Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam se oba puta lako i brzo porodila. Prvi put sam od kuće krenula u porodilište oko pola sedam, sestra na prijemnom me pitala jel nisam imala bliže porodilište nego na Zvezdari kada je pročitala na uputu odakle dolazim, :D a u 10:50h sam se porodila. Drugi put sam do ponoći igrala sa svekrvom domine, i pojela pola tepsije koha, do 02h peglala, pa opet na Zvezdaru. Porodila se u 6:20h.

Ali, moram da priznam, ova novembar me nadmašila. :klap:

Jeste, jeste, u pola tri pravila rucak, u 10 do 6 se porodila. :lol:
Inace, ne javlja ona nego cera njena. :bye:

CESTITAM!!! :vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet: Nek je sa srecom rodjenje bebca! Draga November, zelim ti da uzivas u novom clanu porodice.

NIsam ulazila na forum mesec dana, od bebe nemam vremena ni da jedem! Nisam imala predstavu da mala beba oduzima toliko puno vremena, pogotovu sto je moj sincic lud za sikom i samo bi sisao i zvackao istu! Pokusavala sam da ga odviknem, ali jock! Nece da cuje za lazu! Pa, sta cu, resila sam da mu udovoljavam do puna dva meseca, a posle okrecemo drugi list :D
Inace, bas sam ovih dana razmisljala da li se November porodila, i rekoh da udjem na brzaka i proverim.
Nadam se da ste vi ostale cure ok, da vam trudnoce proticu dobro. Da vam postavljam pitanjca necu, jer ko zna kada cu opet ukrasti malo vremena za net.

Ljubim vas sve puno i zelim vam sto laksi porodjaj! Kisss

Drage moje, evo i mene
prvo November, zeno, cestitke od :heart:
drage nove trudnice, cestitke i dobro nam dosle:)

a Jexy vam je danas izasla iz bolnice
otisla sam u petak na rutinski ctg pregled, pa im se nesto nije svideo
ajd idi malo jedi, popij nesto slatko pa se vrati
ja odradim tako, vratim se, oni opet ctg i opet im se ne svidi, kao nema beba dovoljno kiseonika (to mi pise u otpusnoj da su me zbog toga primili)
ajmo pregled, kaze dr, koja je btw bas bila fina (dr Maric, cini mi se) "ja bih vas zadrzala malo na posmatranju, nisam zadovoljna ovim ctg nalazom, cisto predostroznosti radi" da nevolja bude veca, ja se nasekiram zbog toga (a i bilo je vruce u petak) i meni skoci pritisak 150/90:roll:
sledi, aj na odeljenje, ALI
ja sam mislila sad ce mene da prime na odeljenje, pa cu tu da leskarim a ono JOK
pravo u porodiliste!!!
pa babicka priprema, merenje, sve sto ide, i smestise me u box nakacise ctg i tako vam je Jexy lezala dobra cetiri sata, uz infuziju
onda dodje dr, pregled, (pregledalo me jos troje njih, ko god je prosao zavukao je prstice+ono dvoje studenata u ambulanti) -a niste jos vi za porodjaj, ctg dobar pritisak visok, aj na odeljenje
mislim se nesto -nisam ni bila za porodjaj, dosla sam na kontrolu samo, al ajd
i tako, lezala sam na odeljenju visoko rizicnih trudnoca
merili mi pritisak, radili ctg sto puta dnevno,
jutros vizita, pregledi, pustise me kao-nema razloga da lezite ovde, sve ok
jedino je bebac malo veci 3750gr ima sad, al kao nista strasno
"dodjite kad pocnu bolovi, da Vas porodimo za dva sata"-rece dr Dukanac
ja bolove jos nemam, skroz sam zatvorena, ali i sinoc i jutros na ctgu su bile vidljive kontrakcije koje ja jos uvek ne osecam
sto znaci jos malo
i tako
uplasila sam se u prvi mah stravicno,a posle kad sam razmislila bilo mi ok sto su u neku ruku bas odgovorni -aj da vas malo posmatramo, ipak ste vi u terminu
i svakakve nekakve analize su mi radili i sve je ok
e da, porodiliste izgleda extra, mislim ti boxovi i to (u Visegradskoj sam bila)
stvarno je sredjeno, cisto, osoblje ljubazno
ako nista drugo, sad znam sta me ceka kad stvarno odem da se porodim
u petak imam opet ctg i da se javim dr Vrzic na kontrolni pregled
mozda se i porodim do tada, a mozda me i opet zadrze da leskarim malo:D

jexy: drago mije da sve proslo ok. Dobroje da si se malo "upoznala" sa porodilistem i sa osobljem. Kada ti je po njihovom termin?
Znaci mozda vec ove nedelje upoznas svoju bebu. Zelim ti porodjaj kakav je imala november :cmok2:

termin mi je 22.07
ja jos uvek ne osecam nista, samo mi se stomak poceo spustati polako
nekako mi se cini da cu do kraja ove nedelje da obavim i to :D

Drage moje, evo i mene
prvo November, zeno, cestitke od :heart:
drage nove trudnice, cestitke i dobro nam dosle:)

a Jexy vam je danas izasla iz bolnice
otisla sam u petak na rutinski ctg pregled, pa im se nesto nije svideo
ajd idi malo jedi, popij nesto slatko pa se vrati
ja odradim tako, vratim se, oni opet ctg i opet im se ne svidi, kao nema beba dovoljno kiseonika (to mi pise u otpusnoj da su me zbog toga primili)
ajmo pregled, kaze dr, koja je btw bas bila fina (dr Maric, cini mi se) "ja bih vas zadrzala malo na posmatranju, nisam zadovoljna ovim ctg nalazom, cisto predostroznosti radi" da nevolja bude veca, ja se nasekiram zbog toga (a i bilo je vruce u petak) i meni skoci pritisak 150/90:roll:
sledi, aj na odeljenje, ALI
ja sam mislila sad ce mene da prime na odeljenje, pa cu tu da leskarim a ono JOK
pravo u porodiliste!!!
pa babicka priprema, merenje, sve sto ide, i smestise me u box nakacise ctg i tako vam je Jexy lezala dobra cetiri sata, uz infuziju
onda dodje dr, pregled, (pregledalo me jos troje njih, ko god je prosao zavukao je prstice+ono dvoje studenata u ambulanti) -a niste jos vi za porodjaj, ctg dobar pritisak visok, aj na odeljenje
mislim se nesto -nisam ni bila za porodjaj, dosla sam na kontrolu samo, al ajd
i tako, lezala sam na odeljenju visoko rizicnih trudnoca
merili mi pritisak, radili ctg sto puta dnevno,
jutros vizita, pregledi, pustise me kao-nema razloga da lezite ovde, sve ok
jedino je bebac malo veci 3750gr ima sad, al kao nista strasno
"dodjite kad pocnu bolovi, da Vas porodimo za dva sata"-rece dr Dukanac
ja bolove jos nemam, skroz sam zatvorena, ali i sinoc i jutros na ctgu su bile vidljive kontrakcije koje ja jos uvek ne osecam
sto znaci jos malo
i tako
uplasila sam se u prvi mah stravicno,a posle kad sam razmislila bilo mi ok sto su u neku ruku bas odgovorni -aj da vas malo posmatramo, ipak ste vi u terminu
i svakakve nekakve analize su mi radili i sve je ok
e da, porodiliste izgleda extra, mislim ti boxovi i to (u Visegradskoj sam bila)
stvarno je sredjeno, cisto, osoblje ljubazno
ako nista drugo, sad znam sta me ceka kad stvarno odem da se porodim
u petak imam opet ctg i da se javim dr Vrzic na kontrolni pregled
mozda se i porodim do tada, a mozda me i opet zadrze da leskarim malo:D

ја баш хтедох да ти пошаљем порукицу да видим како си...
драго ми је да је све ок и желим ти да бебац што пре изађе, и да порођај буде лак...
љубимо те:*

E pa zene, celo jutro imam blage bolove u donjem stomaku
onako kao kad dobijem, al nisu grcevi, nego onako kao treci cetvrti dan mece,
kad je u stomaku onaj osecaj kao da stoji kamen...
..kaze moje snajce, to cu sad tako da osecam par dana, priprema se organizam...
"razglavljuje se" rece ona:D
..jos malo nadam se...
jedva cekam....

..jos malo nadam se...
jedva cekam....
браво! љубимо те!!!

..jos malo nadam se...
jedva cekam....

sad će to još malo...pa ćeš ugledat svog malog anđela:cmok2:

Marina dobrodošla:zag:
koliko ti prva bebica ima? ja sve mislim da si ti bila ovdje u skorije vrijeme:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back