Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..hvala svima na chestitkama i lepim rechima.. :zag:

..imam samo minut, pa cu vam samo pokazati kako je protekao prvi susret :zaljubljena:
prvom sledecom prilikom pricham sve po redu, mada i nemam mnogo toga da kazem.. :lol:

..zelim vam svima porodjaj kao ovaj ili jakshin, svejedno..zasluzile smo.. :heart:

Uploaded with ImageShack.us

Preslatki su! :heart: Ljubim ih obojicu, pilići maleni. :heart:
November, ja se tebi stvarno divim, ali zaista i zaista i zaista :zag:
Čestitam ti još jednom, iako već jesam, ali šta mari, za ovakve delije i 100 puta je malo :D Neka su ti svih četvoro živi, zdravi i srećni! :heart::heart::heart:

Inače, ja sam došla na ovu temu da se žalim
Danas sam, skupa sa malenom koju sam vodila za ruku, pala s vrha stepenica :( Ona trapavo silazi, a ja u klompama, a stepenice klizave i ... smakla joj se nona, pa me je cimnula, a meni noga u najnezgodnijem položaju - kako smo silazile, noga još nije dotakla donji stepenik, a druga noga se jedva drži na gornjem, na prstima. U raskoraku me je izvela iz ravnoteže. Ona bi se održala, držala se za gelender, cimnula je mene i povratila ravnotežu. Ali se meni smakla noga, kako sam trebala da je spustim na stepenik, ja omašim i samo očešem krajičkom pete, praktično promašim stepenik.... i odem naglavačke. u deliču sekunde, kada sam osetila da padam i da cimam i nju i vučem je da padne, setila sam se da sam trebala da je pustim, dete verovatno nebi palo, samo bih ja, ali... sekund je bio i nisam se snašla, a valjda instinktivno sam htela da je zaštitim, pa umesto da je pustim, ja je još jače stegla. :(
Na stomaku sam se sklizala do podnožja stepenica, kao i ona. S tim što sam ja i glavom lupila dole, a ona se dočekala na babinu nogu, meku, pa se nije povredila. Srećom, a očekivala sam i krv i šivenje i svašta nešto.
Ja sam se provozala na stomaku do podnožja, a kako sam pala, tako mi se stepenik zakucao u stomak. Zglob sam malo udarila ili izvrnula, ali baš me briga za to, malo je otekao proći će. Meni je za stomak. Odmah me je zaboleo, to je verovatno i od straha, šoka. Ali i od tog udarca.
Sad me strah.... manje me boli, ne mogu da kažem, ali me boli i dalje. Strah me je sad, da se ne desi nešto. Mislim, da je trebalo da se desi već bi se desilo jel. ali opet.... Išla sam, ovako ćopava, u wc već milion puta, da proverim da nema krvi na gaćicama. Ma odsekla sam se... :(
Eble me i stepenice i klompe... Uuuuh, ono kad hoće, ono ne bira. Sreća pa se malena nije povredila, malo je odrala lakat, ali to je ništa. A mogla je opasno da se povredi...
I tako, valjda neće biti ništa...

..hvala svima na chestitkama i lepim rechima.. :zag:

..imam samo minut, pa cu vam samo pokazati kako je protekao prvi susret :zaljubljena:
prvom sledecom prilikom pricham sve po redu, mada i nemam mnogo toga da kazem.. :lol:

..zelim vam svima porodjaj kao ovaj ili jakshin, svejedno..zasluzile smo.. :heart:

Uploaded with ImageShack.us

јој, медићи мали, преслатки су, обојица, љуби их пуно :*

Inače, ja sam došla na ovu temu da se žalim
Danas sam, skupa sa malenom koju sam vodila za ruku, pala s vrha stepenica :( Ona trapavo silazi, a ja u klompama, a stepenice klizave i ... smakla joj se nona, pa me je cimnula, a meni noga u najnezgodnijem položaju - kako smo silazile, noga još nije dotakla donji stepenik, a druga noga se jedva drži na gornjem, na prstima. U raskoraku me je izvela iz ravnoteže. Ona bi se održala, držala se za gelender, cimnula je mene i povratila ravnotežu. Ali se meni smakla noga, kako sam trebala da je spustim na stepenik, ja omašim i samo očešem krajičkom pete, praktično promašim stepenik.... i odem naglavačke. u deliču sekunde, kada sam osetila da padam i da cimam i nju i vučem je da padne, setila sam se da sam trebala da je pustim, dete verovatno nebi palo, samo bih ja, ali... sekund je bio i nisam se snašla, a valjda instinktivno sam htela da je zaštitim, pa umesto da je pustim, ja je još jače stegla. :(
Na stomaku sam se sklizala do podnožja stepenica, kao i ona. S tim što sam ja i glavom lupila dole, a ona se dočekala na babinu nogu, meku, pa se nije povredila. Srećom, a očekivala sam i krv i šivenje i svašta nešto.
Ja sam se provozala na stomaku do podnožja, a kako sam pala, tako mi se stepenik zakucao u stomak. Zglob sam malo udarila ili izvrnula, ali baš me briga za to, malo je otekao proći će. Meni je za stomak. Odmah me je zaboleo, to je verovatno i od straha, šoka. Ali i od tog udarca.
Sad me strah.... manje me boli, ne mogu da kažem, ali me boli i dalje. Strah me je sad, da se ne desi nešto. Mislim, da je trebalo da se desi već bi se desilo jel. ali opet.... Išla sam, ovako ćopava, u wc već milion puta, da proverim da nema krvi na gaćicama. Ma odsekla sam se... :(
Eble me i stepenice i klompe... Uuuuh, ono kad hoće, ono ne bira. Sreća pa se malena nije povredila, malo je odrala lakat, ali to je ništa. A mogla je opasno da se povredi...
I tako, valjda neće biti ništa...

ајооооој... па што не оде код лекара, да видиш шта је, ја верујем да све јесте у реду, али бих на твом месту ипак отишла код доктора... љубим те, и јави нам како си, тј. како сте и ти и девојка, и беба, наравно :*

Ja moram nesto da pitam, znam da ce delovati neiskusno zato sto i jesam neiskusna u svemu ovome. Danas mi je 14 -ti dan ciklusa i malo sam prokrvarila. Medjutim javili su se jaki bolovi u predelu slezine i otisla sam na urgentni...tamo su ustanovili da imam kamen u bubregu i da bolovi poticu odatle ali da za svaki slucaj posetim i ginekologa. Ginekolog me uputio da radim beta hcg test i rezultat je 1.00. U laboratoriji su mi rekli da je rezultat negativan ako je ispod 1 , a meni je tacno 1. Sta to znaci , da sam trudna? I sa obzirom da krvarim da li to moze znaciti da je nedaj Boze vanmatericna? Ginekolog mi je rekao da u jajovodu nema nista... da se ne vidi plod.. sve ove pretrage sam radila danas. Da li neko moze da mi pomogne molim vas? I da li ako sam trudna mogu da pijem ove lekove koje sarm dobila za kamen u bubregu -Tamsol 0.4 mg i Diklofen cepice za analnu upotreb?. Takodje su mi na urgentnom dali injekcije diklofen 1x, novalgetol 1x i fizikalni rastvor ( infuzija) NaCL0.9% 500 amp Klometol - kako ovo uttice na plod ako sam trudna? PLEASE HELP

cao drage moje....
marina, dobro nam dosla.... super sto si tako brzo trudna, videces kako je sa drugom bebom sve brze, lakse i jednostavnije...
bukvalno rastu i uce sve zajedno.... ;)

ata srce cuvaj se... nadam se da se nije nista desilo, ali mozda ipak bolje da odes na pregled... ne znam, ja bih otisla....

jexy, ajde bre vise :heart: i moja snajka sutra ima termin.... danas me je ofarbala, sad su otisli kuci, ja je zezam,
ajde sad se lepo sredi i naspavaj, pa ujuro da me zovete kad krenete u bolnicu....

november, ti si kraljica, ali stvarno... fotka je divna.... uzivaj sa svojim pilicima :heart:

ja sam u 22-oj nedelji, superiska se osecam, stomak se bas lepo vidi, bas sam lenja, ali okacicu neku fotkicu ovih dana....
uvece pred spavanje popijem casu domaceg vina, tako mi prija.... a i kazu da je dobro za krv.... bebica se mrda... i danas sam kupila nesto stvarcica,
ne mogu da odolim, iako imam brdo od od ove dve smizle... stalno skitamo, juce i danas je lose vreme, kad je lepo idemo na bazene.... i tako....

uzivajte svi i mazite stomake i stomacice..... jojjjjj, mi se slomismo oko imena, ovaj moj bosanac zapeo da mora na slovo s, pa to ti je.... grrrrr

Evo, ja da se javim. Dobro sam, nema velikih posledica od pada. Mislim nema po stomak i bebu, ona pliva i super je.
Išla sam sinoć u neko doba kod dr, nisam više mogla da izdržim bol u desnoj šaki, mali prst i sve oko i iznad njega. Nisu mi snimali, naravno, ali su utvrdili da sam polomila mali prst. Savili mi longetu, pa da dodjem za 5 dana na kontrolu. Zglob na nozi sam samo iskrenula, srećom, samo bi mi falilo da sam i to polomila :roll:
Posle toga odemo i na odeljenje ginekologije, eeeeeej, kad me nisu progutali. Kad nisam došla odmah, u 3 popodne, šta sam kog vraga i sad dolazila. Sad moraju da bude doktora, a taman nema ni jedan porodjaj, taman može da odmori :roll: Meni djavo neda mira, rekoh - dobro, da ne budite doktora, neka ga, a ja ću izjutra kod nečelnika, ma i kod direktora celog KB centra, nikakav problem. Samo neka dr spava. E, lepo sam videla transformaciju na licu, od žene se polako pretvarala u veliku belu ajkulu, ali nije smela da napadne. Došao dr, besan kao ris, bunovan od spavanja, ali ljubazan, sladak kao med. Odmah uradio UZ, pregled, ma sve je ok. Kaže da beba nije ni osetila da je mama pala, kaže da beba pliva u vodi i da bi se ona povredila, majka mora da bude u očajnom stanju. To je neko pravilo, mada uvek ima izuzetaka. Tako kaže.
Završio pregled, izdao mi izveštaj, slatko mi rekao laku noć i onda otišao. Misleći da sam ja otišla dole, iako nisam, tako je počeo da se dere na sestru, da je mene bilo sramota! Šta ga ona budi radi takvih gluposti, on je umoran, radio je ceo dan u ordinaciji ( valjda privatnoj, na klinici sigurno nije ako dežura tu noć ), ide on da spava, a ona da ga budi baš, baš kad mora. Ako je porodjaj, da ga ne budi pre nego što treba da šije... :dash:
I tako... izašla sam odande smirena što se bebe tiče, ali tako razočarana.... tako izgažena, tako ispljuvana... trebalo je da se izvinim doktoru što mu smetam kao pacijent u njegovo radno vreme, na radnom mestu, za ono za šta je učio i za šta prima platu :dash:
I posle me pitaju šta sam zapela za Beograd i taj Mišović, pa i ovde ima doktora, i ovde se žene poradjaju. Jeste, sve jeste, samo dalje od mene. Ovo ovde je nužno, da ne idem na svaki pregled i kontrolu u Bg, ili privatno. Ne mogu finansijski to da ispratim, pa moram ovde. Inače, tu da se poradjam - nema teorije. Ma, nema šanse, ilI Mišović, ili zelena livada! :rtfm:Ne daju mi uput, ma ne moraju. Ja ću da odem u Mišović, a oni moraju da me prime kad je porodjaj počeo. Pa da vidim posle kako neće da mi daju uput. Ih, sve ću da budem prva bez uputa na porodjaju. Prvi mi je trajao 2 sata, ovaj drugi ima da završim za sat vremena, ma nema šanse da me vrate ili pošalju u drugo porodilište, kad im se tamo pojavim sa kontrakcijama na minut, i otvorena 6 prstiju, kao za prvi porodjaj. ( a na vreme sam krenula od kuće, odmah, čim je zabolelo prvi put i pukao vodenjak ).Sad ima da ide duplo brže.
Ma, samo ne ovde, u ovom prljavom i propalom, i užasnom, gde žene, trudnice i porodilje tretiraju kao stoku za klanje, i gde svaki porodjaj ima komplikacije, svaka beba izlazi sa infekcijom, a skoro svaka porodilja se vraća nakon par dana na reviziju. Fuj! Ovde nikako, zaista bolje i na toj livadi.. a najboje DM :ok:

Bila sam juče na kontroli.Jedna beba je teška 670 g gestacija po UZ 23+5 ,druga beba 540 g gestacija po UZ 23+4 ,treća beba 620 g gestacija po UZ 24+1.Poređani su jedan iznad drugog popreko.Svi su dobro.Grlić mi je malo skraćen 27mm.Rekao je da će na sledećoj kontoli da vidi da treba da stavi serklaž.Ugojila sam se od početka 8 kg i rekao mi je da je mnogo da moram da pazim na ishranu,da se ne gojim više nego do sad 3-4 kg mesečno.A ja baš malo jedem pojedem po tri parčreta hleba dnevno za ručak je uvek nešto kuvano,jedem voće i pijem oko 3-4 čaše mleka.Slatko ne jedem nisam jela ni pre trudnoće ne jedem grickalice,prosto ne znam šta bih izbacila.Zato pijem oko 3-4 l vde jedino ako se od nje negojim Razz .Kontrola za mesec dana. Nisam rekla da su oni bili toliko nemirni tokom pregleda UZ da ih je prof jedva izmerio napola pregleda je komentarisao: ‚‚Aman dete smiri se‚‚, na šta sam ja odgovorila ‚‚ Možete misleti kako je meni oni su stalno tako aktivni‚‚. Ljiubi ih majka

Ata drago mi je je da je beba ok,a za dr nemoj da se nerviraš,Tako je meni sestrica rekla kad sam prokrvarila sa 13 nedelja odišli smo u 6h ujutru,pa dok sam prošle urgetni centar da me zavedu kao pacijetna pa me onda poslali u ordinaciju da me dr gde me je dočekala sestra u 6:20h i rekla da dr neće da siđe da čekamo sledeću smenu koja dođe u 7h,onda im je priprećeno načelnikom i dr je odma sišla sva nasmejana.Mrzim nadrdane lekarei umišljene sestre

..jexy, draga, ja bila 6. jula na ctg-u, sve mirno, nigde naznake kontrakcija,
a osmog me je od jutra boluckao stomak, bila sam sigurna da nisu kontrakcije poshto su
trajale svega 5-10 sekundi svaka, na pola sata, pa na 20min, pa na 35min, pa na 15 min.. :think:
..jedino shto mi je bilo sumnjivo je bilo to shto sam zapela kao da mi je oglavu da napunim one
famozne tikvice i paprike, kao da mi zivot zavisi od toga.. :lol:
..kad je jaksha zaspao, a tikvice veselo krchkale :lol: oko dva popodne,
konachno sam se svrtela sa mobilnim u ruci da izmerim ima li tu nekih pravilnosti.. :)
..i kao da su me chekale, zaredjale kontrakcije na 15, pa na 10, pa na 7-8 minuta.. :D
..dodushe opet kratke, desetak sekundi svaka, i ne bash bolne.. :think:
..javila muzu da krene s posla ASAP, javila vama da se neshto zbiva,
javila mami da dodje da chuva jakshu popodne i u 16h krenula u porodilishte.. :aha:
..na izlazu iz stana me je sastavila jedna bash ozbiljna, onako da mi rech zastane u grlu,
tada sam bila sigurna da ipak idem da se porodim.. :ceka:
..do DM desetak minuta, na prijemu kontrakcije na 4-5 minuta, otvorena osam :eek: prstiju,
sala, sto, nishta priprema, samo karlichne mere, josh pola sata ctg-a, kontrakcije 25-30 na skali do 100 :roll:
..djekic kaze "ovde cemo bez" i ode negde,
pitam babicu gde su bebina ledja, ona kaze "tu su gore, bez brige" :klap:
pitam mogu li da legnem na stranu, ona kaze "naravno" :worth"..

(dr na prijemu nece da mi uradi UZ, kaze "sve vi hocete svashta, a to koshta :roll: "
kao i "a shto vi morate da znate gde su, vazno je da ja znam :roll: "
i na kraju mi besno kaze " i sad ja nemam ni jedan krevet slobodan :evil: "
a ja samo trepcem i ne verujem :confused: :think: ..)

..kontrakcije sasvim polako sve jache, ali ni najjacha ne prelazi 50..
..na prvi napon zovem babicu, ona doktora mobilnim,
okrecem se na ledja i iz dva napona se radja Aleksej.. :heart:
..djekic je stigao na drugi.. :lol:
..porodilja iz boksa prekoputa gleda i smeje se (pod epiduralom, dodushe :lol:)
kaze mi sutra u sobi da nikad nije videla lepshi porodjaj.. :aha:
..babice mi kazu "kao iz knjige" .. :aha:
..nema indukcije, nema shavova, nema revizije,
jedino "oshtecenje" :lol: je rupa od (nepotrebne ali rutinske) kanile na ruci.. :D

..zelim vam, od srca, svima ovakve porodjaje.. :heart: :aha:
..verujte u sebe i samo bez straha.. :bye:

Evo, ja da se javim. Dobro sam, nema velikih posledica od pada. Mislim nema po stomak i bebu, ona pliva i super je.
Išla sam sinoć u neko doba kod dr, nisam više mogla da izdržim bol u desnoj šaki, mali prst i sve oko i iznad njega. Nisu mi snimali, naravno, ali su utvrdili da sam polomila mali prst. Savili mi longetu, pa da dodjem za 5 dana na kontrolu. Zglob na nozi sam samo iskrenula, srećom, samo bi mi falilo da sam i to polomila :roll:
Posle toga odemo i na odeljenje ginekologije, eeeeeej, kad me nisu progutali. Kad nisam došla odmah, u 3 popodne, šta sam kog vraga i sad dolazila. Sad moraju da bude doktora, a taman nema ni jedan porodjaj, taman može da odmori :roll: Meni djavo neda mira, rekoh - dobro, da ne budite doktora, neka ga, a ja ću izjutra kod nečelnika, ma i kod direktora celog KB centra, nikakav problem. Samo neka dr spava. E, lepo sam videla transformaciju na licu, od žene se polako pretvarala u veliku belu ajkulu, ali nije smela da napadne. Došao dr, besan kao ris, bunovan od spavanja, ali ljubazan, sladak kao med. Odmah uradio UZ, pregled, ma sve je ok. Kaže da beba nije ni osetila da je mama pala, kaže da beba pliva u vodi i da bi se ona povredila, majka mora da bude u očajnom stanju. To je neko pravilo, mada uvek ima izuzetaka. Tako kaže.
Završio pregled, izdao mi izveštaj, slatko mi rekao laku noć i onda otišao. Misleći da sam ja otišla dole, iako nisam, tako je počeo da se dere na sestru, da je mene bilo sramota! Šta ga ona budi radi takvih gluposti, on je umoran, radio je ceo dan u ordinaciji ( valjda privatnoj, na klinici sigurno nije ako dežura tu noć ), ide on da spava, a ona da ga budi baš, baš kad mora. Ako je porodjaj, da ga ne budi pre nego što treba da šije... :dash:
I tako... izašla sam odande smirena što se bebe tiče, ali tako razočarana.... tako izgažena, tako ispljuvana... trebalo je da se izvinim doktoru što mu smetam kao pacijent u njegovo radno vreme, na radnom mestu, za ono za šta je učio i za šta prima platu :dash:
I posle me pitaju šta sam zapela za Beograd i taj Mišović, pa i ovde ima doktora, i ovde se žene poradjaju. Jeste, sve jeste, samo dalje od mene. Ovo ovde je nužno, da ne idem na svaki pregled i kontrolu u Bg, ili privatno. Ne mogu finansijski to da ispratim, pa moram ovde. Inače, tu da se poradjam - nema teorije. Ma, nema šanse, ilI Mišović, ili zelena livada! :rtfm:Ne daju mi uput, ma ne moraju. Ja ću da odem u Mišović, a oni moraju da me prime kad je porodjaj počeo. Pa da vidim posle kako neće da mi daju uput. Ih, sve ću da budem prva bez uputa na porodjaju. Prvi mi je trajao 2 sata, ovaj drugi ima da završim za sat vremena, ma nema šanse da me vrate ili pošalju u drugo porodilište, kad im se tamo pojavim sa kontrakcijama na minut, i otvorena 6 prstiju, kao za prvi porodjaj. ( a na vreme sam krenula od kuće, odmah, čim je zabolelo prvi put i pukao vodenjak ).Sad ima da ide duplo brže.
Ma, samo ne ovde, u ovom prljavom i propalom, i užasnom, gde žene, trudnice i porodilje tretiraju kao stoku za klanje, i gde svaki porodjaj ima komplikacije, svaka beba izlazi sa infekcijom, a skoro svaka porodilja se vraća nakon par dana na reviziju. Fuj! Ovde nikako, zaista bolje i na toj livadi.. a najboje DM :ok:

u kom to gradu?
ne daj da te razbesne
ja jesam medicinska sestra ali neki stvarno nisu za ovaj poziv

E, November, ovo je stvarno za poželeti. :ok:
Svaka čast, kao da si kod frizera otišla :D

Nego, kako dr ipak nadje taj krevet, kad "nije imao ni jedan slobodan"? :think: MIslim, nije valjda "iselio" neku porodilju? :lol::lol::lol: Ma, imaju, kako da nemaju, uvek imaju slobodan krevet. ;)
A, vidiš, i tamo ih ima izdr.kanih... sreća pa manje. Jel još uvek onako dobra higijena, i da li su onako fini kad si na odeljenju posle... i sve što je i ranije bilo?

u kom to gradu?
ne daj da te razbesne
ja jesam medicinska sestra ali neki stvarno nisu za ovaj poziv

U Smederevu.
Prvo ideš u hitnu, pa te šalju u urgentni, da tamo dobiješ uput, pa onda na ginekologiju. E, i svi su ti lekari tamo ludi, samo je ona pametna, pa zna da nije trebalo da dodjem. Istini za volju, ja sam i išla radi ruke, stomak mi se odavno bio smirio, ali računam kada sam već tu, hajde da vidim i bebu, da budem sigurna. I eto, tako sam prošla. Na dr nemam zamerke, zaista. On jeste bio nadrk, ali njegova stvar, prema meni je bio ok, ljubazan i fin i najbitnije je da me je lepo i detealjno pregledao. A njegov odnos prema sestrama nije moja stvar.

November,decaci su preslatki.

Ata,super sto je sve u redu.
A sada da stanem malo u odbranu svoje struke.Naravno,ima raznih primeraka sestara.Ali najcesce one prenose ono sto im lekar kaze,kao to npr sa budjenjem.Ili u dz kad kaze danas primamo deset pacijenata i to je to(znam iz iskustva,kaze mi dr uzmi deset knjizica i to je to,ja tako uradim a pacijenti da me lincuju).Pacijenti obicno skacu na sestre jer do doktora i ne dodju.A i ne smeju doktoru ni da kazu nista.Nisu ni svesni koliko im sestre znace...

само да ти кажем за дм: кад сам ја отишла у вишеградску јер је пукао водењак, за време прегледа долази сестра и каже доктору да је неки хитан случај испред, он оде и врати се за 15 секунди бесан као рис: испостави се да у дм нису хтели да приме жену иако је била њихов пацијент, јер забога немају дежурну службу, а овај доктор ПОУЗДАНО ЗНА да имају, али их мрзи да раде!
ја ти искрено желим да успеш да се породиш где желиш, само ти кажем да се припремиш на св могуће ситуације, па ако прође без проблема, боље за тебе...
иначе, драго ми је да је бебац добро, то је најважније :*

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back