Wenerica
Poznat
- Poruka
- 7.400
dobrodošlica malom gospodinu
...i sve najbolje mami i tati...
neka je sa srećom

...i sve najbolje mami i tati...neka je sa srećom

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...i sve najbolje mami i tati...

Drage dame, Jexy je se porodila i rodila malog debeljka 4,250gr 53 dugačak!![]()

Ja juce bila u DM, ultrazvuk. 36+6, beba 3.400, zakazali mi sledeci pregled 11.8, nedelju dana pred termin-ako se do tada ne porodim. nisu mi zakazali ctg. ja sam mislila da cu bar na jedan ctg pre porodjaja![]()

u ponedeljak idem na konsultacije za epidural, u DM to rade svakog radnog dana u 12.30. doneses poslednju krvnu sliku i to je to. obavi se razgovor sa anesteziologom, kao neko malo predavanje i upisu te tamo i valjda vise nista ne treba
Mi novosadjanke mozemo samo da sanjamo o epiduralu 

Jexy, neka ti je ziv i zdrav mali bata, da poraste veliki forumas!
Ija, isto sam konstatovala pre neki dan, bas izgledam kao da imam lubenicu u stomaku. Sad krece taj period kada stomak postaje veeelikiii...

Evo i mene sa pregleda.
Sad sam 38.nedelja,a termin 16.08.
Grlic u redu,posteljica drugi stepen,dovoljno vode,3300g.
U cetvrtak idem ponovo na pregled.

Ija, pa ti si jedna bas vitka trudnica! Blago tebi! Ja sam se ugojila nekih sedam kilograma, za neki dan ulazim u sedmi. Ti si odlicna, bas ti zavidim...![]()
Imala sam nekih problema sa hormonima, pa sam se ugojila, pa sam dobila terapiju pa sam se jos vise ugojila. Sve u svemu zapocela sma trudnocu sa +30 od idealne
Zato moram extra paziti sta jedem.
Ali ***, to je sto je. S.amo da trudnoca prodje kako treba, pa ce se i hormoni nadam se primiriti. Sve u svemu cuvam one najlepse stvari od pre pet godina i 30 kila, mozda jednom opet stanem u njih 

BRAVO JEXY

zasto?
Mi novosadjanke mozemo samo da sanjamo o epiduralu
![]()
zasto?

Koliko ja znam zvanicno nista ne mozes da se dogovoris u vezi toga. Ako se dogovoris "ispod tezge" moze lako da ti se dogodi da anesteziolog ima CR pa da ipak ne dobijes epidural iako si podmazala
Ako neko ima drugacije informacije bila bih veoma zahvalna da me uputi![]()
... a najgore je to shto nam u shkolici josh i utuvljuju u glavu da je epidural bezveze i da ne treba ni misliti o njemu , jer ce Bozhe moj, posle njega sve ono shto nas nije bolelo na porodjaju, boleti ... 
na zhalost , ovo je zhiva istina ... anesteziologu oko 100-150 evrica u dzhep, i padne dogovor , a ako tebi krene porodjaj u neko nedokazano vreme ( recimo u zoru posle njegovog dezhurstva ili je odputovao ili jednostavno ima hitan sluchaj) onda mozhesh da se oprostish od epidurala i od para... a najgore je to shto nam u shkolici josh i utuvljuju u glavu da je epidural bezveze i da ne treba ni misliti o njemu , jer ce Bozhe moj, posle njega sve ono shto nas nije bolelo na porodjaju, boleti ...
... a moja sestra se porodila sa epiduralom u Americi, tamo je to normalno, ako neko ne zheli, onda ga gledaju kao da je NLO, i shta da kazhem ... nije joj nishta
![]()
. Idem privatno kod ginekologa jer se kod moje drzavne zakazuje najranije za mesec dana i kada imam zakazano redovno cekam jos 2-3 sata da stignem na red, idem kod privatnog zubara od kako mi je zubarka u dz rekla "anestezija? za sta? i treba da te boli kada nemas para da odes kod privatnog
", idem kod privatnog endokrinologa jer ona u dz i pored zakazanog termina uzela slobodan dan a sestra je rekla "pa ti dodji ponovo u ponedeljak, mozda dr bude tu" tako da sam potrosila slobodan dan da bi me ona ispalila. Jedino idem kod opsteg lekara u dz jer je zaista divna i normalna.
"). Muka mi je od svih ovih stvari i njihove ne-organizacije. A narocito sto niko ne odgovara za nerad. Kako citam u BG je sasvim normalno da platis epidural legalno i da ga dobijes, pa ljudi valjda placamo isto zdravstveno osiguranje, pa bi bio red da mozemo dobiti istu uslugu. Ako odem u BG onda mi naplate porodjaj jer kao izvoljevam.
.

Samo sto ne mogu da mrdnem od njega, trazi paznju i drustvo kada je budan, a preko dana kratko spavucka, koliko ga stavim da spava vec je budan. Jedino na stomacicu spava super, ali tako smem da ga stavim da spava samo kada sedim uz njega... Sva sreca noc prespava celu, kada je gladan, a to je na svaka 3-4h pocne da se vrti po krevecu i da kenka, ja ga samo uzmem, podojim i vratim u krevetic. On jeki bez da se budi i nastavi sa lalanjem sve do 7-8h ujutru. 

ja se svaki put iznerviram i bukvalno besnim i placem kad citam koliko u srbiji imate problema u zdravstvenim ustanovama,
a narocito sa tim terminima, analizama i placanjima svega toga....
a o epiduralu, vec sam pisala, ali nije na odmet, uvek nam dolaze nove trudnice....
ja ga preporucujem svima!!! prvu bebu sam rodila uz epidural, nije tacno da se ´´konjska´´ igla bode u kicmu...
mislim, bode se sasvim obicna, osetila sam kao i svaki ubod od injekcije ili vadjenja krvi.... nema nikakvog oduzimanja nogu, nesvesti ili ne znam cega vec...
potpuno sam svesna svega, sve dozivljavam, napone, kontrakceje, samo eto sto nema bola... bukvalno nista ne boli!!!!!!
i nisam nikakvih posledica imala nakon toga... sasvim sam normalno ustala nakon poroda....
i ovde je besplatan, (nemacka) i ni sa kim se nista unapred nisam dogovarala....
htela sam i drugu bebu tako da rodim, ali nismo imali vremena, dobro da se nisam porodila u kolima, hahhahah....