Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jexy, cestitam, neka vam je ziv i zdrav:D

ja juce bila u DM, ultrazvuk. 36+6, beba 3.400, zakazali mi sledeci pregled 11.8, nedelju dana pred termin-ako se do tada ne porodim. nisu mi zakazali ctg. ja sam mislila da cu bar na jedan ctg pre porodjaja:think:
u ponedeljak idem na konsultacije za epidural, u DM to rade svakog radnog dana u 12.30. doneses poslednju krvnu sliku i to je to. obavi se razgovor sa anesteziologom, kao neko malo predavanje i upisu te tamo i valjda vise nista ne treba

Ja juce bila u DM, ultrazvuk. 36+6, beba 3.400, zakazali mi sledeci pregled 11.8, nedelju dana pred termin-ako se do tada ne porodim. nisu mi zakazali ctg. ja sam mislila da cu bar na jedan ctg pre porodjaja:think:

:klap:

u ponedeljak idem na konsultacije za epidural, u DM to rade svakog radnog dana u 12.30. doneses poslednju krvnu sliku i to je to. obavi se razgovor sa anesteziologom, kao neko malo predavanje i upisu te tamo i valjda vise nista ne treba

:dash: Mi novosadjanke mozemo samo da sanjamo o epiduralu :besna:

Jexy, neka ti je ziv i zdrav mali bata, da poraste veliki forumas!:vatromet:

Ija, isto sam konstatovala pre neki dan, bas izgledam kao da imam lubenicu u stomaku. Sad krece taj period kada stomak postaje veeelikiii...

Ja samo ne mogu zamisliti kakva cu biti za TRI meseca, kada vec sad imam stomak kao da sam krenula na porodjaj (btw ugojila sam se za prvih sest meseci 3kg, sta bi bilo da nisam pazila). Ali neka, samo da bude sve ok :cmok2:

cestitam jexy, neka je tvoj mangup ziv i zdrav.... uzivaj u njemu :heart:
:vatromet: :orkestar:

ja sam u petak bila na kontroli, radila i ontaj test za secer....
sad sam 24 nedelja... beba je 26cm duga, 600g teska... bas se lepo vidi, malo se ceskala, pa sakrila lice,
pa mi je pokazala da je devojcica i onda prekrstila nogice da mi pokaze da je damica :heart:
a ja, kao sto rekoste, imam lubenicu u stomaku, i osecam se kao mecka!!! 64,4kg kad se nisam srusila od te cifre!!!
ali dobro, bicu ja opet zgodna, hahahhah.....
kupila sam puuuuno stvari za bebu i sva sam kao da mi se prvi put sve ovo desava, a ne treci....
moja deca i mm su zaludjeni mojim stomakom i obozavaju da mi zadisu majicu i pricaju sa bebom.... :)

sve vas pozdravljam i ljubim.... a ko se sledeci poradja???

Ija, pa ti si jedna bas vitka trudnica! Blago tebi! Ja sam se ugojila nekih sedam kilograma, za neki dan ulazim u sedmi. Ti si odlicna, bas ti zavidim...:worth:

Bas i nisam vitka :rumenko: Imala sam nekih problema sa hormonima, pa sam se ugojila, pa sam dobila terapiju pa sam se jos vise ugojila. Sve u svemu zapocela sma trudnocu sa +30 od idealne :sad2: Zato moram extra paziti sta jedem.

Kada nadjem neku garderobu od pre pet godina dodje mi da zaplacem :dash: Ali ***, to je sto je. S.amo da trudnoca prodje kako treba, pa ce se i hormoni nadam se primiriti. Sve u svemu cuvam one najlepse stvari od pre pet godina i 30 kila, mozda jednom opet stanem u njih :per:

majo, ja znam da sam sigurno, a kod tebe se nista ne zna:lol:
svaki put kad odes kod dr, termin se pomeri, pazi da ne budes georgina:lol:
ja sam se ugojila 13kg, 37+2 nedelja, trenutno imam 74kg. osecam se kao nasukani kit i jedava cekam da spaslnu ovi otoci, jer svoja stopala ne prepoznajem u poslednja 3 dana. to me bas cudi, jer nije toplo, ne radim, odmaram, a noge i ruke samo oticu:confused:

:heart:BRAVO JEXY:heart:
Neka vam je ziv i zdrav i vi zajedno sa njim, a slicicu naravno ocekujemo cim se oporavis! Kak se zove bucko?
Ja danas usla u 37, ugojila se 6,5 kg, nemam otoke, al se mnogo brzo zamaram. Ctg svaki drugi dan. Beba je pre 10 dana bil 2750g. U sredu idem kod mog dr. radi dogovora u vezi CR!
Sve vas :zag:

Koliko ja znam zvanicno nista ne mozes da se dogovoris u vezi toga. Ako se dogovoris "ispod tezge" moze lako da ti se dogodi da anesteziolog ima CR pa da ipak ne dobijes epidural iako si podmazala :(

Ako neko ima drugacije informacije bila bih veoma zahvalna da me uputi :think:

na zhalost , ovo je zhiva istina ... anesteziologu oko 100-150 evrica u dzhep, i padne dogovor , a ako tebi krene porodjaj u neko nedokazano vreme ( recimo u zoru posle njegovog dezhurstva ili je odputovao ili jednostavno ima hitan sluchaj) onda mozhesh da se oprostish od epidurala i od para :dash: ... a najgore je to shto nam u shkolici josh i utuvljuju u glavu da je epidural bezveze i da ne treba ni misliti o njemu , jer ce Bozhe moj, posle njega sve ono shto nas nije bolelo na porodjaju, boleti ... :roll: ... a moja sestra se porodila sa epiduralom u Americi, tamo je to normalno, ako neko ne zheli, onda ga gledaju kao da je NLO, i shta da kazhem ... nije joj nishta :rtfm:

na zhalost , ovo je zhiva istina ... anesteziologu oko 100-150 evrica u dzhep, i padne dogovor , a ako tebi krene porodjaj u neko nedokazano vreme ( recimo u zoru posle njegovog dezhurstva ili je odputovao ili jednostavno ima hitan sluchaj) onda mozhesh da se oprostish od epidurala i od para :dash: ... a najgore je to shto nam u shkolici josh i utuvljuju u glavu da je epidural bezveze i da ne treba ni misliti o njemu , jer ce Bozhe moj, posle njega sve ono shto nas nije bolelo na porodjaju, boleti ... :roll: ... a moja sestra se porodila sa epiduralom u Americi, tamo je to normalno, ako neko ne zheli, onda ga gledaju kao da je NLO, i shta da kazhem ... nije joj nishta :rtfm:

I ja se uvek pitam sta dobijam za uplacene pare za zdravstveno osiguranje, kada ga ne mogu izkoristiti kada mi zatreba :dash:. Idem privatno kod ginekologa jer se kod moje drzavne zakazuje najranije za mesec dana i kada imam zakazano redovno cekam jos 2-3 sata da stignem na red, idem kod privatnog zubara od kako mi je zubarka u dz rekla "anestezija? za sta? i treba da te boli kada nemas para da odes kod privatnog :eek:", idem kod privatnog endokrinologa jer ona u dz i pored zakazanog termina uzela slobodan dan a sestra je rekla "pa ti dodji ponovo u ponedeljak, mozda dr bude tu" tako da sam potrosila slobodan dan da bi me ona ispalila. Jedino idem kod opsteg lekara u dz jer je zaista divna i normalna.

I onda kazu da puno trazim ako pitam za epidural, anesteziju kod zubara ili TORCH ("jedan pobacaj nije indicija za besplatan TORCH, dodjite posle treceg :sad2:"). Muka mi je od svih ovih stvari i njihove ne-organizacije. A narocito sto niko ne odgovara za nerad. Kako citam u BG je sasvim normalno da platis epidural legalno i da ga dobijes, pa ljudi valjda placamo isto zdravstveno osiguranje, pa bi bio red da mozemo dobiti istu uslugu. Ako odem u BG onda mi naplate porodjaj jer kao izvoljevam.

Da ne spominjem zemlje u okruzenju i stanje u njihovom zdravstvu i uslove u njihovim bolnicama. Kada bih mogla otisla bih i porodila se na nekom normalnijem mestu, ali bi onda ovi nasi pravili peripetije oko krstenice i raznih papira :dash:.

Ovo mi je bas bolna tacka :(

Poslednja izmena:
Evo i mene posle dugo,dugo vremena,citam vas po nekad ali moram da priznam da vrlo slabo koristim kompijuter..Pre svega....JEXI CESTITAM ;NEKA JE MALISA ZIV I ZDRAV...Mi jos cekamo ,2.avgusta je termin ,a malena jos nece .....Ikice videla sam da si lezala dugo u bolnici i drago mi je da se sve dobro zavrsilo...Pozdrav i za sve nove trudnice i za sve nove mame...

ja se svaki put iznerviram i bukvalno besnim i placem kad citam koliko u srbiji imate problema u zdravstvenim ustanovama,
a narocito sa tim terminima, analizama i placanjima svega toga....

a o epiduralu, vec sam pisala, ali nije na odmet, uvek nam dolaze nove trudnice....
ja ga preporucujem svima!!! prvu bebu sam rodila uz epidural, nije tacno da se ´´konjska´´ igla bode u kicmu...
mislim, bode se sasvim obicna, osetila sam kao i svaki ubod od injekcije ili vadjenja krvi.... nema nikakvog oduzimanja nogu, nesvesti ili ne znam cega vec...
potpuno sam svesna svega, sve dozivljavam, napone, kontrakceje, samo eto sto nema bola... bukvalno nista ne boli!!!!!!
i nisam nikakvih posledica imala nakon toga... sasvim sam normalno ustala nakon poroda....
i ovde je besplatan, (nemacka) i ni sa kim se nista unapred nisam dogovarala....

htela sam i drugu bebu tako da rodim, ali nismo imali vremena, dobro da se nisam porodila u kolima, hahhahah....

YEXY, CESTITAM OD SVEG SRCA!!!!
:vatromet::orkestar::vatromet::vatromet::vatromet:

Nek je bebac ziv i zdrav 100 godina bar a i vi roditelji da uzivate u njemu!

*Ja jednom u 20 dana svratim da vidim sta im anovo kod vas, ne mogu od ovog mog cvarka nista da stignem. Danas je napunio 8 nedelja, a pre neki dan je dobio temperaturicu i mi zapalimo u bolnicu koja je specijailzovana za decu, pretpostavljam da je to nesto kao kod nas Klinika za majku i dete. Jao, tamo se okupi cela svita oko nas, pa sve moguce analize... Mene uhvatila panika. Zadrzase nas u bolnici 3 dana i cetvrti nas pustise napolje a analize ne pokazase nista, nema nikakve infekcje, bakterija, upale, nista... Kazu najverovatnije je ili stomacni virus ili nazeb. Bebac dva dana imao temperaturu i cestu stolicu i gasove, pa i dijareju. Mi 6 dana pre toga primili BCG vakcinu, ja pretpostavljam da je to bila reakcija na nju, ali oni kazu da ako ima reakcije ona se javlja u nekih 48h od primanja vakcine; Nemam pojma. Vazno je da je bebac dobro i da smo kuci, samo mi zao sto ga jadnog izbockase, ali dobro, bar znamo da je sve ok. A, da i pluca su mu snimali :sad2:
Inace, malac ni gram nije izgubio, fino napreduje i super je raspolozen, vec uveliko guce i smeje se :heart::heart::heart: Samo sto ne mogu da mrdnem od njega, trazi paznju i drustvo kada je budan, a preko dana kratko spavucka, koliko ga stavim da spava vec je budan. Jedino na stomacicu spava super, ali tako smem da ga stavim da spava samo kada sedim uz njega... Sva sreca noc prespava celu, kada je gladan, a to je na svaka 3-4h pocne da se vrti po krevecu i da kenka, ja ga samo uzmem, podojim i vratim u krevetic. On jeki bez da se budi i nastavi sa lalanjem sve do 7-8h ujutru.
Da ne davim dalje, samo hocu da vam kazem da je beba velika obaveza ali i beskrajno uzivanje i najveca sreca na svetu!

Drzim palceve svima vama koje uskoro treba da se porodite, verujem da ce porodjaji proteci odlicno! Samo bez panike i straha! I ja toplo preporucujem epidural, ako ste u mogucnosti. ja sam ovde u fr platila 150€, ali zato sto sam se poradjala na privatnoj klinici, inace je i ovde u drzavnim ustanovama besplatan. Veliki poljubac za sve vas od Lazara i njegove mame! :heart::heart::heart:

ja se svaki put iznerviram i bukvalno besnim i placem kad citam koliko u srbiji imate problema u zdravstvenim ustanovama,
a narocito sa tim terminima, analizama i placanjima svega toga....

a o epiduralu, vec sam pisala, ali nije na odmet, uvek nam dolaze nove trudnice....
ja ga preporucujem svima!!! prvu bebu sam rodila uz epidural, nije tacno da se ´´konjska´´ igla bode u kicmu...
mislim, bode se sasvim obicna, osetila sam kao i svaki ubod od injekcije ili vadjenja krvi.... nema nikakvog oduzimanja nogu, nesvesti ili ne znam cega vec...
potpuno sam svesna svega, sve dozivljavam, napone, kontrakceje, samo eto sto nema bola... bukvalno nista ne boli!!!!!!
i nisam nikakvih posledica imala nakon toga... sasvim sam normalno ustala nakon poroda....
i ovde je besplatan, (nemacka) i ni sa kim se nista unapred nisam dogovarala....

htela sam i drugu bebu tako da rodim, ali nismo imali vremena, dobro da se nisam porodila u kolima, hahhahah....

nisam se jos porodila, pa ne mogu da sumiram sve utiske, ali do sada porodilise Dragisa MIsovic lici na norlano porodiliste. sve je lepo, cisto, kulturiska, ljubazno. Danas sam bila na predavanju i prijavi za epidural koji je besplatan. Anesteziolog nam je objasnila sve u vezi sa epiduralom, sta kako gde, kontraindikacije ako ih ima, ceo proces, sve lepo do svake sitnice. posle je odgovarala na pitanja i davala nam prijave za saglasnot o koriscenju epidurala na porodjaju.. taj papir potpises i cuvas do porodjaja i nosis ga sa sobom u porodiliste, nikakva administrativna procedura vise nije potrebna, niti se sta placa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back