Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znaci dve godine :think:
jel se to odnosi na period od CR do pocetka trudnoce ili od seckanja do seckanja?
a ja planirala da krenem sa intezivnim radovima kad grane sunce
sto ce onda biti nekih godinu i po izmedju dva CR ...
..ili mozda ipak sacekam jesen, pa da opet bude letnja beba...taman dve godine al od sec do sec
Dve godine izmedju CR i sledece trudnoce, tako su meni rekli.
E, sad imas gomilu primera da su manji razmaci i sve OK, pa kako hoces, najbolje je da pitas svog lekara. :)

Ovaj dr sto me operisao mi je rekao "najmanje godinu dana" a moja dr kaze dve
a valjda se ta pauza pravi da te ne bi boleo stomak, tj.rana sa rastom nove trudnoce...pih...
...u fazonu, ako mozes da trpis da te boli, onda moze i ranije..sa mnom u VRTu je lezala cura iz Ivanjice, cekala CR, 17 meseci proslo od prethodnog...

...a majku mu...

Sad cemo opet sve u paketu!
Ja cekam jesen, kao da ispostujem 2 godine od carskog do sledece trudnoce, pa ne bih da povracam i znojim se na plus 40, taman tamo negde kraj avgusta, septembar.
Sve smo lepo isplanirali, samo da ubodemo! :lol:
Tsuy, ako ne bude sad, zajedno cemo opet! :)

Jeee! Dogovoreno! :zurka:

I ja sam tako razmisljala "ko me je terao da budem trudna po ovoj vrucini"? Ali kada sam pre dva dana otisla u kupovinu samo sam pomislila "dobro je sto sam se porodila, kako bih po ovoj poledici isla u skolicu, na preglede, na porodjaj"?

Poslednja izmena:
Kad rece pucanje po savovima...imam drugaricu treba da se porodi ovih dana
imala je operaciju nekog manjeg tumora na materici pre pet godina, i posle toga joj popucali savovi kad je vezbala u teretani
(sto meni zvuci neverovatno)
ona lepo skupila dokumentaciju otisla u Front i oni joj rekli "ma kakva carski, mozete vi prirodno"
ona se uplasila najstrasnije a plasi se i novog pucanja te sad juri vezu i sigurno ce dati pare da je neko porodi na CR...a samo sto se nije porodila

stigao dušek za kolevku! konačnooooo!!!!!!!!!!!!! jedva čekam da postavimo kolevku na mesto!

:heart:

Kada sa samo setim. Mi smo montirali krevetac jos u septembru (ne pitajte, neki moj trip da cu se ranije poroditi :cepanje:), pa sam uvek pred spavanje gledala u njega i zamisljala kako ce tu da spava nas mali smotuljak. Kada smo stigli kuci bas mi je bilo cudno da je zamotuljak mnogo veci nego sto sam zamisljala :zstidljivko:.

mi smo doneli krevetac pre nego sto smo se uselili
pa kad smo se uselili,mesec dana pred porodjaj,isto sam tako lezala i gledala krevetac i bilo mi je potpuno neverovatno da je taj krevetac tu i da cu imati bebu...nekako mi je sve to bilo jako cudno
cak i kada sam je prvi put videla,nisam nekako poverovala...sve dok je 8 sati kasnije nisu doneli i ostavili me samu sa njom

Meni je doktorica rekla da pijem do 12-te nedelje i poslije mi nije ništa uvodila , baš sam je pitala za neke vitamine kaže nema potrebe nego kada nalazi pokažu da će mi tada uvesti. Doduše meni su svi nalazi bili odlični sve do poslednje kontrole gdje mi je hemoglobin sa 124 pa na 105 pa mi je rekla da pijem tothemu do kraja trudnoće. Ako mi i dalje bude muka kao ova 4 dama ne znam šta ću, moram tražiti neku zamjenu. U subotu sam popila prije jela i poslije povraćala a kasnije 2 sata poslije jela i opet mi muka bar još 2 sata z:cry:

Meni je doktorica rekla da pijem do 12-te nedelje i poslije mi nije ništa uvodila , baš sam je pitala za neke vitamine kaže nema potrebe nego kada nalazi pokažu da će mi tada uvesti. Doduše meni su svi nalazi bili odlični sve do poslednje kontrole gdje mi je hemoglobin sa 124 pa na 105 pa mi je rekla da pijem tothemu do kraja trudnoće. Ako mi i dalje bude muka kao ova 4 dama ne znam šta ću, moram tražiti neku zamjenu. U subotu sam popila prije jela i poslije povraćala a kasnije 2 sata poslije jela i opet mi muka bar još 2 sata z:cry:

ja sam posle porodjaja jaaaako dugo pila tothemu ... nemoj odustajati, mnogo je dobar preparat, treba oko nedelju dana da se organizam navikne ... i ja sam mislila da cu da presvisnem od muke , i onda sam provalila da tothemu uspem u neki crveni sok ( najbolje od vishnje) i odmah posle kad popijesh, pojedi neshto slano , par zalogaja samo , nemoj se zaletati ... pa malo kasnije doruchkuj ... nadam se da ce ti pomoci kao i meni z:kiss:

Ne znam za folnu, ne sećam se, možda do kraja 4 meseca...z:)
Probaj tothemu sa sokom od pomorandže, tako će ti biti i lakše i bolje će se gvožđe vezati... ja je pijem celu trudnoću, i nikad mi nije smetala, čak je pijem sa vodom i obično uveče... z;)

Kad ste počele da perete i peglate pelene i švedske? Koliko ranije?

Meni sve nešto rano rano, a onda me ko malopre sastave neki bolovi pa se mislim Kako ću u porodilište bez oprane i ispeglane pelene...:zstidljivko:

Ako ti je dosadno(imas pundravce od nervoze) ti ih lepo operi i osusi, popakuj u orman , a neko ce ih vec opeglati dok si ti u porodilisti sto rece afrodita..
Ja se secam da sam prala i peglala ali koliko pre porodjaja z:D zaboravih!

Kada sam usla u 8.mesec pocela sam spremati stvari. Namestili krevetac, oprala, osusila i opeglala stvari koje sam kupila, spakovala torbu ze porodiliste. Jos me suprug zezao da ce se plazma koju sam spakovala pokvariti dok krenemo u porodiliste :zcepanje:. Neka, bolje ovako, mirno sam usla u 9. mesec jer je sve bilo spremno, popakovano, sklonjeno i poredjano po velicini. Ja da to nisam uradila (mogla sam i kasnije ali dobro) ne znam kako bih se snasla kada smo dosli kuci. Ja inace od malih nogu ne volim da mi neko drugi sredjuje stvari, onda ne znam ni gde mi je sta, ni kojim redosledom je poredjano. Znam, preterujem ali je meni ovako mnogo lakse.

Kada sam usla u 8.mesec pocela sam spremati stvari. Namestili krevetac, oprala, osusila i opeglala stvari koje sam kupila, spakovala torbu ze porodiliste. Jos me suprug zezao da ce se plazma koju sam spakovala pokvariti dok krenemo u porodiliste :zcepanje:. Neka, bolje ovako, mirno sam usla u 9. mesec jer je sve bilo spremno, popakovano, sklonjeno i poredjano po velicini. Ja da to nisam uradila (mogla sam i kasnije ali dobro) ne znam kako bih se snasla kada smo dosli kuci. Ja inace od malih nogu ne volim da mi neko drugi sredjuje stvari, onda ne znam ni gde mi je sta, ni kojim redosledom je poredjano. Znam, preterujem ali je meni ovako mnogo lakse.

Hmmm .... jesmo mi neki rod ? z;) ... ja tako sve isto,jedino mi je kuma peglala tetra pelene, svih 45 komada, ali sama se prijavila z:lol: ... najbolje ovako, nece nishta biti stvarima, ne treba panichiti oko poslednjeg minuta, pa pobogu nece se benkice uprashnjaviti u fijoci .... z:p

Izgleda smo slicne... :)

I ja volim sve pripremljeno, pogotovo sto sam kuci i imam vremena, danas sam cak razmisljala sta obuci u porodiliste i kad budem izlazila(drugarica me pitala pre neki dan, pa mi palo na pamet)...
Nego, muci me malo disanje, nemam vazduha, a nocu me boli v.breg, ne spavam nikako, pa preko dana malo malo moram leci, i mm mi stalno govori da legnem a mene to lezanje tako unervozi, necu da lezim! :(

Izgleda smo slicne... :)

I ja volim sve pripremljeno, pogotovo sto sam kuci i imam vremena, danas sam cak razmisljala sta obuci u porodiliste i kad budem izlazila(drugarica me pitala pre neki dan, pa mi palo na pamet)...
Nego, muci me malo disanje, nemam vazduha, a nocu me boli v.breg, ne spavam nikako, pa preko dana malo malo moram leci, i mm mi stalno govori da legnem a mene to lezanje tako unervozi, necu da lezim! :(

Lezi, Chichak LEZIIIIII !!!! :hej:

Posle 2 nedelje spavanja po 15min na preskok plakacesh za onim danima kad si mogla da lezhish i spavash, a nisi. :zper:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back