Cranberry, čestitam

Neka je bebica živa i zdrava, na radost mami i tati! Brz oporavak želim, od srca!
E, ja dodjoh od dr-a. Uput za Mišović nisam dobila. Dao mi je ime neke dr kojoj eventualno mogu da se javim ( neću reći ime, naravno, ali nisam čula baš pohvalne stvari o njoj ), pa da me primi eto kao hitan slučaj, blablabla. Navodno je to jedini način da se porodim tamo. Izveštaj prof.univerziteta, specijaliste kardiologije koja je preporučila porodjaj u Mišoviću - eto, po njemu, nije dovoljno za uput. Sve je meni jasno... baš sve. Ali od mene ni dinar neće da dobije, ma nema šanse, a jasno mi je da baš to traži. Možda sam preoštra, možda nebi trebalo ovako da pričam, ali eb ga, nisam ni slepa ni luda. Ma, neću bre, i smederevsko porodilište je porodilište, i tu se deca radjaju. Pa, neka ide kako ide.
Dao mi je upute za sve one analize koje treba da uradim. Nije me pitao ni kako sam. Tek kada sam rekla da imam vrlo bolne kontrakcije, tek tada je preko volje rekao - pa hajde da vas pregledam, da vidim grlić. Otvorena prst i po.
Curka plodova voda, ali to je, kaže, normalno, da ne brinem.
UZ neće da mi radi, kaže radili smo početkom decembra, šta ima sad da radimo????? Horor, majke mi. Pitala sam ga da mi bar opipa stomak, i to je preko volje uradio, onako sve me gledajući ispod oka, u fazonu - mnogo ti tražiš. Jeste, beba gleda napred, ne u kičmu, nije dobro postavljena za porodjaj. Pitam ga u vezi toga, a on će, mrtav-ladan - ma šta sad, ti moraš da se porodiš, pa moraš, da li će da traje duže ili kraće, na kraju nosiš bebu kući. Horor na kvadrat...
I tako... osećam se kao krava koja treba da se oteli.. pa šta sad, tele je izvesno...
Baš sam razočarana, da li puno tražim, bre??? Imam pravo na 4 UZ-a za 9 meseci, uradio mi je dva, i smatra da ne treba da radi ovaj pred porodjaj. Ctg mi nije uradio, a žalim se na kontrakcije, i vidi da sam otvorena, nego u četvrtak da dodjem, a "ako se pre toga porodiš, neka ti je sa srećom"
I neću više ništa da pišem, kazaću nešto nepromišljeno... mnogo se loše osećam, mnogo.. baš kao krava... samo tele da dočekam...