Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bonzi,
Karlicno je, dakle prednjaci guzom. To je potpuni karlicni polozaj, a nepotpuni je kad nogice su dole. Kad je guza dole, navodno je manje rizicamn porodjaj nego kad su nogice.
To sam provitala u knjizi i na raznim sajtovima.

Kako je kod tebe?Raspitaj se jos negde dali je takav porodjaj normalan,tj,nije rizican po tebi i bebi...
Ipak mislim ako je vec poradjao karlicno,mozda je strucnjak u tome,i bice sve u redu,ipak je bolje prirodno da se poradjamo,carski to je jedna vrsta operacije,opet raspitaj se i odluci se dali ce te on poradjati ili ces naci nekog drugog..
Jer se javljaju tebi kontrakcije?

Meni prednjaci guzom. Ne osecam niakkve bolove, samo povremeno one pripremne kontrakcije, kao da se stvrdne stomak i opusti bez bola. Ako sad ne dobijem bolove od nerviranja...
Preko nekih ljudi pitacu za misljenja drugih ginekologa (tu je i Kockicin ginekolog), pa videcemo...Ma, vecina je za carski, to vec znam...
Nadam se da ce me proci ovo grozno raspolozenje i da cu pozitivnije razmisljati i radovati se dolasku bebe kao i do sad.

Kako si ti? Na koliko sad imas kontrakcije? Jel stalo krvarenje?

Cestitam ulazak u 40. nedelju tebi i carobnici, koja mozda vec drzi svoju bebicu u narucju:)

Angi, raspitaj se jos po doktorima. Nije carski rez bas takav bauk....mislim, ja sam se porodila carskim rezom jer su doktori mislili da je za moju bebu previse rizicno da se poradjam prirodnim putem ... a bilo je onih koji su mislili da bi u mom slucaju prirodan porodjaj bio izvodljiv.

Meni prednjaci guzom. Ne osecam niakkve bolove, samo povremeno one pripremne kontrakcije, kao da se stvrdne stomak i opusti bez bola. Ako sad ne dobijem bolove od nerviranja...
Preko nekih ljudi pitacu za misljenja drugih ginekologa (tu je i Kockicin ginekolog), pa videcemo...Ma, vecina je za carski, to vec znam...
Nadam se da ce me proci ovo grozno raspolozenje i da cu pozitivnije razmisljati i radovati se dolasku bebe kao i do sad.

Cestitam ulazak u 40. nedelju tebi i carobnici, koja mozda vec drzi svoju bebicu u narucju:)

Moja sestricina je posla karlicno i nemam pojma KAKO lekar je okrenuo bebu i sve je proslo prirodno i normalno...a ti se molim te posavetuj jos sa nekim lekarom pa uporedi misljenja i nemoj da se nerviras....da ne naskodis bebi!!! A sto se tice carskog reza ni to nije nista ne znam sto zene kukaju tezi oporavak meni se cini da je svim onim sa epizjotomijom bilo teze nego meni....cak su me sa koncima pustili kuci!!!!:heart::heart::zag:

Hvala mila :heart:
I ja se nadam da carobna vec drzi bebca u narucju...zato joj nisam cestitala...
Jos krvarim,kontrakcije imam ali nisu redovne,tako da mislim da nece bebac jos...
Nego sam se prehladila a neznam kako,grlo me boli i zvizdi mi u grudima,pocinjem da kasljem,i to bas sad kad netreba...al valjda ce me proci...
Razmisljaj pozitivno,i raspitaj se jos negde,evo i ja cu pitati mog ginekol za savet...
Bice sve u redu,samo moras da ostanes pozitivna...taj tvoj doca ti vodi celu trudnocu neverujem da bi sad radio nesto sto nemoze da se uradi,mada ja sam licno za carski,ali...

Moja sestricina je posla karlicno i nemam pojma KAKO lekar je okrenuo bebu i sve je proslo prirodno i normalno...a ti se molim te posavetuj jos sa nekim lekarom pa uporedi misljenja i nemoj da se nerviras....da ne naskodis bebi!!! A sto se tice carskog reza ni to nije nista ne znam sto zene kukaju tezi oporavak meni se cini da je svim onim sa epizjotomijom bilo teze nego meni....cak su me sa koncima pustili kuci!!!!:heart::heart::zag:
Da to je i nama babica pricala,mada doktor treba da je bas strucnjak,i nemoze uvek da se okrene,mada se pokusava pa ako bas nemoze onda carski,i to okretanje je malo teze ali moze da se desi...kaze babica nama na ultrazvuku ako se vidi bebac da je karlicno ili vec u nekom drugom polozaju onda moze da se prodrma stomacic da se probudi beba ili da promeni polozaj,ali kad porodjaj je u pitanju to je tesko,ali je ponekad izvodljivo...

uf, angie, sad ti u samom finisu ovoliko neizvesnosti najmanje treba.
konsultuj se ti sa jos nekim doktorom, ali ako ces se poradjati u visegradskoj gde je kako kazes on faca, ne znam da li ce neki doktor ici protiv njegove odluke.
u krajnjem slucaju, rekao ti je da ce se on pobrinuti da sve prodje u redu, onda ako ne uspes da promenis nista po tom pitanju, ipak i to daje neki osecaj sigurnosti.

gde ste :cao:
mi smo se naruckili i sad se izlezavamo...malo sutiramo po stomaku, tata gleda i ne moze da veruje...raspilavio se :D
sta li je sa carobnom, bas nedostaje...sigurno sad vec drzi svoju bebicu u rukama...
bonzi, kako ti?

Ako ,ako ,tako i treba samo neka sutira :lol:
Da,bas nedostaje,javice se ona za par dana,nadam se samo da je dobro,lako prosao porodjaj...
Ja sam onako,nocas nisam mogla da spavam,ni ja a ni muz,imala sam kontrakcije,a i bebac se nekako namestio sa leve strane,cela ledja sve do moja rebra,mislim da je pritisnuo neki moj organ pa tako je bolelo celu noc,nevredi ni da se namestis ni na levom ni desnom boku ni na ledja a ni da sedis,mislila sam da ce da promeni poziciju,ali jok,desna strana stomaka ravna a leva istrcena...bilo je bas smesno,boli puno,ali smo se i uplasili malo...mislili mozda je krenulo...Do malo pre je tako bio,sad se smirio,nesutira puno,jednom se protegne,i neki put osetim stopalima da sutne ali retko...nesto se primirio :think:
Inace grlo me bas boli,i kasljem,imam slajm,ma ko baba sam,gde bas sad ...
kako si nam ti?Koliko kile si dobila do sad?
Jos malo pa moracete da krenete sa kupovinom,vreme leti...

Cao...:)
Ja sam tek usla u kucu, od jutros sam u raznim akcijama..CTG, pa uzivancija na savi na suncu...Izabrala sam poklon za rodjendan, muzic mi kupio proletnju janicu, bas je blesava, zelena:)
Vidim nema vesti od Carobne:roll:
CTG je dobar, nema ni jedna kontrakcija...
Sad sam bas srela pozanicu koja mi kaze da je njen brat rodjen karlicno i da je imao tortikolis (skracen vratni misic) i da je to njenoj mami bilo najgore iskustvo u zivotu i nije htela trece dete zbog toga. Moja svekrva je pricala sa nekim babicama, kazu da se cesto prvo pokusa karlicno, pa onda carski ako ne moze...I svi hvale mog dr...

Nego ja nisam nacisto kako vade bebu...Jel guzom ili nogama...moram to da pitam dr...ranije su valjda okretali bebe, sad ne..
Kockice, hvala za linkove,
Vec sam ja to sve izgooglala...Google manijak:)

Bonzi,
Kako si?

Hvala svima na podrsci i prenesenim iskustvima.

Angi.
ja sam citala da beba ide napolje nogicama...doktor gurne ruku uhvati nogice i tako valjda...e sad ima raznih iskustva od zena koje su se poradjale karlicno...mada ja kako sam plasljivica trazila bih definitivno carski rez...a i ovako bi ga trazila za normalno...nego ne moze...

Bonzi,
kako si ti?Ima li kontrakcija,krvarenja?Nadam se da je proslo to krvarenje.....

Znate li mozda kad se uzme epidural,jel obavezno stavljaju i onaj katetar za urin?

Ludnice,
Krvarenje je prestalo,hvala bogu :worth: posle pet dana,kad glupaca nezna da pregleda...
A sto se tice kontrakcija,imam ih,nekad su bolne kao menstrualna bol,a nekad ne ,samo se stvrdne stomak,nekad je na svakih 20min,a nekad na pola sata,znaci nisu redovne,inace pratim ih...
Kako si ti,kako je bebac?
Kad ti imas sledecu kontrolicu?
Ma katetar nsta neboli kad stavljaju,mene plasi klistiranje,al mora se...

Poslednja izmena:
Kako si ti,kako je bebac?
Kad ti imas sledecu kontrolicu?
Ma katetar nsta neboli kad stavljaju,mene plasi klistiranje,al mora se...[/QUOTE]

Ja neznam da li ovde rade klistiranje pred porodjaj,moracu da ih pitam...inace sledeca kontrola je 12 marta u bolnici idem...i tako do porodjaja....moracu da napravim spisak sa pitanjima da sve ispitam u bolnici kako i sta rade...
Ja lose spavam,skoro uopste....imam neku nervozu u nogama,krene od kicme pa preko kukova pa sve dole do stopala...pijem caj od nane rekose da je dobar za nespavanje...
Nemoj da se brines za klistiranje,veruj mi nije strasno...
Bebac samo sutira i igra fudbal sa mojim zeludcem...evo ga istrcio se na levoj strani...sad kad se setim ali od pocetka je tu bio...zato mi je stomak tu i drugaciji nekako...

Dobro jutro trudnice... nadam se da ce vam dan lepo poceti i da ce se isto tako zavrsiti :cao:

Moj dan je bio grozan,moj jako dobar drug i detinjstva,koji ima samo 20 godina,jutros se obesio,niko ne zna zasto.Jako sam tuzna,ceo dan placem,na sahranu ne smem da idem,jer bi to bio strasan stres za mene.Grozno se osecam,ceo dan mi je muka,glava me boli,a sada me malo i stomak boli.Idem da legnem,valjda cu moci da zaspim

Moj dan je bio grozan,moj jako dobar drug i detinjstva,koji ima samo 20 godina,jutros se obesio,niko ne zna zasto.Jako sam tuzna,ceo dan placem,na sahranu ne smem da idem,jer bi to bio strasan stres za mene.Grozno se osecam,ceo dan mi je muka,glava me boli,a sada me malo i stomak boli.Idem da legnem,valjda cu moci da zaspim

Zao mi je...znam da ti je tesko.....pokusaj da se smiris zbog bebe,moras da mislis na nju..nadamo se da ces uspeti da zaspis...:cmok2:
Zivot je cudan...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back