da odmori

Meni djavo neda mira, rekoh - dobro, da ne budite doktora, neka ga, a ja ću izjutra kod nečelnika, ma i kod direktora celog KB centra, nikakav problem. Samo neka dr spava. E, lepo sam videla transformaciju na licu, od žene se polako pretvarala u veliku belu ajkulu, ali nije smela da napadne. Došao dr, besan kao ris, bunovan od spavanja, ali ljubazan, sladak kao med. Odmah uradio UZ, pregled, ma sve je ok. Kaže da beba nije ni osetila da je mama pala, kaže da beba pliva u vodi i da bi se ona povredila, majka mora da bude u očajnom stanju. To je neko pravilo, mada uvek ima izuzetaka. Tako kaže.
Završio pregled, izdao mi izveštaj, slatko mi rekao laku noć i onda otišao. Misleći da sam ja otišla dole, iako nisam, tako je počeo da se dere na sestru, da je mene bilo sramota! Šta ga ona budi radi takvih gluposti, on je umoran, radio je ceo dan u ordinaciji ( valjda privatnoj, na klinici sigurno nije ako dežura tu noć ), ide on da spava, a ona da ga budi baš, baš kad mora. Ako je porodjaj, da ga ne budi pre nego što treba da šije...

I tako... izašla sam odande smirena što se bebe tiče, ali tako razočarana.... tako izgažena, tako ispljuvana... trebalo je da se izvinim doktoru što mu smetam kao pacijent u njegovo radno vreme, na radnom mestu, za ono za šta je učio i za šta prima platu

I posle me pitaju šta sam zapela za Beograd i taj Mišović, pa i ovde ima doktora, i ovde se žene poradjaju. Jeste, sve jeste, samo dalje od mene. Ovo ovde je nužno, da ne idem na svaki pregled i kontrolu u Bg, ili privatno. Ne mogu finansijski to da ispratim, pa moram ovde. Inače, tu da se poradjam - nema teorije. Ma, nema šanse, ilI Mišović, ili zelena livada!

Ne daju mi uput, ma ne moraju. Ja ću da odem u Mišović, a oni moraju da me prime kad je porodjaj počeo. Pa da vidim posle kako neće da mi daju uput. Ih, sve ću da budem prva bez uputa na porodjaju. Prvi mi je trajao 2 sata, ovaj drugi ima da završim za sat vremena, ma nema šanse da me vrate ili pošalju u drugo porodilište, kad im se tamo pojavim sa kontrakcijama na minut, i otvorena 6 prstiju, kao za prvi porodjaj. ( a na vreme sam krenula od kuće, odmah, čim je zabolelo prvi put i pukao vodenjak ).Sad ima da ide duplo brže.
Ma, samo ne ovde, u ovom prljavom i propalom, i užasnom, gde žene, trudnice i porodilje tretiraju kao stoku za klanje, i gde svaki porodjaj ima komplikacije, svaka beba izlazi sa infekcijom, a skoro svaka porodilja se vraća nakon par dana na reviziju. Fuj! Ovde nikako, zaista bolje i na toj livadi.. a najboje DM