Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam posle porodjaja jaaaako dugo pila tothemu ... nemoj odustajati, mnogo je dobar preparat, treba oko nedelju dana da se organizam navikne ... i ja sam mislila da cu da presvisnem od muke , i onda sam provalila da tothemu uspem u neki crveni sok ( najbolje od vishnje) i odmah posle kad popijesh, pojedi neshto slano , par zalogaja samo , nemoj se zaletati ... pa malo kasnije doruchkuj ... nadam se da ce ti pomoci kao i meni z:kiss:

Nadam se da ću se navići, evo danas mi već nije bilo muka. Vidjeću, popiću ovih 20 ampula pa ako ne bude bolje tražiću da mi prepiše neku zamjenu. Prvi put sam popila samu ampulu i tada sam i povraćala, od tada razmutim sa šumećim vitaminom c pa mi bude samo muka sat-dva :zroll: Možda bi mi bilo lakše da nisam na poslu pa da malo legnem nego i ovako nemam mjesta u želucu još kada to popijem, užas.

Ja još nisam počela da pripremam stvari za porodilište, za sada imam neki spisak koji treba doraditi mada sam kupila jedan duks i donji dio trenerke i moram da uzmem pamučnih običnih majica jer mi je sve nešto ofucano a to ću najviše nositi po kući. Moram i patike da kupim jer neću imati u čemu otići u bolnicu. Za sada se krpim jednim trudničkim farmerkama ali ni one neće još dugo. Dok sve saberem šta mi treba biće to još dobra 2-3 šopinga. Ne oslanjam se ni na koga a i više volim sve sama da pripremim z:)

..chichak, kako ti je okrenuta beba..?
..ne secam se pritiska na kosti u tom predelu, bar ja, ne znam da li ata ili ija chitaju pa da ti kazu da li je njih
bolelo tako dok je beban bio okrenut naopako..

Na poslednjem UZ, koliko sam ja skontala, bio je namešten glava dole, nogice gore, ali sad mislim da se okrenuo, jer s desne strane osećam nešto krupno i veliko, a sa leve nešto maleno(kao peta ili nogica)...

On je okrenut tj. gleda u moja leđa. Jel to dobar položaj? Jel se u tom položaju rađaju, da gledaju našu guzu? z:)

Na poslednjem UZ, koliko sam ja skontala, bio je namešten glava dole, nogice gore, ali sad mislim da se okrenuo, jer s desne strane osećam nešto krupno i veliko, a sa leve nešto maleno(kao peta ili nogica)...

On je okrenut tj. gleda u moja leđa. Jel to dobar položaj? Jel se u tom položaju rađaju, da gledaju našu guzu? z:)

..to je dobar polozaj.. :) ..a ne verujem da se okrenuo sad, retko se bebe okrenu karlichno u osmom-devetom mesecu ako su vec bile naglavachke, nema mesta..
..verovatno je to krupno i veliko i glatko - ledja, a nogice su savijene na levo..
..

..to je dobar polozaj.. :) ..a ne verujem da se okrenuo sad, retko se bebe okrenu karlichno u osmom-devetom mesecu ako su vec bile naglavachke, nema mesta..
..verovatno je to krupno i veliko i glatko - ledja, a nogice su savijene na levo..
..

Sad sam gledala slike po netu, pa naiđoh na ovu, jest da je 38.nedelja a ja sam 36.nedelja, ali mislim da je to to... z:)

Nadam se da ću se navići, evo danas mi već nije bilo muka. Vidjeću, popiću ovih 20 ampula pa ako ne bude bolje tražiću da mi prepiše neku zamjenu. Prvi put sam popila samu ampulu i tada sam i povraćala, od tada razmutim sa šumećim vitaminom c pa mi bude samo muka sat-dva :zroll: Možda bi mi bilo lakše da nisam na poslu pa da malo legnem nego i ovako nemam mjesta u želucu još kada to popijem, užas.

Ne ne ne neeee ... nemoj sa puno technosti ... malo soka ( najbolje od vishnje) mozhda oko deci, u to tothema i to saspesh odjednom ... popij C vitamin kasnije , i onda ce ti pomoci resorbciju gvozhdja, ovako samo radish protiv svog zheludca ... veruj mi na rech, ja stvarno ne podnosim ni jedan preparat gvozhdja, a pila sam tothemu 3 meseca posle porodjaja ... ovo je najbolja varijanta :zag:

Devojke, ja bih da se porodim, odužilo mi se ovo sve... z:lol:
Ostale mi još pelene i par stvarčica da operem i ispeglam i šta ću posle?!z:) smoriću se...

Ajde beboooo napolje... :zblesav:

P.S. Svi oko mene, mama, sveki itd mi predlažu da idem na carski... a ja nemam pojma... volela bih prirodni, a bojim se da mi lekari neće ni pogledati veličinu bebe i moje dimenzije pa da će ga namučiti ako bude krupan... e baš sam dokona kad se time opeterećujem... ali nikako da odlučim definitivno prirodni ili carski... šta vi mislite? imam fore do 2.marta, tad mi je pregled i moram reći lekaru ako želim CR...

Ako ovaj mali ne dođe uskoro, ima tek da se tripujem... biću dokona... z:mrgreen::zstidljivko:

Ostale mi još pelene i par stvarčica da operem i ispeglam i šta ću posle?!z:) smoriću se...

P.S. Svi oko mene, mama, sveki itd mi predlažu da idem na carski... a ja nemam pojma... volela bih prirodni, a bojim se da mi lekari neće ni pogledati veličinu bebe i moje dimenzije pa da će ga namučiti ako bude krupan... e baš sam dokona kad se time opeterećujem... ali nikako da odlučim definitivno prirodni ili carski... šta vi mislite? imam fore do 2.marta, tad mi je pregled i moram reći lekaru ako želim CR...

Ako ovaj mali ne dođe uskoro, ima tek da se tripujem... biću dokona... z:mrgreen::zstidljivko:

..ne znam zasto bi isla na carski, beba sigurno nije toliko krupna da se ne bi mogla poroditi normalno, zasto bi sekla sebe ako nema potrebe za tim,
a ako bas i bude, uradice ga oni nece te ni pitati, ustvari hoce i to ce onda biti ono za sta i jeste carski, ako se mora....
..najbolji i najzdraviji porodjaj od koga ces se najbolje i najbrze oporaviti je prirodan, ako se plasis bola, uzmi epidural, i stvar resena, a ako ne ja licno
ne vidim ni jedan razlog za to...kreces se bas dosta, nisi se ugojila preko mere, i sigurna sam da ces se poroditi ocas posla, nemoj sebe opterecivati
bez potrebe, nista gore nego kad sama sebi stvoris strahove...
..porodjaj je priordna stvar, u toku devetog meseca ce se organizam pripremiti za to, ne brini, nemoj se seci bez preke potrebe....

...moram ovo da ti kazem bas zbog tih mera...
...imala sam jako male mere, ne secam se sad koliko je to bilo, davno je i bilo doduse:lol:, na taj prvi porodaj sam otisla sa nepunih 55kg, svi
su se cudili koliko sam mrsava, mada sam se u toku trudnoce ugojila 10kg...i bili su ubedjeni da nema sanse da se porodim, tako "nejaka",
plust uska....a ja sam se porodila za nepunih 15 minuta, karlicno, bez carskog...dva napona i sve je bilo gotovo....znaci nista ne brini,
mlada si, nisi se "pregojila", opet kazem kreces se puno...opusti se i bice sve ok, videces:D

drugog marta mu kazes da si se odlucila za prirodni jer je tako bolje i za tebe i za bebicu
a vec ako oni odluce kad dodje dan D da ipak mora carski, na carski ces i ici
i sto kaze afro, tako bi i trebalo da se rade carski rezovi, kada prirodni porodjaj nije moguc iz ovih il onih razloga
izrazito sam protiv tih ugovaranja CR

čičak, glas za prirodnjaka!
otkud znaš karlične mere? to što ti je uska guza ništa ne znači ništa!
inače kad te prime u porodilište jedna od prvih mera koje uzimaju su karlične. i ima tri mere, koje ti ne možeš znati unapred, jer se i karlica širi, otvara, kičma se pomeri malo unazad pre porođaja...jedino ako su ti već merili sa onim horor instrumentom :)))
i nije toliko bitna kilaža bebe, nego obim glave i ramena.
kako nama kažu u školici, posle CR ti si ipak prvenstveno "bolesnik" a ne majka, ležiš na intenzivnoj, imaš ranu, dobijaš razne lekove, pa problemi sa dojenjem....ako ne mora, nema medicinskih indikacija, ja mislim da je bez veze naručivati carski.

ako nešto ne bude štimalo svakako ćeš ići na hitan carski, ne brini. a tvoj dr neće dopustiti da se beba muči, sigurno.

Znam kako ti je, i na kraju ćeš ipak ti odlučiti, bez obzira na sve! ja se isto tako premišljam oko mesta porođaja.... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back