Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro...
Ovde lije kisa, vreme je katastrofa...Ali juce sam se nasetala...
Bonzi,
Kako si? Ti u setnjicu, bas lepo...
Da li ce nam stici neke vesti od Carobne danas?:) Kako ti je grlo,prehlada? Meni poceo da ciri nos bas...Dobro se osecam, samo sto nos curi non stop:(

Moj dan je bio grozan,moj jako dobar drug i detinjstva,koji ima samo 20 godina,jutros se obesio,niko ne zna zasto.Jako sam tuzna,ceo dan placem,na sahranu ne smem da idem,jer bi to bio strasan stres za mene.Grozno se osecam,ceo dan mi je muka,glava me boli,a sada me malo i stomak boli.Idem da legnem,valjda cu moci da zaspim

Joj zao mi je... nadam se da si danas malo bolje, ne smes se sad nikako stresirati molim te... :sad2:

Dobro jutro...
Ovde lije kisa, vreme je katastrofa...Ali juce sam se nasetala...
Bonzi,
Kako si? Ti u setnjicu, bas lepo...
Da li ce nam stici neke vesti od Carobne danas?:) Kako ti je grlo,prehlada? Meni poceo da ciri nos bas...Dobro se osecam, samo sto nos curi non stop:(

Evo nas...
Bili malo do bebece radnje,kupili odelce za izlazak iz bolnice,i dve kapice,i trazili korpicu za komodu al ceka se mesec dana da stigne,bas sam se smorila...
Bili smo i kod doce,imam bronhitis,i to u dobrom stadijumu,dao mi lekove,i rekao dobro sto sam sad dosla jer na porodjaju mogu inficirati bebu :sad2: sta li ce da me snadje :(
Sve zene tamo u ordinaciji su se smejale,moj stomak je otisao skroz u levu stranu,desnaa strana stomaka nema nista,poginule su od smeha,jedna kaze da njoj je tako isto mali radio,da je ona pokusavala da rukama da ga pomeri,da promeni poziciju,kaze da je kasnije mali imo problema sa nogicama,morao je na masazu,zato pazite sta radite...
Imam cesce kontrakcije,ali jos nisu redovne...jedva cekam da se porodim,da upoznam mog Enza i brate nemogu vise,postajem bas umorna...

Evo nas...
Bili malo do bebece radnje,kupili odelce za izlazak iz bolnice,i dve kapice,i trazili korpicu za komodu al ceka se mesec dana da stigne,bas sam se smorila...
Bili smo i kod doce,imam bronhitis,i to u dobrom stadijumu,dao mi lekove,i rekao dobro sto sam sad dosla jer na porodjaju mogu inficirati bebu :sad2: sta li ce da me snadje :(
Sve zene tamo u ordinaciji su se smejale,moj stomak je otisao skroz u levu stranu,desnaa strana stomaka nema nista,poginule su od smeha,jedna kaze da njoj je tako isto mali radio,da je ona pokusavala da rukama da ga pomeri,da promeni poziciju,kaze da je kasnije mali imo problema sa nogicama,morao je na masazu,zato pazite sta radite...Imam cesce kontrakcije,ali jos nisu redovne...jedva cekam da se porodim,da upoznam mog Enza i brate nemogu vise,postajem bas umorna...

Bonzi kako to mislis da pazimo sta radimo,jel da ne pomeramo bebu na to mislis?:eek:
Jedva cekam da nam se carobna javi....
Angi kako si ti?

Bonzi kako to mislis da pazimo sta radimo,jel da ne pomeramo bebu na to mislis?:eek:
Jedva cekam da nam se carobna javi....
Angi kako si ti?

Ma normalno je da mazite stomacic,ali ne jako da pritiskate,vec nezno,jer bebac je sad veci i osetljiv,sve oseca,mozemo da ga povredimomalo jacim dodirom ili nedaj boze udarcem...Znaci kad se bebac trci,ne pokusavati da ga pomerate na drugu stranu,on se sam namesta i on bira u kojoj poziciji ce biti...
Kako si nam ti?
Tamo kod doce mi neke zene predvidele porodjaj za pun mesec,kazu da je 11marta a to isto je rekao i frizer kad sam bila pre nedelju dana,izgleda je njima bitan pun mesec i tad se nesto desava,svasta,videcemo koliko je to tacno :think:

Ma normalno je da mazite stomacic,ali ne jako da pritiskate,vec nezno,jer bebac je sad veci i osetljiv,sve oseca,mozemo da ga povredimomalo jacim dodirom ili nedaj boze udarcem...Znaci kad se bebac trci,ne pokusavati da ga pomerate na drugu stranu,on se sam namesta i on bira u kojoj poziciji ce biti...
Kako si nam ti?
Tamo kod doce mi neke zene predvidele porodjaj za pun mesec,kazu da je 11marta a to isto je rekao i frizer kad sam bila pre nedelju dana,izgleda je njima bitan pun mesec i tad se nesto desava,svasta,videcemo koliko je to tacno :think:

..oboje moje dece rodilo se kada je bio pun mesec,
jedno 12, a drugo 8 dana pre termina... :confused:
..ko ce ga znati ima li tu nechega.. :heart:

..inache, ja sam oduvek spavala kao TOP,
u trudnoci takodje,
ujutru kad ustanem , poshto sam spavala i na stomaku, do zadnjeg dana,
stomak mi je imao najchudnije oblike...ulevo, udesno ...:rumenko:
..prvih 20 minuta posle budjenja, lupkala sam blago i mazila stomak rukom,
sa sve cerkom u drugoj trudnoci :heart: ,
uz tepanje i nezne rechi ne bi li se "centrirao"... :rumenko: :lol:
..pitala sam se kako cu se buditi kad beba zaplache, kad se porodim... :confused:
..a onda sam uhvatila sebe kako mogu da podnesem izveshtaj o tempu disanja
u svakom od onih tri sata koliko je spavala u cugu prvih nedelja.. :heart: :D

a jel sme na stomaku? ja sam se tako uzelela spavanja na stomaku :besna:...
ponekad sebe uhvatim kako se malo nagnem unapred dok spavam na boku, nije bas na stomaku vise je onako na pola puta i taaaako prija. ali sve nesto mislim da bebi ne prija, pa se vratim skroz na bok :roll:.

Doktori obicno nepreporucuju spavanje na stomaku ,vec na levom boku,to sto ti radis i ja tako isto,cak sad u poslednje vreme na ledjima spavam i na ravno,pa hvala bogu sve je ok,kako tebi odgovara i bebi je dobro, nemoj da se opterecujes time :heart:
Jedino ako te zaboli stomacic u nekom od tih polozaja ti promeni ga...

i meni je sve do skoro odgovaralo na ledjima, mada sam izbegavala. ali sad u poslednje vreme mi vise ne odgovara, imam osecaj kao da mi beba tako nalegne na sve organe u stomaku :eek:.
gledam na slikama kako preporucuju trudnicama da se svud okruze jastucima i da podmetnu jedan ispod stomaka. ja tako ne radim, kako cu da se okrecem ako se sva okruzim jastucima, a i taj ispod stomaka nemam potrebu da ga stavljam. spavam sa onim za dojenje i on mi je super jer ga stavim izmedju nogu i to mi odgovara :ok:

kako si ti danas, bonzi?

a jel sme na stomaku? ja sam se tako uzelela spavanja na stomaku :besna:...
ponekad sebe uhvatim kako se malo nagnem unapred dok spavam na boku, nije bas na stomaku vise je onako na pola puta i taaaako prija. ali sve nesto mislim da bebi ne prija, pa se vratim skroz na bok :roll:.

..smesh sve shto ti prija.. :)
..ja se nisam namerno okretala na stomak,
jednostavno se probudim tako..
..i nije mi smetalo, a ni bebi..

Cao, drustvo:)
Mi smo dobro, samo sto mi curi nos, ali proci ce i to...Dobro se osecam, nemam bolove nikakve isl. Spavam kao top i dalje...Uglavnom na levom boku, ali i na desnom, malo na ledjima...

Bonzi,
Kako osecas kontre, jel boli mnogo?

Pa tri puta su po 10min cetvrti vec 20,pa opet po 10min...merim ih pa videcemo...
Mada su drugacije od onih sto sam osecala do juce,one su bile nekad bolne blago,ili nebole,al me ove bas bole,kad krenu krsta rasturaju,i osecas jaci bol u stomaku i taj bol ide sve do guze i cak u vagini osecam neku bol...videcemo...Neznam sta vi mislite jer je porodjaj blizu?Ajde neka iskusna mamica neka da odgovor...

Poslednja izmena:
Bonzi,
S obzirom da ti traju vec par dana, moguce da si otvorena vec nekoliko cm. Bolje idi sto pre zbog epidurala, da ne budes previse otvorena.
Srecno!:heart: Stize nam Enzo:):klap:
Hvala :heart:
Sacekacemo jos malo...luda sam spremam rucak... :roll:
Mada kad krenu boze pomozi,jos me tera da kasljem jedva se uzdrzavam inace bas boli...al se izdrzava ;)
Posle si ti angi :cmok2:
Nego ko je posle nas,mislim da je ludnica pocetkom aprila a posle toga neznam,bananica je u maju...
Ljubimo vas ja i Enzo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back