Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A juce je u cekaonici bolnicke ambulante bilo i zanimljivosti. Sestre bile nesto dobro raspolozene i sa svima se zezale. Jedna od njih donela mm ciniju punu nekih federa i metalnih delova "ej, raspala nam se ova heftalica, ajd je spoji, nesto ne radi" A heftalicu ne mozes da prepoznas jer je sve raskupusano...sva sreca pa on voli izazove, uspeo je posle nekog vremena. Onda dodje neka ciganka i sa sinom od par godina i pocne nesto da se objasnjava sa sestrom koja je telefonirala, niko je nije razumeo, sestra je zamoli da saceka, posalje je da sedne. Kad je otisla do nje, ova opet pominje nesto sin, intervencija, niko je ne razume. Pita sestra jel obrezivanje hocete, da lekar odsece kozicu oko pise detetu ? Kaze ciganka, ma ne, ono znate kao k*rac j*ebote da mu se sredi...
Naravno, poslala je na decije odelenje, ali bila je bas smesna situacija.

Kaja sve cestitke na bebinim prvim pokretima, i ja sam prvog puta bas bila uzbudjena..
E Marge ti si znaci udarila u sestu brzinu, svaka cast, ti si zena zmaj...

Ko da ne znas kako je kad ti je vec dosta i hoces sto pre to da resis... jedna juce (isto bila na skidanju serklaza) kaze da je poslednjih nedelju dana sa muzem lila betonske kocke, sipala na vibro sto beton...eto, nisam najgora, ja sam bar sacekala da ga skinem :D
Samo gledam da izbegnem da to bude 7. ili 12 jer mi je muz tada na poslovnom putu pa bi morao da se teleportuje kako zna i ume :mrgreen:

Evo da vam se javim napokon pošto ništa ne stižem. U četvrtak sam bila kod dr uradila mi je kolposkopiju, papu i briseve i rekla da mi je grlić u redu i sve ostalo što se vidi na pregledu. Nakon toga mi je uradila uz i rekla da je plod u materici i da je u redu ali pošto je trudnoća stara 6 nedelja još je rano da čuje srčane otkucaje pa ćemo ga raditi za nedelju dve. Danas mi je dala sve upute za biohemiju. Sad strahujem dali će biti u redu srčani otkucaji i rezultati biohemije i pape. Pozdrav za sve trudnice:heart:

Pozdrav svima, zovem se Marija,novi sam clan i kao i vecina zena koja kopka po interentu ne bi li nasla objasnjenje na interetu kao "prvu pomoc" dok ne ode do strucnjaka, posetila sam ovaj forum, i jako mi se dopalo to koliko podrske, saosecanja i pozitivne energije ima ovde. Ja jos uvek ne znam da li pripadam ovoj temi ili cu na to morati da sacekam jos neko vreme. Naime, zadnjih par meseci mm i ja pokusavamo da napravimo bebu, i na danasnji dan moja menstruacija kasni vec 10 dana. Uradila sam 2 testa (jedan 4. a drugi 9.dan kasnjenja) i oba su negativna. Pre 3 noci mi se pojavio sekret slican belancetu sa sukrvicom i nestao narednog jutra, a ja jedino sto osecam jeste neko blago grcenje 3,4 puta na dan. Bila sam kod ginekologa pre 2 dana,rekla mi je da sacekamo da prodje 14 dana kasnjenja, i onda opet da joj se javim. Kako bih jako zelela da sam trudna, negde se zaista nadam da su testovi omanuli, pa me interesuje da li se to nekoj od vas drage moje desilo. PS. ako ovo procita i neka od clanica koja zivi u Bukurestu, jako bih volela da mi se javi, s obzirom da sam od pre nekih 6 meseci stanovnik ovog grada. Hvala vam.

eh margi draga, mala mora napolje pa kad god ;) :) i kako god, of kors ;)
a mi smo dobro, hvala na pitanju! starija cerka mi pravi problem, mala je ko melem. mozda i nije al pored ovde deluje :D danas sam vodila malenu na kotrolu, porasla je vec 2,5cm i dobila 750gr (za 3 nedelje) ja sam prezadovoljna! vidim da cu imati kosarkaski tim u kuci al ja cu im biti kapiten jer nijesam ni ja mala.. stvarno je za sada super (pupupi, da ne ureknem) samo jos da se starija malo navikne. nama je sada jezivo vreme, pretoplo je, vlaga pa onda i ne mozemo bas da se setamo al sta je tu je. inace samo dojim, kad god ona hoce. vodila sam je u medjuvremenu na ultrazvuk kukova jer joj je kliktao levi kukic al kazu da je sve ok. inace je sva mrsavica moja, sva je uzana i sitna iako uopste nije mala. ajde pa da cujemo dalje vesti, cmok do tada! :heart:

Pozdrav svima, zovem se Marija,novi sam clan i kao i vecina zena koja kopka po interentu ne bi li nasla objasnjenje na interetu kao "prvu pomoc" dok ne ode do strucnjaka, posetila sam ovaj forum, i jako mi se dopalo to koliko podrske, saosecanja i pozitivne energije ima ovde. Ja jos uvek ne znam da li pripadam ovoj temi ili cu na to morati da sacekam jos neko vreme. Naime, zadnjih par meseci mm i ja pokusavamo da napravimo bebu, i na danasnji dan moja menstruacija kasni vec 10 dana. Uradila sam 2 testa (jedan 4. a drugi 9.dan kasnjenja) i oba su negativna. Pre 3 noci mi se pojavio sekret slican belancetu sa sukrvicom i nestao narednog jutra, a ja jedino sto osecam jeste neko blago grcenje 3,4 puta na dan. Bila sam kod ginekologa pre 2 dana,rekla mi je da sacekamo da prodje 14 dana kasnjenja, i onda opet da joj se javim. Kako bih jako zelela da sam trudna, negde se zaista nadam da su testovi omanuli, pa me interesuje da li se to nekoj od vas drage moje desilo. PS. ako ovo procita i neka od clanica koja zivi u Bukurestu, jako bih volela da mi se javi, s obzirom da sam od pre nekih 6 meseci stanovnik ovog grada. Hvala vam.

Nadajmo se da si isuvise rano uradila testove.

Drzimo palceve. Javi sta si saznala. :cmok:

Evo da vam se javim napokon pošto ništa ne stižem. U četvrtak sam bila kod dr uradila mi je kolposkopiju, papu i briseve i rekla da mi je grlić u redu i sve ostalo što se vidi na pregledu. Nakon toga mi je uradila uz i rekla da je plod u materici i da je u redu ali pošto je trudnoća stara 6 nedelja još je rano da čuje srčane otkucaje pa ćemo ga raditi za nedelju dve. Danas mi je dala sve upute za biohemiju. Sad strahujem dali će biti u redu srčani otkucaji i rezultati biohemije i pape. Pozdrav za sve trudnice:heart:

Ne smes stalno da stahujes, to nije dobro ni za tebe, ni za bebu.
Plasila si se pregleda bez razloga, sad se plasis ovih rezultata, sutra ces da se plasis double testa, pa svakog UZ, pa CTG-a...znas koliko puta ces ici na preglede u trudnoci!?
Ne treba na taj nacin da posmatras stvari, gledaj pozitivno, optimisticki!
Sve ce biti OK, imaces lep i lak porodjaj i rodices zdravu i lepu bebu! :)

:bye: ma tu sam jos uvek...:sad2:, znacete vi odmah kada se nesto desi, juce bile kontrakcije na 10 minuta celo popodne, al, nekako slabe, mogla sam sasvim normalno da pricam, perem sudove... Koliko se ja secam, to bi trebalo da bude mnogo jace. Btw, jos danas i sutra cu piti lekove mada mi je naredila dr do petka. Prestala bih ja i ranije al mm veceras putuje a vraca se tek sutra uvece pa ne bi bez njega.
I nesto sam se posvadjala sa svekrvom pa mi mozda i od nervoze krenule te kontrakcije :think:

Marge, dzirni u private, bar mislim da sam ti nesto poslala!!! :roll:

Stiglo je, ne brini.
A sto se sexa tice...ako se ti dobro osecas, sto da ne. Posle seklaza ne moze, u stvari moze ali nije preporucljivo. Pitaj dr na sledecem pregledu, mada, kazu oni ako misle da je rizicno.
Ma, bice to sve u redu, znas da ne odlucujemo mi , nase je samo da se prilagodimo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back